Efectele Menstruale in Hipotiroidism și Hipertiroidism

                Multe probleme menstruale pot fi simptome ale tiroidei nediagnosticate. Fetele care au menstruație foarte devreme sau foarte târziu ar trebui să fie evaluate pentru o potențială problemă tiroidiană; problemele cu glanda tiroidă pot fi frecventă o cauză de pubertate precoce sau de menstruație întârziată. În plus, pentru orice modificare a modelelor menstruale, cum ar fi perioadele mai mult sau mai puțin frecvente, debutul perioadelor substanțiale mai grele sau mai ușoare sau de lipsa perioadelor în întregime, ar trebui ca medicul să facă o evaluare tiroidiană. Bolile tiroidiene sunt adesea motivate din spatele problemelor ciclului menstrual al unei femei.
Legătura între bolile tiroidiene și ciclul menstrual nu este bine înțeleasă de către personalul medical, dar există unele legături stabilitate între menstruație și bolile tiroidiene, care sunt bine stabilitate.
Menstruația / Pubertatea precoce : hipotiroidismul la fete poate declanșa menstruația precoce, adică înainte de vârsta de 10 ani. This pubertate este cunoscută sub numele de „pubertate precoce.” Ocazional, dacă hipertiroidismul apare foarte devreme în timpul pubertății, perioadele menstruale pot începe mai devreme decât de obicei.
Menstruația / Pubertatea intârziată : Hipertiroidia la adolescență poate întârzia instalarea pubertății și debutul menstruației, în unele cazuri, după vârsta de 15 ani. Perioadele ușoare: mai ușor asociate perioadele normale sunt frecvente cu hipetiroidismul. Rar perioadele sporadice: cicluri menstruale neregulate sau sporadice sunt frecvent asociate cu Hipertiroidismul.
Amenoreea : hipertiroidismul poate dicta menstruației să se oprească perioade mai lungi, o condiție cunoscută sub numele de amenoree
Menoragia : este termenul medical pentru perioadele menstruale care se manifestă prin hemoragie anormală de abundență sau sângerare prelungită. Hipotiroidismul este asociat cu menoragia. Perioadele mai frecvente, hipotiroidismul poate provoca venirea mai des unui ciclu mestrual – de exemplu, unele femei cu ciclu de 28 zile se scurtează la un ciclu de 25 zile, și menstruația lor în mod normal durează 5 zile dar se va lungi la 6 sau 7. zile.
Dismenoreea : hipotiroidismul este asociat cu perioadele menstruale dureroase, cunoscut sub numele de dismenoree . Dismenorea poate include dureri de spate, greață, dureri de picioare, sentimente de plenitudine, dureri de cap, tulburări intestinale.
Ar trebui să vizitați medicul:
– Dacă aveți 24 de sângerări abundente care durează peste 2 ore;
– În cazul în care perioada normală durează mai mult de șapte zile;
– În cazul în care ciclul menstrual vine la mai puțin de 21 de zile ;
– Dacă ciclul menstrual sa oprit mai mult de trei luni;
– În cazul în care ciclul menstrual e însoțit de un nivel mai mare de durere decât de obicei.
Pași cheie :
Chiar și atunci când sunt luate în considerare tratamentul pentru hipotiroidism sau hipertiroidism, unele femei încă raportează că simptomele menstruale continuă. Dacă sunteți în hipotiroidie, asigurați-vă că sunteți tratat optim, că simptomele, cum ar fi problemele menstruale pot persistă dacă nu sunteți cu un TSH optim și pe medicație bună pentru tiroidă. Dacă sunteți în hipertiroidism și luati medicamente antitiroidiene, pentru a afla nivelul de TSH, trebuie să știți că un nivel prea scăzut de TSH poate fi legat de simptome menstruale. Pentru femeile care sunt cu tulburări ale ciclului menstrual ar trebui să ca doctor să efectueze o temeinică evaluare hormonală la mai multe puncte ale ciclului lor, la estrogen, progesteron, hormon foliculostimulant și nivelul hormonilor luteinizanți, printre altele, pentru a evalua dacă ciclul hormonal este. normal. Nereguli semnificative ale nivelurilor hormonale pot justifica un tratament hormonal, sau poate justifica o evaluare ulterioară și de diagnostic. În absența oricărui diagnostic medical special în spatele neregulilor menstruale, există unele alternative care ar putea fi urmărite.
Cele mai bune remedii din plante și suplimente ( anministrate sub îndrumarea unui doctor naturist sau nutriționist):
– Suplimentele cu Calciu sunt cunoscute pentru a ajuta la reducerea menstruației dureroase.
– Unele femei cu perioade extreme de grele, pot beneficia de suplimente de Fier în timpul perioadei menstruale. O doză tipică poate fi de aproximativ 100 mg de fier pe zi.
Notă: dacă sunteți pe substituție cu hormoni tiroidieni, să luați Fierul cu cel puțin 4 ore după administrarea hormonului tiroidean.
– Unele plante pot ajuta o perioadă menstruală întârziată, inclusiv pătrunjelul, ghimbirul, coada soricelului și salvia.
– Unele plante, sunt bune pentru a ajuta la menstruația dureroasă: mușețelul, zmeura, balsamul de lămâie, trifoiul roșu și rădăcină tătăneasa.
De Mary Shomon Sursa : thyroidinfo.com
Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.