Dr. Izabella Wentz – 6 cauze diferite ale bolii Hashimoto

Dr. Izabella Wentz – 6 cauze diferite ale bolii Hashimoto

Primesc adesea mesaje de la persoanele cu Hashimoto și boli autoimune care îmi spun „mulțumesc pentru eforturile tale, dar am încercat deja totul. Am tăiat glutenul, lactatele și soia și încă am Hashimoto. Cum poate site-ul dvs. și o carte să mă ajute?”

În timp ce schimbarea dietei este un prim pas foarte important, care îi ajută pe foarte mulți dintre voi, dacă nu vedeți o remisiune completă a stării dvs. în termen de 3-6 luni, vă recomand să săpați mai adânc. Schimbarea în dieta mea a fost un pas foarte important în călătoria mea spre vindecare, dar a fost doar începutul.

Dr. Alessio Fasano, gastroenterolog de renume mondial în boala celiacă și expert în autoimunitate, descrie autoimunitatea ca pe un scaun cu trei picioare, care are nevoie de trei lucruri să fie prezent și să se manifeste:

  • Gena
  • Permeabilitatea intestinală
  • Declanșatorii

În timp ce noi nu putem schimba gena noastră, putem inversa boala autoimună prin eliminarea declanșatorilor și vindecarea permeabilitatii intestinale.

Dr. Fasano folosește exemplul de boala celiacă pentru a explica acest fenomen.

Boala celiacă este o afecțiune autoimună unică unde glutenul acționează atât ca și declanșator cât și ca permeabilitate intestinala! Odată ce glutenul este eliminat, organismul este capabil sa se vindece și să se regenereze.

Infecțiile au fost identificate ca  declansatori in  multe cazuri de autoimunitate;identificarea și eliminarea infecțiilor poate duce la o remisie completă a stării autoimune.

Deși nu putem identifica întotdeauna și chiar elimina toți declanșatorii, cum ar fi virusul Epstein-Barr (virusul care cauzează Mono), o altă opțiune este de a stabili permeabilitatea intestinală.

Acest lucru va stopa atacul autoimun.

Bazat pe cercetarea mea în ultimii patru ani, aș dori să vă împărtășesc cu voi șase potențiale cauze profunde ale permeabilității intestinale.

Există, desigur, mult mai multe cauze suplimentare, dar aceste șase sunt principale pentru a începe.

Notă: unii dintre voi pot avea o cauza și ar intra în remisie..altii pot avea mai multe……. îi încurajez să sape

Cauza # 1: Sensibilitatea la Gluten

Sensibilitatea la gluten și boala celiaca au fost implicate în diverse condiții autoimune variind de la Hashimoto, boala Graves și poliartrita reumatoida. Diferite teste pot fi efectuate pentru a determina dacă aveți sensibilitate la gluten sau boala celiaca.

Cu toate acestea, nu întotdeauna apare la teste. Unele persoane scapa de sensibilitate cand elimina glutenului din dieta lor. Sensibilitatea la gluten poate fi singura rădăcină, sau poate fi o cauza fundamentală.

Orice persoană cu o afecțiune tiroidiană autoimună ar trebui să elimine glutenul din dieta sa. Chiar și aceia care nu au boală celiaca sau sensibilitate la gluten, deoarece glutenul determină permeabilitatea intestinală.

Dacă glutenul a fost singura cauză, persoana ar trebui să vadă o remisie completă a ATPO și a funcției tiroidiene care poate reveni chiar la normal în termen de 3-6 luni!!!

Deci nu va mai fi nevoie să sape mai adânc..

Cauza # 2: Sensibilitate și proteine reactive

În plus față de sensibilitatea la gluten, persoanele cu Hashimoto pot fi de asemenea reactive la multiple alte proteine, inclusiv boabele de orez, quinoa și porumb.

Unii experți,( cum ar fi Dr. William Davis), susțin că ființele umane au evoluat la  măncatori de  „ierburi“, cum ar fi grâul, orezul sau porumbul. Alte persoane, de asemenea, pot reacționa la lactate, ouă, nuci, semințe…

Tratamente: dieta de eliminare Dieta Autoimun Paleo, iar în unele cazuri, o dietă prin rotație poate fi benefică.

Lucrul cu un antrenor de nutriție poate fi extrem de benefic în acest sens. 

Suplimentele pentru refacerea mucoasei intestinale poate fi la fel de benefic. Enzime sistemice pot preveni reacții la alimente noi și pot reduce reacțiile la produsele alimentare curente.

Cauza # 3: Epuizarea Glutaminei /Zincului

Zincul și glutamina sunt printre cele două substanțe care sunt necesare pentru refacerea mucoasei intestinale.

În vremuri de stres, organismul va extrage aceste substanțe din intestin și le utilizează pentru alte lucruri, cum ar fi producerea de hormoni suprarenali. În cele mai multe cazuri, aceste substanțe devin disponibile pentru noi prin alimente, iar lucrurile dau înapoi la normal după un timp stresant iar mucoasa intestinului nu este reconstruită.

Aceasta devine o problemă pentru cei cu stres prelungit, cei cu acid gastric scăzut (este necesar pentru a extrage zincul din proteine), precum și cei care urmează o dietă săracă în proteine animale, inclusiv vegani și vegetarieni, în primul rând, glutamina se găsește în  proteine ​​animale (inclusiv ouă și lactate).

Unele persoane care au urmat diete vegane/ vegetariene și apoi au introdus proteina ​​animală în dieta lor au fost în măsură să pună Hashimoto în remisie. Cred că acest lucru se datorează faptului că glutamina și alte ingrediente le-a permis să reconstruiască căptușeala intestinala.

Solutii pentru aceasta cauză principală: suplimente cu glutamina, zinc, bulion de oase, gelatină, carne bine gătita, Betaina cu Pepsina ( enzime digestive pentru a extrage zincul din alimente), precum și oricare dintre dietele dense în nutrienți.

Nota:

Alte substanțe nutritive, cum ar fi vitamina D, sunt, de asemenea necesare pentru buna funcționare a barierei intestinului.

Cele mai multe dintre aceste intervenții și suplimente vor ajuta pe aproape toată lumea cu Hashimoto.

Cauza # 4: Paraziții

Ați putea crede că paraziți sunt prezenți doar în țările din lumea a treia, subnutrite.

Nu-i adevărat. În funcție de surse, 30-70% dintre americani pot fi infectați cu paraziți.

Sincer, câți dintre voi ați fost testați în mod curent pentru paraziți? Un parazit găsit în intestine poate provoca o mare deteriorare și are capacitatea de a provoca  permeabilitate intestinală, sensibilități alimentare și boli autoimune. Dacă ați dezvoltat o schimbare în starea dvs. după o perioadă de stres intens, vă îndemn de a vă testa, deoarece stresul ne face mai sensibili la paraziți.

Din păcate, dietele sunt o soluție pe termen scurt. Persoanele cu paraziți au mai multe sensibilități alimentare care nu dispar, indiferent de ceea ce mănâncă sau nu mănâncă. O persoană se poate simți mai bine inițial după îndepărtarea alimentelor sensibile, dar se poate simți rău odată ce alimentele noi devin reactive.

Poți fi pe o dietă perfectă și să luați o mulțime de suplimente, dar dacă aveți un parazit, nu contează; nu veți fi capabili de a vă recupera pe deplin. Există mai multe tipuri de paraziți, inclusiv viermi, amoebe și protozoare.

Tratamentele diferite pentru paraziți diferiți, în timp ce eliminăm un parazit uneori, poate ajuta, analizați tipul specific de parazit prin testare avansate, cum ar fi profilul Efect gastro-intestinale. Pentru paraziți în boala autoimună, eu iau abordarea „vinovat până la proba contrarie“, am văzut mulți oameni cu teste negative pentru paraziți și în cele din urmă pozitivi pe unul dintre testele gastro. Poți comanda Efecte gastro-intestinale GI, Funcția Profilul copro (trei zile) și BioHealth GI Pathogen cu H. pylori antigen.

Tratament temporar: probiotice, diete sărace în carbohidrati și AIP; va fi mai ușor pentru noi de a tolera un parazit simptomatic, dar nu va avea ca rezultat eliminarea parazitului sau a bolii autoimune. Soluție: plante aromatice antiparazitare adaptate la parazit, medicamente antiparazitare specifice.

Cauza #5 Creșterea Intestinal bacteriană (SIBO)

SIBO inseamna o creștere a bacteriilor din intestinul subțire sau în intestinul subțire.

Acest suprainfectie poate fi cauzată printre altele  de alimentele bogate în amidon sau utilizarea excesiva de antibiotice.

Testarea creșterii bacteriene: kit test Genova de respirație care poate fi comandat de pacienți și gastroenterologi.

Tratament: antibiotice, plante aromatice antimicrobiene, dietă elementară specifică, dieta  cu continut scazut de  FODMAPS. Puteți afla mai multe despre SIBO aici, pe blog.

Cauza # 6 Infecțiile fungice sistemice

Ciuperca Candida poate provoca permeabilitate intestinală și a fost implicată în boli și sensibilitățile alimentare autoimune. Liz Schau, nutritionist holistic, a avut amabilitatea de a împărtăși o poveste de remitere a Hashimoto, după eliminarea Candida.

Testare: profilul gastro-intestinal ar putea determinarea creșterii de Candida în intestine. 

Tratament: Probiotice, ierburi anti fungice și medicamente, o dietă anti-Candida.

Deci, care este cauza ta? Nu este întotdeauna aceeași pentru fiecare persoană.

Vă doresc toate cele bune în călătoria dumneavoastră spre sănătate!

Traducere Echipa Tiroida România 🇷🇴

Sursa: https://thyroidpharmacist.com/articles/6-different-hashimotos-root-causes/

Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.