Dr. Rind – Oboseala Suprarenala și Temperatura

Oboseala Suprarenală Testul de saliva/ Cortizolul salivar

Doi markeri s-au dovedit utili în determinarea Oboselii Suprarenale. Aceștia includ, în special, Cortizolul și DHEA. Concentrațiile acestor hormoni sunt măsurați din salivă pentru a menține concentrația de hormoni liberi și nu cei legați, deoarece aceștia apar în sânge. În acest scop, probele de saliva sunt luate de mai multe ori pe zi. Deci, așa puteți să înțelegeți cum funcționează glandele suprarenale pe parcursul zilei. DHEA poate fi măsurat în orice moment. Cortizolul, pe de altă parte, este supus unui ritm zilnic și este cel mai ridicat dimineața și cel mai scăzut seara înainte de culcare. Cursul celor două curbe oferă o imagine detaliată a funcției suprarenale și permite un tratament specific. Dacă luați preparate cum ar fi, de exemplu, Pregnenolone (oral sau sub formă de unguent), acesta afectează imediat testul salivar, iar din sânge se eliberează după câteva săptămâni. De asemenea, se poate analiza starea Imunoglobulinei pentru a obține informații despre cauză. Ar trebui să evitați efectuarea unui test de ACTH. Acesta este un test de provocare în care ACTH, produs sintetic este injectat intravenos, fiecare caz după 30 și 60 de minute. Se ia sânge pentru a măsura răspunsul glandei Suprarenale. Dacă valoarea Cortizolului crește cu o anumită valoare, se consideră că o insuficiență suprarenale este exclusă. Cu toate acestea, doza normală (250ug) ACTH poate să epuizeze ultimele rezerve ale suprarenalelor, rezultând o situație mult mai gravă după aceea! Dacă se recomandă utilizarea acestui test, unde este cazul, se efectuează numai cu soluții foarte diluate cu 1ug ACTH. În prezent, este dificil să găsim terapeuți care sunt familiarizați cu Oboseala subclinică a Suprarenalelor. Dacă aveți suspiciunea de a suferi de oboseală suprarenală, urmați instrucțiunile de tratament. Nu este întotdeauna necesară administrarea cortizonului (de obicei numai în cazuri grave). Adesea, unele sau toate preparatele sunt adecvate. Costurile pentru testul salivar nu sunt, plătite de asigurările de sănătate. Testele pot fi comandate și de pe Internet. După ce ați primit mostrele conform instrucțiunilor anexate, le veți preda înapoi laboratorului și rezultatul va fi evaluat. 

Temperatura corpului Temperatura corporală poate indica de asemenea starea metabolismului. Pentru aceasta, este necesar să se analizeze temperatura cât mai exact posibil și fără lacune. Temperatura corpului trebuie măsurată de trei ori pe zi cel mai bine sub limbă. Termometrele digitale sunt foarte potrivite în acest scop. Rețineți că temperatura trebuie măsurată la cel puțin 20 de minute după mâncare, lichide, precum și efort fizic. Toate acestea pot influența măsurarea. Prin urmare, ar trebui să se efectueze în condiții de liniște. Testarea începe la aproximativ trei ore după trezire și apoi la fiecare trei ore. Este important să măsurați temperatura la toate orele. Valorile inexacte (prea apropiate de masă) sunt mai bune decât nici o testare! În cazul Oboselii Suprarenale, apare de obicei o temperatură scăzută și instabilă. Nu este ceva neobișnuit să observați fluctuații puternice și curbe. În timpul  unei terapii, starea și temperatura ar trebui să se îmbunătățească treptat și să crească. Este util să notați evenimente pe grafic. Acest lucru vă poate oferii noi indicii. Pe termen lung, ar trebui să ne îndreptăm spre o valoare de 37.0 ° C. Creați valoarea medie din rezultatele dvs. și introduceți-o în tabelul zilnic (ca număr de măsurători). Acest test de erupție (chestionar) și această imagine de ansamblu asupra oboselii suprarenale și tulburărilor tiroidiene (de la kit-online.org) oferă informații suplimentare despre situația dvs. metabolică. 

Descărcați tabelul și începeți testul.

Cum măsor temperatura?

Dr. Rind nu măsoară temperaturi bazale, aşa cum procedează dr. Barnes, ci măsoară 3 valori de temperatură distribuite de-a lungul zilei. Astfel este necesară măsurarea orală a temperaturii de 3 ori pe zi. Dimineaţa, la aproximativ 3 ore de la trezire; iar ulterior din nouă după 3 ore. Astfel, dacă vă treziţi de exemplu la ora 7, măsuraţi pentru prima dată la ora 10, a doua oară la ora 13, iar ultima dată la ora 16. Aceste 3 valori de temperatură sunt sintetizate sub forma unei valori medii şi sunt înregistrate în tabel ca valoare zilnică. (valoarea medie = valoarea temperaturii 1 + valoarea temperaturii 2 + valoarea temperaturii 3 vor fi însumate şi divizate la 3.) Dr. Rind consideră că termometrele digitale reprezintă cea mai bună alegere. Acesta trebuie poziţionat minim 3 minute adânc sub limbă, cu efectuarea măsurătorii pentru o durată dincolo de semnalul sonor, deoarece temperatura se va mai modifica după semnalul sonor. Dr. Rind apreciază că termometrele auriculare nu sunt utile, deoarece sunt prea imprecise. În mod suplimentar, apreciază că nici măsurarea temperaturii la nivelul axilei cu un termometru cu mercur nu prezintă utilitate. Înainte de măsurarea temperaturii, dr. Rind propune pentru un interval de aproximativ 20 de minute înainte să nu se consume alimente şi băuturi, deoarece, în caz contrar, s-ar putea înregistra o creştere a temperaturii pentru scurt timp. În mod suplimentar, cu puţin timp înainte de măsurătorile temperaturii nu trebuie efectuate activităţi care să implice eforturi mai intense, de exemplu urcatul scărilor, etc.

Interpretarea valorilor: Dr. Rind prezintă la pagina sa de internet recomandări suplimentare cu privire la modul în care, în baza temperaturii, se poate constata dacă pacientul suferă de un hipotiroidism şi/sau de o funcţie necorespunzătoare a glandelor suprarenale. Temperatura medie zilnică – nu temperatura bazală conform lui Broda Barnes – a unui om sănătos conform dr. Rind este de 98,6 Fahrenheit sau 37° C. 37° reprezintă temperatura zilnică optimă. Valorile mai scăzute ale temperaturii în comparaţie cu temperatura optimă de 37° prezintă, conform dr. Rind, un nivel metabolic mai redus faţă de cel optim, controlat de Glanda Tiroidă. O instabilitate mare a temperaturii reprezintă în mod suplimentar un semn de oboseală a glandelor suprarenale. În acest scop, dr. Rind oferă un exemplu de temperatură pentru un hipotiroidism pentru o mai bună înţelegere. 

Cum pot identifica o slăbiciune a glandelor suprarenale? În acest caz este evidenţiat un mod specific de temperatură prezentat de o persoană care prezintă o oboseală a glandelor suprarenale, această afecţiune fiind tratată cu măsuri corespunzătoare pentru a susţine funcţia glandelor suprarenale: 

Explicaţia temperaturilor:

A: Temperatură cu variaţii intense: Oboseala glandelor suprarenale. Temperaturile prezintă diferenţe semnificative şi tendinţa de creştere în caz de vreme rece şi de scădere în caz de vreme caldă, conform informaţiilor oferite de dr. Rind.

B: Temperatura devine mai stabilă: Temperatura prezintă variaţii mai reduse ca urmare a procesului incipient de susţinere a glandelor suprarenale, (500-1000 mg vitamina B5, hidrocortizon etc.).

C: Temperatură scăzută, însă stabilă: Temperatura atinge un nivel stabil numai după o anumită perioadă de timp (aproximativ 1-2 săptămâni), fiind însă încă prea scăzută, de exemplu de numai aproximativ 36,5° – 36,6° C.

D: Temperatura se menţine stabilă şi creşte După o anumită perioadă în care temperatura se menţine la un nivel stabil, urmează faza ulterioară de ameliorare printr-o creştere treptată a temperaturii medii.

E: Valorile constante ale temperaturii de aproximativ 37° În măsura în care procesul de susţinere a glandelor suprarenale funcţionează corespunzător, conform experienţei, fazele A-D pot dura de la 1 săptămână până la mai multe luni, ceea ce diferă în funcţie de persoană. În cazul anumitor persoane, fazele individuale pot prezenta de fiecare dată aceeaşi durată. În cazul altor persoane se constată un amestec între mai multe faze. De exemplu: faza A şi faza D se întrepătrund, însă fără a parcurge faza B şi C. Dr. Rind afirmă că ar fi văzut deja persoane care trec direct de la faza A la faza E. Durata pentru trecerea de la faza A la faza E poate fi în cel mai bun caz de numai 1-2 săptămâni. Dar pot fi necesare în acest scop şi până la 2-3 luni, în sensul susţinut de dr. Rind. În situaţia în care oboseala glandelor suprarenale este deosebit de intensă, ceea ce înseamnă că durează mai multă vreme, este posibil ca anumite faze individuale să dureze mai mult, iar faza E să prezinte tendinţa unei anumite incertitudini. Dr. Rind afirmă de asemenea că, în situaţia în care nu se poate constata un progres după 2-3 luni, ar putea exista şi alte motive care ar necesita examinate în acest context.

Surse: www.drrind.com

http://natuerliche-schilddruesenhormone.com/RO/index.php/dr-bruce-rind/nebennierenschwaeche-dr-rind/ 

Traducerea: Echipa Tiroida România🇷🇴

Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.