PCOS – Sindromul ovarelor polichistice

PCOS – Sindromul ovarelor polichistice

Ai probleme cu ciclul menstrual, sau acneea, sau părul în exces pe corp, sau cu ovulația?

Ați fost diagnosticat cu PCOS (sindromul ovarului polichistic)?

Acest sindrom este o afecțiune destul de comună la unele femei, în special la cele cu probleme tiroidiene, se pot asocia cu excesul de greutate, dar și cu simptome mai dureroase. Din această cauză există o varietate de simptome legate de acest sindrom, ceea ce poate fi real pentru tine, la altă femeie simptomele pot fi complet diferite.

Semne individuale și varietate de simptome:
 •  Perioade menstruale lipsă, mai rare și / sau sângerări neregulate;
 •  Ovulația rară  sau absentă;
 •  Nivelurile crescute de hormoni masculini
 • Infertilitate (simptom clar al PCOS)
 • Ovare chistice
 • Ovare mărite
 • Dureri pelviene cronice
 • Obezitatea sau creștere în greutate
 • Rezistenta la insulina (supraproducție de insulină) și diabet
 •  Nivelurile de lipide anormale
 • Tensiune arteriala
 • Păr pe corp în exces în locuri nedorite
 • Chelirea sau subțierea părului
 • Acnee / ten gras / seboree
 • Depresie sau depresie cu anxietate

În cele mai multe cazuri, obținerea unui diagnostic concludent al sindromului ovarului polichistic vine de la ovare după un examen al medicul dvs.

Ovarele se pot vedea la o scară mărită și conțin mai multe chisturi mici situate pe marginea exterioară a fiecărui ovar. Acesta din urmă este uneori menționat ca „un șir de perle“.

Cu toate acestea, unele femei cu ovare polichistice nu pot avea acest PCOS și unele femei cu PCOS nu poate avea ovare polichistice.

Acesta este motivul pentru care acest lucru nu este utilizat ca singurul semn pentru acest sindrom. Trebuie să aveți, de asemenea, o anomalie menstruale (de ex. perioade neregulate) și să fie verificat pentru exces de androgeni (hormoni masculini aka testosteron).

Au legătură SOP și hipotiroidismul?

În cele mai multe cazuri, se pare că da. Mai nou, cercetarile au arătat că femeile cu acest sindrom au de patru ori mai multe șanse de a avea, boala lui Hashimoto.

Femeile în forumurile pe internet, au fost surprinse să descopere că cele mai multe dintre ele au comun cele două condiții.

PCOS și hipotiroidismul au multe simptome comune, cum ar fi „anovulație“, adică menstruatie fără a elibera ovocitul (celula ou).

Unii spun că acest lucru este cauza a ovarelor polichistice, dacă anovulația este pe termen lung este legat de progesteron scăzut.

Alte simptome care  împart cele două condiții sunt: ​​rezistența la insulină, problemele zahărului din sânge care duc la diabet, nivelul ridicat al colesterolului, perioadele grele, creșterea în greutate (obezitate), căderea părului și chisturi ovariene.

De fapt, am văzut pacienți care au fost în mod eronat diagnosticati cu PCOS atunci când aveau într-adevăr boli tiroidiene. Alte cauze ale sindromului ovarului polichistic pot include exces de insulină, care ar putea stimula producția de hormoni androgeni, inflamație cu grad scăzut (care este comun cu cei care au hipotiroidism), factori ereditari (cum ar fi mama sau sora cu PCOS) sau dezvoltări fetale anormale.

Dr. Jeffrey Dach are o excelentă compilare despre PCOS : Sindromul ovarului polichistic

„Alice, 17ani are PCOS ( sindromul Ovarul polichistic). A venit cu mama ei la birou și mi-a spus povestea ei. Alice avea exces de greutate, la limită diabetică și avea păr facial și acnee cauzată de testosteron crescut. La vârsta de 12 ani, Alice avea cicluri menstruale normale, dar ciclurile ei au început să fie fluctuante și perioadele s-au oprit la vârsta de 15 ani.

Medicul a diagnosticat-o cu sindromul ovarului polichistic și i-a prescris anticoncepționale pentru a regla menstra. Pastilele anticoncepționale au provocat efecte secundare adverse ale creșterii în greutate și tensiunii arteriale crescute (hipertensiune arterială), așa că le-a oprit. Progesteronul este cea mai logică formă de tratament și funcționează

Cu două luni în urmă, Alice a trecut de la pilulele anticoncepționale la progesteron natural, luând o capsulă de 100 mg de două ori pe zi, timp de 14 zile cu 14 zile libere.

Progesteronul a fost de succes, restabilirea ciclului menstrual și o revenire la cicluri regulate. Pilulele anticonceptionale sunt, de obicei prescrise de medicul ginecolog pentru a reglementa ciclurile la pacientul cu PCOS. Acest tratament standard nu este cel mai bun.

Există o alternativă mai bună mai logică care funcționează de fapt cu progesteronul natural. 

John R. Lee MD și JeriLynn Prior MD despre utilizarea progesteronului natural ca o alternativă mult mai bună la pastile anticoncepționale. La urma urmei, pilulele anticonceptionale (BCP) sunt o formă chimică de castrare și acționează prin inhibarea ovulației.

Acest articol vă explică cauza PCOS și va descrie semnele și simptomele ale acestui sindrom, va explică, de asemenea, de ce progesteronul natural este cel mai bun tratament și o alegere mult mai bună comparativ cu pilulele contraceptive.

PCOS a fost rar descris pentru prima dată în 1935, acum este destul de comun. În prezent, este destul de comun,un procent care implică 6 până la 10 % din populatia de sex feminin, ce afectează 3,5 la 5 milioane de femei. 

De ce incidența este crescută? Unii cred că substanțele chimice endocrine și disruptori din mediu sunt de vină. 

Semne clinice și simptome PCOS:

 •  Oligomenoreea sau amenoree (lipsă perioade)
 •  Anovulație (fără ovulație)
 • Creștere în greutate, obezitate
 • Hirsutism (creșterea excesivă a părului, model de sex masculin)
 • Rezistența la Insulina (pre-diabet)
 • Acnee
 • Calvitie masculina
 • Multiple chisturi ovariene la sonograma
 • Acanthosis Nigrans (închiderea de culoare a pielii la ceafa și sub brațe)
 •  Infertilitate, acnee și păr facial. 

Definiția ovulatiei: Se întâmplă atunci când un ou iese din foliculul ovarian și începe o călătorie lungă până în trompa uterina cavitatea uterina unde poate fi fertilizat pentru a forma un embrion. Ovulația determină producerea de progesteron de corpus luteum în ovar. Ciclurile menstruale sunt reglate. 

Definiția Anovulația: Oul nu se elimină și nu există nici o producție de progesteron. Ciclurile sunt neregulate sau absente. 

Aproximativ 10% dintre paciente au acest sindrom care stă la baza enzimei genetice în sinteza steroizilor suprarenale numit HAC.

Acest lucru poate fi diagnosticat cu un test de stimulare Cortrosyn și un test genetic 21-OH numit CAHDtex din Esoterix.

Dacă este prezent, tratamentul este de succes cu doze mici cu comprimate care conțin steroizi suprarenale (Cortef, dexametazon, prednison) care restaurează fertilitatea și inversează acneea.

Care este tratamentul pentru PCOS?

Dacă sunteți pacient care are tiroida și PCOS, un tratament net superior este cu tiroida deshidratata natural care poate reduce și inversa simptomele PCOS și infertilitate.

De asemenea, un studiu care include, rezultate pozitive de la tratarea stării de hipotiroidie, intitulat „Efect tiroidian terapiei de substituție hormonală asupra hormonilor androgeni de volum ovarian la pacientii cu hipotiroidism primar netratat”.

Tratamentul standard în afară de tratamentul tiroidian include doze mici de pilule contraceptive pentru a reduce producția de hormoni androgeni și de a oferi organismului o pauză de la efectele continue de estrogen. Acest lucru scade riscul de cancer endometrial și corectează sângerările anormale.

O altă alternativă de tratament este de a folosi crema de progesteron timp de 10-14 zile în fiecare lună, care reglează ciclul menstrual și oferă protecție împotriva cancerului endometrial, dar nu îmbunătățește nivelurile de androgeni.

PCOS poate fi foarte grav pentru toate persoanele și trebuie să fie tratat, deoarece poate duce la cancer endometrial.

De asemenea cauzează infertilitate, avort, rezistența la insulina, boli de inima, accident vascular cerebral, cancer uterin, obezitate și hirsutism (creșterea părului în exces într-un model predominant masculin, cum ar fi o mustață sau barbă) 

Traducerea Echipa Tiroida România 🇷🇴
Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.