IMPORTANȚA LUI Reverse-T3 (RT3) IGNORAT DE MEDICI

REVERSE-T3(RT3)– un hormon tiroidian ignorat – are rolul înfrânării eficacităţii hormonilor tiroidieni.
Din păcate, este un hormon necunoscut medicilor, un hormon care pe lângă rolul său fiziologic, poate să fie produs, peste măsură, atât în cadrul bolilor tiroidei, cât şi în cadrul multor boli netiroidiene, ceea ce duce la simptome de hipotireoză cu toate că celelalte analize ale tiroidei pot ieşi normale.
Hormonii tiroidieni sunt esenţiali în metabolismul livrator de energie (ATP) fiind parteneri ai altor hormoni implicati în dinamizarea organismului:
* insulina (introduce glucoza în celule, ptr. a o transforma în energie ATP),
* adrenalina (activeaza sistemul cardiovascular – oxigenarea, alimentarea),
* enzimele lanţului respirator (în mitocondri = uzinele producătoare de energie ATP)
* dar şi hormonul somatotrop Human Growth Hormone -HGH (creştere).
RT3: Cheia care se potriveşte în yală, dar care nu Deschide uşa.
Atenţie! Chiar dacă hormonul hipofizar TSH (stimulatorul tiroidei), FT4 (hormonul tiroidian neactivat) şi FT3 (hormonul tiroidian activat) ies la valori normale, nu este o garanţie de sănătate, ptr. că deseori se întâmplă ca hormonul neactivat (T4) să fie în acelaşi timp transformat şi în reverse -T3 înfrânant, în loc de a deveni FT3 activ) atât reverse-T3 înfrânant, cât si FT3 activat, se aseamănă ca doua chei care se potrivesc în aceeaşi yală :  reverse-T3 înfrânant ocupă şi blochează yala (receptorul), iar o FT3 activ nu mai poate accesa şi activa receptorul ocupat de reverse-T3, şi pacientul poate produce diferite simptome ale hipotireozei, cu toate că TSH, FT4 şi FT3 au ieşit normale.
Simptomele hipotireozei pot fi observate ca : slăbiciune, apatie, oboseală, depresie, tulburări de memorie, pierderea poftei de mâncare, pielea uscată sau aspră, voce aspră, vorbire lentă, umflare a pleoapelor și feței, o îngroşare păstos – edematoasă a pielii prin depuneri de mukopolysaccharide (mixedem) – apăsarea cu degetul pe edem nu îl deformează, nu lasă amprente/urme ( mai ales in zona tibiei), constipaţie cronică, încetinirea reflexelor și a pulsului, scăderea tensiunii arteriale și creșterea în greutate. La femei, tulburări menstruale, la bărbați scăderea libidoului şi disfuncţie erectilă. Copiii prezintă întârzierea, mai mult sau mai puțin pronunțată în dezvoltare. Aceste simptome sunt prea rar diagnosticate ca hipotireoză, ptr. că apar parţial şi în cadrul multor altor afecţiuni.
De remarcat este că şi sindromul RT3 cu reverse T3 INEFEKTIV apare în cadrul multor afecţiuni netiroidiene şi poate produce simptome la fel ca şi hipotireoza. Este adevărat că reverse T3 INEFEKTIV se poate produce şi in situaţii fiziologice, când corpul doreşte ca T4 (încă inactiv) să nu se mai transforme în T3 (activ) – deci cu autocontrol. Cu toate acestea, trebuie plasate în centrul atenţiei toate stările patologice care produc reverse T3, care inhibă activarea funcţiilor prin T3, ducând la epuizare şi chiar şi la deces. Fiziologic: Zilnic cca. 40% din T4 se transformă în T3, iar cca. 60% din T4 se transformă în reverse T3 (rT3). Relatia normala : FT3 ÷ rT3 = < 20 Stresul/surmenajul oboseşte glandele suprarenale pâna ce, nu doar DHEA, ci într-un final şi Cortizolul scade – compensativ creşte T4 si T3 (starea de alertă a celor epuizaţi), iar reverse T3 creşte, ptr. a evita epuizarea totală, prin “biciul” T3 activator, obligandu-vă astfel la odihnă.
Stările patologice cu rT3 crescut, reverse T3 înfrânant se găseşte crescut mai, ales la cei cu : disfuncţii hepato-biliare, diabetici şi în cazul lipsei de Selenium. Lipsa de Selenium este tipică şi pentru Tiroidita autoimună (Morbus Hashimoto), astfel că în aceste condiţii descomponerea hormonului T4 (neactivat) în reverse T3 înfrânant este şi mai probabilă, iar fT3 activant “nu mai intră în yală”.
 T3 scazut – Syndrom: T3↓ si reverse T3↑ apare mai ales în stări critice, precum : * ciroza hepatică decompensată, insuficienţa renală foarte înaintată, insuficienţa pulmonară, şoc cardiac, boli inflamatorii, septicemie, boli tumorale * dar şi la Post cu carenţa hidraţilor de carbon (zaharuri) * şi prin medicamente : Glucocorticoide, ASS, Heparin, Diuretica, antiaritmice, β-Blocanţi antihipertonici Sugestii: Analizaţi reverse T3 – RT3 la toate bolile tiroidei, la toate bolile cornice non- tiroidiene, şi la medicaţii cu substanţe străine metabolismului uman, ptr. a detecta rT3 inhibitor al metabolismului energetizant, deci al funcţiei adrenalinei, insulinei, al enzimelor lanţului respirator, în „uzinele” producătoare de energie ATP (mitochondri). Analizaţi reverse T3 la toate bolile cronice nontiroidiene ale diferitelor organe, ptr. a avea un indicator al reconvalescenţei care să semnalizeze îmbunătăţirea situaţiei generale (normalizarea rT3), sau eşecul tratamentului (rT3↑) şi înaintarea în boala epuizantă.
sursa : Praxisklinik Johann Wittmann – Nürnberger, Str. 39c D-91126 Schwabach Practician al medicinii stiintifice si naturiste Heilpraktiker licentiat in Germania.
Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.