TIROIDA și vindecarea

I. INTRODUCERE

DE CE SUNT PROBLEMELE TIROIDIENE ATÂT DE COMUNE ASTĂZI ?

Dezechilibrele tiroidiene sunt unele dintre cele mai frecvente condiții din lumea occidentală de astăzi. Problemele tind să fie mai grave și mai multe femei, la adulți decât la copii. Motivele pentru aceasta includ:

1. Antagonești de Iod în mediul înconjurător

Aceasta este o problemă foarte gravă despre care puțini vorbesc . Cu toate acestea, apa și alimentele sunt încărcate cu halogeni, elemente care pot înlocui iodul din glanda tiroidă. Produsele chimice sunt fluorure, clorurile și bromurile. Aceste elemente concurează cu iodul de absorbție și utilizarea în corpul nostru. Când acestea înlocuiesc iodul în organism, glanda tiroidă nu mai funcționează corect. Informații mai multe despre Iod, găsești pe acest site.

2. Toxicitatea Cuprului și a Mercurului la aproape toată lumea.

Potrivit cercetărilor efectuate de Dr. Paul Eck și mulți alții, cuprul și mercurul pot interveni cu ușurință în funcționarea glandei tiroide. Ei pot face acest lucru prin antagonizarea sau opunerea acțiunilor zincului, manganului și seleniului, sau poate prin alte mecanisme. Din păcate, toxicitatea cuprului și a mercurului este astăzi aproape, o problemă universală. Mercurul intră în corpul nostru oferit amalgamului din umpluturile dentare, din pește, cu excepția unor pești foarte mici, cum ar fi sardinele și, în unele cazuri, alte surse de mercur. Dezechilibrul de cupru se datorează multor factori. Printre cele mai importante sunt insuficiența suprarenală, diete tip vegetarian, deficit de zinc, stres și altele.

3. Deficiențe nutritive.

Acestea includ niveluri scăzute în alimentația zilnică, a zincului biodisponibil, seleniu, iod, mangan și alte minerale vitale care sunt necesare pentru o bună funcționare a tiroidei.

4. Dezechilibre ale sistemului nervos .

Această cauză este legată de stres. Găsiți mai multe despre evaluarea autonomă a sistemului nervos și dezechilibrele sale pe site

5. Stresul poate provoca multe cazuri de dezechilibru tiroidian. Stresul poate fi fizic, emoțional, financiar, structural sau datorat unor traume cum ar fi violul, bătăile, decesul, infertilitate, etc. Toate acestea pot dăuna glandei tiroide.

CE ESTE „BALANȚA NUTRIȚIONALĂ” PENTRU PROBLEME DE TIROIDA?

Un program complet de echilibrare nutrițională va corecta de obicei problemele comune ale tiroidei și va permite persoanelor să întrerupă tratamentul cu medicamente tiroidiene. Acest lucru pare neobișnuit, dar aceasta este experiența din ultimii 35 de ani prin știința de echilibrare nutrițională. Tulburările tiroidiene frecvente sunt discutate în detaliu în acest articol.

Ce blochează producția de hormoni?

A. O dieta săracă . Dacă cineva mănâncă alimente de slabă calitate, alimente rafinate, o dietă vegetariană sau poate prea multă hrană crudă, alimentația nu va furniza substanțe nutritive suficiente pentru a furniza Tiroidei toate nevoile sale nutriționale.

B. Presiune în gât. Tensiunea în gât poate suprastimula sau poate irita nervii care ajung la glanda tiroidă. Acest lucru duce la o producție excesivă de hormoni pentru o durată scurtă de timp, iar apoi glanda începe să „ardă” din nutrienți, provocând în cele din urmă producția lentă de hormoni tiroidieni. Dar suplimentarea nutrienților nu rezolvă această problemă, deși va ajuta. De asemenea, trebuie să eliberați tensiunea pe nervii care duc la tiroidă, care se află în zona coloanei vertebrale și a gâtului. În caz contrar, glanda nu va funcționa corect. Aceasta este o problemă chiropractică, în multe cazuri. Este posibil ca uneori să fie nevoie de Rolfing, de exemplu.

C. Circulația ne cauză . Acest lucru este necesar pentru ca toți nutrienții necesare și suficient TSH să poată găsi drumul spre glanda tiroida. Scăderea circulației sanguine în glanda tiroidă este posibilă.

D. Metalele toxice sau produse chimice toxice. Acestea sunt frecvente și pot bloca sinteza hormonilor. Printre cei mai răi „infractori” se numără fluorurile, compușii de clor și bromurile găsite în multe produse comerciale, panificație/patiserie, cosmeticeetc. De asemenea, toxicitatea cu mercur/ cupru poate afecta sinteza hormonilor în glanda tiroidă.

Eliberarea sau secretia hormonilor.

• Odată produși, hormonii tiroidieni trebuie eliberați în circulația sângelui. Secreția hormonilor tiroidieni necesită o stimulare nervoasă simpatică. Unii oameni au dezechilibre care afectează sistemul nervos autonom care reduce secreția hormonului tiroidian.

• Absorbția în celule. Odată eliberat în sânge, T4 trebuie absorbit în celulele corpului. Pentru aceasta, membranele celulare trebuie să funcționeze corect. Prea puțină sau prea multă permeabilitate a membranei celulare va afecta absorbția T4 în celule. Aceasta este o problemă foarte frecventă. Problemele legate de permeabilitatea celulară se pot datora acumulării de calciu și magneziu biodegradabile în membranele celulare. Acest lucru stabilizează în mod excesiv membrane celulare și reduce permeabilitatea celulelor. Deficitul de calciu și magneziu provoacă o permeabilitate excesivă a celulelor.

• Stresul oxidant, metabolismul acizilor grași, cum ar fi deficiența acizilor grași omega-3 sau alte deteriorări ale membranelor celulare, pot, de asemenea, să blocheze absorbția tiroxinei (T4).

• Cuprul afectează absorbția prin modificarea concentrațiilor de calciu și potasiu. Toxicitatea la cadmiu sau nichel afectează absorbția hormonilor prin afectarea nivelurilor de calciu, sodiu și alte minerale critice.

• Conversia la T3. După intrarea în celule, tiroxina (T4) trebuie transformată în T3 sau triiodotironina, forma activă a hormonului. Această conversie necesită Seleniu, Magneziu și alți nutrienți. În total 60% din această conversie are loc în ficat, astfel încât problemele de ficat pot interfera cu conversia T4 în T3. Unii oameni produc un hormon numit Revers/ invers T3, care are un efect blocant asupra T3. Din experiența mea, acest lucru se datorează intoxicației cu metale toxice. Am descoperit că, dacă o persoană mănâncă corect pe diete de tip oxidare și își îndepărtează metalele toxice, în special mercurul, acest lucru nu mai reprezintă o amenințare și dispare de la sine.

• Probleme ale receptorilor tiroidieni în interiorul celulelor. Potrivit mentorului meu, Dr. Paul Eck, cantitatea adecvată de potasiu biodisponibil ajută la sensibilizarea celulelor la hormonul tiroidian. O sursă excelentă sunt legumele fierte. Cu toate acestea, mulți oameni au prea mult potasiu toxic în corpul lor. Acest lucru vine din consumul de fructe și utilizarea pe scară largă a îngrășămintelor superfosfate/ glifosfate, care sunt chiar folosite pe alimente ecologice. Acest lucru, sau alte dezechilibre, pot interfera cu utilizarea hormonilor tiroidieni.

• Utilizarea în mitocondrii pentru a face ATP. Mitocondriile sunt fabricile de energie ale organismului, comparabile cu rafinăriile de petrol. Mitochondria trebuie să răspundă la T3 prin efectuarea ATP sau a adenozin trifosfat în ciclurile de glicoliză și acid carboxilic. Această substanță chimică uimitoare este benzina rafinată a corpului nostru, spre deosebire de glucoza, care poate fi comparată cu țițeiul. ATP este molecula reală pe care corpurile noastre o folosește pentru a conduce numeroasele activități. Producția ATP necesită multe substanțe nutritive, cum ar fi vitamine complexe B, fier, cupru și altele. Deci, unul ar putea avea niveluri normale ale hormonilor tiroidieni, dar mitocondriile organismului ar putea să nu poată răspunde la acești hormoni, prin insuficiența producției de ATP. Acest lucru pare să fie obișnuit și uneori este numit un defect mitocondrial .

• Utilizarea ATP. Odată ce ATP se formează în mitocondrii, celulele organismului trebuie să o utilizeze în mod corespunzător. Practic, ATP este transformat într-o altă substanță numită ADP sau adenozin difosfat. În acest proces se eliberează o energie extraordinară pe care corpul o folosește pentru a-și conduce toate activitățile. Acest lucru este comparabil cu arderea benzinei din motorul mașinii. Combustibilul este inutil dacă nu poate fi ars corect. În plus, după ce este „ars” sau transformat în ADP, acest produs chimic trebuie apoi reciclat înapoi la ATP. Aici, din nou, sunt necesare multe substanțe nutritive pentru a utiliza ATP în mod corespunzător și a le recicla la fel. Dacă oricare dintre acești factorii nutriționali sunt deficitari sau dacă toxinele blochează acești pași critici în căile energetice, hormonii tiroidieni vor fi ineficienți în creșterea producției de energie.

• Eliminarea excesului de T3 prin rinichi. În cele din urmă, T3 trebuie eliminat din celule și trebuie îndepărtat din organism prin rinichi. În caz contrar, se va dezvolta și va determina un tip de tirotoxicoză. Pentru ca acest lucru să se producă în mod dezvoltat, T3 trebuie să poată să treacă din nucleele celulare, să iasă din celulă prin membrana celulară și să aibă de asemenea să aibă activitate renală adecvată. Problemele cu membranele celulare și slăbiciunea rinichilor sunt foarte frecvente, în special la persoanele în vârstă.

Rezultatele dezechilibrelor tiroidiene .

Problemele pot apărea în orice stadiu al producerii, eliberării, transformării, utilizării sau eliminării hormonului tiroidian. Conceptele actuale medicale și naturopatice ale hipotiroidismului și hipertiroidismului sunt incomplete și adesea înșelătoare, deoarece se referă numai la producerea și eliberarea hormonilor. De exemplu, o persoană poate avea o producție inadecvată de hormoni din cauza daunelor cauzate de radiații. O altă persoană poate produce suficient hormon, dar are un dezechilibru autonom care împiedică eliberarea acestuia. O altă persoană nu poate transporta suficienți hormoni în celule datorită permeabilității scăzute a celulelor. O altă persoană ar putea avea o producție adecvată de hormoni, dar nu ar putea să utilizeze hormonii din celule datorită deficienței de mangan sau toxicității cu fluor. Alte persoane pot avea o producție de hormoni în exces datorită toxicității cu cupru sau mercur și, în același timp, au permeabilitate celulară inadecvată, provocând un amestec de simptome hipo și hipertiroid. Un program de echilibrare nutrițională abordează toate aceste probleme, și poate și altele. Abordările medicale prezente și holistice nu abordează aceste numeroase cauze ale problemelor tiroidiene.

OBSERVAȚII PRIVIND TESTELE TIROIDIENE

• Testarea tiroidiană medicală. 

Fiziologia tiroidiană este foarte complexă, după cum sa explicat mai sus. Dar măsurarea nivelurilor serice ale FT4 și TSH (prin CAS) și, probabil, foarte rar cu plată, Anticorpii tiroidieni, FT3, ceea ce fac majoritatea endocrinologilor și medicilor, este inadecvat, din experiența mea. Nu-i spune doctorului, suficient despre cauza problemelor și cum să o remedieze. Vă recomandăm metoda de evaluare a tiroidei dezvoltate de Dr. Paul C. Eck ca o modalitate mai bună de a evalua și corecta toate problemele tiroidiene. Cum se face acest lucru este explicat mai jos.

Testele de sânge în timpul unui program de echilibrare nutrițională.

Nivelurile serice ale hormonilor tiroidieni (FT4 și FT3), precum și nivelul TSH și al altor indicatori ai tiroidei, vor varia în funcție de timpul unui program de echilibrare nutrițională. Acest lucru este foarte deranjant atât pentru medici, cât și pentru pacienți. Cu toate acestea, nu este nimic de îngrijorat și nu este un motiv pentru a opri programul de echilibrare nutrițională sau pentru a lua hormoni tiroidieni. Medicii, totuși, sunt instruiți să reacționeze cu îngrijorare la testele de sânge anormale ale tiroidei. Ei de multe ori îi sperie pe pacienți pentru a lua hormoni tiroidieni sau altceva, când, de fapt, variațiile mari ale nivelurilor de hormoni seri și TSH sunt frecvente și complete atunci când urmează un program de echilibrare nutrițională.

Testarea temperaturii

Dr. Broda Barnes, a sugerat să se ia temperatura de dimineață pentru a evalua activitatea Tiroidiană. Dacă temperatura este scăzută, el sugerează că activitatea tiroidiană este adesea scăzută. Găsiți articolul aici . Aceasta următoare de evaluare a glandei tiro este brută și nu este prea precisă. Alți factori pot provoca o temperatură scăzută a corpului, în special activitate redusă a glandelor suprarenale și chiar scăderea nivelului de zahăr din sânge. Deci nu o recomandăm.

Analiza minerală tisulară a firului de păr

Dr. Paul C. Eck a găsit o modalitate de a evalua tiroida folosind un mod corespunzător  analize a firului de păr, în care părul este „spălat” la laborator. Din păcate, există doar două laboratoare în America dar nici unul în întreaga lume, despre care se știe că „spală” părul la laborator. Evaluarea analizei părului este foarte diferită de testarea hormonilor serici. Evaluarea minerală prin metoda Dr. Eck este total diferită de testul hormonal al serului, provocând adesea confuzie. Analiza părului măsoară un efect metabolic sau celular al hormonilor tiroidieni asupra ratei metabolice sau oxidării. De asemenea, poate măsura nivelurile anumitor urme de minerale și metale toxice care afectează tiroida. Nu măsoară nivelurile hormonilor serici circulanți. Din acest motiv, testele de păr și sânge pentru activitatea tiroidiană nu se potrivesc adesea. Consider că evaluarea părului este adesea mult mai precisă, deși nu întotdeauna. 

Aici sunt unele dintre cele mai importante indicatori de evaluare a glandei tiroide care se găsesc pe o analiză minerală de păr:

1. Calciu din păr. Cu cât este mai mare nivelul de calciu al părului, în general, cu activitatea eficientă a glandei tiroide este mai scăzută. Acest lucru se întâmplă deoarece unul dintre efectele T3 și T4 este scăderea nivelului de calciu în țesuturi și, uneori, în sânge. De exemplu, se știe că hipertiroidismul poate provoca tetanie sau contractii musculare datorate calciului seric scăzut. Calciul scăzut este, de asemenea, asociat cu o permeabilitate crescută a celulelor. Acest lucru poate permite ca mai mult hormon tiroidien să intre în celule, crescând efectul celular al aceleiași cantități de hormoni tiroidieni din serul circulant.

2. Potasiu din păr. Un potasiu scăzut este asociat cu efectele celulare reduse ale hormonilor tiroidieni. Dr. Eck a simțit acest lucru deoarece se știe că potasiul scăzut este asociat cu sensibilitatea redusă a receptorilor mitocondriali la hormonul tiroidian. De asemenea, potasiul și sodiul scăzut sunt asociate cu o permeabilitate redusă a celulelor la hormoni tiroidieni. lucru înseamnă că, chiar dacă nivelul seric al hormonului tiroidian este normal, când această cantitate de potasiu din țesut este scăzută, acestea nu pot fi utilizate, rezultând un efect tiroidian scăzut. Acest lucru contribuie în mod obișnuit la problemele tiroidiene cu oxidanți lenți. Prezența potasiului toxic poate, de asemenea, să înrăutățească capacitatea hormonilor tiroidieni de a fi utilizate.

3. Raportul calciu /potasiu, se numește raportul tiroidian . Dr. Eck a constatat că ratele minerale din părul sunt adesea moduri mai bune de evaluare a funcționării organismului decât nivelurile de servicii minerale. Din motivele prezentate la punctele 1 și 2 de mai sus, dr. Eck a decis raportul calciu/ potasiu ca raport tiroidian. Este principală pentru pe care a folosit-o pentru a evalua activitatea tiroidiană generală. Dr. Eck pare să fi luat această idee din fascinanta lucrare a Dr. C. Louis Kervran, autor al Transmutărilor Biologice , Beekman Publishers, NY, 1980 și 1998. Dr. Kervran a constatat, de asemenea, că hormonii tiroidieni influențează raportul dintre calciu. și potasiu în corp.

4. Alți indicatori minerali pentru păr.

  1. Cupru. Dezechilibrul de cupru poate stimula tiroida. Toxicitatea cu cupru poate juca un rol în hipotiroidism și în boala Graves sau hipertiroidism. Evaluarea cuprului este dificilă analiza minerală a părului. Nu trebuie să utilizați nivelul cuprului, deoarece este adesea nesigur. În schimb, trebuie să căutați indicatori de cupru ascunși. Cu toate acestea, dezechilibrul de cupru pare a fi foarte important în anumite condiții ale tiroidei.
  1. Seleniu. Seleniul este necesar pentru a produce hormonul tiroidian și pentru a transforma T4 în T3. De asemenea, este necesară detoxificarea și îndepărtarea majorității metalelor grele și a substanțelor chimice toxice din organism. Analiza părului poate oferi informații despre starea seleniului. Totuși, majoritatea oamenilor au nevoie de mult mai mult seleniu, astăzi.
  2. Mercur. Mercurul se poate acumula în glanda tiroidă, modificând activitatea tiroidiană. Toxicitatea prin mercur este frecventă în multe zone ale lumii datorită mercurului ridicat din majoritatea soluțiilor peștilor și fructelor de mare, utilizării umpluturilor dentare de mercur-argi și altor expuneri la mercur în medicamente, în lentile de contact și în alte lucruri. Nivelul de mercur în păr trebuie să fie de 0,03-0,035 mg% . Orice valoare mai mare sau mai mică indică de obicei toxicitate.

PRODUSE TIROIDIENE NATURALE ȘI SINTETICE

• Supliment nutrițional din glandă Tiroidă Deshidratata. 

Acestea sunt realizate din glande tiroide porcine, ovine sau bovine. Hormonii (T3 și T4 forma activă) au fost îndepărtați, lăsând doar țesut tiroidian. Cele mai multe dintre acestea sunt produse liofilizate, deși sunt disponibile și alte preparate, inclusiv lichide, homeopate, amestecuri de plante și produse extrase din sare. Folosesc un produs glandular tiroidian complet liofilizat pe majoritatea persoanelor cu activitate tiroidiană subactivă (Hipotiroidism) sau oxidare lentă, cu un succes minunat. Exact cum sau de ce lucrează produsele glandulare nu este bine înțeleasă, dar ele sunt destul de eficiente pentru a ajuta la reconstruirea organului țintă sau a glandei tiroide. Acestea conțin cu siguranță multe oligoelemente pentru glandă, dintre care unele nu au fost identificate. De asemenea, ele par a avea un efect de rezonanță, ceea ce înseamnă că acestea vibrează sau rezonează la o frecvență care, într-un fel, încurajează restaurarea glandei țintă.

• Hormoni naturali de înlocuire a Tiroidei.

Aceștia sunt de obicei produși la fel, din glanda tiroidă porcina, ovina sau bovina dar cu substanțe active, conținând unii hormoni necesari. Dacă trebuie să luați hormoni tiroidieni, cei naturali trebuie să funcționeze bine. Acest lucru nu este întotdeauna necesar, dar de cele mai multe ori aceștia sunt mai puțin toxici și practic, mai nutritivi. Produsele naturale conțin multe alte substanțe nutritive care pot fi necesare pentru Tiroidă. De exemplu, conțin o cantitate de iod, seleniu și alte minerale vitale pentru activitatea tiroidiană. Pot avea, de asemenea, un efect de rezonanță, energetică care poate crește potența lor. Acest lucru este cam același ca și în cazul  suplimentelor nutriționale glandulare discutate mai sus. Consider că luarea oricărui tip de hormoni tiroidieni încetinește în general vindecarea glandei tiroide la cel mai înalt nivel. Acest lucru se poate datora faptului că toate produsele hormonale supără sistemul endocrin. Toți hormonii au tendința de a „fixa” sistemul, împiedicând deversarea normală și fluxul de secreție hormonală care are loc în fiecare moment, zi și noapte, în noi toți. Acestea sunt la fel de toxice, dar în grade diferite. Marca de hormoni tiroidieni naturali Armour Thyroid este cel mai puternic dintre produsele naturale (foarte multe ingrediente toxice) în timp ce Naturethroid, Westhroid și altele tind să fie mai naturale. (Mai puternic înseamnă de obicei, mai rău.)

AVERTISMENT # 1

Utilizarea hormonilor de înlocuire tiroidiana este foarte periculoasă când există o oxidare rapidă. Dacă o analiză minerală a parului arată o viteză rapidă de oxidare, înlocuirea hormonilor tiroidieni poate provoca probleme serioase de sănătate. Motivul este că hormonii accelereaza rata de oxidare chiar mai mult, aruncând organismul unei persoane chiar mai mult în dezechilibru. Se poate întreba, de ce testele de sânge ar indica o stare tiroidiană scăzută dacă o persoană se află într-o stare de oxidare rapidă? Răspunsul este că în oxidarea rapidă, pereții celulari sunt mai permeabili. Acest lucru poate determina o absorbție mai rapidă a hormonului tiroidian în celule. Ca urmare, serul T3 și T4 pot fi de fapt puțin reduse. Acest lucru poate determina un medic să prescrie hormoni de substituție Tiroidiană, chiar dacă acest lucru nu este aceea ce o persoană are nevoie.  Nu vă sfătuim să mergeți împotriva ordinelor medicului dvs. Cu toate acestea, oricine care ia hormoni tiroidieni, a căror analiză minerală a părului arată o viteză rapidă de oxidare ar trebui să mai consulte serios alt medic.

AVERTISMENT # 2

Hormonii de înlocuire tiroidieni sau suplimentele tiroidiene sunt foarte dăunătoare există un model de patru deficiențe. VĂ RUGĂM să nu luați hormoni de substituție tiroidieni, produse nutriționale glandulare tiroidiene sau alte produse care să sporească activitatea tiroidiană dacă analizează minerală a părului dezvăluie un model mineral de patru minusuri. Oricare dintre acestea va agrava.  

DREPTUL ȘI SĂNĂTATEA TIROIDEI 

Astăzi, o cauză foarte importantă a problemelor tiroidiene este Dieta. Acest lucru nu poate fi supraestimat sau repetat destul de des. Există o mare confuzie cu privire la acest subiect, dar constatăm în mod frecvent că unele alimente ajută tiroida, în timp ce altele o inhibă sau îi dăunează.

》Printre cele mai bune alimente pentru glanda tiroida sunt cele care conțin iod. Problema antagoniștilor de iod și analizele de Iod a fost explicată mai devreme în acest articol (verificați Iodul) . Mâncărurile bogate în ioduri pe care le recomandăm sunt în principal sardine și sărea naturală a mării. Sardinele sunt o sursă excelentă de iod biodisponibil, împreună cu acizii grași omega-3, Seleniu și vitamina D. Adulții pot consuma 3 sau 4 cuții de sardine pe săptămână. Toate acestea sunt în regulă. Nu mâncați mai mult dacă sunt la conservare sau nu sunt în propriul succes, veți primi prea mult mercur din ele.

• Kelp este o altă sursă bună de iod. Kelp este o hrană naturală, are un echilibru foarte bun și este destul de mare în terminologia macrobiotică și conținutul său mai ridicat. Obiecții la alăptare. Unii medici nu recomandă, cantitatea de iod variază într-o oarecare măsură. Cu toate acestea, mi se pare că este foarte sigură ca și un produs natural, corpul pare că poate să ia cantitatea de iod pe care să-l îngrijească.

. • Unii medici nu recomandă Algele deoarece conțin mercur și alte metale toxice. Cu toate acestea, kelp are cel mai mare conținut de alginat din toate legumele marine. Acest lucru ajută la legarea și îndepărtarea metalelor toxice care sunt în toate produsele de la mare.

La fel, o sursă foarte bună pentru detoxifierea metalelor grele este Spirulina, o alga de apă dulce, mai multe aici

• Sarea de mare. Unele de sare naturală de mare conține o cantitate echivalentă iod. Nu recomandăm sare de masă iodata, deoarece iodului pe care îl are pe care o conține nu este felul de bună bună să cadă să mărească.

De evitat aceste produse cu nivel mare de iod  :

• Peștii și fructele de mare sunt bogate în iod, dar toate acestea, cu excepția peștilor mici, cum ar fi sardinele, conțin prea mult mercur pentru a le consuma în ziua de astăzi. Observăm că oricine consumă regulat pește are un nivel ridicat de mercur în analiza minerală tisulară a firului de păr.

• Toate algele marine conțin iod, dar conțin, de asemenea, prea mult mercur sau alginați suficienți pentru a fi mâncați în mod regulat. Acestea includ Dulse, Nori, Hijiki, Wakame și altele.

• De asemenea, descoperim că produsele cum ar fi Iodorol, soluția Lugol, prolamina iod și altele sunt oarecum toxice și, din acest motiv, cel mai bine, evitate.

Cele mai proaste alimente pentru tiroidă. 

Pentru sănătatea tiroidei, este foarte util să evitați anumite alimente.

Printre acestea se numără:

1. Zahărul , inclusiv chiar fructoza din fructe, sucuri de fructe și multe altele. Motivul este ca zaharurile produc adesea o reactie simpatica a sistemului nervos in organism. Acest lucru nu este deloc de ajutor pentru glandele tiroide și suprarenale. 

2. Cele mai multe produse din Soia . Acestea conțin inhibitori tiroidieni. Evitați în special toată soia nefermentată, cum ar fi laptele de soia, pudrele proteice și altele. Tofu și tempeh sunt la fel și nu sunt alimente recomandate. Acestea sunt alimente cu proteine ​​​​de calitate inferioară 

3. Apă de la robinet nefiltrată. Acest lucru va crește aportul de fluoruri și clor toxic. Acestea interferează cu metabolismul iodului. Filtrarea cu carbon va elimina majoritatea clorului, dar nu si fluorura. Filtrele de fluor au tendința de a deteriora apa potabilă și nu sunt recomandate . Nu beți apă cu osmoză inversă în efortul dvs. de a obține o apă curată. Apa cu osmoză inversă nu pare să hidrateze bine corpul în majoritatea cazurilor și face corpul mai mult yin (rău). De asemenea, este foarte slabă în minerale.

4. Pâinea comercială. Aceasta poate conține bromuri, care sunt antagoniști ai iodului. Căutați produse care nu conțin brom în făină. Făina albă este de obicei albită cu compuși de clor, dintre care unele rămân în pâine. Este, de, făcută cu apă care conține clor și adesea fluoruri. Mai multe aici despre faină . Pâinile au și multe alte probleme, cum ar fi fierul și cele mai multe conțin grău. Astăzi, grăul este un aliment iritant, intolerant și cea mai stropită cereală.

5. Toate produsele alimentare rafinate și prelucrate. Acestea sunt scăzute în multe substanțe nutritive vitale necesare glandei tiroide.

6. Varza, conopida, varza de Bruxelles și broccoli. Acestea au un inhibitor tiroidian ușor în ele. Totuși, gătitul acestor alimente distruge acest produs chimic și apoi sunt alimente delicioase . Vă recomand să gătiți cele mai multe legume la abur.

7. Toate sucurile comerciale, dar mai ales cele care au un gust de citrice. Acestea includ Dew Mountain, Crystal Light, Seven-up, Sprite și alte câteva. Acestea conțin ulei vegetal bromurat, o altă sursă de bromuri toxice.

ALTE TERAPII NATURALE PENTRU TIROIDĂ

1. Terapia cu iod. Acest lucru a devenit foarte popular. Cei mai mulți medici holistici folosesc soluții ca Iodoral, Lugol sau alte preparate de iod. Cred că sunt pe drumul cel bun dând iod la mulți bani. Cu toate acestea, observăm că aceste produse se acumulează în ficat. Cu alte cuvinte, ele sunt ușor toxice. N-am văzut niciodată acest lucru la Alge, care este o legumă, consumată de om de mii de ani. Acesta este motivul pentru care prefer foarte mult alte căi de a furniza iod suplimentar.

2. Terapii de relaxare, cum ar fi Meditația . Acest lucru poate ajuta tiroida. O parte importantă a tuturor programelor de echilibrare nutrițională este exercițiul Pushing Down. Este relaxant și foarte vindecător atunci când este făcut în mod dezvoltat.

 3. Chiropractica și, probabil, alte activități, cum ar fi Rolfing. Acest lucru poate fi foarte util pentru ameliorarea tensiunii în zona gâtului care poate exercita o presiune asupra nervilor cervicali, ai spinării care conduc la glanda tiroidă stresată.

4. Reflexologia picioarelor și a mâinilor. Acest lucru este, de asemenea, excelent pentru a relaxa corpul și mintea, și pentru a ajuta toate dezechilibrele tiroidiene. Este foarte simplu și ar trebui să fie făcut zilnic acasă de unul singur sau de un prieten. 

5. Yoga. Unele practici de yoga pentru tiroidă implică răsucirea gâtului sau îndoirea capului înainte pentru a exercita o presiune asupra zonei tiroidiene. Aflăm că yoga, făcută neprofesionist, adesea cauzează leziuni ale țesuturilor moi, rotește cel de-al treilea centru energetic în spate și nu mișcă suficientă energie. 

6. Acupunctura si tratament pe baza de plante. Tratamentul cu acupunctura poate fi util în unele cazuri. Cu toate acestea, vă rugăm să evitați toate terapiile orientale pe bază de plante. Plantele orientale sunt prea toxice astăzi pentru utilizarea pe termen lung. Acest lucru este foarte nefericit, dar se reflectă și pe testele mineralelor de păr. Aplicații pe bază de plantă pentru tiroidă nu funcționează suficient de bine sau sunt prea yin și conțin adesea stimulente sau alte plante toxice. Singura „iarba/planta” pentru tiroida, pe care o recomand, este Kelp sau Spirulina pentru toata lumea.

ASPECTE ENERGETICE ALE CONDIȚIILOR TIROIDIENE

Expresie și creativitate. Hormonii tiroidieni sunt preocupați de creativitate și expresie în lume. Sunt necesare pentru a ajunge la lume și a participa.

Cei cu funcționare foarte redusă a tiroidei sunt deseori retrași și deprimați, din acest motiv. În schimb, mulți oameni celebri care sunt „în afara lumii” au niveluri mai ridicate de hormoni tiroidieni. Al cincilea centru energetic. Glanda tiroidă este situată la nivelul celui de-al cincilea centru energetic fizic sau al centrului gâtului. Acest centru are legătură cu expresia și creativitatea. Probleme cu glanda tiroida sunt mai severe la persoanele care au dificultăți de a se exprima ei înșiși, sau care simt suprimate sau închise în eforturile lor creatoare. Eliberarea traumelor emoționale și corectarea tuturor dezechilibrelor de stil de viață este, prin urmare, utilă pentru unele condiții tiroidiene. Acest lucru poate fi esențial, de exemplu, în unele cazuri de boală Graves, în care stresul joacă un rol-cheie în provocarea stării.

VIOLUL ȘI TIROIDA

Violul sau alte traume grave pot provoca o activitate tiroidiană redusă:

1. Depleției nutriționale.

2. Acumularea de metale toxice

3. Efectul psihologic al închiderii expresiei. Rar, traumele provoacă o stare hipertiroidică din cauza stresului acut.

TIPUL ORGANISMULUI TIROIDIAN

Unii medici recunosc un „tip de corp glandular tiroidian”. Acești indivizi au, în general, glande tiroide mai puternice și glande suprarenale mai slabe. Sunt în general înalți, subțiri și au o construcție mai liniară sau mai dură. Aceștia sunt adesea mai rapizi din punct de vedere mental, de multe ori într-un mod „imens” și intelectual sau „inteligent”. Femeile au sani mai mici. Persoanele cu tip tiroidian au fost traumatizați emoțional și nu sunt la fel de confortabil în trupurile lor, așa că au tendința de a merge „în extreme”. Aceasta înseamnă că sunt „prea aerieni” Ei au o mare nevoie de pământ, centrare și relaxare. Atunci când „se aprind”, ei intră în modelul de dominare simpatică și dezvoltă digestie mai slabă și constipație, în multe cazuri.

Tipul corpului suprarenal este mai scurt, mai îngrădit sau mai greu, și, adesea, mai pământesc și împământenit. Deseori nu sunt la fel de intelectuali, deși pot fi foarte inteligenți. Sunt adesea fizic mai puternici, au o rată mai rapidă de oxidare și, adesea, au o digestie mai bună, dacă nu reflectă o bună sănătate. Aceste tipuri de organisme sunt doar generalizări, dar ele nu pot ajuta să înțelegem și unele efecte ale tiroidelor glandelor suprarenale asupra corpului.

Sursa:

https://www.drlwilson.com/articles/thyroid.htm?fbclid=IwAR2zzBcuW26mQROw80nPsl0TK9Wxjm5HhjRNBIrmdEibju 

Traducere Echipa Tiroida România 🇷🇴 

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.