6 condiții tiroidiene care nu apar la testele de laborator

Se estimează că mai mult de 20 de milioane de americani suferă de probleme minore de glanda tiroidă sau hipotiroidism. Una din opt femei va dezvolta o tulburare tiroidiană în timpul vieții. Rezistența la pierderea în greutate, oboseala, ceața în gândire, iritabilitate, depresia, căderea părului, unghiile fragile, toate au legatură cu funcția tiroidiană scazută.
Dacă aveți aceste simptome, mergeți medicul de familie sau la endocrinolog pentru evaluare. De obicei ei vor rula TSH (hormon de stimulare a tiroidei) și FT4. În cazul în care TSH-ul are valoare mare, veți primi un hormon de înlocuire tiroidian. Din experiența mea, hormonii de înlocuire tiroidieni fac foarte puțin pentru a ameliora simptomele durabile în cele mai multe cazuri, să nu mai vorbim de a rezolva starea psihică. Acest lucru face ca mulți dintre cei care suferă să se descurce cu aceste simptome. Ca în orice boală cronică,aceasta trebuie diagnosticată și tratată cu un medicament corect . Deci, dacă analiza de laborator TSH este „normal” și ți se spune că ești „normal”, chiar dacă încă mai ai simptome, trebuie să analizezi suplimentar.
Standardul de îngrijire pentru persoanele în lupta cu simptomele tiroidiene este incomplet și inadecvat. În medicina funcțională, ne uităm la un interval mult prea îngust. Această interpretare de laborator oferă răspunsuri la milioane de oameni din „zona gri”. Persoanele care au simptome, dar care sunt considerate „normale”.
Există șase modele de hipotiroidism, care nu vor fi prezentate la testele de laborator convenționale și nu sunt ajutate efectiv de hormonii tiroidieni de înlocuire:
1. Boala Hashimoto
Cercetările estimează ca până la 90% din toate cazurile de tiroidă sunt Hashimoto sau prezinta tiroidită autoimună. În acest caz, tiroida nu este adevăratul vinovat, ci este o victimă a sistemului imunitar. TSH-ul poate fi normal, dar până când să se ocupe de un răspuns autoimun care stă la baza, vei lupta mereu cu simptome minore tiroidiene.
2. Rezistența tiroidiană
Similar cu rezistența la insulină, rezistența tiroidiană este cauzată de inflamarea celulară, care scade comunicarea hormonilor cu membrana celulară. Producția de hormoni tiroidieni nu este o problemă în acest tipar și TSH-ul va fi normal, dar persoana va prezenta simptome. Testele, cum ar fi homocisteina și RT3  va vor da o idee de inflamația receptorului și uzarea hormonilor.
3. Sub-conversia tiroidiană
Acest tipar a fost dezbătut în literatura medicală ani de zile, dar nu este atenuat în mod eficient de hormonii de inlocuire tiroidieni. Majoritatea hormonilor tiroidieni sunt sub formă de T4, care este metabolic inactiv și trebuie să fie convertit la T3 pentru utilizare în organism. Cele mai multe medicamente tiroidiene sunt T4 sintetice, care nu sunt recomandate în acest tipar. Este conversia hormonului, care are loc în sistemul ficatului și GI, asta e problemă. Acest tipar este comun cu nivelurile cronice de stres ale suprarenalelor și al cortizolului crescut în organism.
4. Over – conversie tiroidiană
Ar trebui să credem că, dacă organismul produce mai mult hormon tiroidian T3, forma activă metabolic, ar fi un lucru bun. Prea mult de la un lucru bun va copleși celulele și va cauza un model de rezistență. Acest model tiroidian este văzut la persoanele cu niveluri de testosteron ridicat, rezistența la insulină, diabet zaharat de tip II și la femeile cu acest sindrom (Sindromul ovarelor polichistice).
5. Tireoglobulina TBG
Hormonii tiroidieni, pentru a primi suport de proteină trebuie transportați în tot corpul. Când acești transportatori de proteine, de legare a globulinei tiroidiene (TBG), sunt crescuti, acest lucru va provoca o creștere a proteinei legate de hormonii tiroidieni, care sunt inactivi. Acest tipar este comun cu nivelurile în exces de Estrogen și la femeile care au utilizat anticoncepționale sau creme cu estrogen.
6. Hipotiroidismul secundar sau hipofuncția pituitară
În acest tipar glanda pituitară, care stă la baza creierului, nu comunică cu glanda tiroidă. Nu e nimic în neregulă cu tiroida în sine, doar nu se supune pentru a ajunge la locul de muncă! Acest model este asociat cu un nivel de stres cronic sau cu infecții bacteriene și virale cronice.
După cum puteți vedea, fiziologia tiroidiană este complexă și unică pentru fiecare individ. Nu există nici o pastilă magică pentru toată lumea și avem nevoie pentru a obține un diagnostic cuprinzător și pentru a obține o perspectivă de la cineva care se luptă cu simptomele pe care le are. Am consultat oameni peste tot în lume, prin Skype și consultări telefonice,ajutandu-i in  investigarea acestor factori care stau la baza din punct de vedere clinic a unui tratament corect.
Articol de Dr. William Cole, DC, absolvent la Universitatea California, Sțiinte Medicale din Los Angeles. El are educație și formare în medicină funcțională și Nutriție. Dr. Cole consultă în zona Pittsburgh dar oferă și consulații telefonice sau prin webcam pentru oamenii din toată lumea.
Sursa : mindbodygreen.com Foto: Shutterstock.com
Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.