De ce te ingrasi in Tiroida si Autoimunitate? Probleme de greutate cauzate de un stil de viata nesanatos

Probleme de greutate cauzate de un stil de viata nesănătos

Da, pentru ca mananci mult si prost…asta stim!!! Ati auzit bine!

In loc sa mancam produse de panificatie si patiserie Bio / zahar bio, natural, suplimente atent selectionate facem alte alegeri nesănătoase.

Alegerile alimentare sunt strâns legat de tradiție, confort și plăcere, iar oamenii au tendința de a simți totul când vine vorba de mâncare dar, na „guru vostru spiritual” nu va informeaza despre asta.

Sănătatea în condițiile tale, multe dintre problemele pe care le intalnesc la coaching

Vad mai ales pe retelele de socializare postari despre cum traumele ne-au imbolnavit organele si de asta am ajuns bolnavi…deci au disparut declansatori ca : H. Pylori, Paraziti, Lyme (capusa), alcool, tutun, chimicale, pesticide etc si a ramas decat unul Stresul!!!

Dar ne place sa credem asta, poate ajuta la ceva !!! Ca stresul este principalul vinovat, bla, bla…treziti-va intestinul vostru era/este deja terminat de la stilul vostru de viata : tutun, cola, alcool, zahar, permeabilitate, h. pylori, paraziti, dezechilibru, exagerari dulce/sarat, …etc plus multe altele (vedeti mai jos)

Dacă sănătatea ta nu este despre greutate si probleme de greutate cauzate de inflamatie, a reduce inflamatia si a pune bazele corect in microbiota, atunci despre ce este vorba ? Ai dreptul de a decide ce înseamnă sănătate pentru tine și cât de mult vrei să fie o prioritate. 

„Este foarte greu să se renunțe la anumite alimente, așa că adesea provoc oamenii să se întrebe cu adevărat: „Ce ar fi sănătatea pentru tine când nu este un aspect și nu este o necesitate ?”

Pentru mulți dintre voi, sănătatea implică să se simtă confortabil în corpul lor să poată să mănânce orice, să facă anumite activități, cum ar fi alergarea pe scări fără să-și piardă respirația, să nu ii doară articulațiile, să nu se mai simtă obosiți. ..etc. Acestea sunt obiective care sunt adesea greu de atins dacă nu există implicare. 

DIN 2000 INCOACE, PESTE 150 DE BOLI ZISE AUTOIMUNE AU APARUT SAU AU CUNOSCUT O CRESTERE EXPONENTIALA!

https://www.aarda.org/diseaselist/    ..asa si? pe multi nu ii intereseaza, inca se simt confortabil neavand nici o problema de sanatate.

„Literatura medicala este din ce in ce mai bogata in boli… Diagnostic din ce in ce mai pompos… Medicamentele din ce in ce mai complexe… Aparatura din ce in ce mai sofisticata…. Spitale care sunt pline … SI OAMENII DIN CE IN CE MAI BOLNAVI! Nu v-ati intrebat de ce? De ce am ajuns aici? Incotro ne indreptam? Cum o sa fie in 30 de ani?

Iata cateva dintre noile boli care, in Romania, au avut sau crestere exponentiala in ultimii 20 de ani:

1. Alzheimer  2. Deficit de atentie 3. Sclerodermie 4. Autism 5. Scleroza amiotrofica laterala 6. Spondilita anchilozanta 7. Oboseala cronica 8. Fibromialgie 9. Dermatomiozita 10. Dermatita atopica 11. Alergii alimentare 12. Atrofia musculara spinala 13. Alergii respiratorii noi (de exemplu la ambrozie)
14. Parkinson 15. Lyme Disease 16. Scleroza in placi, etc.

Cine a auzit de ele acum 20 de ani? Foarte, foarte putini…. Asta bineinteles pe langa bolile degenerative traditionale cardiovasculare, articulare, digestive, nervoase, cancer, etc. In bolile autoimune, sistemul imunitar este total dereglat, inflamatia cronica este peste tot!

IN MOMENTUL IN CARE OMUL VA ADOPTA O ALIMENTATIE ANTI-INFLAMATORIE, STAREA LUI SE SANATATE SE VA IMBUNATATI!

Alimentatia toxica, transformata si modificata genetica reprezinta UNA DINTRE CAUZELE PRINCIPALE ALE BOLILOR DEGENERATIVE SI AUTOIMUNE! De aceea punem atat de mult accent pe ALIMENTATIA ANTI-INFLAMATORIE!

Aceasta nu este o moda, ESTE CEL MAI SANATOS MOD DE A MANCA!

Ai vreo rudă care te critică cu privire la recomandarile noastre de dieta și vitamine – minerale? Prietenii te tachinează? Fac glume? Ia si mananca fructe si legume, alea sunt vitamine?. Stai la soare pentru vitamina D.
 Să ai grijă de tine este obositor dacă cineva îți iese în cale sau te critică în mod repetat.
 Citiți acest articol și distribuiti-l și lor.
Pentru a le raspunde celor care sunt sceptici cu privire la suplimentele de vitamine si minerale si care cred ca o alimentatie buna poate fi suficient, batandu-si astfel joc de cei care vor schimba sanatatii si folosesc dieta, suplimente, as dori sa subliniez numeroase studii. . privind continutul de nutrienți din alimentația de astazi, deja făcute incă din anii 80 – 90 raportând deficiențe semnificative care provoacă probleme de sănătate pe termen lung și care în medicina oficială nu sunt considerate tulburări datorate deficiențelor.
Organismul care rămâne fără microelemente esențiale compensează în alte moduri și, prin urmare, să zicem, alimentația ar putea fi suficientă până când organismul va suna alarma odată cu apariția simptomelor și a bolilor ciudate care au tendința de a deveni cronice și din pacate și degenerative.
Numai atunci, poate, se vor pune întrebări și se vor căuta răspunsuri în rândul persoanelor din grupurile tematice care sunt din ce în ce mai populare astăzi pe rețelele sociale.
Este inutil și contraproductiv să te ascunzi în spatele iluziei că mâncarea este la fel de hrănitoare ca acum 50 de ani.
Uneori pare ca măncam carton colorat cu corectori de aromă, dar pe lângă faptul că nu mai are gustul pe care la avut cândva, a devenit și deficitară în nutrienți esențiali pentru viață.
PESTICIDELE SI SUBSTANTELE TOXICE CARE DISTRUG ECHILIBRUL SISTEMULUI HORMONAL SI PRODUC CANCER
Un om consuma zilnic, o data cu mancarea si apa pe care o bea, intre 200 si 300 de substante toxice! Pesticidele produc atat pe termen scurt, cat si pe termen lung efecte daunatoare asupra sanatatii umane.
– ONU a estimat ca SE PRODUC ANUAL 2 MILIOANE DE INTOXICATII SI 10 000 DE DECES DE LA PESTICIDE
– Efectele pe termen lung ale pesticidelor includ riscuri crescute de cancer si perturbari in sistemul reproducator, imunitar, endocrin (hormonal) si nervos al omului. https://www.researchgate.net/…/11366789_How_Sustainable
DORITI SA STITI CATE PESTICID, IN MEDIE, AVETI IN MANCARE DACA LOCUITI IN AMERICA?
– 47 intr-un mar
– 33 intr-un broccoli
– 35 intr-o rosie. etc.
AICI LE PUTETI CAUTA PE TOATE CELELALTE: http://www.whatsonmyfood.org/food.jsp?food=TO
DORITI SA STITI CUM STAU EUROPENII CU CONSUMUL ZILNIC DE SUBSTANTE TOXICE? In medie, la meniu avem:
– 128 de reziduri chimice
– 36 de pesticide
– 47 de substante suspectate a fi cancerigene https://menustoxiques.fr/resultats-menus-toxiques
A SOSIT TIMPUL SA SCOATEM CAPUL DIN NISIP SI SA NE DECIDEM SOARTA CA UMANITATE, ASA DORITI SA CONTINUAM SA MANCAM SI DUPA ACEEA SA NE VAITAM CA SUNTEM BOLNAVI? AGRICULTURA ECOLOGICA ESTE PUCTUL DE PLECARE CATRE O NOUA VIATA MULT MAI PUTIN TOXICA! FACETI MACAR O DATA PE AN UN PROGRAM DE DETOXIFIERE, BAZAT PE STIINTA, NU ORICUM, CA SA AVETI REZULTATE!
DESPRE REDUCEREA FUNCTIEI TIROIDIENE DATORITA TOXICITATII MEDIULUI INCONJURATOR
Dupa cum probabil observati, foarte multi oameni sufera de dereglari ale glandei tiroide, care pot fi sub diferite forme,
DAR HIPOTIROIDIA CONDUCE DE DEPARTE.
AVEM PESTE 100 000 DE SUBSTANTE TOXICE IN MEDIUL NOSTRU, SI ELE SUNT IMPLICATE IN DIMINUAREA FUNCTIILOR ORGANISMULUI, IMPLICIT A TIROIDEI!
Iata un studiu care sper ca nu va pune pe ganduri daca dorim sa continuam intr-o lume chimica ca si acum, sau vom milita pentru reducerea toxicitatii si agricultura ecologica!
STUDIU: Toxicitatea tiroidiana datorata expunerii treptate la un amestec complex de 16 organocloruri, plumb si cadmiu
Populatia umana din lumea industrializata este expusa omniprezent la amestecuri complexe de poluanti persistenti care contamineaza alimentele, apa si aerul. Un numar mare de acesti contaminanti sa dovedit ca provoaca toxicitate semnificativa, chiar la doze mici, pe axa hipotalamus-hipofiza-tiroida (HPT) in studiile de laborator pe animale. Pentru a investiga efectele potentiale ale unui amestec complex, relevant pe axa hipotalamus-hipofiza-tiroida, s-au facut teste pe sobolani la care li sa administrat un amestec de 16 sustante organoclorine comune (ceea ce gasim zilnic in apa, aer si alimente) . După numai 70 de utilizare zilnică a acestor substanțe (un pic mai mult de 2 luni), sa măsurat hormonul tiroidian circulant (tiroxina serica [T (4)], triiodotironina [T (3)], hormonul de stimulare a tiroidei [TSH] ) si structura tiroidei, precum si metabolismul ficatului legat de hormonii tiroidieni. Toate analizele examinate au fost modificate semnificativ de amestecul chimic utilizat: – TSH-ul a fost crescut – functia ficatului scazuta – dimensiunea foliculilor tiroidieni sa redus sau a crescut, in fuctie de doza chimica administrata Aceste rezultate demonstreaza ca doze mici de contaminanti omniprezenti in mediu, pot modifica fiziologia axului hipotalamus-hipofiza-tiroida.https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12011480/
probleme de greutate
Probleme de greutate? Alege alimente care sunt benefice pentru organism
CE REZULTA DIN ACESTE MODIFICARI? REDUCEREA FUNCTIEI TIROIDIENE DATORITA COCKTAILULUI CHIMIC PE CARE IL CONSUMAM ZILNIC, CHIAR SI LA CELE MAI MICI DOZE.
Și cum rămâne cu alimentele cu marca „Bio” pe care le găsim în buticuri alimentare sau în colțurile supermarket?
Eticheta face dreptate acestor alimente, oferindu-le mai multă aroma și autenticitate, este doar o modalitate de a împărți consumatorii în clasă ? Consider ca producatorii ofera respectul consumatorilor prin investitia in certificarile BIO, FARA GLUTEN, VEGAN, etc.
Cine isi permite să cumpere?.
A avea grijă de sănătate a devenit un lux pentru mulți oameni și în epoca internetului oricine este capabil, cu unele cercetări, să găsească informații valide și să aibă grijă de sine în mod independent.
Este de asemenea, necesar să ne intrebăm– „Este profesional medical educat pentru a aborda aceste deficiențe nutriționale?”
Cineva crede că persoanele cu o patologie se distrează căutând răspunsuri pe internet, pe rețelele de socializare și printre comentariile celor care au rezolvat câteva mici probleme de sănătate precum dureri de cap, alergii, fenomene cutanate, dureri articulare prin folosirea a mai multor vitamine și minerale?
Știm bine câtă indiferență și nepăsare găsim mergând la cabinetele medicilor, mai ales pentru probleme de greutate.
Prin urmare, cred că do-it-yourself este un fenomen atât de răspândit astăzi tocmai din cauza lipsei de atenție a tratamentului și a semnalizării diagnosticelor către medicii care sunt din ce în ce mai interesați doar de medicamente.
Simptomele deficiențelor se pot manifesta foarte târziu, deoarece organismul face mereu ajustări și ajustări pentru a menține echilibrul.
Doar dacă lipsește oxigenul și apa ne dăm seama imediat că suntem bolnavi, dar dacă lipsește magneziul sau altceva, manifestările pot fi amânate, chiar și cu câțiva ani.
Din păcate nu se aprinde vreo lumina care să indice nutrientul care este pe terminate in organism, trebuie să citească simptomele deficienței pentru ao înțelege.
Medicii nu sunt pregătiți în universitate penru suplimente și diete (unii investesc în asta pe cont propriu) și subestimează aceste neajunsuri, luându-le drept un moft… în timp ce producătorii de suplimente văd în asta sau oportunitate de a extinde marketingul.
Nu mai avem acces atât de ușor la alimente ecologice pentru că am pierdut posibilitatea de a ne cultiva propriile alimente din lipsă de spațiu și timp, sau pentru că locuim în oraș și suntem ocupați toată ziua în trafic, muncă și birocrație.
Prin urmare, chiar și căutarea alimentelor ecologice a devenit un job, precum și o necesitate pentru sănătate.
 Iată de ce, dacă nu mai găsim alimente bune, sănătoase și naturale, suntem nevoiți să suplimentăm cu vitamine și minerale ori sănătatea noastră va avea de suferit.
Chiar și gândul că alimentele organice sunt într-adevăr soluția este utopic.
Chiar dacă legumele sunt din grădina proprie sau cumpărate de la magazinul alimentar, adevăratul 100% organic nu mai există din cauza contaminării cu OMG la scară globală.
OMUL MODERN MIRACULOS
– DOCUMENTUL SENATULUI AMERICAN 264 – ANUL 1936 prezentat de domnul Fletcher 1/06/1936 , Biroul de imprimare al Guvernului Statelor Unite ale Americii din Washington: anul 1936 in timpul Congresului 74, a doua sesiune, Document nr 264
Faptul alarmant este ca alimentele
– fructele, legumele si cerealele
– acum crescute pe milioane de hectare de teren nu mai contin suficiente cantitati din anumite minerale necesare, NE INFOMETEAZA – INDIFERENT CAT DE MULTE AM MANCA NIMENI IN ZIUA DE ASTAZI (ANUL 1936) NU MAI POATE CONSUMA SUFICIENTE FRUCTE SI LEGUME PENTRU A FURNUISM ORGANISM SARURILE MINERALE DE CARE ARE NEVOIE PENTRU O SANATATE PERFECTA, PENTRU CA STOMACUL NOSTRU NU ESTE SUFICIENT DE INCAPATOR LA CANTITATEA PE CARE AR TREBUI SA O CONSUMAM ! ESTE O VESTE PROASTA SA AUZI DE LA AUTORITATILE DE MARCA CA 99% DIN POPORUL AMERICAN ESTE DEFICIENT IN ACESTE MINERALE PRECUM SI FAPTUL CA O DEFICIENTA MARCANTA A ORICARUI DINTRE CELE MAI IMPORTANTE MINERALE DIN CORP CONDUCE LA O BOALA
Dr. Sherman afirma ca 50% din poporul american are o carenta enorma in calciu. Un articol recent in Jurnalul Asociatiei Medicale Americane a declarat ca din 4000 de cazuri de la New York Hospital, doar 2 au fost gasite ca nu sufereau din cauza lipsei de calciu. In multe state sa gasit o reducere semnificativa a capacitatii de productie a solului, in multe districte se presupune o reducere de 25 pana la 50 % in ultimii 50 de ani. Unele zone prezinta o variatie de 10 ori in calciu. Altele arata o variatie de 60 de ori in fosfor.
AUTORITATILE TREBUIE SA VADA EPUIZAREA SOLULUI, EFECTIVELE DE ANIMALE STERPE, CRESTEREA RATEI DE DECESE UMANE DIN CAUZA BOLILOR DE INIMA, ARTRITA, CRESTEREA CARIILOR DENTARE, TOATE DIN CAUZA LIPSEI DE MINERALE ESENTIALE DIN ALIMENTATIA. „Stim ca vitaminele sunt substante chimice complexe, care sunt indispensabile pentru nutritie, si ca fiecare dintre ele au un rol important pentru functionarea normala a unor structuri speciale din corp.
TULBURARILE SI BOLILE SUNT REZULTATUL UNUI DEFICIT DE VITAMINE DIN ORGANISM Lipsit de vitamine, sistemul poate face uz de minerale, dar lipsit de minerale, vitamine sunt inutile. „Aceasta descoperire este una dintre cele mai recente si mai importante contributii ale stiintei fata de problemele sanatatii umane.” – Document Senatul Nr. 264 – 1936! http://www.senatedocument264.com/

SI TOTUSI DE CE TE ÎNGRAȘI CHIAR DACA RESPECTI RECOMANDARILE NOASTRE ?!

Legătura dintre problemele de greutate și hipotiroidism

 1. Alimentația : prea multe grăsimi nesănătoase, zaharuri, lactate, mâncat necontrolat. Recomandarea ar fi de maxim 5 lingurite x 4g de zahar natural/ zilnic (din mango, mere, banane, etc)
  În bolile autoimune glutenul, zaharurile, lactatele și soia trebuie eliminate. (despre soia, gluten si lactate avem destule articole)
 2. Hipotiroidismul , creșterea în greutate apare, mai frecvent, după varsta de 40 de ani. Pe langa excesul de greutate, hipotiroidismul se mai manifesta prin oboseala, piele uscata, dureri ale muschilor si articulatiilor, sensibilitate crescuta la frig, depresie. Testează FT3, dar și Reverse T3 pentru a vedea dacă există:
  • suspiciune de disfuncții de conversie
  • suspiciune de sindrom de T3 scăzut
  • suspiciune de hipertiroidism T3
  • neconcordante de TSH și T4
  • valori scăzute (etiologie necunoscută) de FT4 sau FT3
  • răspuns nesatisfăcător la tratamentul cu T4
 3. Suprarenalele  prin stres, somn prea mult/putin, sindromul Cushing : testează Cortizolul salivar în 4 puncte ale zilei (găsești analiza aici  #TRANALIZE )
 4. Probleme cu Hormonii Sexuali , Ovare Polichistice, Endometrioza, Menopauza : testează hormonii sexuali în zilele de menstra (găsești aici  #TRANALIZE  )
 5. Ai rezistența la INSULINA : Sindromul rezistentei la insulina este o tulburare complexa, care include tulburari ale metabolismului proteic, lipidic, dar si hipertensiune arteriala sau alte probleme de functionare a organismului. Pe măsura ce va trece timpul, rezistenta la insulina va determina cresterea nivelului de glucoza din sange, din cauza ca aceasta nu mai poate fi eliberata. –  Testează indicele HOMA
 6. Ai rezistența la LEPTINA : Leptina este un hormon care reglează metabolismul și are impact major asupra greutăților corpului. Testează Leptina.
 7. Medicamentele ca antidepresive, steroizii, etc
 8. Un procent foarte mic de persoane pot avea probleme genetice.

  Testați nu Ghiciți!

Surse:

http://www.senatedocument264.com/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12011480/

https://www.zonedemieuxenmieux.com/dinceincemaibine-nutritie.html

https://www.aarda.org/diseaselist/

https://www.facebook.com/photo/?fbid=2704914446423153&set=gm.3477503248967481

https://www.facebook.com/photo/?fbid=679823514149576&set=a.504989548299641

 

Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.