Hormonii tiroidieni și Menstruația?

Tiroida este una din glandele endocrine care este situată la gât. Glandele endocrine sunt responsabile pentru producerea hormonilor pe care corpul nostru le produce și le utilizează. Tiroida folosește iod pentru a crea hormonii T4 și T3. Acești hormoni afectează aproape fiecare aspect al corpului uman de la rata metabolismului până la frecvența cardiacă.

Medicația tiroidiană poate afecta perioada menstruală și infertilitatea?

Atunci când un cuplu merge la medicul de fertilizare, deoarece aceștia au dificultăți de a avea un copil, primul test pe care medicul, probabil îl comandă este un test de funcție tiroidiană. Atunci când corpul dvs. are cantități insuficiente de hormoni tiroidieni, perioadele de ovulație pot fi afectate și ciclul dvs. poate fi întrerupt. Dacă o femeie însărcinată are o tiroidă subactivă (hipotiroidism), ea poate provoca o sarcină defectuoasă și poate pierde copilul. Dacă are această afecțiune și nu o tratează în timpul sarcinii, poate provoca malformații grave la sugari.

Poate medicația tiroidiană să afecteze perioada menstruală și să cauzeze schimbări de dispoziție?

O tiroidă subactivă poate determina ciclul menstrual să devină anormal. Unele femei se vor opri din ovulație și nu vor mai avea ciclul complet. Unele femei vor avea un flux crescut care durează mai mult decât în ​​mod normal. Când femeile au perioade neregulate, medicul le va verifica tiroida deoarece corectarea dezechilibrului hormonului tiroidian poate remedia lipsa unui ciclu menstrual. Schimbările de dispoziție sunt cu siguranță afectate de cantitatea de hormoni tiroidieni prezenți în organism. Multe dintre femeile care suferă de depresie și iritabilitate au cu adevărat aceste simptome care apar, deoarece au un nivel scăzut al hormonului tiroidian. Când hormonii sunt readuși la un nivel corespunzător, femeile nu mai au sentimente de depresie și devin mai puțin iritabile.

Poate medicația tiroidiană să afecteze perioada menstruală și să reducă libidoul?

Cantitatea de dorință sexuală pe care o aveți este direct legată de nivelurile hormonale din corpul dvs. Bărbații experimentează o scădere sexuală cauzată de o glanda tiroida subactiva mai frecvent decât femeile. Reducerea libidoului este unul dintre primele semne că un bărbat poate avea hipotiroidism.

Poate medicația tiroidiană să afecteze perioada menstruală și să regleze ciclul? Medicii folosesc adesea medicamente tiroidiene pentru a ajuta femeile cu niveluri scăzute de hormoni să își recapete ciclurile menstruale pe o pistă uniformă. Ciclurile neregulate sunt de multe ori modul în care organismul vă spune că ceva nu este în regulă. Când întrerupeți ciclurile obișnuite lunare la intervale regulate, trebuie să solicitați sfatul unui medic. Atunci când femeile tinere au foarte mare întârziere sau când doamnele tinere nu au ciclul menstrual până când ajung la vârsta pe care o avea mama lor când a început, trebuie să vadă un doctor. În mod normal, începerea menstruației trebuie să fie în jurul vârstei pe care o avea mama dvs. când a început. O Tiroidă subactivă poate întârzia începerea menstruației la fetele tinere. Fata poate avea nevoie de o injecție cu hormoni pentru ca organismul să înceapă să aibă un ciclu lunar normal.

Sursa: http://overcomehypothyroidism.com/can-thyroid-medicine-affect-my-period/

Traducere: Echipa Tiroida România 🇷🇴

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.