Suplimentele alimentare

Creștere în greutate, oboseală, ceață în creier. Acestea sunt toate simptome distincte ale hipotiroidismului, o afecțiune în care Tiroida, o Glanda mică în partea din față a gâtului, încetinește sau încetează să mai producă hormonul tiroxina care ajută la menținerea metabolismului.

Dacă sunteți diagnosticat cu hipotiroidism (printr-un test de sânge), medicul vă poate prescrie Levotiroxină (levoxil, synthroid, eutirox și generice). Acest medicament conține hormon tiroidian sintetic care poate corecta deficiența de hormon și poate îmbunătăți simptomele. Din păcate, aceste simptome nedorite nu sunt specifice hipotiroidismului, dar sunt și ele parte integrantă a procesului natural de îmbătrânire și pot afecta persoanele cu funcționarea normală a glandelor tiroide”, spune dr. Marvin M. Lipman, endocrinolog.

Mai puțin de 2% dintre oameni au hipotiroidism, spune Lipman. Cu toate acestea, oamenii care sunt disperați să piardă în greutate și să se simtă mai energici se îndreaptă către suplimente comercializate pentru a stimula metabolismul și energia „suplimentar”. Dar experții avertizează că luarea acestor suplimente tiroidiene este o idee proastă.

Iata de ce:

 1. Suplimentele tiroidiene ar putea avea efectele hormonilor tiroidieni. Este posibil să știți dacă un supliment conține hormoni tiroidieni doar prin citirea etichetei, dar un studiu publicat în revista Thyroid din 2013 a constatat că 9 din 10 suplimente comercializate pentru sănătatea și sprijinul tiroidian conțin hormoni reali. În 4 a fost testat pozitiv ingredientul „țesut tiroidian bovin”, ce ar putea conține în mod natural hormoni. Dar in 5 suplimente au fost testate pozitiv numai ingrediente pe bază de plante, cum ar fi Ashwagandha, Guggul și Coleus forskohlii. Deoarece plantele nu pot produce hormoni, cercetătorii au descoperit că hormonii tiroidieni din Glanda animală sau o sursă sintetică trebuie să fi fost adăugată în mod deliberat la aceste suplimente”, spune Michael Hansen, cercetător principal al Consumer Reports. Acest lucru se referă la faptul că nivelurile sănătoase ale hormonului tiroidian sunt foarte precise și că suplimentele care conțin acești hormoni pot modifica aceste niveluri în moduri imprevizibil. „Nivelurile hormonului tiroidian chiar și puțin peste sau sub nivelul unde ar trebui să fie pot duce la complicații de sănătate”, spune Lipman. De exemplu, luând mai multă Tiroxină decât aveți nevoie, poate provoca bătăi ale inimii neregulate și înrăutățire osoasă.” De asemenea, este imposibil să știți cât de multe poate conține hormonul tiroidian. Mai multe dintre eșantioanele de suplimente pe care cercetătorii le-au testat au conținut doze de hormon tiroidian care au fost mai mari de 25 mcg- din cea mai mică doză de levotiroxină disponibilă pe bază de rețetă. Și unul conținea mai mult de 90 mcg – ceva mai puțin decât un doctor ar putea prescrie pentru un pacient a cărui glandă tiroidă a fost îndepărtată.

 2. Pot conține iod. Avem nevoie de numai 150 mcg de iod pe zi în dieta noastra, potrivit Institutului de Medicina. „Această cantitate mică de iod permite tiroidei să producă doar cantitatea potrivită de Tiroxină necesară hormonului tiroidian”, spune Lipman. Dar ingerarea excesului de iod poate provoca probleme de sănătate. Este deosebit de îngrijorător pentru persoanele cu noduli tiroidieni pe glanda tiroidă, care pot fi foarte mici și adesea merg neobservat. Dacă aveți o tiroidă nodulară – și sunt șanse că 50% dintre noi vor dezvolta unul sau mai mulți noduli până la vârsta de 60 de ani – chiar dacă un ușor exces de iod poate determina tiroida să intre în forță și să producă exces de tiroxină” Lipman spune. „O tiroidă hiperactivă poate provoca o pierdere bruscă în greutate, bătăi rapide sau neregulate ale inimii, transpirații și nervozitate sau iritabilitate”. Dimpotrivă, studiile arată, de asemenea, că prea mult iod (mai mult de aprox. 400 mcg pe zi) poate determina încetinirea sau chiar oprirea producerii hormonilor la anumite persoane – efectul opus a ceea ce mulți oameni speră că aceste suplimente le va face. Acest lucru poate duce la creșterea în greutate și la oboseală și poate crește riscul bolilor cardiovasculare”, spune Lipman. Cu toate acestea, multe suplimente conțin mai mult de 150 mcg de iod. De exemplu, atât avantajul metabolic al terapiei enzimatice, cât și întregul produs alimentar de tiroidă completă conține 200 micrograme pe două capsule. Urmați recomandările de pe etichete și luați două capsule de trei ori pe zi și ingerați 600 mcg de iod, suficient pentru a provoca probleme de sănătate la anumite persoane dacă sunt luate pe termen lung.

 3. Suplimentele tiroidiene ar putea avea  Kelp, un tip de algă marină, adesea comercializată pentru sănătatea tiroidei, și are conținut de iod. De exemplu, o picătură de lichid Kelp, un supliment alimentar promovat pentru „Suportul glandelor tiroidei”, conține 800 mcg de iod. „Majoritatea oamenilor primesc suficient iod prin dieta lor obișnuită”, spune Lipman. Dar, dacă luați un supliment care conține o cremă, plus o multivitamină, cum ar fi Ultra Mega One Daily, conținând 150 mcg de iod, precum și sarea iodată care conține 400 mcg de iod per linguriță, este ușor să consumi mult mai mult iod decât nevoile tale tiroidiene sănătoase.

 4. Ele pot conține, de asemenea, „glandă animală”. Organele glandulare, cum ar fi tiroida, ficatul, pancreasul, inima și splina, pot fi găsite pe lista ingredientelor unor suplimente de tiroidă și de suport metabolic. De exemplu, suplimentele ale căror surse naturale de tip Glanda conțin țesut bovin brut tiroidian, adrenal, hipofizar și splină. Dar experții noștri spun că ingerarea unor ingrediente ca acestea nu este înțelept. Suplimentele care conțin produse pituitare sau creier de la vaci ar putea reprezenta teoretic un risc pentru Creutzfeldt-Jakob, o boală rară care apare la oameni și care determină degenerarea rapidă a țesutului cerebral. Boala a fost legată de consumul de materii de la vaci infectate cu boala vacii nebune”, spune Hansen. Agenții care răspândesc boala „vacii nebune” și boala Creutzfeldt-Jakob, se găsesc cel mai frecvent în creierul acesteia, dar există dovezi că dacă un animal are o infecție, puteți găsi și acești agenți în splină, rinichi și alte glande și organe”, spune Hansen. „Acești prioni sunt mult mai greu de ucis decât bacteriile sau virușii, astfel încât tratarea organelor înainte de a le adăuga la suplimente nu va elimina neapărat riscul”, spune el.

 5. Suplimentele tiroidiene pot împiedica tratamentul pentru o stare tiroidiană. Problemele tiroidiene pot fi diagnosticate cu ușurință prin teste de sânge, dar luarea suplimentelor care pot modifica nivelul hormonilor tiroidieni din sânge poate masca probleme tiroidiene. Și pentru că suplimentele nu sunt reglementate în același mod ca și medicamentele, ele pot conține cantități diferite de ingrediente active. „Dacă medicul dumneavoastră nu poate stabili cât de mult hormon tiroidian are nevoie organismul dumneavoastră, el nu poate prescrie cantitatea corectă și acest lucru poate provoca probleme de sănătate”, spune Lipman. Consiliul pentru Responsabilitati de Nutriție, o asociație comercială care reprezintă industria suplimentului alimentar, recunoaște că suplimentele tiroidiene pot interacționa cu medicamentele eliberate pe bază de rețetă. Și, spune Duffy MacKay, senior vice-președinte CRN pentru știință și afacerile de reglementare, este important să vorbești cu medicul tău înainte de a începe suplimentele tiroidiene. Cu toate acestea, Stephanie Lee, MD, Ph.D., director al centrului tiroidian de sănătate de la Centrul Medical Boston și un purtator de cuvânt al Societății Endocrine spune că un medic bine informat nu ar recomanda unui pacient să cumpere suplimente de sprijin tiroidian, doar în cazul în care funcțiile tiroidiene au fost anormale, ar prescrie suplimente aprobate de FDA, deoarece, printre alte probleme, nu exista dovezi că produsele de sprijin tiroidian îmbunătățesc funcția tiroidiana și pot provoca complicații de sănătate și se confundă cu un diagnostic, spune Lee.

Concluzie: Nu luați suplimente tiroidiene. Dacă bănuiți că aveți o boală tiroidiană, mergeți la cabinetul medicului. Obținerea diagnosticului potrivit și a tratamentului este cheia pentru combaterea creșterii în greutate, a epuizării și a creierului

Cine are nevoie de vitamine și suplimente minerale?

Cei mai mulți oameni nu au, dar sunt momente când ar putea fi nevoie. O vastă majoritate dintre noi pot obține toate vitaminele, mineralele și alte substanțe nutritive de care avem nevoie de la alimente. Un aliment portocaliu oferă toată vitamina C pe care o persoană obișnuită o cere în fiecare zi, de exemplu, și un morcov mic are o valoare mai mare de o zi de vitamina A, dacă acestea sunt organice. Dar cercetările arată că există unii oameni care au nevoie de doze suplimentare, de anumite substanțe nutritive, spune consilierul medical principal Consumer Reports, Marvin M. Lipman, MD. Dacă testarea deficiențelor arată că aveți nevoie de un supliment, cel mai bine de a lua tipul și doza recomandată de medicul dvs. Acesta poate fi un supliment actual, care trebuie să respecte aceleași standarde de siguranță și calitate ca și alte medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală. O versiune, pe care Lipman o recomandă este alegerea unui produs care să poarte sigiliul unui grup de testare independent, de renume, cum ar fi Farmacopeea SUA .

Discutați cu medicul dumneavoastră despre administrarea acestor vitamine sau suplimente minerale dacă sunteți in urmatoarele situatii:

 • Planificați să rămâneți gravidă în decurs de o lună: 400 mcg de acid folic zilnic. Acidul folic reduce riscul de anomalii ale creierului și ale măduvei spinării, numite defecte congenitale ale tubului neural, care pot apărea în prima lună de sarcină .

 • 400 mcg acid folic pentru a proteja împotriva defectelor din tubul neural și 800 UI de vitamină D pentru a ajuta la prevenirea preeclampsiei. În funcție de riscul dvs., medicul vă poate recomanda doze mai mari. Vitaminele vitale conțin o gamă de vitamine și minerale, dar cercetările pun în discuție necesitatea lor pentru femeile care consumă o dietă nutritivă.

 • Un vegan care nu consumă carne, pește, ouă sau lactate: un supliment B12 zilnic.

 • O persoană care rareori iese la soare: un supliment zilnic de 800 UI vitamină D3. (Corpul nostru face vitamina D la lumina soarelui.)

 • Vitamina B12 și suplimentele de magneziu pot fi necesare dacă luați în mod regulat medicamente pentru arsuri la stomac, cum ar fi lansoprazolul (medicamentele prevacid și generice) sau medicamente pentru diabet, cum ar fi metformina (Glucophage și generice).

 • Diagnosticat cu osteoporoză: suplimente de 800 UI de vitamina D3 (sau o doză mai mare recomandată de medicul dvs) și cel puțin 1000 până la 1200 mg de calciu din alimente bogate în calciu, cum ar fi  legumele cu frunze verzi,susanul pentru a încetini pierderea osoasă .

 • Diagnosticat cu degenerescența maculară legată de vârstă: Un amestec specific de vitamine C și E, plus cupru, luteină, zeaxantină și zinc, cunoscut sub numele de AREDS, poate încetini progresia bolii.

 • Diagnosticat cu tulburări gastro – intestinale, cum ar fi boala inflamatorie a intestinului sau boala celiacă, sau afecțiuni grave , cum ar fi cancerul sau HIV / SIDA: Discutați cu medicul dvs. despre anumite suplimente nutritive de care aveți nevoie

Ce trebuie să știți despre suplimentele și interacțiunile acestora cu medicamentele

Luați o rețetă de la farmacie și probabil că veți întâlni rafturi de suplimente alimentare. Oare o fi sigur să folosesc unul împreună cu medicamentul?

„Multe suplimente, inclusiv remediile pe bază de plante, vitamine și minerale, pot provoca efecte secundare periculoase atunci când sunt combinate cu medicamente”, spune Marvin M. Lipman, MD, consilier medical principal al Consumer Reports.

De exemplu, sunătoarea, folosită adesea ca un suport al dispoziției, poate provoca febră, probleme cardiace, tremor, confuzie și anxietate atunci când este administrată cu antidepresive. Ginkgo biloba, stimulator și ca ajutor de memorie, poate crește riscul de sângerare atunci când este administrat cu diluanți sanguini. Cu toate acestea, un sondaj privind consumatorii din 2013 a constatat că doar 28% dintre persoanele care iau suplimente alimentare și medicamente eliberate pe bază de rețetă au verificat împreună cu un farmacist despre interacțiunile potențiale (când o substanță precum o vitamină, mineral, plantă medicinală sau alt medicament afectează activitatea) . Suplimentele sunt disponibile și sunt adesea făcute ca fiind naturale, astfel încât consumatorii nu își pot da seama că combinarea acestora cu medicamentele ar putea fi dăunătoare. Nu este întotdeauna ușor să afli dacă un supliment poate provoca probleme atunci când este luat cu un medicament;

Dacă luați orice medicament eliberat fără prescripție medicală sau pe bază de rețetă, este esențial să consultați un medic sau un farmacist înainte de a utiliza un supliment. Și dacă utilizați orice supliment, asigurați-vă că spuneți medicului dvs. când vă prescrie un medicament.

Suplimentele te pot face bolnav

Suplimentele dietetice nu sunt reglementate în același mod ca medicamentele.

Studiu de caz : „Calvin Jimmy Lee-White era mic. El s-a născut pe 3 octombrie 2014, prematur, cântărind aprox. 3 kilograme. Există anumite standarde de îngrijire pentru tratarea nou-născuților, ei au plasat pe Calvin într-un incubator care putea să-și regleze temperatura corpului și să țină germenii departe. Și i-au administrat medicamente tensioactive, care ajută la promovarea dezvoltării pulmonare cruciale la sugari prematuri. Dar, începând cu prima zi de viață a lui Calvin, i-au oferit și probiotice zilnic. Probioticele sunt pulberi, lichide sau pastile alcătuite din bacterii vii gândite să contribuie la menținerea echilibrului natural al organismului în microorganismele intestinale. Unele unități de terapie intensivă neonatală (NICU) le-au acordat preemii în ultimii ani bazate pe dovezi că pot ajuta la prevenirea bolilor intestinale mortale. Unii medici sunt preocupați de această tendință. Deoarece probioticele pot fi clasificate ca suplimente alimentare ele nu trebuie să fie ținute la aceleași standarde de reglementare ca medicamentele eliberate pe bază de rețetă sau chiar fără prescripție medicală. Producătorii nu trebuie să obțină aprobarea Administrației pentru alimente și medicamente pentru a-și vinde produsele, iar instalațiile lor nu sunt supravegheate în același mod ca și companiile farmaceutice. Dar Yale-New Haven a ales ceea ce părea a fi un produs sigur. Era produs de o companie mare, aparent cu reputație, comercializat special pentru sugari și copii și disponibil în farmaciile din toată țara. Calvin se lupta oricum. Abdomenul său a dezvoltat bulgări, iar chirurgia a arătat că intestinele sale au fost depășite de o ciupercă rară. Infecția s-a răspândit rapid din intestin în vasele de sânge, unde a provocat blocări multiple și apoi în aorta, unde a cauzat un cheag. Pe 11 octombrie, la numai 8 zile, copilul a murit. Oficialii guvernamentali au lansat apoi o investigație deplină. De unde a apărut ciuperca? Și cum a intrat în corpul mic al acestui copil prematur?

Tratamente nedorite

Răspunsul este că probioticul a fost contaminat. FDA a testat containerele nedeschise din același lot de probiotice administrate lui Calvin și au descoperit aceeași ciupercă care i-a infectat intestinele. Anumite loturi de produs – ABC Dophilus Powder, fabricate de producătorul Solgar – au fost retrase din farmaciile din SUA Familia Lee-White a intentat un proces împotriva ambelor: producătorului Solgar și spitalului Yale-New Haven, susținând că bebelușul lor a fost otrăvit în mod repetat și că nimeni nu i-a avertizat despre riscurile asociate cu aceste probiotice. „Așa cum s-a spus, suplimentul nu a reușit doar să prevină o infecție intestinală mortală”, spune John Naizby, avocatul familiei. Suplimentul a cauzat de fapt o infecție intestinala fatală.

Solgar a trimis către Consumer Reports un e-mail efectuat după ancheta aprofundată în cooperare cu FDA și cu Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) ” că nu s-a găsit nici un produs contaminant în nici un punct în propriul lanț de producție. Compania a spus că singurele mostre contaminate au fost cele livrate de către farmacia Yale-New Haven Hospital.” Spitalul a refuzat să comenteze acest email.

Dar, în urma morții lui Calvin, FDA a emis o declarație sfătuind medicii să se exercite cu prudență mai mare în utilizarea suplimentelor care conțin bacterii vii la persoanele cu sistem imunitar compromis. Dovezi pentru siguranța acestei abordări pentru a preveni boala intestinală la prematuri a fost inadecvat, a spus, și studii clinice adecvate ar trebui să fie efectuate (ca și în cazul vaccinurilor). Problema se întinde dincolo de un probiotic.

Suplimentele dietetice – vitaminele, mineralele, ierburile, substanțele botanice și o listă crescândă de alte substanțe „naturale” – au migrat din culoarul vitaminei în unitatea medicală de bază. Spitalele nu includ numai suplimente ci își deschid propriile magazine de specialitate pe site on-line. Unii medici fac același lucru. Potrivit unui sondaj Gallup pe 200 de medici, 94% recomandă vitamine sau minerale pentru unii dintre pacientii lor fara analize; 45% au recomandat suplimentele pe bază de plante. Și 7% nu numai că recomandă suplimente, ci chiar le vând în birourile lor. Consumatorii cumpără aceste produse. Potrivit Nutrition Business Journal, vânzările suplimentare au crescut cu 81% în ultimul deceniu.

Este ușor de înțeles: suplimentele sunt mai ușor de obținut decât medicamentele eliberate pe bază de prescripție medicală și acestea poartă aura de a fi mai naturale și, astfel, mai sigure. Etichetele lor adesea promit să abordeze problemele de sănătate pentru care există puține soluții. Vrei o talie mai mica? Există garcinia Cambogia pentru asta. Masă musculara mai mare? Încercați Creatina. Sex mai bun? Yohimbe Ce zici de a da creierul tău un impuls? Omega-3 acizi grași. Sau nivelul energiei? Ginseng. Este greu să spunem ce parte din aceste produse reprezintă un risc pentru consumatori. Un raport din 2013 al Biroului de Responsabilitate al Guvernului (GAO) a constatat că, din 2008 până în 2011, FDA a primit 6307 de rapoarte privind problemele de sănătate din suplimentele alimentare, incluzând 92 de decese, sute de condiții amenințătoare vieții și mai mult de 1.000 de leziuni grave sau boli. GAO sugerează că, din cauza numărului redus de raportări, numărul real de incidente poate fi mult mai mare.

Dar pe de altă parte există și persoane care au reușit să învingă Cancer sau Bolii autoimune cu aceste suplimente.

Studiu de caz :

Richard, un bărbat de 40 de ani diagnosticat cu cancer în faza 1, prin abordarea chimioterapiei și a medicamentelor convenționale a trecut la faza a 2!!! Surprinzător, nu-i așa? A decis in a-si schimba abordarea și a căuta soluții. A găsit un naturopat și abordarea a fost totală. Acum Richard are 72 de ani, fără chimio și medicamente a învins cancerul” O adevărată concluzie ar putea fi, că nu există nici o modalitate sigură de a spune dacă un supliment este sigur, sau un medicament. Rămâne faptul ca suplimentele – să vi le poată recomanda medicul dvs. conform analizelor și care pot sta alături de medicamente de încredere.

Testați-vă deficiențele minerale și nu vă administrați suplimente extra, acestea devin toxice în exces și pot provoca leziuni.

Sursa: https://www.consumerreports.org/vitamins-supplements/supplement-and-drug-interactions/ Traducere: Echipa Tiroida România 🇷🇴

Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.