Renunțarea la Gluten este cu adevărat necesară la pacienții cu Hashimoto sau este doar un capriciu?!

Dacă sunteți diagnosticat de curând, poate ați auzit multe despre legătura dintre gluten (o proteina care se găsește în grâu, orz, secară, ovăz) și bolile autoimune, cum ar fi Hashimoto. De asemenea, ați auzit, probabil, de la medicul dvs., nutriționiști on-line și mass-media, spunând că există IBS și că este nevoie să fie eliminat glutenul.

Deci, cine are dreptate? Și, de asemenea, cât este de strict cu adevărat? Ce se întâmplă dacă nu am nici un simptom intestinal? Pentru a afla răspunsul, am căutat prin articole de cercetare de pe PubMed. Știam deja poziția mea cu privire la problema glutenului, dar am vrut să mă asigur că sunt la curent cu tot ce se întâmplă. Ediția din septembrie 2015 a revistei de „Gastroenterologie” a constatat „proporția ridicată de pacienți cu NCWS ce dezvoltă boli autoimune, cu ANA pozitivi și a aratat haplotipuri DQ2 / DQ8“. (NCWS este sensibilitatea la grâu non-celiac.) În martie 2015 revista „Cerebelos”, glutenul a fost legat în continuare de tulburări neurologice, cum ar fi ataxia glutenului, în cazul în care nu au nici un fel simptom intestinal și au apărut cel mai frecvent la pacienții cu Hashimoto și alte boli autoimune.

Citat din studiu: „Ca și în cazul bolii celiace, pacienții cu GA (ataxie gluten) sunt adesea dovedit a avea o prevalență crescută a bolilor autoimune suplimentare din care cel mai des întâlnit este hipotiroidismul, diabet zaharat de tip 1 și anemia pernicioasă. Simptomele gastrointestinale sunt rareori proeminente și nu sunt un indicator fiabil pentru prezența sau absența enteropatiei. În acest sens, ataxia glutenului seamănă cu Dermatita herpetiformă, o dermatopatie autoimună declanșată de gluten în cazul în care simptomele gastrointestinale nu sunt proeminente, chiar și în prezența unei enteropatii.“ Wow. Asta este destul de puternic. Câți dintre cei cu simptome ale creierului ați luat în considerare o posibilă conexiune cu glutenul? Sau medicul dvs.? Știați că un studiu de 3 ani a arătat o nevoie crescută de T4 la pacienții cu boală celiacă atipică? Ce ziceți de faptul că nevoia de dozare T4 a crescut și s-a inversat atunci când pacientul a adoptat o dietă fără gluten? Acest studiu a fost publicat în revista din martie 2012 a „Clinical Endocrinology and Metabolism”. Ați auzit vreodată pe endocrinologul dvs. că, consideră că acest lucru poate fi un motiv pentru care T4 nu funcționează așa cum ar trebui, sau te-a ridiculizat când ai întrebat despre asta?

Încă din 1999, Jurnalul italian de Gastroenterologie și Hepatologie a concluzionat următoarele: „ Prevalenta bolii celiace la pacienții cu boli tiroidiene autoimune este semnificativ crescută în comparație cu populația în generală (p = 0,009), dar nu și la pacienții afectați de tulburări tiroidiene autoimune (p = 0,18). Sugerăm un screening serologic pentru boala celiaca la toți pacienții cu boli tiroidiene autoimune, măsurarea anticorpilor anti-endomesiali, având în vedere că depistarea precoce și tratamentul bolii celiace sunt eficiente în prevenirea complicatiilor sale”. Am putea merge și mai departe cu studiile care arată legătura dintre reacțiile glutenului, atât non celiac cât și celiac și bolile autoimune, dar am transforma totul rapid într-o carte. Studiul din 2013 în revista „Cerebelos” și a nervilor, a arătat chiar și conexiunile dintre encefalita Hashimoto și ataxia glutenului, care nu au fost cauzate doar de simptome ale tiroidei, ci de simptome neurologice. Astfel, aportul de gluten a declanșat reacții nu numai la nivelul tiroidei dar și la creier.

Ok, deci există o legătură.. Îmi amintesc că vorbeam cu prietenul meu Dr. Datis Kharrazian despre acest lucru. Soția mea a ajuns grav bolnavă de tiroida și a fost un dezastru pentru viața mea. El m-a întrebat dacă a mers fără gluten. I-am spus „în cea mai mare parte, la fel ca 95%.“ Răspunsul său a fost că nu a existat nici un astfel de lucru ca „cea mai mare parte fără gluten” … la fel cum nici ai putea fi „în cea mai mare parte gravidă”… Ești sunt sau Nu ești … Nu a fost ceea ce am vrut să aud, dar era ceea ce aveam nevoie să aud. Apoi, el mi-a spus ceva de Imunologiile de la Cyrex Labs care au confirmat atunci când am avut o consultare cu unul dintre medicii lor de top. Doar o singură expunere la gluten, o mușcătură foarte mică, ar putea declanșa un episod acut imunitar care durează de la 6 luni la un an. Un an … care este ENORM 

Sursa : http://drkirkgair.com/2015/09/25/is-giving-up-gluten-really-necessary-for-hashimotos-patients-or-just-fad-hype/

Traducere: Echipa Tiroida România 🇷🇴

Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.