Făina albă

 

V-ati pus vreodată întrebarea de ce insectele pe care le regăsiți în punga de faina veche sunt moarte? Cred că veți găsi răspunsul în rândurile care urmează..

Regimul alimentar standard din întreaga lume este cauza principala a mai multor afecțiuni cronice, putând culmina cu cazuri de mortalitate. Alimentația zilelor noastre face victime, iar faina albă, folosită în diferite preparate, nu se dezice de acest lucru!

In 1910, Curtea Federala a Districtului Missouri a declarat că făină alba 000 nu poate fi consumata de oameni.

Însă, din nefericire, conform lui H.W. Wiley, primul bucatar din cadrul Administrației Alimentare și de Medicamente, legea „a fost abolita datorită influentelor politice ale morarilor” și „de atunci nu a mai fost semnalat niciun pericol în cadrul AAM”.

Cazul este tratat în cartea lui Wiley, intitulată ,,Istoria unei crime împotriva legii pentru mâncare sănătoasă”.

În zilele noastre, făina este fabricată din grâu tratat cu fungicide, pesticide și insecticide, începând de la procesul de semanare a grâului și până la ambalarea produsului finit. Din 1910 și până acum, peste 60 de produse chimice au fost aprobate pentru a albi făina.

Cinci lucruri neștiute despre făina alba, care te vor lua prin surprindere!

1. Nu conține nutrienți. Producătorii de făină albă îndepărtează mai întâi tarata din semințele de grâu, adică cel de al șaselea strat exterior, precum și germenii care conțin 76% din vitamine și minerale. 97% din fibre sunt risipite. Același lucru se întâmplă și cu vitamina E, cu 50% din cantitatea de calciu, cu 70% din fosfor, cu fierul, cu magneziul și cu vitaminele B.

2. Conține bromat de potasiu. După cele mai sus menționate, făina este supusa unui proces de albire și conservare folosind dioxidul de clor. Apoi se adaugă calcar, alaun și carbonat de amoniu, pentru a-i da un aspect cat mai atrăgător pentru consumatori. În stadiul final de prelucrare, făina este tratată cu un agent antisarare, numit sorbitan monosaturat. Alături de acest agent nociv, se adaugă încă unul, numit bromat de potasiu – un oxidant puternic, ce provoacă cancer. Agenția Internațională de Cercetare a Cancerului a clasat bromatul drept un cancerigen de grupa 2B.

3. Este un insecticid natural. Știai că dacă o insecta intră în punga cu făină și începe sa o mănânce, va muri? Făina albă este un insecticid natural, care are efect letal asupra insectelor care o consuma.

4. Contine L-cisteina. L-cisteina este un aminoacid esențial, care se găsește, de obicei, în compoziția celor mai multe produse de patiserie, având rolul de a accelera procesarea industriala. De asemenea, blatul de pizza, biscuiții, pastele și chiflele fast food conțin acest ingredient. Deși poate fi produsă în laborator, l-cisteina folosită în produsele de panificație este obținută prin metode ieftine, care includ extragerea ei din pene animale, coarne de vacă, păr uman și produse petroliere. Dezgustator, nu-i așa? Majoritatea L-cisteinei este de proveniență chineză.

5. Favorizeaza declanșarea diabetului. Făina albă conține aloxan. Această substanță oferă pâinii un aspect pufos și aerat. Conform studiilor, aloxanul distruge celulele beta ale pancreasului. Aceste efecte sunt atât de nocive, încât medicina naturistă a numit substanța „posibila toxina a celulei beta”. În ciuda toxicității declarate a Aloxanului, substanța nu a fost încă interzisaVestea bună este ca acțiunea Aloxanului poate fi contracarata de vitamina E. Conform unui studiu al medicilor, efectuat pe cobai de laborator, vitamina E a protejat organismul de efectele nocive ale administrării de Aloxan.

Sursa : nutrilife.com

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.