Oamenii de știință pot explica cum se răspândește Boala Autoimună

Psoriazisul – o reacție asemănătoare inflamației în piele cu erupție cutanată este o boală autoimună destul de frecventă. (Foto: Shutterstock) 

Trei din cinci persoane care suferă de o boală autoimună sunt femei. Când sistemul imunitar atacă organismul, acesta poate trece neobservat, dar atacul se înrăutățește treptat până când se dezvoltă în Artrită Reumatoidă, Lupus sau alt tip de boală autoimună.

Cercetătorul danez a ajutat la ruperea codului și modului în care bolile atacă sistemul imunitar și se răspândește. Oamenii de știință au descoperit acum cum sistemul imunitar își intensifică atacul. Descoperirea ar putea ajuta la diagnosticarea și tratarea bolilor autoimune înainte de a provoca daune mult prea mari. Atunci când sistemul imunitar atacă organismul, se întâmplă aproape neobservat, dar încet atacă mai tare și mai tare până ce progresează la alte bolii debilitante ca artrita, lupus sau alte boli autoimune. Acum, cercetătorul danez, împreună cu cercetătorii de la Harvard Medical School și Spitalul de Copii din Boston, au dezvăluit modul în care sistemul imunitar își intensifică în mod constant atacurile.

„Este un pas important în direcția corectă spre dezvoltarea medicamentului care vizeaza oprirea spirului negativ pus în mișcare de către sistemul imunitar”, spune co-autorul, asistentul profesorului Søren Egedal Degn, de la Departamentul de Biomedicina al Universității Aarhus din Danemarca. Noul  studiu  este publicat în revista științifică Cell . Rezultatele subliniază semnificația de cooperare între sistemul imunitar înnăscut și dobândit, împreună cu semnificația celulelor B, spune profesorul Gunnar Houen de la Institutul Statens Serum din Danemarca, care descrie studiul ca o lucrare interesantă.

Despre bolile autoimune

Bolile autoimune se dezvoltă destul de frecvent, diabetul zaharat de tip 1, psoriazisul și artrita reumatoida, la condiții mai rare, cum ar fi lupus eritematos sistemic (LES) și boala Sjogren. În general, în Danemarca sunt peste 300.000 de danezi cu o boala autoimună. În lumea occidentală, bolile autoimune se numără printre cele mai frecvente cauze ale decesului și afectarea calității vieții, iar incidența bolilor autoimune se află în creștere. 

Afecțiunile autoimune fac cercetătorii să se întrebe: ” Sistemul imunitar este conceput pentru a elimina virușii, bacteriile și alte organisme străine prin recunoașterea anticorpilor și atașarea așa-numitelor antigene care pot sta pe suprafața unei bacterii. Ulterior, anticorpii atrag alte părți ale sistemului imunitar care neutralizează amenințarea. Dar acest lucru poate merge uneori prost. Când sistemul imunitar atacă organismul, celulele sale B generează anticorpi care pot recunoaște antigenii în țesut, proteine sau ADN-ul organismului și le atacă. Lucrurile cresc lent, permițând oamenilor de știință să vadă semne ale boli cum ar fi lupus cu până la zece ani în avans iar pacientul poate primi diagnostic de la medic mult în avans. Oamenii de știință s-au întrebat de mult timp cum se întâmplă acest lucru.

„Înțelegem că sistemul imunitar poate fi confundat că își atacă corpul însuși. Dar până acum nu am reușit să înțelegem de ce reacția devine din ce în ce mai puternică și mai puternică în timp ce se răspândește la alte țesuturi și organe. Asta am descoperit acum „, spune Søren Egedal Degn.

Despre anticorpi și antigeni

* Antigenii sunt elementele, de exemplu, virușii și bacteriile pe care sistemul imunitar le poate recunoaște și care le blochează. Acesta poate fi, de exemplu, despre proteine ​​sau biți de ADN.

* Anticorpii sunt moleculele pe care le produc celulele B, cei care recunosc antigenii. Se întâmplă în așa-numitele „centre germinative” în ganglionii limfatici și splină, unde celulele B dezvoltă anticorpii. Scopul centrelor este de a se asigura că celulele B produc anticorpi care recunosc cât mai bine corpurile străine, astfel încât să îmbogățească în mod constant capacitatea anticorpilor de a se lega de antigeni. Problema este pur și simplu că celulele B care sunt programate să facă un tip de anticorpi ridică celulele B care fac alt anticorp în germeni. În acest fel, sistemul imunitar trece de la atacarea unui loc în organism la două locuri în organism.. la trei locuri și așa mai departe. „Este o spirală negativă în care celulele B continuă să recunoască ceva nou în organism și își sporesc în mod constant răspunsul. Cu alte cuvinte, un tip de celule B, care atacă doar un loc în organism, înseamnă că multe celule B atacă diferite părți ale organismului. Se răspândește ca apa, dezvoltând astfel, alte bolii autoimune, fiind mai rău”, explică Søren Egedal Degn.

Sistemul imun provoacă atacul, arată că celulele B ale sistemului imunitar recrutează în mod continuu alte celule B pentru a lua parte la lupta împotriva amenințărilor percepute. Potrivit lui Søren Egedal Degn, noua descoperire poate fi punctul de plecare pentru dezvoltarea de medicamente care ar pune capăt comportamentului distructiv al celulelor B și germenilor. Ar putea permite oamenilor de știință să descopere mecanismul care controlează în cele din urmă bolile autoimune. Rezultatele noastre cresc impulsul spre dezvoltarea de medicamente care vizeaza centrele germinale. De asemenea, s-ar putea să folosim anchetele de diagnosticare ale centrelor germinative pentru a vedea dacă diferite boli autoimune sunt în creștere”, spune Søren Egedal Degn.

Noua descoperire a aparut într-un caz în care Søren Egedal Degn și colegii săi au examinat Lupusul, boală autoimună la șoareci. Aici au examinat celulele germinale pentru a afla cum reacționează sistemul imunitar al șoarecelui în timpul bolii. Spre marea lor surpriză, au găsit și multe alte celule B din centrele sexuale, dintre care multe au recunoscut antigene în alte organe și țesuturi ale corpului. „În condiții normale, ei nu s-ar autoreactiva, dar am putut vedea că au devenit pentru că au fost trași acolo de alte celule B. De acolo am continuat studiul constatărilor și l-am confirmat în diferite studii de celulă „, spune Søren Egedal Degn. 

Sursa: https://videnskab.dk/krop-sundhed/derfor-bliver-autoimmune-sygdomme-bare-vaerre-og-vaerre

Traducerea: Echipa Tiroida România 🇷🇴

Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.