HELICOBACTER PYLORI

Helicobacter Pylori
Dacă ați citit ultima postare despre SIBO, atunci știți că una din bacteriile periculoase pentru Boala Hashimoto este Helicobacter pylori (ca și în cazul meu). Având în vedere că H. pylori provoacă ulcer și alte probleme digestive ( fiind legat inclusiv de cancer) nu este de neglijat !
Înainte de a vă spune cum să tratați H. pylori natural, trebuie să vă reamintesc că nu sunt doctor, așa că vă rog să nu luați experiența mea ca sfat medical sau diagnostic. Vă rog să consultați un medic naturopat dacă bănuiți că aveți H. pylori.
Așa că, ce naiba este H. pylori?
Helicobacter pylori– este un tip de bacterie care se află în stomacul nostru. Mai specific, se găsește în căptușeala din mucus a stomacului și duodenului, dar poate, de asemenea, să adere la celulele mucoasei stomacului. Are o formă de spirală-tijă (vezi fotografia de mai sus), care îi permite să se cuibărească adânc în căptușeală. Acum, ține cont de faptul că stomacul este un mediu foarte acid. Pentru a supraviețui în aciditate, bacteria H. pylori eliberează o enzimă numită ureazei. Această enzimă transformă ureea în amoniac. Da, știu că sună ciudat, dar există de fapt uree în sucul gastric (ca cea găsită în urină).
Ei bine, amoniacul neutralizează sucul gastric în jurul bacteriei H. pylori astfel încât aceasta să poată prospera. În mod normal, organismul tău trimite celule ale sistemului imunitar pentru a ataca și ucide invadatorii bacterieni. Dar, celulele imune nu o pot îngropa în mucoasa stomacului, așa H. pylori ajunge să fie parte a sistemul digestiv. Există de asemenea, dovezi care arată că bacteria H. pylori poate bloca răspunsurile imune, astfel încât acestea nu se pot desfășura corect. În funcție de un raport, 1/3 până la 2/3 din populația globului este infectată cu H. Pylori. Cercetătorii nu sunt siguri exact cum se transmite bacteria H. Pylori, dar ghici,se poate transmite si de la contaminarea cu fecale. Având în vedere că salubritatea s-a îmbunătățit atât de mult în țările dezvoltate, ei cred că H. Pylori poate fi transmis de la contactul oral (cum ar fi alimente contaminate).
H. pylori și ulcerul
Cercetătorii, recent și-au dat seama că H. pylori cauzează ulcer. În anii 1970, un patolog australian pe nume Robin Warren se uita la mostre de țesut stomacal inflamat. El a constatat că H. Pylori a fost în tot mucusul gastric al probelor inflamate. Interesant, nu a existat nici o inflamație în probele fără H. pylori. Acest lucru i-au făcut să creadă că H. pylori cauzează iritarea stomacului.
Warren și partenerul său, Barry Marshall au avut probleme cu izolarea bacteriilor. Când au reușit în cele din urmă, Marshall a înghițit o mostră de bacterie pentru a vedea dacă provoacă ulcer! Nu a dezvoltat ulcer, dar a provocat gastrita (Inflamația stomacului). Acest lucru a demonstrat că bacteria H. Pylori provoacă iritarea stomacului. Din fericire pentru Marshall, infecția s-a vindecat fără nici un tratament. Cercetătorii încă nu sunt siguri exact cum H. pylori cauzează ulcer. Cea mai comuna teorie este aceea că H. pylori produce daune mucusului stomacului și duodenului. Fără acest strat de mucus protector, acidul din stomac poate deteriora propriile celule. Faptul că H. Pylori cauzează inflamația este, de asemenea, susceptibil de a fi un factor. Astăzi, cercetătorii știu că H. pylori cauzează aproximativ 80% din ulcere la nivelul stomacului și 90% din ulcere în duoden. Ceea ce ei nu știu este de ce unii oameni cu H. pylori vor avea ulcer și alți, nu. Rețineți că, H. pylori este o bacterie care afectează mai mult de 2/3 din lume!
Din propriile mele experiențe și din cercetare, il bănuiesc cu totul de reducerea sănătății intestinului. Chiar dacă aveți bacteria H. pylori in stomac, un intestin sănătos s-ar putea încă repara înainte de a produce un prejudiciu real. Dar dacă intestinul nu este sănătos, atunci bacteriile se vor înmulți și acidul gastric va fi capabil de a deteriora celulele. Amintiți-vă atunci când medicii spun că ulcerul este de la stres și dieta proastă! Ei bine, acești factori NU sunt cu siguranță, buni pentru intestin! Așa că, dacă ai H. pylori, o dietă proastă și stres constant, atunci H. pylori vă taxează .
H. pylori și cancerul de stomac
Ca și cum ulcerul care nu este destul de grav, H. pylori este legat și de numeroase tipuri de cancer gastric. In conformitate cu REES Programul National Cancer Institute, aproape 11 de mii de oameni au decedat de cancer gastric în 2013. Și ratele sunt în creștere.
H. pylori a fost identificat ca fiind cauza principala a cancerului gastric (chiar inaintea fumatului). Din nou, cercetătorii nu pot explica cum H. pylori cauzează cancer gastric, dar teoria este ca inflamația cauzată de bacterie predispune țesuturile pentru a deveni canceroase. Deoarece celulele deteriorate trebuie să se reproducă mai des, ele au mai multe șanse de a dezvolta mutații canceroase. Conform unui studiu al Clinical Microbiology, persoanele cu H. pylori au o șansă de 1-2% de a dezvolta cancer de stomac.
Care sunt simptomele H. pylori?
Cei mai mulți oameni (85%) cu H. pylori nu vor avea nici un simptom. Aproximativ 10-20% vor dezvolta un ulcer peptic. 1-2% vor dezvolta cancer la stomac. Restul vor avea simptome cum ar fi: dureri de stomac, eructații, indigestie, balonare și alte simptome de inflamație a stomacului. Super, nu-i asa?
Ce utilizați pentru a trata H. pylori?
Deoarece H. pylori este o bacterie, nu trebuie să fie surprinzător faptul că tratamentul în masă pentru H. pylori sunt antibioticele. Antibioticele Hardcore, de obicei, claritromicină și amoxicilină, plus un inhibitor al pompei de protoni. Inhibitorii pompei de protoni sunt medicamente care reduc formarea de acid gastric. Ideea este că ulcerul va fi capabil să se vindece dacă nu există acid în stomac. Înainte, când această „terapie triplă” de medicamente a fost prescrisa, a fost de fapt destul de eficienta. Acum, medicamentele nu pot avea efect decât la 35% dintre pacienți și eficacitatea lor este în scădere. Motivul este că bacteriile au devenit rezistente la antibiotice. Nu este șocant având in vedere că majoritatea medicilor, atunci când vine vorba de diverse probleme, prescriu antibiotice? Nu mă înțelegeți greșit, există un timp și un loc pentru antibiotice, dar se prescriu de fiecare dată și când se strănuta, probabil, în viitor vor face mai mult rău decât bine. În afară de problema rezistentei la antibiotice, această abordare nu pare a fi atât de înțeleaptă. Pentru început, inhibitorii pompei de protoni blochează formarea de acid gastric. Amintiți-vă, am spus că H. Pylori secreta enzime pentru a reduce acidul din stomac pentru a le permite să prospere! Așa că, dacă reducem acidul gastric, facem un mediu chiar mai primitor pentru H. Pylori. Oh, și cu aceste antiacide nu îți faci nici o favoare! Dar, antibioticele ar trebui să aibă grijă de H. Pylori, acum ca am scăzut acidul stomacului, nu? Ei bine, antibioticele, de asemenea, vor ucide bacteriile bune din stomac. Dacă veți avea tratament cu antibiotic pentru acest lucru sau orice altceva asigurați-vă că includeți și o doza de probiotice, alături de ele. Veți dori , de asemenea, să adăugați alimente fermentate natural in dieta ta, gen: morcovi murați. Bacteriile bune găsite în probiotice sunt esențiale pentru reducerea inflamației și menținerea stării de sănătate a mucoasei stomacului. Numeroase studii arată că administrarea de antibiotice poate crește incidența bolilor legate de intestine. Există, de asemenea multe studii care arată că ingerarea de bacterii probiotice bune pot eradica H.pylori. Așa că, nu întotdeauna totul se rezolvă cu antibiotice, ce vor ucide și bacteriile bune de care aveți nevoie pentru a menține sistemul digestiv sănătos!
Cum tratăm H. Pylori natural
Vestea bună este că, nu aveți nevoie de antibiotice pentru a eradica H. pylori! Există o serie de tratamente naturale, care funcționează la fel de bine, dacă nu chiar mai bine. Vă rugăm să consultați medicul naturist pentru a vedea care dintre aceste tratamente este potrivit pentru tine.
Tratament naturist 
# 1: Mastic
Guma de mastic (o găsiți in plafaruri) este o rășină din arborele de fistic, s-ar putea găsi și sub numele de gumă arabică. A nu se confunda acest lucru cu gumă arabică, emulgatorul care se găsește într-o mulțime de alimente procesate. Ele sunt lucruri complet diferite. Pentru prima dată guma de mastic a fost utilizată în Imperiul grec, pentru tratarea ulcerului. În 1998, guma de mastic a primit în cele din urmă recunoașterea, când un studiu numit „mastic guma ucide Helicobacter pylori” a fost publicat în New England Journal of Medicine. Cercetătorii au descoperit ca și cantități mici de guma de mastic (1 g/ zi, timp de 2 săptămâni) ar putea vindeca ulcerul și ucide H. Pylori. Studiile ulterioare au confirmat faptul că guma de mastic are proprietăți antibacteriene si antifungice.
Vestea bună? Studiile au arătat că nu există absolut nici un efect secundar în tratamentul cu guma de mastic pentru H. pylori !
Din nou, discutați cu medicul dumneavoastră pentru a afla ce regim terapeutic ar trebui să folosiți. Aici este doza recomandata de mastic:
Dozare mastic
Săptămâna 1: 1000mg de mastic /zi, pe stomacul gol
• Săptămâna 2: 2000mg de mastic/ zi, divizată în două doze luate pe stomacul gol (dimineața și după – amiaza)
• Săptămâna 3: 3000mg de mastic/ zi, divizată în trei doze luate pe stomacul gol (dimineața, după-amiaza și seara)
# 2: Ceai Matula
Ceaiul Matula este, de fapt format din cinci ierburi diferite:
• Oleaceae (o rudă a arborelui de măsline)
• Asteraceae (Aster)
• Alliaceae (legate de ceapa, praz, și arpagic)
• Fabaceae (înrudit cu familia fasolei)
• Myrtaceae (legate de condimente, cum ar fi enibahar, guava, și cuișoare)
Aceste plante sunt culese în sălbăticie și nu conțin pesticide. Lucrează împreună pentru a lupta cu H. pylori natural. Pentru început, cum ar fi guma de mastic, unele dintre aceste plante au proprietăți antibacteriene care pot ucide H. pylori. Ceaiul Matula ajută , de asemenea mucoasa stomacului de a se vindeca prin oprirea sângerării și reglarea producției de acid gastric. În cele din urmă, ceaiul de Matula poate ajuta la reconstruirea mucusului , astfel încât pagubele provocate de H. Pylori sunt inversate, iar bacteriile nu se pot re-infecta.
Doza: 1 cană dimineața și 1 cană seara, pe stomacul gol, pentru 30 de zile. Ce gust are? Este un fel de ceai verde ușor neîndulcit.
Sănătate!
Surse:
How to Treat H. Pylori Naturally – Hollywood Homestead http://www.hollywoodhomestead.com/how-to-treat-h-pylori-naturally/#ixzz4XX5TZeZw
Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.