Dr. Aristo Vojdani -Terapia LDN

 

Hashimoto este cea mai frecventă boală autoimună a Tiroidei care afectează milioane de oameni la nivel global. Cel mai frecvent tratament pentru această afecțiune este T4 sintetic (de obicei Synthroid/Eutirox sau un echivalent generic). Pentru mulți, acest tratament este ineficient iar pentru alții nu face decât să le agraveze simptomele. Există multe motive pentru acest lucru, dar unul dintre cele importante este faptul că T4 sintetic nu abordează suficient autoimunitatea care este la baza acestei boli. Din păcate, mulți medici ignoră autoimunitatea și se prefac că nu există. Aceasta este o abdicare a responsabilității și poate duce la rezultate clinice slabe. Și, din păcate, pacienții suferă cel mai mult de această abordare. În această postare, care face parte dintr-o nouă serie, vom explora alternative la T4 sintetic. Un medicament care promite cu foarte puține efecte secundare este Naltrexona doză scăzută, cunoscută și sub denumirea de LDN.

Ce este Naltrexona?

Naltrexona este un medicament care a fost aprobat inițial în anii 1980 ca tratament pentru opiacee și dependența de alcool. Medicamentul este un antagonist de opiacee și blochează receptorii de opiacee de pe celule. Deci blochează efectele opiaceelor ​​legale și ilegale precum morfina, codeină, oxiacină, heroina și opiul. Cu alcoolul, acționează pentru a bloca opiaceele endogene care sunt opiacee pe care corpul nostru le produce în mod natural. Acestea includ endorfine, encefalină și alți hormoni pe care îi producem în mod natural. Atunci când aceste opiacee naturale sunt blocate, există multe dintre acestea în sistem și poate duce la dorință scăzută de consum de alcool de către alcoolici. Este, de asemenea, acest efect al blocării opiaceelor ​​noastre naturale, care, de asemenea, poate oferi beneficii prin calmarea și modularea sistemului imunitar în autoimunitate.

 

Un mic istoric: Dr. Bernard Bihari Naltrexona a fost aprobată în 1984 de FDA în doză de 50 mg ca tratament pentru dependența de heroină. Când a primit licenta, dr. Bernard Bihari,a fost apoi implicat în derularea de programe pentru tratarea dependenței, a încercat-o cu peste 50 de dependenți de heroină. Niciunul dintre pacienți nu a rămas pe medicament din cauza efectelor secundare înregistrate la doza de 50mg, cum ar fi insomnie, depresie, iritabilitate și pierderea sentimentelor de plăcere (totul datorită efectului medicamentului la această doză în blocarea endorfinelor care sunt implicate în multe dintre aceste activități și emoții). Medicii care tratează dependenții de heroină cu această abordare au fost frustrați și mulți au încetat să mai prescrie naltrexona. Apoi, în anii 80, un număr mare de dependenți de heroină au început să se îmbolnăvească de SIDA (studiile din acea perioadă au arătat că aproximativ 50% dintre dependenții de heroină erau HIV pozitivi).

SIDA a schimbat totul Dr. Bihari și colegii săi au decis să se concentreze asupra cercetării SIDA, în special studierea modalităților de consolidare a sistemului imunitar. Întrucât endorfinele sunt implicate în susținerea și reglarea sistemului imunitar, nivelurile de endorfine au fost măsurat în sângele pacienților cu SIDA. S-a găsit că în medie există doar 25% din normal. Naltrexona a devenit focusul grupului de cercetare al Dr. Bihari, deoarece au observat că atunci când li se administrează șoarecilor și oamenilor în doze mari, organismul crește nivelul de endorfină pentru a compensa blocajul de naltrexona. Grupul a descoperit că endorfinele sunt aproape produse toate la miezul nopții, între 2 AM și 4 AM, iar studiile s-au concentrat pe doze mici (1,5-4,5 mg la culcare), cu speranța că o scurtă perioadă de blocare a endorfinei înainte de 2 AM poate induce o creștere a producției de endorfine a organismului. De fapt, s-a descoperit că medicamentul a fost capabil să facă acest lucru în acest interval de dozare mai mic. Nu a avut niciun efect sub 1,5 mg și nici blocaj de endorfină la doze de peste 5 mg. Un studiu controlat cu placebo la pacienții cu SIDA a arătat un rezultat mult mai bun la pacienții aflați la medicament în comparație cu cei de la placebo. 

Naltrexona părea să lucreze cu SM Din coincidență, în timpul studiului de cercetare, un prieten apropiat al fiicei Dr. Bihari a avut trei episoade acute de scleroză multiplă pe o perioadă de nouă luni, cu recuperare spontană completă de la fiecare. Din cauza cunoștințelor sale de SM ca neurolog și a unor dovezi recente că naltexona ar putea avea un impact asupra autoimunității, dr. Bihari a decis să-și înceapă testamentul pe prietenul fiicei sale de la 3 mg în fiecare seară la culcare. A luat-o timp de cinci ani fără alte atacuri și simptome. În acel moment ei au oprit administrarea pentru că a crezut că nu mai are SM. Aproximativ după o lună mai târziu, a dezvoltat un episod de slăbiciune, amorțeală, rigiditate și spasme în brațul stâng (toate simptomele obișnuite ale SM) și a reluat LDN, pe care a rămas apoi timp de 12 ani. În acea perioadă, nu ar fi avut nicio altă activitate de boală.

 

Cum funcționează LDN?

Mecanismul exact al modului de funcționare a naltrexonei cu bolile legate de imunitate nu este pe deplin înțeles. Dar iată ce știm. LDN funcționează în mai multe moduri:

• Crește opiaceele endogene

• Inhibă citokinele pro-inflamatorii

• Promovează factorul de creștere a opioidelor nucleare

• Blochează receptorii opiacei din tractul GI

• Regleaza celulele T-reg precum IL-10 si TGF

• Crește opiaceele endogene

• O doză mică de medicament luată înainte de culcare crește nivelul de endorfină în organism a doua zi.

Deoarece nivelurile de endorfină sunt adesea scăzute la persoanele cu autoimunitate, funcția imunitară este afectată și funcția de reglare imună normală a celulelor CD4 este afectată. Aceste celule includ proteine ​​din familiile TH-1, TH-2 și TH-17, care pot provoca atât de multe daune in boala autoimună.

Aceste celule și proteine ​​care sunt înrudite cu ele sunt ceea ce creează anticorpi pentru țesutul nostru, semnalează atacuri asupra țesutului și duc în final la procesul inflamator distructiv. Dacă partea de reglementare T a sistemului imunitar este slabă, aceste alte părți ale sistemului imunitar pot scăpa de sub control și pot provoca daune mai importante.

Inhibă citokinele pro-inflamatorii

Efectul antiinflamator al LDN a fost studiat și utilizarea acestuia a dus la reprimarea TNF-alfa, IL-6, MCP-1 și a altor agenți inflamatori din macrofagele periferice. De asemenea, are un efect puternic asupra calmării celulelor gliale și având în vedere marea varietate de factori inflamatori produși de microglie activată (de exemplu, citokine proinflamatorii, substanța P, oxid nitric și aminoacizi excitatori) acesta este, de asemenea, un efect semnificativ al tratamentului. Promovează factorul de creștere opioidă Factorul de creștere a opioidelor (OGF; [Met5] – enkephalin) este o peptidă naturală care s-a dovedit a inhiba creșterea anumitor celule canceroase. LDN a arătat promisiune în tratarea cancerului hepatic și pancreatic. LDN este un antagonist al receptorilor opioizi care acționează la receptorii opioizi clasici și non-clasici incluzând receptorul factorului de creștere al opioidului (OGFr). Studiile pe animale cu diabet de tip 1 și de tip 2, precum și rozătoarele normale, au arătat că naltrexona îmbunătățește ratele de vindecare ale epiteliului cornean și ale rănilor cutanate cu grosime completă. Nu este înțeles mecanismul acestui antagonist general al opioidului asupra creșterii, în special calea receptorului specific implicată.

Blochează receptorii de opiacee din tractul GI

Neuropeptidele pot juca un rol în sindromul intestinului iritabil și aceste molecule (de exemplu, encefaline și endorfine) sunt prezente în tractul gastro-intestinal și acestea modulează răspunsurile imune. LDN deplasează endorfinele endogene legate de receptorul OGF.

Celulele afectate au un nivel scăzut de OGF, ceea ce duce la crearea mai multor receptori. Sensibilitatea receptorului este crescută pentru a capta mai mult OGF și crește producția de OGF pentru a compensa deficitul perceput de această moleculă. Niveluri mai ridicate de opioizi endogeni și receptori inhibă proliferarea celulară care suprimă răspunsurile limfocitelor B și T. Naltrexona s-a dovedit a inversa un model de colită la șoareci, prin scăderea interleukinelor 6 și 12 pro-inflamatorii.

Reglementează TH-17

S-a dovedit că LDN stimulează anumite părți ale sistemului imunitar și suprima și reglează altele. S-a dovedit că inhibă IL-17, o proteină care face parte din familia TH-17. De asemenea, poate regla scăzând IL-10 și TGF beta (Transforming Growth Factor beta).

Ce este interesant de observat aici este faptul că nu toată lumea are aceleași profiluri de celule imune și LDN poate funcționa mai bine la cele care au un profil care se potrivește cel mai bine lucrurilor pe care le îmbunătățește și le suprima. ( Notă: Dacă partea sistemului dumneavoastră imunitar care cauzează probleme nu este suprimată, ci mai degrabă stimulată de LDN, atunci vă puteți simți mai rău după ce ați luat. Încă o dată, acest lucru este foarte complicat și nu toți cei cu Hashimoto și autoimunitate au aceeași configurație imună. Acest lucru poate explica de ce unii oameni se descurcă bine cu medicamentul, iar alții par să nu.) Nu există un consens real cu privire la modul în care toate acestea funcționează și o dezbatere considerabilă despre modul în care LDN face ceea ce face.

Celulele imune au receptori opiacee?

O astfel de întrebare este dacă celulele imune au sau nu receptori de opiacee. Există unele dezbateri în comunitatea științifică dacă efectul opioidelor asupra sistemului imunitar se datorează sau nu faptului că celulele imune au receptori opiacei. Cercetătorii nu au reușit să găsească acești receptori, cu toate acestea, nu există niciun dubiu că opiaceele au un efect puternic asupra celulelor imune. Și există numeroase dovezi ale influenței funcționale a opioidelor asupra acestor celule. De fapt, în multe feluri opiaceele se comportă ca și celulele imune. Acestea au impact asupra producției de celule imune acționând local, iar în interiorul celulelor, acestea afectează expresia genelor și aceste influențe depind atât de dozare, cât și de timp.

Opiaceele endogene nu sunt la fel ca medicamentele

Un lucru care este de asemenea important să înțelegem este faptul că opiaceele endogene din corpul nostru nu se comportă la fel ca medicamente precum morfină, heroină și alte opiacee exogene. Ceea ce este interesant este și faptul că celulele imune în sine conțin proteine ​​opioide endogene. De fapt, le poartă la locurile de inflamație. S-a dovedit că celulele imune conțin numeroase peptide opioide, cum ar fi β-endorfina (END), met-enkephalin (ENK) și dinorfină-A (DYN), deși cele mai frecvente par a fi END. Aceste celule imune care conțin opioide călătoresc către țesuturile inflamate și, odată acolo, peptida opioidă este eliberată din celulele imune la stimularea cu factorul de eliberare a corticotrofinei (CRF), noradrenalină și interleukină 1β (IL-1β) și apoi celulele imune se întorc la nodulul limfatic local epuizat al acestei peptide. Ceea ce înseamnă că dacă puteți crește cantitatea acestor opiacee endogene (pe care le face LDN), aveți mai multe dintre ele disponibile pentru a fi livrate. De asemenea, este interesant de menționat că cercetările au descoperit că opiaceele endogene pot crește TSH.

Terapia standard pentru bolile autoimune poate face lucrurile mai rele

Deci, dacă puteți urmări logica acestui lucru, imunosupresia sistemică (care este abordarea standard folosită pentru tratarea bolilor autoimune) poate afecta capacitatea organismului de a regla celulele imune care sunt importante pentru eliberarea de peptide opioide endogene din țesutul inflamat. Pentru a complica în continuare materia, se știe că opioidele exogene pot afecta funcția celulelor imune, ceea ce nu este împărtășit de peptidele opioide endogene. Acest lucru înseamnă că administrarea medicamentelor de calmare a durerii care sunt opiacee poate afecta și funcția sistemului imunitar. Deci, dacă aveți boală autoimună și utilizați terapia imunosupresantă și opiacează pentru ameliorarea durerii, vă pregătiți pentru eșec și poate duce la progresia bolii mai gravă și mai severă. 

Celulele gliale din creier și sistemul nervos central afectează opioidele

Un alt lucru cu adevărat interesant pe care cercetările îl dezvăluie este rolul celulelor gliale din creier și sistemul nervos central asupra opioidelor. Această cercetare a arătat că aceste celule pot deveni activate și pot face ca opioidele să nu funcționeze la fel de bine. Acest lucru se întâmplă prin numeroase mecanisme, inclusiv afectarea directă a receptorilor, reglarea funcției receptorului de aminoacizi excitatori, reglarea funcției receptorului GABA etc. Efectele din aval ale activării gliale determină o durere crescută, ameliorarea durerii opioide acute, o toleranță crescută și dezvoltarea dependenței de opioide. Afecțiuni precum fibromialgia pot implica activarea cronică a celulelor gliale și producerea ulterioară de factori pro-inflamatori. Iar Hashimoto și fibromialgia au multe simptome care sunt identice.  În plus, se știe pe scară largă că T3 are efecte importante și dramatice asupra microgliei și hipotiroidismului, „hipotiroidismul funcțional” și „sindromul T3 scăzut” pot duce la activarea celulelor gliale, ceea ce înrăutățește toate acestea. O teorie este că LDN, în sine, este un modulator celular glial. Poate calma tezele celulelor gliale și le poate împiedica să exercite pagubele pe care le fac. Ceea ce este de asemenea interesant este că CBD (canabidioil) a fost găsit și el de a calma celulele gliale. 

Este LDN sigur ?

Naltrexona luată în doze mici, practic nu are efecte secundare. Conform lowdosenaltrexone.org, ocazional, în timpul primei săptămâni de utilizare a LDN, pacienții se pot plânge de o anumită dificultate de somn. Acest lucru persistă rar după prima săptămână. În acest caz, doza poate fi redusă de la 4,5 mg la 3 mg pe noapte. Atenție: LDN poate provoca efecte adverse în aceste circumstanțe LDN va interfera cu narcoticele Deoarece LDN blochează receptorii opioizi în tot corpul timp de trei sau patru ore, persoanele care utilizează medicamente narcotice – cum ar fi Ultram (tramadol), morfină, Percocet, Duragesic plasture sau medicamente care conțin codeină – nu ar trebui să ia LDN până când un astfel de medicament nu este complet în afara  sistemului. Pacienții care au devenit dependenți de utilizarea zilnică a medicamentelor pentru durere care conțin narcotice pot necesita 10 zile până la 2 săptămâni de pauză a acestor medicamente (în timp ce înlocuiesc mai întâi doze complete de medicamente non-narcotice) înainte de a putea începe LDN în siguranță.

LDN poate afecta dozarea hormonilor tiroidieni

Pacienții care iau hormon tiroidian de înlocuire pentru Hashimoto cu Hipotiroidie ar trebui să înceapă LDN la cel mai mic interval (1,5mg pentru un adult). Fiți conștienți de faptul că LDN poate duce la o scădere promptă a tulburării autoimune (și mai puțin inflamație în interiorul tiroidei și a restului corpului), care poate necesita apoi o reducere a dozei de medicamente pentru a evita simptomele hipertiroidismului.

LDN nu trebuie luat cu medicamente imunosupresente

Persoanele care au primit transplant de organe și care, prin urmare, iau medicație imunosupresivă în permanență, sunt avertizate împotriva utilizării LDN, deoarece poate acționa pentru a contracara efectul acestor medicamente. Același lucru este valabil și pentru persoanele cărora li s-a prescris medicamente imunosupresoare. După cum am aflat mai sus, consecințele pe termen lung ale acestui medicament pot fi sever crescută și prin dezvoltarea bolii.

Concluzie:

LDN este demn de încercat Din acest post există mai multe oportunități importante:

1. LDN este sigur și are puține efecte secundare

2. Dozarea contează cu adevărat, mai puțin este absolut mai mult!

3. Există numeroase dovezi că poate fi benefic în calmarea sistemului imunitar la autoimunitate, deși modul în care funcționează nu este încă pe deplin înțeles. Există dovezi că, calmează TH-1, TH-17 și alte citokine și că poate ajuta la calmarea celulelor gliale din creier și SNC (sistemul nervos central).

4. Nu este glontul magic. Dacă nu aveți un profil al sistemului imunitar care se potrivește cu modul în care LDN funcționează în corpul dvs., s-ar putea să nu funcționeze pentru dvs. la fel de eficient ca și pentru alții.  Și nu o puteți administra și ignora toate celelalte lucruri pe care trebuie să le facem pentru a vindeca Hashimoto, cum ar fi:

Vindecă-ți creierul și calmează celulele gliale, vindecându-ți suprarenalele, vindecându-ți intestinul și făcând toate celelalte lucruri pe care le susținem.

Dar LDN poate fi o opțiune bună și v-ar putea oferi mâna superioară în tratarea disfuncției sistemului imunitar.

Traducerea Echipa Tiroida România 🇷🇴

Surse:  http://www.ldnresearchtrust.org

http://www.lowdosenaltrexone.org/ldn_and_ai.htm

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC95944/ Opiază receptorii pe celulele imune

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3962576/ LDN și tratamentul durerii

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22850250 Receptori TLR4

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22826216 Receptorii TLR4 promovează autoimunitatea

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23188075 LDN pentru boala Crohn la copii (siguranță)

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17222320 LDN îmbunătățește boala Crohn

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1857294/ Celulele gliale ca opioide „bad guys” și modularea celulelor gliale

Opioid cytokine connection http://www.jimmunol.org/content/186/9/5078.full.pdf Relationship of T cells and pain relief

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4407783/ Endogenous opioids inhibit TH-1 and TH-2

http://link.springer.com/article/10.1007/s12026-008-8018-0 Microglial Cells and Parkinson’s

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1661636/ Endogenous opioid analgesia

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2096733/ Endogenous neurotransmitters function as retrograde inhibitory neurotransmitters

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4452882/ T3 and microglia

http://www.ldnscience.org/opioid-growth-factor-ogf/51-ogf/ogf-explanatory

http://www.gidoctor.net/client_files/file/LDN-for-IBS.pdf

Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.