Hormonul Tiroidian- defecte la Naștere și dezvoltarea Creierului

Am pierdut copilul la 12 săptămâni în mod inutil de la un hipotiroidism matern. Știam în adâncul sufletului meu că ceva nu era în regulă cu sarcina mea. Ar fi trebuit să cer o a doua opinie medicală, dar nu am făcut-o. Am crezut că medicul actual știe cel mai bine și acum trebuie să trăiesc cu regretul ăsta pentru tot restul vieții. În ciuda dovezilor mondiale ale pericolelor disfuncției tiroidiene materne în timpul sarcinii, încă nu există nici un screening universal al tiroidei în timpul sarcinii și acest lucru mă enervează.

Sarcina este o perioadă care pune mare stres fiziologic asupra mamei și fătului. Când sarcina este complicată de tulburări endocrine, cum ar fi hipotiroidismul, potențialul pentru rezultatele adverse la nivelul mamei și fătului pot fi imense. ~ Sahay și Sir Negesh, 2012

Este destul de remarcabil faptul că soarta unei noi vieți atât de mici va depinde de disponibilitatea unei mici molecule realizate de o glandă mică. Mica molecula este hormonul numit Tiroxina; glanda cea mică este, bineînțeles, Tiroida. În timpul dezvoltării fetale, un copil va produce tiroxină, începând de la mijlocul perioadei de gestație, dar mama va fi cea care îi va oferi copilul cea mai mare parte a tiroxinei pe care o va cunoaște vreodată până la naștere. Atunci va fi rândul lui pentru a furniza toată tiroxina pe care o va cunoaște vreodată.

Având în vedere toate informațiile disponibile cu privire la cerințele de tiroxină pentru o dezvoltare fetală adecvată, plătim surprinzător dacă nu există o atenție asupra stării hormonului tiroidian al celor care sunt însărcinate sau care rămân gravide la un moment dat.

Potrivit unui studiu: În mod consecvent, mai mult de jumătate dintre femeile cu anomalii ale testelor de laborator ar fi ratat dacă femeile cu risc ridicat nu ar fi fost examinate. (Jiskra et al., 2011) Ca rezultat, bebelușii mor, bebelusii au probleme. De ce mor? De ce sunt cu probleme? De ce este atât de importantă Tiroxina? Totul are de a face cu genele și programarea genetică care este dezlănțuită după concepție. Gândește-te pentru o clipă. Ochiul, urechea, inima, creierul – totul! – vor trebui să fie formate conform planului. Genele ascunse în siguranță în nucleul celulei sunt planul! Aici intră tiroxina. Tiroxina este hormonul dezvoltării fetale. Ea orchestrează evenimentele genetice care formeaza o viață.

Se pare că există între 2.000 și 10.000 de receptori responsabili de hormonul tiroidian în nucleul oricărei celule, ceea ce face ca hormonul tiroidian să fie implicat intim în inițierea și reglementarea evenimentelor genetice (Neves et al., 2002). Când consumabilele sunt scăzute pentru o perioadă lungă de timp, programele genetice ar putea să nu-și îndeplinească misiunea, iar defectele la naștere pot apărea. Prin defectele congenitale, nu înseamnă neapărat defecte fizice la naștere. Sub acest banner, includ defecte care apar în creier, în curs de dezvoltare. Într-adevăr, creierul este foarte sensibil la nivelurile scăzute ale hormonului tiroidian în timpul gestației. Acesta nu se poate forma așa cum se intenționează când aportul de hormon tiroidian este scăzut.

Studiile epidemiologice au arătat că, chiar și un nivel marginal de scădere a tiroxinei [T4] la o femeie însărcinată poate determina reducerea funcției cognitive a copilului. Astfel, chiar și modificările minore ale homeostaziei tiroidiene pot afecta dezvoltarea neurologică. (Boas și colab., 2012, accent adăugat)

Ei bine, nu vrem cauza acestei dezvoltări neurologice modificate, nu-i așa? Dar este peste tot! Ați auzit de autism? Când s-a început să se acorde atenție Autismului?acum 6 sau 7 ani, am fost alarmați de faptul că 1 din 150 de copii, anual, era diagnosticat cu această tulburare. Câțiva ani mai târziu, statistica a fost de 1 din 88. Acum, în 2014, 1 din 68 de copii va primi acest diagnostic. Inimile vor fi frânte. Și dacă vă îndoiți că autismul ar fi legat de starea hormonului tiroidian de la mamă în timpul gestației, poate ar trebui să vă regândiți. Este posibil să aveți nevoie de o discuție plină de viață cu doctorul Román.

Hipotiroidismul matern provoacă complicații ale sarcinii, incluzând hemoragia postpartum, abrupția placentară și travaliul prematur; unii dintre aceștia sunt factori de risc pentru autism. (Román et al., 2013) De interes similar este constatarea că un istoric familial de tiroidită autoimună a dublat riscul de autism. (Román, 2007)

Dr. Hendricks și cât de importantă este tiroxina pentru creierul în curs de dezvoltare. El va spune probabil ceva de genul: Studiile pe animale confirmă faptul că în prima jumătate a sarcinii poate constitui o perioadă sensibilă în care hipotiroxinemia maternă modifică neurogeneza și cauzează erori de migrare neuronală în creierul fetal în curs de dezvoltare. (Hendricks și colab., 2013)

Am strecurat un cuvânt nou în conversație, hipotiroxinemia. Ce este asta? Hipotiroxinemia este un nivel scăzut al tiroxinei în fluxul de sânge (la mama) , atunci când TSH-ul, un test de laborator utilizat pentru a detecta anomalii tiroidiene, spune: „Totul este bine!“ Hipotiroxinemia este doar un alt mod pentru copilul în curs de dezvoltare de a deveni hipotiroidian în timpul gestației, iar mama (și medicul) nu vor fi atât de conștienți de existența sa. Nu simțiți hipotiroxinemia ca și cum ați putea simți hipotiroidismul. Cel mai adesea este tăcut, dar este gata să dăuneze. S-ar putea să vă simțiți confortabil să vedeți rezultatul TSH normal în mână, dar veți rata, bebelușul dvs. dacă un T4 total (și un FT3) nu fac parte din evaluarea prenatală. „Oh, nu am mai auzit de hipotiroxinemie înainte, trebuie să fie rară!” Nu ar fi trebuit să spui asta.

„În timp ce incidența hipotiroidismului la femeile gravide este de aproximativ 2,5%, hipotiroxinemia este mult mai răspândită, până la 30% și se datorează, de obicei, deficienței ușoare de iod” (Bernal, 2014).

Observați cuvintele „deficiență”- foarte important. Uneori femeile cu deficit de iod sunt peste tot! „Oh, dar asta este, probabil, și rar!” (și continuați să spuneți cele mai prostești lucruri.) Recunoașteți, dacă sunteți total conștienți de faptul că regiunea dvs. este o regiune cu deficit de iod (Stagnaro-Green și Pearce, 2012). Și sarcina, datorită unei cereri crescute de iod și o secreție renală crescută de iod care apare automat în timpul sarcinii, va transforma cu ușurință o femeie cu iod suficient într-o femeie cu deficit de iod, pe măsură ce progresează sarcina. (De asemenea, va transforma o femeie cu deficit de iod într-o femeie cu deficit de iod.) Și doar pentru a înțelege, deficitul de iod duce la hipotiroxinemie.

Așa, În Statele Unite, o creștere de șapte ori a frecvenței deficienței moderate de iod în rândul femeilor însărcinate a avut loc începând cu anii 1970, precum și o creștere de patru ori a frecvenței deficienței moderate de iod la populația totală, coincid cu o creștere mai mare de scăderea cu 50% a excreției urinare de iod, împreună cu semne subclinice de deficit tiroidian. (Román, 2007)

Mai bine să încheiem această discuție înainte de a introduce un alt cuvânt sau concept nou care îmi va cere să dau explicații. Și crede-mă, aș putea merge mult mai departe. Sunt copii în pericol aici! Trebuie să căutați și să găsiți cauza.

Când rezultatele potențial negative sunt atât de semnificative, iar instrumentele de diagnosticare și intervenție sunt ușor accesibile, totuși, lăsarea subdiagnostic a bolii tiroidiene materne, chiar și la o treime din femeile însărcinate, nu mai este acceptabilă. (Brent, 2007)

Cred că aveți idee despre ce vorbesc în acest articol. Disfuncția tiroidiană maternă nu este benignă. Are consecințe grave. Un război ar trebui declarat împotriva ei.

Să încheiem cu acest lucru: Hipotiroidismul, impus fătului în curs de dezvoltare, afectează dezvoltarea!

Rezultatele pot varia de la :

„De ce copilul meu are un timp atât de dificil de a învăța să pună pantoful drept pe piciorul drept” la

„De ce are copilul meu autism” sau

„De ce are copilul meu paralizie cerebrală?”

Desigur, există și această întrebare chinuitoare și bântuitoare:

„De ce, oh, de ce mi-am pierdut copilul?”

Aceste întrebări sunt întrebări prea frecvente. Testarea universală a disfuncției tiroidiene, atât înainte cât și în timpul sarcinii, va salva mulți copii de la defecte ale organismului și creierului.

Și cu siguranță veți salva mulți copii de la moarte înainte de naștere.

Sursa: http://hypothyroidmom.com/thyroid-hormone-birth-defects-and-the-developing-brain/

Traducere: Echipa Tiroida România 🇷🇴

Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.