Fertilitatea si Hashimoto

Există o legătura între boala Hashimoto și Reproducere?

Ce au în comun femeile cu boala Hashimoto?

De multe ori, ele luptă cu infertilitatea și cu avortul spontan. Prin abordarea potențială a disfuncțiilor sistemului imunitar asupra celulelor T, scopul nostru este de a reconstrui noi celule T neinfectate prin protocolul imunitar de echilibrare, care ar îmbunătăți rezultatele de fertilitate de la 42% la 65%, fără a trece la FIV și obtinerea in 96% din cazuri a unei sarcini la termen, fără avort. În paralel, pacienții trebuie să amelioreze inflamațiile intestinale, Ciroza biliara, urticaria cronica, migrenele și FMS conexe. Tiroidita Hashimoto sau tiroidita cronică limfocitară este considerată o boală autoimună, în care glanda tiroida este atacată de o varietate de procese imune mediate de celule și anticorpi. A fost prima boală recunoscută ca boală autoimună, dar acest lucru presupune că sistemul imunitar este principalul responsabil. Aceasta a fost descrisă pentru prima dată de specialistul japonez Hakaru Hashimoto în Germania, în 1912. Această tulburare afectează femeile, de 7 ori mai mult decât bărbații și mai ales femeile care dezvoltă hipotiroidism în timpul sarcinii, 20% dintre aceste femei vor manifesta peste ani boala Hashimoto. Semnul distinctiv al infiltrării limfocitare Hashimoto este prejudiciul cauzat celulelor cu inlocuire de fibroză. Cu toate că anticorpii tiroidieni și TSH sunt cele mai frecvente criterii utilizate în aceste zile, ecografia tiroidiană este utilă pentru extinderea fibrozei care se extinde lent. Pentru majoritatea pacienților, nivelurile normale ale tiroidei și dimensiunea vor persista timp de mai mulți ani și totuși medicii consideră acest lucru ca fiind „hipotiroidism“. În esență, valorile crescute ale TSH cu FT3 și FT4 normal se numește hipotiroidism subclinic, dar medicii doresc să îl numească Hipotiroidism și încă tratează TSH-ul cu hormonii tiroidieni pentru a normaliza TSH. Multe persoane cu boala Hashimoto dezvolta o tiroidă. Acestea pot avea, la început simptome ușoare sau deloc. Dar simptomele tind să se agraveze în timp. Nu pot avea nici un simptom sau pot exista simptome de niveluri scăzute ale tiroidei, cum ar fi: 
 • Oboseala;
 • Creștere în greutate;
 • Față palidă, umflata;
 • Senzație de frig;
 • Dureri articulare și musculare;
 • Constipație;
 • Păr uscat, subțierea părului;
 • Flux menstrual greu sau ciclu menstrual neregulat;
 • Depresia;
 • Un ritm cardiac încetinit; 
Dificultăți în obținerea unei sarcini sau existenta de avorturi.
Literatura de specialitate a sugerat cauzele Hashimoto ca fiind legate de genetică, gen, sarcină, expunerea la iod, medicamente sau toxicitate, expunerea la radiații și virusuri: cum ar fi HHPV 6. 
Există 9 virusuri în familia umană. HSV1 și 2 sunt bine cunoscute publicului, dar cel mai frecvent virusul herpes, varicela (99,9%), al patrulea virus este Epstein-Barr (EBV) sau Mono și 95% dintre pacienți peste 30 ani sunt expuși. Al cincilea virus este Citomegalovirus (CMV) 80% din populație este expusă. Al șaselea Virus se numește virusul herpes uman-6, (HHV-6) și există două variante. De tip B este asociat cu febră mare în copilărie și de tip A este considerat asociat cu rujeola exhatum pentru adulți și poate fi o himeră. In timp ce HHV-6 a fost strict latent în probele pozitive de la teste, o infecție acută cu grad scăzut a fost detectată în probele de la tiroidita Hashimoto. Caracterizarea variantei HHV6 a fost realizată în 10 HT eșantioane aspirate cu ac fin, determinând că toate specimenele au adapostit HHV6 Varianta A. CMV și HHV6 sunt asociate cu inflamația vasculară independente sau active împreună. Au fost testați anticorpi la peste 2000 de pacienți, și nu am găsit pacient care avea ATPO pozitivi, fără a avea HHV 6 pozitiv. Am suspectat că HHV6 are o predilecție pentru țesuturile tiroidiene vătămarea țesuturilor și acest lucru a fost confirmat în literatura de specialitate. Acest lucru creează un prejudiciu, precum și ischemia tisulară datorită vasculitei asociate.
Ce este Human Herpesvirus 6 (HHV-6)?
„Este un grup de două virusuri herpetice strâns înrudite, cunoscut sub numele HHV-6A și HHV-6B. HHV-6B infectează aproape 100% ființele umane, de obicei, înainte de vârsta de trei ani și de multe ori duce la febră, diaree, uneori o erupție cutanată cunoscut sub numele de rujeolă. Deși rară, această infecție inițială HHV-6B poate provoca convulsii febrile, encefalită sau crize greu de rezolvat. Se cunosc puține despre prevalenta HHV-6A sau modul în care este dobândită, dar un mic studiu a constat în niveluri foarte scăzute de HHV-6A în saliva la jumătate din adulții sănătoși. Ca și celelalte virusuri herpes, Epstein Barr, virusul varicela, herpes simplex-HHV-6 este pe toată durata vieții în stare latentă și se poate reactiva mai tarziu în viata. Această reactivare a fost asociată cu multe manifestări clinice. Reactivarea poate avea loc în creier, plămâni, inimă, rinichi și tractul gastro- intestinal, în special la pacienții cu deficiențe ale sistemului imunitar și pacienții cu transplant. În unele cazuri, HHV-6 reactivat în țesutul cerebral poate provoca disfuncție cognitivă, invaliditate permanentă și deces. Cu excepția infecțiilor acute sau inițiale, ADN- ul viral poate fi găsit de obicei numai prin biopsie, deoarece nu circulă în sângele periferic. Un număr tot mai mare de studii, sugereaza că HHV-6 poate juca un rol într- un subgrup de pacienți cu afecțiuni cronice. HHV-6A a fost recent găsit în uterul femeilor cu infertilitate, în țesutul tiroidian al pacienților cu tiroidita Hashimoto și a fost sugerat ca un declanșator pentru sindromul oboselii cronice. Nivelurile ridicate din ADN în biopsiile creierului la pacienți cu epilepsie refractară sugerează că virusul poate juca un rol în această condiție. HHV-6 a fost, de asemenea, legat de convulsiile febrile și status epilepticus. Există o nevoie urgentă de noi tehnologii pentru a detecta aceste infecții oculte, care nu sunt evidente prin metode standard cantitative de testare de ADN PCR, în scopul de a dovedi sau infirma cele mai importante asociații de boală.”
În Tiroidita Hashimoto sunt detectați și alți viruși, cum ar fi virusul hepatitei C, B19 uman, virusul coxsackie și virusul herpes. Activarea celulelor T autoreactive pot fi implicate în declanșarea inflamației tiroidiene. Moleculele de semnalizare asociate cu răspunsurile antivirale incluzând receptorii Toll pot participa la inducerea tiroiditei Hashimoto, un articol recent, Caselli și colab. (Oct 2012). * Studiile preliminare au sugerat o corelație între Hashimoto Tiroidita și boala celiacă.”
Deși nu a fost explorat riguros, există dovezi că o dietă fără gluten poate reduce răspunsul autoimun responsabil pentru degenerarea tiroidiene. Un studiu prospectiv publicat în august 2000, cu 90 de pacienți celiaci, care au constatat că anticorpii serici au avut tendința de a se reduce timpul diete fără gluten.
 ** Virusurile sunt din familia Herpes virus uman, în special VZX, EBV, CMV și HHV 6. Ca o parte disfuncției, femeile pot manifesta anticorpi tiroidieni și progresia în tiroidita Hashimoto. Este foarte important sa fie rezolvate problemele tiroidiene inainte de a concepe un copil. Dacă Tiroidita Hashimoto este lăsată netratată, simptomele unei tiroidite se pot agrava și pot cauza probleme de fertilitate, inclusiv: probleme ciclului menstrual, cum ar fi menoragie (menstruație grele) sau cicluri menstruale neregulate, temperatură scăzută a corpului bazale (BBT), libido scăzut, crampe musculare/ sensibilitate, căderea părului, sindromul premenstrual sever, tulburări de somn și creșterea în greutate, probleme de avort spontan, naștere prematură și probleme de neurodezvoltare ale copilului.
Planul Suport 
Ideea este de a sprijini metabolismul și un răspuns anti inflamator sănătos prin dietă, exerciții fizice și plante aromatice.
Mulți practicieni ai medicinei holiste sugerează atunci când sunteți suspectați de o boală autoimună, sa începeți imediat o dietă de eliminare a alimentelelor care au potențialul de a contribui la Inflamație. Prin eliminarea alimentelor specifice, vei ajuta corpul să lucreze pentru a normaliza răspunsul inflamator, echilibrul hormonilor și să sprijiniți glanda tiroidă în producerea de hormoni:
 • Glutenul– „Molecula de gluten este foarte similară cu țesutul tiroidian și se crede că sistemul imunitar identifică glanda tiroidă ca gluten și o atacă “
 • Lactatele nonorganice – lactatele conțin hormonii sintetici de creștere rGBH care au fost gasite de a crește inflamațiile la oameni (chiar și la cei fără boli autoimune).
 • Aspartamul – cercetările arată că Aspartamul este un factor nociv pentru glanda tiroidă.
 • Uleiuri nesaturate – medici speculează că aceste uleiuri pot contribui la hipotiroidism, deoarece acestea conțin cantități mari de acizi omega-6 acizi grași care promovează inflamația și sunt adesea râncede, chiar înainte de a-l lua de la magazinul alimentar (floarea soarelui, ulei palmier, ulei soia, etc).
 • Soia – izoflavoni din soia sunt cunoscuți ca perturbatori ai funcției sistemului endocrin și pot reduce concentrațiile de hormon tiroidian T3.
 • Sarea iodată (iodura)- Multe surse propun a utiliza sarea de masă iodată atunci când aveți o problemă de sănătate tiroidiană, dar nutriționiști tind să nu fie de acord. Acești practicanți spun că sarea de masă are conținut de materiale de umplutură și foarte puțin probabil ar fi în măsură să se mănânce suficient pentru a obține 150 mcg doza zilnică recomandată de iod. 
O dietă pentru fertilitate bogată în proteine și grăsimi de înaltă calitate, o varietate de legume proaspete, întregi, organice, fructe, nuci și semințe, cereale integrale, chiar este un pas important pe calea către sprijinirea funcției tiroidiene sănătoase.
Dacă ai gușă – consumă goitrogene sau alimente care blochează capacitatea organismului de a utiliza iodul, cum ar fi varza, napi, mustar, arahide, nuci de pin și mei 
Nu ai gușa – consumă surse bogate de iod – legume de mare, cum ar fi kelp, dulse, Nori, wakame si kombu, pește oceanic și sare de mare neprelucrată.

Suplimentele nutritive 

Seleniul – cea mai bogată sursă sunt nucile de Brazilia, oferă aproape 100% din valoarea recomandată zilnic de seleniu, un nutrient care protejează împotriva daunelor oxidative.
Zinc – carne de vită, ficat, pui (toate organice, crescute în aer liber), stridii, nuci și semințe de cereale integrale.
Tirozina – aliment bogate în proteină , cum ar fi curcan, pui, lactate, migdale, semințe de dovleac, semințe de susan, fasole lima, chiar și fructele de avocado.
Antioxidantii – cunoscuți a fi necesari pentru a combate daunele radicalilor liberi cauzate de inflamația cronică.
Ierburi adaptogene pentru managementul stresului și suport Adrenal. Acestea vor contribui la sprijinirea nivelului de energie și vitalitate (metabolismul sau funcția metabolică) și chiar reducerea daunelor cauzate de stresul oxidativ.
Ashwagandha (Withania somnifera) și Schisandra (Schisandra chinensis) – stimulează tiroida, sunt tonice ale sistemului suprarenal și reproductiv și să sprijină răspunsul inflamator natural al organismului.
Rhodiola rădăcină (Rhodiola rosea) – este o sursă puternică de antioxidanți care acceptă funcția sistemului endocrin pentru echilibrul hormonal, funcția sistemului imunitar sănătos și de stres.
ThyroMix – Un supliment nutritiv special formulat pentru susținerea glandei tiroide.
Terapie cu enzime – sprijină funcționarea corectă a sistemului imunitar și un răspuns imun sănătos la persoanele cu o boală autoimună cum ar fi tiroidita Hashimoto.
– Tehnici de relaxare, un minim de 30 de minute, de 5 ori pe săptămână.
Ganda tiroidă s-a dovedit a fi foarte receptivă la sprijinul natural prin schimbarile de dieta și suplimente, precum și un sprijin medical prin medicamentele prescrise în tiroida. Din moment ce medicamentele cu hormon tiroidian sunt adesea indicate, recomandările dietetice de mai sus sunt menite să fie în plus față de terapia medicală, nu în locul acesteia, și cel mai bine este să se consulte medicul în cazul în care doriți să completați, în plus față de ce medicament luați . Luați în considerare că aceste modificări simple sprijină sănătatea tiroidei, sănătatea fertilă generală și starea de sănătate a viitorului copil.
Notă : Ierburile și combinațiile pe bază de plante indicate pentru hipertiroidism sunt contraindicate în cazurile de hipotiroidie și vice-versa. Ierburile și combinațiile pe bază de plante nu ar trebui să fie combinate cu terapii de înlocuire tiroidiană și/ sau medicamente. Cei care doresc să completeze cu ierburi, sau combinații pe bază de plante pentru a sprijini sănătatea lor tiroidiană ar trebui să întrebe medicul.
Traducerea: Echipa Tiroida România 🇷🇴
Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.