Ar trebui să ne facem vaccinul antigripal?

Prima săptămână a lunii Decembrie este Săptămâna Națională de Vaccinare și este posibil să te întrebi, văzând toate reclamele tv, dacă vaccinul antigripal este potrivit pentru tine. Aceasta este o întrebare obișnuită, în special în rândul celor cu boli cronice autoimune, sau cum ar fi condițiile tiroidiene. Răspunsul nu este un simplu „Da” sau „Nu”. Ca și în cazul oricărei intervenții medicale, trebuie luată în considerare o analiză a raportului risc/beneficiu înainte de a lua o decizie privind efectuarea sau nu a unui anumit vaccin. Trebuie să cântărim riscurile complicațiilor din cauza gripei împotriva șanselor sau complicațiile de la vaccin.

Iată câteva considerații pentru pacienții tiroidieni.

Preocuparea autoimună
Numeroși experți în tratarea tulburărilor tiroidiene și a altor bolii autoimune sunt preocupați de eliminarea gripei pentru pacienții lor. Studiile spun că siguranța pentru această populație este extrem de limitată. În plus, mulți dintre acești medici cu experiență au fost martori la slăbirea sănătății pacienților după ce au contactat  gripa. Uneori apare ca o erupție a afecțiunii preexistente și este dificil de controlat. Deși nu este clar, de ce unii pacienți cu aceste stări de sănătate au complicații, dar există câteva explicații posibile. Aceasta ar putea fi legată de disfuncția mitocondrială, pe care o au mulți dintre acești pacienți. Aceasta ar putea fi, de asemenea, direct legat de răspunsul imun provocat de vaccin.
Un medic care a tratat peste 2000 de pacienți cu Hashimoto arată că 80% din pacienții săi aveau infecție cu virusul Epstein Barr în istoricul lor. Se crede că acest lucru joacă un rol în declanșarea sau exacerbarea condiției pentru mulți pacienți cu Hashimoto. Interesant, există unele dovezi că influența EBV poate fi de asemenea implicată ca factor de inițiere. Chiar dacă nu este direct legată, ea afectează aceeași parte a sistemului imunitar ca și Epstein Barr. Aceasta, de asemenea, se întâmplă să fie partea sistemului imunitar care atacă tiroida în condițiile tiroidiene autoimune. O altă explicație pentru motivul pentru care vaccinul împotriva gripei poate fi o preocupare pentru cei cu anumite boli cronice are de a face cu echilibrul dintre cele două părți distincte ale sistemului imunitar. Vaccinul împotriva gripei stimulează o creștere a părții sistemului imunitar care răspunde de răspunsul anticorpului, denumit TH2. Din păcate, aceasta poate fi o problemă pentru cei cu afecțiuni de sănătate care au asociat TH2 înalt și TH1 scăzut (imunitate celulară). Aceasta include sindromul de oboseală cronică, fibromialgia, astmul, alergiile, tulburările de deficit de atenție ADHD și anumite afecțiuni autoimune cum ar fi boala Grave’s, Lupus și colita ulcerativă. Vaccinul gripal viu atenuat (sub formă de spray nazal) stimulează TH1 prin nas și, prin urmare, poate fi mai sigur pentru acești pacienți.

Cine este cu risc crescut pentru complicațiile gripei?

Pentru a decide dacă doriți sau nu să efectuati o vaccinare împotriva gripei, ar putea fi util să știți dacă sunteți într-o populație considerată ca „risc ridicat”.

Iată câțiva dintre factorii care predispun pe cineva la un risc crescut de complicații ale gripei:

• Boala pulmonară cronică sau astm

• Boli de inima, ficat sau boala renală

• Tulburări neurologice și neurodezvoltare

• Tulburări de sânge

• Tulburări endocrine și metabolice

• Sistem imunitar compromis

• Obezitate morbida

• Copii sub 5 ani, dar mai ales sub 2 ani

• Adulți cu vârsta peste 65 de ani

• Femeile însărcinate

Tratamentul și prevenirea naturală

Cel mai bun medicament este prevenirea! Chiar dacă decideți să obțineți vaccinarea împotriva gripei, există încă posibilitatea de contractare a gripei, mai ales dacă tulpinile vaccinului antigripal nu se potrivesc cu cele responsabile pentru epidemia din anul curent.

Deoarece vaccinurile sunt dezvoltate cu luni în avans, se bazează pe o estimare educată și nu întotdeauna conduce la o potrivire bună.

Câteva lucruri pe care le puteți face imediat pentru a vă reduce șansele de a preveni gripa sunt:

– Adoptați practici de spălare a mâinilor

– Stați hidratat consumând multă apă purificată

– Evitați băuturile zaharoase și alte alimente și băuturi cu conținut ridicat de zahăr

– Faceti exercițiu regulat, moderat

– Reduceți stresul

– Consumați o dietă bogată în nutrienți, bogat în antioxidanti și acizi grași omega-3

– Menținerea nivelului seric al vitaminei D la 50-70 ng/ml

Există mulți compuși naturali stimulatori imuni și antimicrobieni, inclusiv substanțe nutritive, ierburi și homeopatie care sunt eficiente în prevenirea sau reducerea duratei unei răceli sau a unei gripe. Deși cercetările sunt uneori limitate la opțiunile naturale, unele dintre cele mai convingătoare dovezi există pentru suplimentele de Zinc pe termen scurt la apariția simptomelor și folosirea usturoiului (usturoiul întreg sau în extract de gătit, alicină).

Alte remedii populare care variază în funcție de eficacitate, dar care pot fi utile, includ:

 •  Vitamina C (atunci când este luată pe o schemă de dozare regulată, cum ar fi 1000 mg la fiecare ora până la ameliorarea simptomelor) recomandat:https://abundenta.org/vitamina-c-fosfolipid-lipozomal-150gr/
 • Oscilococcinul (remediu homeopatic care nu se găsește sub reteta)
 • Echinacea
 • Pătrunjel (Sambucus nigra)
 • Andographis
 • Astragal
 • Ciuperci medicinale 
 • Plante chinezești (de exemplu, formula Gan Mao Ling)
 •  Uleiuri esențiale (de exemplu, Ravensarra, Oregano, Menta, Eucalipt, Negru sângeros, etc.)
 •  Extract de frunze de măsline
 •  Și să nu uităm cel mai vechi remediu: supa  de pui de casă!
 •  Sucurile făcute cu bulion de oase și cantități generoase de usturoi, cimbru, lămâie și ceapă sunt încarcate cu proprietăți vindecătoare.

Mulți oameni au alte preocupări legate de vaccinul antigripal, cum ar fi anumite ingrediente și reacții adverse rare, dar grave, care au apărut (de exemplu, sindromul Guillain-Barre). O discuție completă a preocupărilor legate de vaccinuri depășește domeniul de aplicare al acestui articol, însă concluzia este că nu este o decizie simplă, mai ales dacă vă luptați cu o boală cronică. Dacă alegeți să optați pentru mai multe opțiuni naturale, asigurați-vă că obțineți o opinie profesională cu privire la dozare și posibilele contraindicații și vă dorim ca dumneavoastră și familia dumneavoastră să treceți de sezonul rece fără gripa!

Sănătate tuturor!

Sursa: https://www.holtorfmed.com/should-thyroid-patients-get-a-flu-shot/

Traducere: Echipa Tiroida România 🇷🇴

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.