Barbatii si Tiroida

Barbatii si Tiroida

Știm că hipotiroidismul este mai puțin frecvent la bărbați decât la femei dar este important să obțineți tratament.

Glanda tiroidă se află în partea din față a gâtului, exact unde se va afla o cravată. Funcția tiroidei este de a produce hormon tiroidian și de a-l pompa în sânge, astfel încât acesta să poată fi distribuit tuturor organelor din corpul dumneavoastră. Ați putea să vă gândiți la glanda tiroidă ca la o companie energetică a organismului.

Când devine inactiv, totul începe să încetinească?

Hipotiroidismul este de aproximativ ” 8 până la de 10 ori mai puțin obișnuit la bărbați, deoarece 80% din hipotiroidism este cauzat de o boală autoimună, iar bolile autoimune sunt mai frecvente la femei, dacă aș cunoaște de ce sunt mai frecvente la femei aș lua Premiul Nobel ” a declarat Mario Skugor, MD, endocrinolog la Clinica Cleveland.

O boală autoimună apare atunci când sistemul dvs. de apărare al corpului, numit sistemul imunitar, atacă din greșeală părțile normale ale organismului în locul invadatoriilor străini. Boala autoimună care determină de obicei hipotiroidism la femei dar și la bărbați este tiroidita Hashimoto . În sistemul Hashimoto, sistemul imunitar vă atacă glanda tiroidă. Tiroidita Hashimoto afectează aproximativ 14 milioane de americani, din care aproximativ două milioane sunt bărbați. Alte cauze ale hipotiroidismului la bărbați includ afectarea tiroidei sau eliminarea tiroidei în timpul intervenției chirurgicale pentru tumorile tiroidiene și tratamentele pentru o tiroidă hiperactivă care are ca rezultat o tiroidă subactivă. „ Boala Graves este o cauză de hipertiroidism, care poate necesita tratament, dar care lasă persoana în hipotiroidism. Graves este, de asemenea, mai frecvent la femei“, a spus dr Skugor.

De ce este hipotiroidismul mai puțin frecvent la bărbați ?

Simptomele, diagnosticul și tratamentul hipotiroidismului la bărbați este aproximativ la fel ca la femei. ”Hipotiroidismul încetinește întregul metabolism, astfel încât simptomele pot afecta orice sistem al organelor”, a spus Skugor. Cele mai frecvente simptome sunt:
– Senzație de frig
– Oboseală ușoara
– Pielea uscată și unghiile fragile
– Constipație
– Depresie
– Probleme de concentrare
– Durerile musculare
– Creștere în greutate
– Umflarea glandei tiroide, numită gusa
– Pierderea interesului pentru sex și probleme cu erecția sunt simptome pe care unii bărbați le pot avea.
”Dacă ești obosit și ai o energie scazuta, nu este surprinzator faptul că vei avea o anumită pierdere de interes pentru sex”, spune Skugor. Un studiu recent publicat în Jurnalul de Urologie a comparat 24 de bărbați cu hipotiroidism cu 66 de bărbați fără hipotiroidism.
Disfuncția erectilă (ED) a fost evaluată utilizând chestionarul internațional de index al funcției erectile, care evaluează ED pe o scară de la 5 (ED sever) la 25 (fără ED). Bărbații cu hipotiroidism au avut un scor mediu de 11,75 în comparație cu bărbații fără hipotiroidism, care au avut în medie 20,81.

Obținerea unui diagnostic și al unui tratament de care aveți nevoie

Cele mai multe simptome de hipotiroidism nu se dezvoltă imediat. Nivelul hormonului tiroidian trebuie să fie prea scăzut, a spus Skugor. Bărbații și medicii lor trebuie să fie conștienți de posibilitatea hipotiroidismului la bărbați, astfel încât obținerea unui diagnostic să nu fie întârziat. Medicul dumneavoastră poate suspecta hipotiroidism dacă aveți simptome și semne în timpul unui examen fizic.
Testul cel mai fiabil pentru diagnosticarea hipotiroidismului este hormonul de stimulare a tiroidei (TSH). Acest hormon spune tiroidei să producă mai mult hormon tiroidian iar tiroida devine mai puțin activă.
”Tratamentul pentru hipotiroidism este înlocuirea hormonului tiroidian. Unii bărbați nu vor să ia medicamentele, dar hormonul tiroidian NU este un supliment, este ceva ce corpul tău are nevoie în mod natural, doza pe care trebuie să o iei se bazează pe greutatea ta. Ai putea avea nevoie de doze mai mari decât femeile, a spus Skugor. Dacă aveți simptome de hipotiroidism, discutați cu medicul dumneavoastră. Odată ce aveți hipotiroidism, îl aveți de obicei pe viață. Cu diagnosticul precoce și tratamentul de înlocuire al hormonului tiroidian eficient, vă puteti gestiona simptomele și puteti preveni
complicațiile.
Problemele tiroidiene (și autoimunitatea în ansamblu) fiind mai puțin frecventa la bărbați, sunt adesea
ignorate de medici. De fapt, la majoritatea bărbaților nu li se dă niciodată un test tiroidian sau un panel de test decât dacă se solicită în mod special.
 6 lucruri de știut 
1. Se crede că hormonii masculini joacă un rol protector în dezvoltarea Hashimoto, iar bărbații cu testosteron scăzut sunt mai susceptibili de a fi diagnosticați cu Hashimoto, în timp ce bărbații cu hipertiroidism sunt mai susceptibili de a avea niveluri ridicate de testosteron.
2. În plus față de oboseală, intoleranță la rece/cald, creșterea în greutate și simptome tipice Hashimoto, oamenii cu Hashimoto și hipotiroidism pot observa simptome cum ar fi libidoul scăzut, depresie, colesterolul mare, pierderea funcției erectile, o frecvență redusă a erecțiilor dimineața, dificultate în creșterea părului facial, precum și o pierdere a masei musculare. Pot rezulta probleme de fertilitate! Unele dintre aceste simptome ar putea fi legate de scăderea testosteronului.
3. Testosteronul scăzut ar putea fi un declanșator, un factor exacerbat și chiar o consecință a bolii tiroidiene. Hormonii tiroidieni pot normaliza nivelele de testosteron. În unele cazuri, prescrierea testosteronului și / sau DHEA poate fi de asemenea o terapie benefică pentru reducerea simptomelor și /sau a anticorpilor tiroidieni. S-a descoperit că DHEA reduce anticorpii tiroidieni la femeile cu PCOS, iar un alt studiu a constatat că DHEA poate normaliza celulele anormale ale imunității prezente în Hashimoto și Graves.
4. Deficiența de seleniu s-a dovedit a fi un declanșator al Hashimoto. Au fost făcute numeroase studii pentru a sprijini utilizarea seleniului în Hashimoto, dar există date contradictorii privind legătura dintre seleniu și cancerul de prostată. Unele studii au spus că nivelurile ridicate de seleniu reduc riscul de cancer de prostată și pot ajuta la cancerul de prostată, în timp ce alții au afirmat că administrarea unui supliment de seleniu fara analiza poate crește riscul de deces la bărbații cu cancer de prostată. Forma de seleniu poate face o diferență, așa cum poate și tipul de cancer. Recomand teste anuale de PSA și examene de
prostată pentru toți bărbații, începând cu vârsta de 40 de ani. Dr. Geo Espinosa, specialist în cancer de prostată și doctor în urologie naturală, recomandă folosirea seleniului la bărbați. Am avut ocazia să vorbesc cu el despre sănătatea bărbaților pentru acest articol.
5. Având un părinte de sex masculin cu Hashimoto va crește șansele de a dezvolta Hashimoto, așa că dacă tatăl dvs. are Hashimoto, asigurați-vă să vă testați dvs sau  copiii dvs.!  Bărbații pot dezvolta probleme tiroidiene postpartum! Cu mai multă exactitate, pot dezvolta tiroidita postpartum, în care vor dezvolta modificări ale funcției tiroidiene după nașterea copiilor. Un raport de caz din 2015 a studiat testele tiroidiene ale unui bărbat care a avut episoade recurente de tirotoxicoză după trei sarcini ale soției sale! (Soția lui avea Hashimoto.) Cercetătorii au concluzionat că ”Schimbările hormonale documentate la bărbați, în timpul perioadei postpartum, indiferent dacă sunt legate de stres sau de natură evolutivă, sugerează diagnosticul de tiroidită postpartum”
6. Optimizarea hormonilor tiroidieni, abordarea sensibilităților alimentare, epuizarea nutrienților, răspunsul la stres, infecțiile cronice și toxinele sunt fundamentale pentru a ajuta bărbații și femeile cu Hashimoto să-și recapete sănătatea. Terapiile vizate pentru a echilibra hormonii masculini și feminini pot fi, de asemenea, folosiți pentru fiecare sex în parte. Protocolul Hashimoto se concentrează asupra fundamentalelor de inversare a simptomelor și de a ajunge la cauza principală a Hashimoto.

Tiroida este cea care cauzează apariția problemelor sexuale la bărbați?

Este cunoscut faptul că tulburările endocrine, diabetul zaharat, pot avea un efect asupra funcției sexuale, dorinței, performanței și chiar de reproducere la bărbați. Conexiunea dintre bolile tiroidiene şi funcţiile sexuale nu este la fel de înțeleasă sau cunoscută pe larg.
 》Studiu din 2005
Un studiu publicat în 2005 în Journal of Clinical Endocrinology Metabolism a raportat conexiunea demonstrată între problemele sexuale specifice la bărbaţi şi condiţiile tiroidei – inclusiv în hipotiroidism și hipertiroidism. Studiul a analizat bărbaţii atât cu hipertiroidism cât şi cu hipotiroidism. Bărbații au fost evaluați pentru o varietate de probleme sexuale comune, inclusiv dorința scăzută de sex (hipoactiv/libidoul scăzut), disfuncţie erectilă (DE), ejacularea precoce, ejacularea întârziată.
Ca parte a studiului, bărbaţii au fost examinați de două ori, o dată simptomatic, iar a doua oară la aproximativ 8-16 săptămâni cu nivelul tiroidian revenit la intervale normale de referință.
Studiul a constatat că bărbații cu hipotiroidie prezintă:
– Nivel scăzut de sex, disfuncţie erectila, ejaculare întârziată pentru 64,3% dintre bărbați.
– Ejaculare prematură pentru 7,1% dintre bărbaţi
Pentru bărbații cu hipertiroidism;
– Ejaculare prematură pentru 50% dintre bărbați
– Nivel scăzut de sex pentru 17,6% dintre bărbați
– Disfunctie erectilă pentru 14,7%
– Ejaculare întârziată a fost la 2,9% dintre bărbați
– sex nivel scăzut, disfuncţe erectilă, ejaculare întârziată pentru 64,3% dintre bărbați.
Aproape două treimi dintre bărbații cu hipotiroidism se plângeau de un anumit grad de disfuncţie erectilă (incapacitatea de a obţine sau menţine o erecţie) şi ejacularea întârziată.
Hipertiroidismul pare a fi legat de ejaculare prematură la jumătate dintre barbaţi, în timp ce pentru scăderea libidoului şi disfuncţia erectilă au existat ”plângeriț„ în ambele tabere ale bărbaților.
Conform cercetătorilor, un diagnostic corect şi un tratament al functiei tiroidiene pentru a redeveni un om ”normal„ – cunoscut sub numele de eutiroidism – este necesar pentru a inversa simptomele sexuale la bărbați.
》Studiu din 2008
Un studiu din 2008 – de asemenea, publicat in Journal of Clinical Endocrinology – privește efectele hipertiroidismul și hipotiroidismul asupra funcției sexuale a bărbaților.

Conform unui alt rezumat de la Asociatia Americana de Tiroida: ”79% dintre bărbații cu disfuncții tiroidiene au prezentat un anumit nivel de disfuncție erectilă – 52% dintre ei au fost cu hipotiroidie, 27% hipertiroidie – comparativ cu 34% bărbați, fără probleme cu glanda tiroidă”.
Disfuncție erectilă severă a fost găsită în aproape 38% dintre bărbații cu hipotiroidism şi aproape 30% dintre bărbaţii cu hipertiroidism, comparativ cu 25% la bărbați, fără probleme cu glanda tiroidă.
Per total, 80% dintre bărbați au avut disfuncție erectilă, comparativ cu 37,5 dintre bărbații fără condiții
tiroidiene„
Care sunt implicațiile acestor studii?
Bărbații cu disfuncții tiroidiene au de obicei disfuncție erectilă, care este reversibilă cu restabilirea stării de eutiroidie. Cu toate că screening-ul pentru disfuncție erectilă este recomandat pentru acești bărbați, tratamentul specific ar trebui să fie amânat pentru cel puțin 6 luni după restabilirea eutiroidismului, deoarece poate dura mult tratamentul disfuncției erectile pentru a se rezolva în mod spontan.
Vești bune? Din nou, potrivit cercetătorilor,  pentru a redeveni un om ”normal” şi pentru a inversa simptomele sexuale la bărbați este necesar un diagnostic corect şi un tratament al funcţiei tiroidiene.

 

Referinte
Maria Shomon about.com – Examinat de către un grup de medici certificați.

Carani, Cesare, et. Al. Studiu privind Multicentric – Simptome sexuale la bărbaţi hipo şi hipertiroidism, Journal of Clinical Endocrinology, Metabolism Vol. 90, No. 12 6,472-6,479 GE Krassas, K Tziomalos,
F Papadopoulou, N Pontikides, și P Perros. Disfuncțiile erectile la pacienții cu hipotiroidism: cât de comun şi ar trebui să ne tratăm? Journal of Clinical Endocrinology şi metabolice (Volume 93, paginile 1815-1819).

Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.