Intestinul și conexiunea cu autoimunitatea

Sănătatea sistemului digestiv este foarte importantă pentru persoanele cu probleme autoimune. Sistemul nostru imunitar este strâns legat de intestinul nostru.

Intestinele pot fi comparate cu rădăcinile plantelor care absorb substanțe nutritive pentru ca acestea să crească. Dacă solul este slab și are rădăcini slabe, planta se va lupta să supraviețuiască. Stresul a fost conectat la autoimunitate.

Există câțiva factori care pot aduce beneficii sănătății sistemului nostru digestiv. Acestea sunt: ​​o dieta sănătoasă, legume (inclusiv crucifere precum broccoli, varza, hrean, wasabi), ierburi, fibre, alimente fermentate, limitarea și evitarea alimentelor procesate. Utilizarea frecventă a antibioticelor și a altor medicamente (cum ar fi steroizii, AINS – aspirină, ibuprofen și altele) poate afecta echilibrul bacteriilor din intestin și poate promova dezechilibre cu pierderea bacteriilor benefice. Antibioticele și alte medicamente pot deteriora mucoasa intestinală. Infecțiile frecvente pot avea, de asemenea, un efect negativ.

Balanța hormonală este, de asemenea, foarte importantă pentru sănătatea intestinului. Dezechilibrul hormonilor tiroidieni, de exemplu, poate reduce acidul gastric. Flora intestinală constă din peste 500 de specii de bacterii ( Firmicutes / Bacteroidetes cele mai frecvente), ciuperci și viruși. Bacteriile benefice ajută la digerarea alimentelor, pentru a absorbi și pentru a face vitamine (B și K2), pentru a ajuta la metabolizarea hormonilor și a altor substanțe chimice (cum ar fi acizii grași cu lanț scurt utilizat pentru energie de către corpul nostru). Acestea ajută la eliminarea metalelor grele toxice. Tulpinile de lactobacil au fost găsite a fi capabile să absoarbă și să îndepărteze cadmiul din mediile de cultură într-un studiu. Toxicitatea la cadmiu a fost implicată în autoimunitatea tiroidiană.

Trăim într-o relație simbiotică cu microflora intestinală, deoarece interacționează cu celulele intestinelor. Microorganismele vii din intestin interacționează cu sistemul nostru nervos și sistemul nostru imun, de asemenea, ele pot induce o producție a unor molecule de imunoreglare, care sunt, de asemenea, absorbite de intestinele noastre. Balanța florei intestinale poate ajuta sistemul imunitar să nu reacționeze prea mult.

Cea mai mare parte a sistemului nostru imunitar este asociată cu intestinul. Serotonina, molecula fericirii este produsă predominant de intestinul nostru. Microorganismele benefice din intestinul nostru ne protejează organismul de organismele rău patogene. Dacă există un dezechilibru a florei intestinale, iar locuitorii „răi” predomină asupra locuitorilor „benefici”, sistemul nervos și sistemul imunitar al unui individ vor fi afectate. Unele bacterii pot influența starea noastră de spirit. S-a constatat în studiul pe animale că Lactobacillus rhamnosus (bacterii benefice) din intestinul nostru poate reduce anxietatea producând molecule care interacționează direct cu creierul nostru.

Interesant, speciile de Lactobacillus pot fi epuizate prin creșterea drojdiei Candida. Chiar dacă Candida în intestine este ceva normal, supraaglomerarea poate fi o problemă. Multe persoane cu autoimunitate poate avea dezechilibre în microbiota intestinală (dysbioza). Un exemplu în acest sens este lipsa speciilor de Lactobacillus sau Bifidobacterium în intestin.

După cum s-a menționat anterior, lipsa de Lactobacillus poate face o persoană mai anxioasă. Diferitele bacterii pot avea un efect specific asupra corpului nostru, de exemplu termofilele Styreptococcus poate îmbunătăți intoleranța la lactoză.

Acidul gastric scăzut poate juca un dezastru în echilibrul de bacterii din sistemul digestiv și imunitar. Acidul gastric scăzut poate fi observat în dezechilibrul hormonal tiroidian și în stres. Acidul gastric scăzut poate permite bacteriilor dăunătoare cum ar fi H. pylori pentru a supraviețui (această bacterie poate provoca ulcer gastric). Acidul scăzut al stomacului este conectat la o absorbție slabă a mineralelor și a vitaminelor. Aceasta duce la pierderea substanțelor nutritive esențiale.

Consumul de alimente ambalate prelucrate și alimente cu conservanți (la urma urmei, conservanții nu permit reproducerea bacteriilor) va afecta flora intestinală. Dieta bogată în zahăr, dieta bogată în carbohidrați, produse pe bază de făină de grâu predominant, alimente grase, legume scăzute, fibre și alimente bogate în fermentație și acizi grași esențiali pot duce la un intestin nesănătos.

Un alt motiv pentru o floră intestinală dezechilibrată este stresul. Stresul activează sistemul nervos simpatic în locul sistemului nervos parasimpatic, care este responsabil pentru digestia corectă a alimentelor.

De asemenea, nu putem uita de vitamina D, care este absolut vitală pentru persoanele cu autoimunitate, deoarece activează căi de a face molecule antibacteriene care sunt proiectate să ucidă bacteriile dăunătoare în intestinul nostru și, în general, în organism. Vitamina D echilibrează sistemul imunitar.

Utilizarea frecventă a unor medicamente, cum ar fi AINS antiinflamatoare, steroizi și antibiotice, modifică negativ microbiota intestinală.

Consumul ridicat de alcool modifică, de asemenea, echilibrul bacteriilor din intestin.

Testul complet de analiză a scaunului poate determina starea de sănătate a sistemului digestiv, digestia și sănătatea intestinului. Acest test este, în general, solicitat de medicii integrativi, astfel încât problemele specifice să poată fi rectificate.

Dacă aveți dezechilibru intestinal bacterian (sau paraziți), s-ar putea să vi se administreze probiotice specifice sau remedii pe bază de plante de către medicul holistic (cum ar fi cele care conțin oregano, cimbru, lemn dulce, elm alunecos, rădăcină marshmallow, frunze de măsline, usturoi și alte plante medicinale) să corectați problema.

Dacă aveți probleme digestive, pot fi prescrise HCI-betaină (pentru acidul gastric scăzut) sau enzime. Gazele, balonare, arsurile la stomac, constipația, diaree, indigestia ar fi semne evidente că există ceva în neregulă cu digestia. Cu toate acestea, alte semne pot apărea ca alergiile, mâncărimile și anxietatea.

Prin urmare, semnele de dezechilibru, microparticulele intestinale pot fi dificil de recunoscut. Evident, dacă suferiți de probleme tiroidiene, deficit dezechilibrat de hormonii, sistemul digestiv nu va funcționa bine. Este o problemă obișnuită în hipotiroidism. Există digestie slabă și ulcer gastric ca o consecință directă a tratamentului hormonal tiroidian suboptimal.

Personal, am văzut o îmbunătățire importantă a sănătății intestinului prin adăugarea de NDT ca înlocuire hormonală la levothyroxină, asigurând că echilibrul hormonal este cel mai bun. Medicul holistic recomandă probiotic de calitate timp de o lună. Alimentele fermentate pot ajuta la echilibrarea bacteriilor intestinale (cum ar fi varza, alte legume fermentate). Consumul de alimente organice, neprelucrate și neconservate poate ajuta. S-a găsit că fibrele solubile (găsite în ovăz, fasole, lămâie, mazăre, semințe de in, alte semințe și unele fructe și unele legume) ajută intestinul. Sprijinirea suprarenalelor, somnul bun, odihna și relaxarea poate ajuta cu stresul și limitarea infecțiilor frecvente care necesita antibiotice.

Unii oameni consideră că colostrul este benefic pentru echilibrarea florei intestinale. Cidru de mere, de asemenea, ajută la reechilibrarea intestinului. Echilibrul hormonal este, de asemenea, foarte important. Starea de sănătate a intestinului poate fi obținută printr-o dietă sănătoasă, alimente fermentate, probiotice, remedii pe bază de plante, îmbunătățirea digestiei cu suplimente specifice (glutamina), evitarea unor alimente sensibile la, echilibrarea hormonilor și limitarea stresului. Glutamina este excelentă pentru un intestin infiltrat, dar unii ar trebui să o evite, mai ales dacă devin mai nervoși după luarea glutaminei și în anumite condiții), așa că consultați medicul dumneavoastră în ceea ce privește glutamina. Personal am luat supliment de glutamină pentru o lună (1 linguriță/pe zi pentru a-mi îmbunătăți intestinul. Pașii pozitivi pe care îi veți lua în direcția sănătății intestinului, vă pot aduce beneficii sănătății generale și vă ajutați cu problemele de autoimunitate.

Acest articol este numai pentru scopuri educaționale. Consultați-vă medicul de familie dacă aveți orice probleme digestive și intestinale și în legătură cu orice supliment și remediu. 

Sursa: http://www.gravesdiseaseunmasked.com

Traducere: Echipa Tiroida România 🇹🇩

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.