Iodul și Hashimoto

 Iodul și Hashimoto

     Iodul în Hashimoto pare să fie o problemă critică de care cei mai mulți oameni care înțeleg tiroidita Hashimoto devin obosiți. Există câteva puncte de luat în considerare în dieta Hashimoto. Iodul este unul dintre ele.

Dar cât Iod este ok în boala autoimună? Ne vom pune această întrebare astăzi.

   De ce nu IOD in Hashimoto?

Iodul în Hashimoto nu este un lucru ușor de discutat, așa cum vă va spune orice medic. Cei mai mulți terapeuți spun asta. Dar de ce este așa?

E nevoie de iod pentru a produce hormoni tiroidieni. Aceasta este cea mai importantă funcție a iodului în organism, alături de Seleniu. Aproape fiecare celulă din corp are nevoie de o anumită cantitate de iod, dar glanda tiroidă are cea mai mare nevoie de ea. Problema este că în multe regiuni ale lumii, inclusiv România, apa și solul sunt sărace în iod, deci și plantele care cresc aici au iod puțin și carnea și laptele animalelor, de asemenea. Așa că deficitul de iod duce la hipotiroidism – adică tiroida nu poate produce suficienți hormoni tiroidieni pentru că nu are cu ce! Tiroida trebuie să aibă întotdeauna o anumită cantitate de iod pentru a funcționa. În caz contrar, se va pierde performanța metabolică și calitatea vieții.

  Iodul este o dilemă, în special cu tiroidita Hashimoto – de ce?

Glanda tiroidă are nevoie de iod, dar absorbția de iod de către glanda tiroidă declanșează o inflamație mică și un mic stimul de stres. Aceasta face ca iodul să fie păstrat în tiroidă.

La adulți, din cauza deficitului de iod, tiroida “se luptă” să producă hormoni tiroidieni având resurse puține. Crește valoarea TSH, hormonul care stimulează tiroida, aceasta crește în dimensiuni, formându-se noduli (uneori cu dimensiuni impresionante) care în timp pot deveni autonomi și pot duce la hipertiroidie atunci când iodul devine din nou disponibil.

Într-o stare sănătoasă, prin oprirea inflamației prin Protocolul Autoimun, aceasta nu este o problemă pentru glanda tiroidă.

Iodul in Hashimoto – o prietenie cu obstacole

Glanda tiroidă în Hashimoto este inflamată cronic. Aceasta înseamnă că este foarte susceptibilă la stres suplimentar. Dificultatea cu iodul este că glanda tiroidă are nevoie de Iod pentru a funcționa corect. O mare parte din tiroida hipoactivă care poate duce și la Hashimoto se datorează unei deficiențe de iod. Cu toate acestea, absorbția de iod de către tiroidă provoacă o cantitate mică de stres oxidativ, care poate irita tiroida.

Problema Hashimoto cu Iodul este că glanda tiroidă are nevoie de iod, dar pune stres pe glanda tiroidă atunci când trebuie să absoarbă iod. Care este soluția?

Pe termen lung, nu se poate ocoli iodul dacă doriți să vă regenerați tiroida. Cu toate acestea, primul pas ar trebui să fie minimizarea proceselor autoimune și inflamația glandei tiroide cât mai mult posibil. In acest sens trebuie să începeți cu cei mai importanți pași : modificarea  dietei Hashimoto și eliminarea cauzelor prin Protocolul Autoimun Paleo. Odată ce procesul de inflamație și autoimunitate au fost reduse și tiroida a fost reumplută cu antioxidanți și nutrienți, ca să spunem așa, este timpul să începeți din nou încet cu Iod.

Este recomandat ca, în timp ce vă alimentați tiroida cu nutrienți și reduceți  inflamația, să evitați iodul. Acest lucru trebuie făcut în cele două luni de Protocol, apoi începeți să adăugați din nou Iod la dieta dvs.

Acum ajungem la adevărata întrebare: De cât iod are nevoie tiroida în Hashimoto?

De cât  iod are nevoie tiroida în Hashimoto?

După două luni de abstinență de la Iod, eliminând cauzele Hashimoto și adăugând antioxidanți, este timpul să adăugați din nou cantități mici de iod și să creșteți lent și încet cantitatea. Începeți cu o doză zilnică de 100 pg de iod sub formă de fructe de mare sau o jumătate de capsulă de Iod 200 pg.

(recomandarea noastra https://abundenta.org/iod-seleniu-probiotice-bio-vegan-90-cps/ )

Observați cum vă afectează starea de bine și glanda tiroidă. Dacă ați făcut totul până acum, tiroida va fi mult mai probabil receptivă să răspundă pozitiv. Apoi, puteți crește doza cu 100 ug în fiecare săptămână sub forma unui supliment alimentar sau a unui aliment.

Dacă urmați sfaturile, nu va trebui să vă așteptați la noi simptome ale bolii Hashimoto. Dimpotrivă, aveți șanse mari de reducere a inflamației și a simptomelor Hashimoto, precum și de regenerare parțială și Remisie (rezolvarea completă a tuturor simptomelor).

Ești pe Facebook? Alăturați-vă grupului nostru AIP ROMANIA

Echipa Tiroida Romania

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.