De la Mama Natură

GÂT

• Amigdalite, ganglioni inflamaţi: lichen de piatră cu rădăcină de brusture şi echinaceea pulbere în părți egale 4 linguriţe pe zi. Gargară cu apă sărată.

• Amigdalită, bronşită: tinctură muguri plop negru, 4 linguriţe cu 4 linguriţe miere, se amestecă, se ia toata ziua câte 1 linguriţă/oră.

• Faringită: peste 1 litru de apă clocotită se pune o mână de fructe de afin, se fierb până scade la jumătate, se clăteşte gura în caz de stomatite sau se face gargară pentru faringite. Policlinica Apimedica trateazặ cu propolis, acelaşi lucru şi pentru laringitặ.

• Glosită cronică: decoct (fierbinte) din rădăcină de tătăneasă bine mărunţită. Se pun 4, 5 linguri, în 250ml. apă, se fierb 15- 20 min. După răcire se clăteşte gura de 3 – 4 ori/zi. Se ia propolis brut se rupe cât un bob de piper şi se înghite seara. Tinctură de propolis 20 – 30% câte 40 pic. de 3 ori/zi, în 100ml. apă. Se masează sub bărbie cu cremă de Spirulină.

• Otita: se pune în ureche un tampon îmbibat cu 10- 15 pic. de propolis, soluţie alcoolică de 5/7 %, de 2 ori/zi. Boala este cauzată de o disfuncţie a rinichiului şi a vezicii biliare. Se consumă ceaiuri de gălbenele, lemn dulce şi păpădie. Alimentaţia cu cât mai multe legume, fructe, suc de morcovi, ţelină, usturoi, ceapă şi cât mai puţină carne. Inflamaţia urechii medii sau otita acută se întâlneşte la copii, este o infecţie în urechea medie provocată de răceală. gripă, scarlatină puroiul şi scade auzul. Tratament, se pun în ureche picături în amestec în părţi egale de tinctură de propolis cu miere, 2 pic. în ambele urechi 1 dată/zi seara. Se mai poate pune miere caldă de 2, 3 pic., o dată /zi seara. Pentru a scăpa de durere se introduce în ureche o frunză proaspătă de muşcată, care va calma durerea şi înlătură inflamaţia O dată pe zi se pune în ureche 1-2 pic. zeamă de lămâie.

• Hipertiroidặ: 1 litru de apặ, se pune la fiert, în care se adaugặ 2 linguri de ovặz boabe macinate cu coajă cu tot, se fierb timp de 10 min., cu grijă sặ nu de-a în foc, apoi se adaugặ 2 linguri de drặgaicặ, se acoperặ vasul şi se ia dupặ foc, se infuzeazặ 20- 30 min. Toatặ cantitatea se bea fracţionatặ, în decursul unei zile, dupặ mese. Seara se preparặ o infuzie din talpa gâştii şi sunặtoare, câte o linguriţặ din fiecare plantặ la 300ml apặ, care se bea cu 1 orặ înainte de culcare. Tratamentul durezặ 6 sặptặmâni, urmat de o pauzặ de 2 sặptặmâni. În funcţie de rezultatul analizelor, se poate repeta tratamentul de câteva ori. Se va consuma cât mai mult usturoi. În acest timp vor apare unele efecte benefice ca, stabilizarea tensiunii arterile, reglarea funcţiei rinichilor, eliminarea stresului şi a insomniei, o stare generalặ bunặ, determinatặ de eliminarea roxinelor.

• Hipotiroida: ovăzul este un stimulent al tiroidei, fulgii de ovăz vor fi introduşi pentru mult timp în alimentaţie. Suplimentar se va bea ceai din 7 linguri de boabe fierte ½ oră în 1 litru de apă, pe parcursul unei zile. Ceaiul este recomandat şi îi stările de astenie, surmenaj, somnolenţă, pietre la rinichi şi impotenţă. În anumite cazuri se poate evita operaţia, urmând un tratament naturist sub supraveghere medicală. Următoarele plante au efecte bune asupra tiroidei, roiniţă, lichen de piatră, sânziene, talpa gâştei, ciuboţica cucului, coada şoricelului, se amestecă în părţi egale, se macină prin maşina de cafea, se ia de 6 în 6 ore câte 1 linguriţă de pulbere, care se ţine sub limbă timp de 15min. apoi se înghite cu apă plată.

• Laringită: tinctură de tămâie 20- 30 pic. (10g de tămâie, dizolvare în 100ml. Alcool de 90, timp de 7 zile), diluat în puţină apă. Se procura numai de la farmacii şi magazine naturiste. Atacă dinţii dizolvându-i, nu se ţine mult în gură. Leac analgezic şi antiinflamator; amestec din scoarţă de stejar, flori de tei, în proporţie de 2:1. Peste 2 linguri de amestec se pun 200ml. apă clocotită, se infuzează 15 min., se bea câte 100ml. de 2 ori/zi.

• Hemipareză laringiană înghiţitul în sec, pentru stimularea muşchilor paralizaţi. Se masează partea afectată, se poată aplica suc de ghimpir, pe această zonă.

• Usturimi în gât, faringita; ceai de frunze de salcie. Gargară cu apă sărată. 

TORACE/ESOFAG

• Cancer esofagian: se face gargară cu mărul lupului, tătăneasă şi muşeţel 1-2/zi. Se face şi clismă la 2 zile sau pulbere de cătină, ½ 1 linguriţă înainte de masă, măreşte apetitul şi stimulează rezistenţa organismului.

• Esofagita acutặ şi cronicặ disfagie -durere la înghiţit, regurgitaţii, senzaţii de arsurặ în capul pieptului. Cauzele pot fi: Infecţii, micoze, substanţe chimice, rece sau foarte cald. Tratament cu bismut subnitric – pulbere 1 vîrf de linguriţặ, de 3 ori/zi, cu 1 orặ înaite de masặ se beau 200 ml. apặ, se ia bismutul cu foarte puţinặ apặ se face o pauzặ de 1 orặ, apoi se poate lua masa, începând cu tặrîţe de grâu, 8 -10 linguriţe înmuiate în 200ml. apặ, luate la fiecare dintre cele 3 mese, supliment vitamine B2, E, A, B12, cât şi minerale, calciu, potasiu, magneziu, timp de câteva luni.

INIMA

Boli de inimă asociate cu hipercolesterolemie: se scot din alimentaţie carnea, prăjelile, untul şi margarina, dulciurile. Se consumă zilnic 100g. seminţe de dovleac, neprelucrate termic, care conţin acizi graşi polinesaturaţi, care au efect salvator asupra elasticităţii vaselor de sânge. Tincturặ din petale de trandafir, zilnic cặte 3 linguriţe de 3 ori, în cure de o lunặ cu pauzặ de 10 zile.

• Cardiopatie ischieminặ: se amestecặ pặducel, talpa gâştei, mặghiran şi coada calului. Se ia în fiecare zi 2 cặţei de usturoi, la început ½, apoi unul întreg, pînặ se ajunge la 2.

• Dureri de inima: 10 fire de pătrunjel cu rădăcină cu tot se spală si se pun la fiert într-un litru de vin alb, timp de 3 minute, apoi se adaugă 100g de miere, se mai fierbe 4 minute. Se pune în sticle care au fost clătite cu alcool, se ia 1-2 linguri când apar durerile.

• Fibrilaţia atrială paroxistică este o aritmie la nivel atrial, dar cu o puternică influenţă asupra inimii în sensul diminuării acesteia. Instalarea acestei boli este cauzată de cardiopatie ischemică, hipertensiune, febra, digestia defectuoasă însoţită de balonare, oboseală excesivă, insomnia, stresul, fumatul cafeaua. Consecinţele acestei boli sunt obosirea inimii, deteriorarea valvelor, formarea cheagurilor de sânge, în consecinţă creşte riscul infarctului miocardic şi accident vascular cerebral. Tratament ajutător, greutate corporală optimă, regim alimentar desodat, fără grăsimi animale, alcool, cafea şi fumat. Se recomandă legume şi fructe, diminuarea constipaţiei şi balonarea, mese uşoare şi dese de 5 ori/zi, mişcare în aer liber, exerciţii zilnice se inspiraţie şi expiraţie, eliminarea stărilor nervoase şi tratament medicamentos de la dr. cardiolog.

• Hipotensiunea, ischemia cardiacă: fulgii de orz măresc pe cale naturală tensiunea fără riscul de a apărea hipertensiune, tensiune oscilantă sau palpitaţii, totodată previne ischemia.

• Hipertensiune: tinctură de brânca ursului 50pic., de 4 ori/zi înainte de masă. Planta se va administra cu maghiran, care are rol compresor. În timpul curei nu se stă la soare. Supradozarea duce la reacţii alergice, vasodilataţie periferică, hipotensiune. Două lămâi medii şi 2 portocale se taie se curăţă de sâmburi, se trec prin maşina de tocat, pasta rezultată se amestecă cu 2 linguri de miere, se tine într-un borcan la frigider, se iau 2-3 linguriţe dimineaţa, cu ceai sau înainte de masă. Pentru curăţarea vaselor de sânge şi pentru menţinerea tensiunii arteriale în limite normale, pentru prevenirea stenocardiei, a infarcturilor şi atacurilor de cord. Se consumă 1,5 Kg. pere timp de 3 zile/săptămână, la 24 de ore, se evită în această perioadă mesele copioase şi se renunţă la carne. Coada calului. conţinutul ridicat de potasiu este un bun hipotensor, vezi cap – arterioscleroza.

• Ischemie cardiacă, Arteroscleroză, fragilitate vasculară: se consumă seminţe de floarea soarelui, neprelucrate termic, care conţin substanţe cu efect de consolidare a elasticităţii şi permeabilităţii vaselor de sânge. Cura cu tinctură de lavandă, în bolile cardiace acţionează direct la nivelul sistemului nervos central, 1 linguriţă de 3- 4 ori/zi în ½ pahar cu apă, pe stomacul gol.

• O inimă sănătoasă, se mentine cu păducel, care scade iritabilitatea sistemului nervos central, tonifică muşchiul cardiac, îmbunătăţeşte circulaţia coronariană, înlătură tahicardia şi aritmia, scade tensiunea. ½ kg. fructe coapte de păducel se pisează cu o lingură de lemn, se adaugă 100ml. de apă se încălzeşte totul al 40 grade, se stoarce sucul, se ia 1 lingură de 3 ori/zi, înainte de masă. Sau 1 lingură fructe de păducel uscat se pune într-un pahar cu apă fierbinte, se infuzează 2 ore la întuneric, se strecoară, se iau 1-2 linguri de 3 -4 ori/zi, înainte de masă. În tulburările de ritm cardiac, infuzie de gălbenele, 2 linguriţe în 2 pahare de apă fiartă, se infuzează 1 oră, se bea câte ½ pahar de 4 ori/zi. În cazul durerilor în zona inimii, al palpitaţiilor şi insomniei, se foloseşte infuzia din frunze de roiniţă, 15g. într-un pahar de apă fierbinte timp de 30min, se iau 2 linguri de 5 -6 ori/zi. Infuzia din mentă, 2 linguriţe se pun in 1 pahar de apă fierbinte, se infuzează 30min, se cu înghiţituri mici toată ziua.

• Stenocardia şi respiraţia greoaie: 1kg. miere, 10 lămâi, 5 căpăţâni de usturoi. Se amestecă, sucul de lămâie cu usturoiul pisat şi mierea, într-un borcan cu capac la loc răcoros, timp de 1 săptămână, se iau 4 linguriţe/zi.

• Palpitaţii; (vezi insomnia).

PLĂMÂNI

• Astm bronşic: suc de ridiche cu miere, 1- 2 linguriţe de 3, 4 ori/zi. Sau 200g. hrean ras cu sucul a 2 lămâi, 1/2 lingură de 2 ori/zi, se ia stomacul gol sau cu 1/2 de oră după masa. Sau sucul de la 10 lămâi amestecat cu 1Kg. miere şi 10 căpăţâni usturoi pisate, se lasă o săptămână in vas închis. Se iau 4 linguriţe/zi. Amestec de miere, cătină, arnică şi echinaceea, sub formă de tincturi, se iau 50- 60 pic de 3 ori/zi, pe stomacul gol, timp de 1 lună. Echinaceea este imuno-stimulator, elimină toxinele, în timp ce arnica reglează tensiunea arterială şi îmbunătăţeşte circulaţia. Ienupărul folosit sub formă de tinctură, are proprietăţi balsamice în astmă. Se poate controla uşor cu ajutorul siropului Carob, 3 linguriţe în 1 pahar de apă Se iau 25 de nuci mici verzi ca pentru dulceaţă, 1 kg. miere. Nucile se dau într-un clocot, se scurg. Separat mierea se dă în clocot, apoi se pun nucile şi se clocotesc 8 min., la foc mic. Se răceşte se pune în borcan, se ia după fiecare masă, o lingură şi nu se mai mănâncă nimic. Cura se ține o dată pe an. Înainte de folosire, se amestecă bine. Isop pulbere ½ linguriţă rasă de 2- 3 ori/zi, pe stomacul gol. Tratamentul durează 2 săptămâni, cu efect de decongestionare a mucoasei, antiinfecţios şi amplifică imunitatea.

• Astm alergic: cură de 240 de ouă de prepeliţă crude, luate pe stomacul gol, câte 5 în fiecare dimineaţă, timp de 2 ore nu se mănâncă nimic.

• Astm cardiac: păducelul este foarte bun stabilizator al tensiunii şi excelent tonic pentru inimă. Talpa gâştii este un calmant al inimii de 3 ori mai eficace decât valeriana. Se bea 3 -4 ceaiuri din fiecare în parte. Se exclude carnea, alcoolul, cafeaua, tutunul, sarea.

• Boli respiratorii: infecţii, gripa: lichen piatra cu rădăcină de brusture si echinaceea pulbere în părţi egale 4 linguriţe pe zi. Frunzele de trifoi şi de urzică, pe lângă acestea se recomandă uleiul de măsline, sucuri naturale, de morcovi şi ceapă, pặtrunjelul verde mestecat dặ un miros plặcut respiraţiei, acţioneazặ ca un dezinfectant asupra căilor respiratorii medii şi superioare, pentru cei cu boli respiratorii cronice..

• Bronhoron: tratament curativ şi profilactic, medicament homeopatic, adulţii şi copii peste 16 ani. Tratament profilactic; 5 granule 1 dată/zi 10- 15 zile/lună. Pentru copii între 2- 5 ai 1 granule/zi; între 6- 10 ani 3 granule/zi; între 11- 15 ani 4 granule/zi. Tratamentul curativ 5 granule 1 dată/zi, până la vindecare. Granulele nu se ating cu mâna, se numără în capacul tubului, se pun pe limbă şi se sug, nu se bea nimic cel puţin ¼ oră, se iau cu cel puţin ½ oră înainte sau după masă. 

SÂNI

• Cancer: ceai cod şi dietă

• Cancer mamar: în fiecare dimineaţă şi după fiecare masă se clăteşte gura cu apă sărată, 1 linguriţă de sare grunjoasă la 1 litru de apă. Ceai neândulcit 2 litri pe zi alternativ din următoarele plante; mentă, busuioc, chimen, nuci, levănţică, anason, valeriană, sunt plante care nu fac cancer. După fiecare masă se bea 1- 2 linguriţe de sirop de busuioc preparat cu miere. Seara 2 -3 picături de valeriană sau 1 -2 extraveral. Zilnic miezul de la 10- 15 nuci. Spălatul pe cap numai cu fiertură de frunză de nuci sau flori de gălbenele, vara proaspete iarna uscate. Pe sân comprese cu frunze de nuc călduţe sau se masează cu cremă de gălbenele. Mănâncă numai legume si fructe ( fără carne, ouă, lapte), pătrunjel tocat, ulei presat la rece, pâine graham 2 felii, grâu încolţit. Tratamentul ţine 60 de zile, neîntrerupt, cu pauză de 15 zile după care se reia regimul vegetarian timp de 2 ani. Sau mămăliguţă tare care se întinde în strat de 2- 3 cm., pe o pânză, apoi se presară tămâie. Se aplică cât mai fierbinte pe sânul afectat, se acoperă cu un fular şi se ţine până se răceşte . Celulele canceroase se distrug la căldură şi nu se mai înmulţesc. Tratamentul se face 10 zile de 2 ori/zi. Sau pulbere de cătină, ½, 1 linguriţă pe stomacul gol, înainte de masă, măreşte apetitul şi sistemul imunitar.

• Crăpături ale sânilor: peste o mână de sâmburi de gutui se toarnă 150 ml. apă clocotită, se infuzează 25- 30 min., se aplică pe sâni sub formă de compresă.

• Displazie mamară: boală de origine endocrină, intervenţiile chirurgicale sunt de prisos, nodulii pot apărea din nou. Se amestecă 1 linguriţă de oţet de mere cu 1 linguriţă miere în 200 ml. apă, se bea câte 1 cană de 3 ori/zi, cu 20 min. înainte de mese. Tratamentul va fi urmat până se va consuma 1 litru oţet de mere, dacă mai este nevoie se reia după o pauză de 2 săptămâni. Tratamentul se reia ori de câte ori apar simptomele bolii. • Fibroadenom (benogn); comprese cu mặrul lupului de 3 ori/zi timp de 1 orặ. Apoi se aplicặ cremặ de gặlbenele şi mặrul lupului. Tratamentul este valabil şi pentru noduli sau rặni greu vindecabile

• Inflamarea sânului; infuzie de tămâie (1- 2 bobiţe de tămâie de pun într-un pahar cu apă clocotită, se lasă o ½ oră ), se aplică comprese pe zona afectată, timp de 1- 2 ore/zi. Are efect cicatrizant şi antiinfecţios, puternic antiinflamator. Se procura numai de la farmacii şi magazine naturiste

. • Scurgere gălbuie din sâni: aceste simptome sunt caracteristice displaziilor mamare, ce reprezintă frontiere către o transformare malignă. Intervenind chirurgical, există posibilitatea unei recidive.Există un program nutriţional Phytodefence, realizat de dr. Artur Furst, sunt capsule cu o gamă variată de substanţe antioxidante, detoxifiant şi care cresc imunitatea.

• Sâni foarte mari; tratament intern, pentru reglarea metabolismului şi sistemului endocrin, cu rol de scặdere a stratului adipos: creţişoarặ, frunze de zmeur, salvie, pặpặdie, chimen (jumặtate de cantitate faţặ de celelalte), amestecul se râşneşte se administreazặ o linguriţặ de pulbere de 4 ori/zi, se ţin 15 min. sublingual, apoi se înghit cu apặ. Tratament extern masaje cu tincturặ din scoarţặ de salcie şi coada racului diluate 1:1 cu apặ în care se pun câteva picặturi de ulei de portocal (20 pic. la 50ml. tincturặ diluatặ). Se fac mişcặri circulare cu ambele mâini pe pặrţile laterale si pe sâni. 

ABDOMEN/STOMAC

• Bolile digestive: mặrarul verde are darul de a neferi de indigestie, hipoaciditate sau balonare, este folositor şi în colite întrucât substanţele aromate împiedicặ dezvoltarea bacteriilor în intestin. Se va consuma mâncare condimentatặ cu mult mặrar sau salatặ de mặrar, cu ulei de mặsline şi suc de lặmâie, iar vara se adaugặ şi roşii. Bolile de stomac se pot trata cu şroturi de legume, pentru lecuirea tractului gastrointestinal şi în mod special al stomacului. Şrotul de legume şi fructe este partea care rặmâne dupặ stoarcerea legumelor.

• Digestie dificilă: din coji de pară se face o infuzie, se poate bea după mese.

• Hernie hiatală produce un reflux de acid gastric în esofag până în cavitatea bucală. Condusul maşinii şi poziţia în timpul şofatului produce gaze toxice şi crize dureroase. Cu 2 ore înainte de culcare nu se mai mănâncă nimic.

• Hipo-aciditate: Câte o linguriţặ de frunze de patlaginặ, muşeţel. Seminţe de mặrar, sunặtoare, mentặ, se amestecặ, se iau 2 linguri peste care se toarnặ 200ml. apặ clocotitặ, se infuzeazặ 5- 10 min. Se bea 100ml. de 3 ori/zi.

• Hiper-aciditate: coada calului, 1 linguriţă pe stomacul gol de 3 -4 ori/zi, excelent antiacid cu proprietăţi cicatrizante, se face cură începând cu sfârşitul lunii februarie şi până la începutul lunii mai. Leac folosit de călugării de la mânăstirea Secu: ¼ litru de ulei de floarea soarelui, 250g miere polifloră, 250g ţuică de prune şi ceai concentrat de sunătoare (1/2 g litru apă, se pun 2 pumni de floare uscată, se fierb până scade la jumătate), se amestecă cele 4 componente şi se obţine 1 litru de emulsie. Timp de 2 săptămâni se ţine sticla la întuneric şi se agită zilnic, apoi se administrează de 3 ori/zi câte 50 ml., înainte de mase. După terminarea tratamentului se face o pauză de 2 săptămâni şi se poate relua dacă mai este nevoie. Câte o linguriţặ de sunặtoare, muşeţel, mentặ, siminoc, din amestec se ia o linguriţặ peste care se toarnặ 200 ml. apặ clocotitặ, se infuzeazặ 10 min. Se bea cặte 100ml. dimineaţa şi seara, cu 30 min. Înainte de masặ.

• Indigestie sau anaciditate: rădăcină de boz cât o unghie mică se mestecă pe stomacul gol cu un sfert de ceas înainte de masă. Infuzie de smirnă, (1 -2 bobiţă de smirnă, se pun într-un pahar cu apă clocotită, se lasă o jumătate de oră, se va topi şi va pluti la suprafaţă, va împrumuta din aroma ei şi proprietăţile ei terapeutice apei.), 2- 3 linguriţă, cu un sfert de ora înainte de a mânca şi la câte va minute după ce am mâncat. Are efecte puternice asupra digestiei, pe care o normalizează. Se va folosi smirnă procurată numai de la farmaciile şi magazinele naturiste.

• Sughit: ceai neândulcit din seminţe de mărar, 1 linguriţă la 250ml apă, se opăreşte şi se bea călduţ. Sau tablete de clorură de potasiu, fiind în organism un deficit de potasiu

 • Ulcer gastroduodenal sau hiperaciditate: flori de salcâm uscate se macerează 3 linguri într-un litru de apă jumătate de zi. Se bea o cană pe zi

• Ulcer: cure de 3 săptămâni în perioada de criză, toamna si primăvara, pulbere de muguri plop negru, 1 linguriţă de 3 ori/zi, pe stomacul gol. Ceai din scaiul măgăresc, o linguriţă fiartă în 250ml. Apă Coada calului, vezi hiperaciditatea. Enzime care ajutặ digestia, tranzitul intestinal, arsurile, hipo şi hiperaciditatea. Extract din muguri de smochini, de 3 ori/zi timp de 2 luni, împreunặ cu apilarnil 2 capsule /zi şi ulei de cặtinặ 20 pic de 2 ori/zi, toate pe stomacul gol

FICAT/ COLECIST

• Ciroza: se consumă zarzavaturi, legume, fructe, suc, cât mai multe lămâi, salate, apă plată. Tratament cu mărul lupului – Nicolae Pop din Cluj, aloe vera (întărirea imunităţii, dezintoxicare, diminuarea efectelor nocive ale citostaticelor si radioterapiei). Pentru ascită, salată de bănuţi pentru a elimina apa. Ceai de gălbenele, anghinare, turiţă mare, urzică vie, îndulcit cu miere şi suc de cătina (vit.C, antioxidant). Cura cu struguri (vezi obezitatea). Pulbere de isop un vârf de cuţit, sau macerat ¼ pahar (1 linguriţă de plantă într-un pahar cu apă se lasă de seara până dimineaţa) cu ¼ de oră înainte de masă, inhibă reflexul vomitiv, redă apetitul şi induce o stare de bună dispoziţie, fiind un ajutor în bolile grave. Suc de cătină, proaspăt ½ pahar/zi, sau sirop de cătină, 1 lingură de 3 ori/zi, înainte de mese.

• Colangita sclerozantặ afecţiune cronicặ inflamatoare şi fibroasặ a cặilor biliare intrahepatice şi extrahepatice. Se trateazặ alopat, iar în stadiu avansat duce la transplant hepatic. Tratament naturist cu Aloe Vera.

• Colecist leneş: cu o lingură de lemn se amestecă, 2 ceşcuţe pentru cafea cu ulei de măsline, 2 ceşcuţe cu miere, 2 ceşcuţe de suc de lămâie şi coaja dată prin maşina de tocat, se evită folosirea vaselor de metal. Se amestecă, se poate folosi imediat, câte o lingură cu ½ oră înainte de mesele principale, restul se păstrează la frigider. Tratamentul se poate repeta până la folosirea cantităţii de ulei de 600ml.

• Ficat gras (steatozặ): ceai de anghinare, 2-3 ceşcuţe/zi, ceaiul de rostopască decongestionează ficatul, se beau 2-3 păhărele /zi în cantităţi mari este toxic. (Cabinet naturist str. Rabat nr. 9 Buc.). Eliminarea produselor de origine animală, pâinea albă se elimină, renunţat la cafea, alcool, ţigări, se poate mânca mămăligă.

• Hepatitặ virus C, varice esofagiene :Dr. CIUHRII medicamentele HEPATITO-LIZ şi VARICO-LIZ. Regim alimentar, se renunţă la orice fel de grăsimi, Ceai de rostopască 3 ori/zi, 10 zile şi ceai de năprasnic 10 zile înainte de masă cu 30min. Multă odihnă. Fulgii de orz, drenor hepatic şi ajută la regenerarea celulelor hepatice, preparaţi cu miere şi fructe, ca afinele, cătina, merele, gutuile. Pulbere de rădăcină de măcriş, iarbă de anghinare, seminţe de armurariu şi sunătoare în părţi egale, 1 linguriţă pulbere, pe stomacul gol, de 4 ori/zi, timp de 3 luni. Din acest amestec nu trebuie să lipsească pulberea de măcriş. În urma tratamentului, revine pofta de mâncare, pielea revine încet la culoarea ei normală, după 4 luni analizele de sânge tind să revină la normal. Pặtrunjelul se recomandặ bolnavilor de hepatitặ cu virus A, B, C, sặ facặ timp de 4 sặptặmâni o curặ de suc proaspặt, câte 15 linguri/zi, luate pe stomacul gol, înainte de masặ. Leac pentru hepatită şi colecist amestec de plante uscate, siminoc, mentă, seminţe de coriandru, în proporţie de 2:2:1. O lingură de amestec cu 400ml. apă clocotită, se infuzează 30min, se bea 100ml. de 3 ori/zi, cu 30min. înainte de masă.

• Nisip la colecist (vezi nisip la rinichi)

• Reglarea activităţii biliare: 1 linguriţă de rădăcină uscată de păpădie cu 200ml. apă clocotită, se infuzează ½ oră, se bea 50ml, de 3, 4 ori/zi. Cura cu struguri (vezi obezitatea) recomandată pentru dispepsie şi prevenirea litiazei. Cura cu lavandă pulbere (se macină cu râşniţa electrică, se pune într-un borcan de sticlă închis la culoare şi bine închis, se păstrează la răcoare şi la întuneric), 1 linguriţă pe stomacul gol de 4 ori/zi. Măreşte secreţia de bilă şi la eliminarea ei calmând durerile abdominale.

PANCREAS

Coji de mere, gutui, pere uscate la cuptor, apoi pisate şi amestecate cu miere şi puţin propolis, un preparat natural împotriva durerilor de stomac şi pancreas

• Chisturi: se evită excesele alimentare, după fiecare masă repaus la pat, cu aplicaţii calde in zona epigastrului. Funcţia pancreasului este stimulată de ceaiul de anason, se bea înaintea meselor, în 3 reprize. Dacă nu sunt dureri se poate bea apă minerală încălzită uşor, înainte de masă. Electroterapie. Pancreasul este un organ complementar splinei, deci toate tratamentele se vor face la ora de activitate maximă a acestul organ, între orele 9- 11 (dimineaţa). Fitoterapie cu amestec de plante infuzabile: mentă, păducel, siminoc, coada calului, sunătoare, trei fraţi pătaţi, în părţi egale, 5 g. Din amestec se pun în 300ml apă clocotită, selasă 10min., se strecoară şi se beau zilnic 200ml. de 3 ori/zi, înainte de masă. Fitoterapia se foloseşte timp de 2 luni, de 2 ori/an, sau dacă situaţia este mai gravă tot timpul. Alimentaţia se face în funcţie de zilele săptămânii: luni lactate, marţi mâncare gătită, dar nu grasă, miercuri crudităţi, joi atenţie la excese, vineri se mănâncă ce vă place, sâmbătă mâncaţi mai puţin, duminică puteţi încera o mâncare nouă.

• Pancreatită, insuficienţă pancreatică, diabet, chist: Lichen de piatră cu afin, pulbere în părţi egale 4 linguriţe pe zi pe stomacul gol. Ceai de busuioc o linguriţă cu scorţişoară un vârf de cuţit în 300ml. apă, seara înainte de culcare. Sau ceai teci de fasole, sunătoare, melisă, fructe de măceş, cătină albă şi coada şoricelului, amestecate în părţi egale, se bea în loc de apă, cu 30 min. înainte de fiecare masă se bea ceai de ţintaură

RINICHI

• Carcinom tranziţional pseudopapilar al vezicii: George Motorca, Farmacia Verde, Oradea, cartier Nufărul 2, Str. Traian Goga nr. 17, tratament cu ceaiuri circa 7 luni. Sau pulbere de cătină, ½,1 linguriţă înainte de masă pe stomacul gol, măreşte apetitul şi sistemul imunitar.

• Carcinom vezical: tratament naturist tibetan, prin administrarea în primele 2- 3 luni a ceaiului antilipemic, Holican şi Cordiceps, pentru a stopa creşterea tumorală primară, precum şi diseminarea pe cale limfatica sau hematogenă.

• Cistita, infecţii urinare: tinctură muguri plop negru, 60 pic. cu 1 linguriţă de miere se iau de 4- 5 ori/zi timp de 2 zile Suc proaspặt de mặrar, 4 linguri de 3,4 ori/zi, în cure de 2 sặptặmâni, stimulent pentru activitatea rinichilor, combate calculoza, infecţiile renale. Nu are reacţii adverse, se poate administra pe perioade lungi.

• Colibaciloza: tinctură de ienupăr 3 picături de 3 ori pe zi înainte de masă, albastru de metil 1 seară. Căldură, sticle cu apă caldă pe burtă. Alimentaţie fără sare, zahăr, vegetariană 80%, ceai coada şoricelului. Iaurt un tampon în vagin seara la culcare sau se unge mucoasa cu ulei de cătină. Cură cu bere, timp de 3 săptămâni, 1 sticlă de ½ litru seara. E. Coli trăieşte în intestinul gros. Fără el nu s-ar putea face bolul fecal. Din cauze multiple se dezvoltă haotic şi trece în aparatul urinar producând cistite. Trebuie păstrat un mediu alcalin, în ceaiul de frunze de mesteacăn se pune 1 vârf de cuţit de bicarbonat 5 linguri de plantă la 1 litru de apă, se bea într-o zi. Se evită produsele lactate, în afară de brânza de vaci, caş şi urdă. Se evită dulciurile, trecând pe miere, peşte, carne de pui şi vită. Se consumă fructe, legume sucuri, se poate mânca 1 ou pe săptămână. Se unge abdomenul cu bitter suedez sau cu cremă de cătină, seara înainte de culcare. Tinctură de propolis 30% de 3 ori/zi câte 30 pic., înainte de masă pe un cubuleţ de pâine.

• Cistocel slăbirea musculaturii vezicii urinare: tinctură de propolis, de 2 ori/zi dimineaţa şi seara, înainte de masă câte 40 pic., în ceai, apă călduţă sau lapte, cura durează 6, 8 săptămâni. Se poate lua în continuare, câte 30 pic, deoarece vindecă multe boli.

• Colică renală: se pune la macerat o ceapă mare curăţată şi tăiată bucăţi, într-o cantitate de alcool de 90 egală cu greutatea cepei. Se acoperă vasul şi se pune într-un loc călduros, timp de 1 săptămână, agitându-l în fiecare zi. Se strecoară, se pune în sticle închise la culoare, la răcoare şi întuneric. Pentru eliminarea calculilor se iau 2 linguriţe de tinctură 1 înainte de masa de prânz şi cealaltă la culcare, până la eliminarea calculilor.

• Disfuncţii ale glandelor cortico suprarenale: se bea ¼ de pahar de suc de ţelină, înaintea meselor principale timp de 3 săptămâni cu una de pauză.

• Infecţii: dacă după tratamentul cu antibiotice urocultura este sterilă, se ia în fiecare seară ulei de ienupăr

• Incontinenţă urinară urmare a unei slăbiri a musculaturii sfincterului uretral: se poate încerca băi la şezut cu coada calului, coada şoricelului, traista ciobanului, 100 g. din acest amestec, se pun la macerat peste noapte, a 2 zi se clocotesc şi se combină cu apa de baie. Frecţionarea zonei vezicale urinare, cu tinctură din traista ciobanului. La 2 ore se ia 1 lingură cu ceai de mătase de porumb. Se beau zilnic 4 căni de ceai din coada calului, coada şoricelului, sunătoare şi creţişoară, amestecate. Gimnastică invizibilă, ce constă în strângerea voluntară a muşchilor sfincterului anal, ritmic, până la obosirea zonei, 1 dată/zi. Urinatul în reprize, se dă drumul la jet, apoi se opreşte voluntar şi se ţine cât se poate. Următoarele urinări se fac la fel. Aceste contracţii se fac timp de 3 luni. Sunt interzise tutunul, cafeaua, alcoolul 

• Insuficienţă renală: amestec de plante drăgaică, splinuţă de pădure şi urzică moartă galbenă, în părţi egale, se beau 4 ceşti/zi cu înghiţituri mici. Efectul se vede după 14 zile. Tinctură de brânca ursului (vezi frigiditate), diluată în ½ pahar cu apă, de 3- 4 ori/.zi. Cura se face de 40 zile şi are ca efect stimularea circulaţiei sanguine, a imunităţii locale şi restabilire a funcţiei rinichiului. Se recomandă ceai din frunze şi flori de sunătoare, nu există o doză fixă, se foloseşte în loc de ceai sau apă. Un pahar de ceai înainte de culcare îl protejează pe copil sau adult de incontinenţa urinară nocturnă în timpul somnului. Foarte indicate sunt seminţele de mărar, o linguriţă într-un pahar cu apă fierbinte, se lasă la infuzat 2- 3 ore, apoi se bea un pahar pe zi. Această infuzie poate vindeca temporar incontinenţa.

• Insuficienţă renală: se bea ¼ de pahar cu suc de ţelină înaintea meselor principale, tratamentul are o durată de 3 săptămâni cu una de pauză. O bucatặ de praz mặrunţit se fierbe într-un litru de apặ, se beau 2- 3 cặni/zi, neîndulcit, timp de 2- 3 luni, diuretic puternic, antiedematos, hipotensor, reface valorile normale ale creatininei, îmbunặtặţind filtrajul şi reabsorţia renalặ. Tinctura de ceapặ şi ienupặr, de 3 -4 ori/zi câte o linguriţặ de amestec, diluatặ în 100ml apặ, timp de 3 sặptặmâni, urmatặ de o pauzặ de o sặptặmânặ, apoi se reia cura, vindecặ sindromul de retenţie azoticặ, eliminặ depozitele de uree, creatininặ şi acid uric.

• Nisip la rinichi: 4 linguri rase de fulgi de ovăz, se fierb la foc mic în 1 litru de apă 20 min. Acest decoct se consumă pe parcursul unei zile timp de 14 zile. Coada calului, 2- 3 căni/zi decoct. Sau un ceai preparat din coada calului, ienupăr şi flori de soc, combinate în proporţii egale, din care se beau 2- 3 căni/zi/

• Piatră la rinichi: un litru de apă cu 250g rădăcină de pătrunjel curăţată şi tocată , se fierbe până scade la o cană, se strecoară şi se împarte în 3 ceşcuţe, se bea pe stomacul gol una dimineaţa, la prânz si seara. În ziua respectivă nu se mănâncă nimic. A doua zi piatra se transformă în nisip. Tratamentul durează o zi. Ceai din scaiul măgăresc, 1 linguriţă la 250ml apă. Tinctură de tămâie (vezi laringita), dimineaţa, la orele 8 şi la ora 11, se ia câte o linguriţă diluată într-un pahar de apă plată. Tratamentul durează 2- 3 săptămâni şi se repetă de câte ori este necesar. Se procura numai de la farmaciile şi magazinele naturiste. Atacă dinţii dizolvându-i, nu se ține mult timp în gură. Infuzie din petale de trandafir, timp de 10 zile/lunặ, cặte 2 cặni/zi, dimineaţa şi seara pe stomacul gol. Substanţele din petale împiedicặ formarea sặrurilor minerale în rinichi şi formarea de pietre. Renalof, medicanet din extract molecular al plantei Agropyron repens, ( anumite populaţii din Anzi nu fac niciodatặ litiazặ, nisip sau infecţii renale, de oarece consumặ mici cantitặţi din aceastặ plantặ.). Pe lângặ faptul cặ amelioreazặ durerea şi eliminặ microlitiaza, are un puternic efect depurativ, de curặţare şi eliminare a toxinelor şi eliminare a altor calcuri ce pot produce litiaza biliarặ. Este bun şi pentru prostatitặ cronicặ, se administreazặ zilnic o capsulặ sau chiar la 2 zile o capsulặ. In caz de litiazặ se iau 3/zi, timp de o lunặ cu 300-500ml. apặ

• Retenţie urinară: se mănâncă seara o pară cu coajă cu tot, sau se bea o infuzie din cojile de la 2 pere în 250ml apă, se lasă ¼ oră, se consumă înainte de culcare. Coada calului, se administrează zilnic 3 pahare de macerat rece, o cură durează minimum 14 zile, cu efect diuretic şi stimulent al funcţiei renale. 

INTESTIN

• Balonare: frunze de anghinare, eficace pentru combaterea fermentaţiei intestinale, colicilor abdominale, constipaţiei şi ameliorarea funcţiilor hepatice, se face o infuzie din 1-2 linguriţe de plantặ la o canặ de apặ clocotitặ, se beau 1-2 ceşti/zi. Fructe de coriandru cu propietặţi carminative, calmeazặ durerile abdominale, eliminặ gazele, se preparặ o infuzie dintr-o linguriţặ de fructe zdrobite la o canặ de apâ clocotitặ, se bea întreaga cantitate pe parcursul unei zile. Busuioc acţioneazặ ca antiseptic abdominal, se preparặ o infuzie, se beau 2- 3 ceşti/zi. Chimen şi anason sau fenicul au aceleaşi propietặţi ca plantele de mai sus.

• Cancer de colon: nuci verzi (bune de dulceaţă), se taie în 4 cu coajă cu tot, se pun într-o sticlă, până în gât mai puţin cu 2 -3 degete, se toarnă ţuică tare, se lasă la macerat mai mult timp, dacă afară este cald se lasă 4 săptămâni. Se consumă câte 100g cu o ½ de ora înainte de masă de 3 ori/zi. Sau pulbere de cătină, ½ 1 linguriţă pe stomacul gol, înainte de masă, măreşte apetitul şi sistemul imunitar.

• Cancer de intestin, de rect vezi cancer genital.

• Candida intestinală: tratament cu echinaceea de 3 ori/zi cu ½ ora înaintea mesei, timp de 2 luni (sau un an). Se evită preparate care conţin drojdie, pentru că o activează. Echinaceea nu o poate elimina, dar o paralizează, încât nu mai devine activă

• Colită rebela: produse naturiste sau o bucăţică proaspătă de drojdie de bere pe stomacul gol, drojdia se ţine în gură până de topeşte, cura durează 2- 4 luni. Ajută la refacerea florei intestinale

• Constipaţie: seara, pe stomacul gol se iau 2 linguri de seminţe de in. În stomac, absorb mult lichid, formează un bol, care va curăţa în drumul lui întreg tubul digestiv. Urmat zilnic timp de 2 săptămâni, este un excelent mijloc de dezintoxicare a organismului. Rădăcină de boz macerată în ţuică (100g. de rădăcină de boz în 1 litru de ţuică, se lasă la macerat 5 zile, se păstrează în sticlă închisă la culoare.) 1-2 linguri de 2-3 ori/zi, pe stomacul gol. Cura durează 2 săptămâni, se face o pauză de o săptămână, apoi se reia cura. Sirop de Lactulose. Peste 30g. cicoare uscată se toarnă 1 litru de apă clocotită, se infuzează 10 min., se strecoară şi se bea câte 200ml dimineaţa, sau câte 100ml de 2 ori/zi.

• Colon iritabi:l 2- 3 pahare de macerat rece (vezi obezitatea), din seminţe de in, pe stomacul gol, înainte de mese. Mucilagiul de seminţe are efect antiinflamator.

• Colon iritabil pe fond nervos: extract din mlặdiţe de merişor şi Sediphyt, se gặsesc în farmacii. • Diaree, colita, giardia tratament 7 zile, 50 -100 pic. tinctură de muguri plop negru (vezi cap), pe pâine prăjită. Peste 100g afine se toarnă 1 litru de votcă, se macerează 2 săptămâni, se ia 15 -20g.

• Diaree cronică funcţională: se adună 10 -15 nuci verzi ca pentru dulceaţă, se dau prin maşina de tocat, se pun într-un borcan şi se adaugă aceeaşi cantitate de zahăr, se lasă la macerat 2- 3 zile amestecându-se. Din acest preparat se ia 1 linguriţă dimineaţa, pe stomacul gol. Preparatul este foarte puternic, scaunul se opreşte imediat, dacă boala este mai veche se mai ia câte o linguriţă, dar cu grijă pentru că produce constipaţia. Produsul se poate păstra la rece mult timp fără să se altereze. Eridiarom, medicament, 3 -4 tab./zi cu puţin ceai.

• Dolicocolon, diverticuloză sigmoidiană: de seara se fierbe 1 sau 1,5 litri de apă de robinet, se lasă la răcit, la temperatura camerei, până dimineaţa. Imediat după trezire se bea o cană din apa fiartă, după care la intervale de 2 ore se mai bea o cană chiar dacă nu există senzaţia de sete. În acest interval de timp nu se mănâncă nimic, cel mult se bea o cafea. Nu se stă în pat se pot face diverse treburi prin casă. Din când în când se face un masaj uşor pe abdomen, concentric de la dreapta spre stânga, în jurul ombilicului, pornind de la exterior spre interior. Dacă nu se reuşeşte nimic în prima zi de a doua zi, lucrurile se rezolvă cu succes. Prin acest procedeu, se curăţă intestinul foarte bine, se elimină toate toxinele şi chiar se poate slăbi. Este preferabil ca din alimentaţie să se elimine brânzeturile fermentate. Procedeul se repetă mai multe zile la rând. După reglarea tranzitului nu mai este nevoie de atâta apă. Va fi suficientă o cană de apă rece şi masajul uşor. Rezolvarea survine în maximul o oră. Stafide puse la înmuiat într-o cană cu apă, ţinute la frigider, iar dimineaţa următoare se bea apa şi se mănâncă stafidele, pe stomacul gol

• Enterocolită de fermentaţie se manifestă prin gaze şi balonări intestinale. Eficient este şi ceaiul anticolitic, care conţine 8 plante cu efect antispasmodic şi antiseptic intestinal. Sau se consumă suc proaspăt de cătină în combinaţie cu suc de morcov ½ pahar cu 3-4 linguri suc de cătină, de 3- 6 ori/zi. Efecte foarte bune are şi pulberea de cătină, luată pe stomacul gol, înainte de masă, 1 linguriţă rasă de 3 ori/zi, în cură de 1 săptămână.

• Fistulặ analặ: 100g flori de sunặtoare se pun în 250ml alcool 90, se macereazặ 24 ore, se amestecặ cu 500ml ulei de floarea soarelui şi se pun în baie de abur 3 ore, se strecoarặ, se pun în sticulţe închise şi se pặstreazặ la frigider, se aplicặ un tampon îmbibat în soluţie, de mai multe ori/zi. Se poate pune şi noaptea.

• Giardia: timp de 10 zile se consumă, înaintea mesei de dimineaţă, 12- 15 seminţe de dovleac neprăjite, iar de 2 ori/săptămână să se consume usturoi. Sau produse care conţin usturoi şi pătrunjel, Para Protex, cu protejarea organismului împotriva paraziţilor intestinali, a viruşilor crescând imunitatea.

• Hemoroizi: 1 litru de apă clocotită cu o mână de fructe de afin se fierbe până scade la jumătate, se pune comprese. Vezi varice, mărul lupului unguent.

• Infecţia intestinală: 0,25g mărul lupului, se infuzează 4 min. cu 125ml apă clocotită. Se opresc din toată cantitatea 90ml. ceai restul se aruncă. Se beau 30ml. de 3 ori/zi, cu 15min. înainte de masă. Cura dureaza în funcţie de gravitatea bolii. Este contraindicat persoanelor cu afecţiuni cardiace.

• Polip: pe intestinul gros ceai de urzică proaspătă, ca alimentaţie, brânză de vacă, pâine prăjită, pui la grătar. Când se termină urzica se poate bea ceai de pătlagină, ambele ceaiurile se beau timp de o lună. Concomitent se face clismă cu ceai, este recomandat după scaun.

• Ulcer duodenal (vezi gastrita)

• Viermi: 1 Kg. seminţe de dovleac, fără coajă, neprelucrate termic, se zdrobesc în mojar sau râşniţă şi se amestecă cu ½ Kg. miere şi ½ pahar de lapte. Amestecul se împarte în 3 părţi egale. Care se consumă pe rând în următoarele 3 ore., apoi se iau 3 linguriţe ulei de ricin. Tratamentul este pentru tenie şi ascarizi. Cura de lavandă pentru infecţiile cu Giardia lambia, se combină în părţi egale tinctură de lavandă (vezi depresia, cap), cu tinctură de pelin şi cimbru (se fac la fel ca tinctura de lavandă), se ia 1 linguriţă diluată în puţină apă, de 4 ori/zi, înainte de masă, timp de 2 săptămâni. Se zdrobesc coaja pulpa şi seminţele unei lămâi, se macerează 2 ore în 300ml apă clocotită, apoi se adaugă 2-3 linguriţe de miere, se strecoară şi se bea înainte de culcare.

• Oxiuri: cât mai mult morcov crud ras.

• Tenie: pentru a o elimina se consumă morcov ras pe stomacul gol în fiecare dimineaţă şi cu câteva minute înainte de mesele principale, după 8 zile se elimină. Medicamentul Paraprotex, o mixtură de extracte din plante, eficientă în eliminarea paraziţilor.

ORGANE GENITALE

• Amenoree secundară pentru revenirea şi reglarea ciclului menstrual se foloseşte brânca ursului, salvie cu rol în funcţia ovariană şi gălbenele. Pot fi administrate sub formă de tinctură câte 30pic. de 2 ori/zi.

• Anexită şi metroanexită: se masează cu ulei de brânca ursului (vezi scleroza în plăci) tălpile de 2 ori/zi. Suplimentar se mai masează zona bazinului, se pune o pânză şi o pătură pentru menţinerea căldurii. Stimularea imunităţii locale împotriva răcelii.(vezi epilepsia).

• Tratamentul anexitei cronice presupune igienă locală, evitarea frigului, a umezelii şi a băilor reci. Fibroza şi endometrioza care se dezvoltă pe parcurs conduc la sterilitate secundară, dureri intense la ciclu, menstre abundente cu anemie şi tulburări ale metabolismului calciului. Se recomandă aplicaţii externe cu tărâţe calde local de 2-3 ori/zi, intern 2- 3 linguri de tărâţe fierte cu miere, pentru a evita constipaţia şi tratament oral cu ulei din germeni de grâu + Geneston 3/zi. Cruciferos 2/zi, vitamina C 3/zi, Ca + Mg 3/zi. Tratamentul durează 3 luni.

• Bolile prostatei ( prostatită) vezi infecţia intestinală.

• Prostata este o glandă anexă a aparatului genital masculin şi este compusă dintr-un lob median şi 2 laterali. Afecţiunile ei apar la 55/60 de ani şi se datorează, tulburărilor hormonale împiedicând eliminarea urinei din cauza îngustării sau închiderii totale a uretrei. Ceai de ghimpe se bea călduţ cu ½ oră de masă, cura este de lungă durată, 6 luni se beau câte 2 căni/zi, apoi 6 luni câte o cană/zi, efectele se vor vedea după 3- 4 săptămâni. Ceai cu urzică moartă albă 2 căni/zi. Castanele sălbatice tratarea stărilor congestive, tinctură din 20g. castane zdrobite, cu 100ml alcool 70, se lasă la macerat 10 zile. Se iau 2 linguriţe/zi de tinctură timp de 21 de zile/ lună. Se pot face şi băi de şezut. Seminţe de dovleac o mână de seminţe se pun la uscat, se pisează cu coajă cu tot şi se prepară un decoct care trebuie să fiarbă 5min, se beau 2- 3 căni/zi, timp de 3 zile. Ulei de dovleac 1 linguriţă de ulei seara înainte de culcare. Este bine ca fiecare bărbat începând cu vârsta de 40 de ani, să bea, timp de o lună pe an, ceai din următorul amestec: 10g ienupăr, 50g. urzică moartă albă, 50g flori de iarbă neagră, 50g fumăriţă, 50g paracherniţă, se amestecă plantele, la 1 litru de apă se pun 5 linguriţe, se fierbe 5 sec se lasă la infuzat 15min.

• Cancer genital: clisme cu mărul lupului 1 lingură pulbere mărul lupului, 1 lingură tătăneasă, 1 lingura muşeţel, se lasă la macerat în ½ apă, de seara până dimineaţa, se strecoară, apoi planta rămasă după filtrare se pune la fiert cu 1 litru de apă, până când scade la jumătate. Se răceşte şi se combină cu maceratul se fac spălături. La 3- 4 zile, iar clismă la 2 zile, lichidul se ţine în intestin 10min. Dacă nu este indicat să se facă clismă se fac zilnic bai de şezut. În fază incipientă este recomandat produsul Cat’s Claw de la firma Heritage, sub formă de capsule, 600 ml. Cura cu nặpraznic, de 6 luni, se ia o linguriţặ de 4 ori/zi, sublingual, 10min., dupặ care se înghite cu apặ. Tratamentul se poate folosi ca adjuvant în neuplazii uterine, mamare, pulmonare, intestinale sau cu alte localizặri. Cura cu macerat de Aloe Vera 1.5 Kg plantặ în vârstặ de 3 -5 ani, se dặ prin maşina de tocat, se amestecặ cu 2,5 Kg miere şi 3,5 litri vin roşu dulce de 18- 20 grade. Amestecul se pune într-un vas mare de sticlặ închis la culoare, într-un loc rặcoros, ferit de luminặ, timp de 5 zile. In primele 5- 7 zile se ia câte o lingiriţặ de 3 ori/zi, înainte de mesele principale. Zilele urmặtoare se va adặuda câte o linguriţặ în plus, la fiecare dozặ. Tratamentul dureazặ 6 sặptặmâni cu o pauzặ de 10 zile, apoi se poate repeta. (Peia Mircea, Timişoara )

• Cancer de prostată vezi cancer genital

• Candidoză: difulcan, 1 comprimat de 1540mg. pe săptămină, 3 săptămini consecutiv, respectarea regulilor de igienă locală cu tratament antimicotic cu ovule clotrimazol şi tratarea partenerului în aceelaşi fel. Dophillus +FOS şi System Well, imunostimulator, acţioneazặ pe cele 7 sisteme de imunitate ale oraganismului, limfatic, epidemic, circulator, respirator, digestiv şi sistemic.

• Dilatare la naştere: medicamente homeopatice, administrate cu câteva zile înainte de naştere şi în timpul travaliului. Naşterea este fără probleme, contracţii suportabile şi travaliu redus. După naştere se pot lua medicamente homeopatice pentru refacerea rapida a organismului, alăptare naturală. Sunt şi ieftini.

• Fibrom, chist, adenom: tinctură muguri plop negru (vezi cap), 50 pic 4 ori/zi intern, extern compresă cu tinctură pe tumoră 2 ore o dată la 2 zile, după 1 ora se unge locul cu cremă din muguri de plop negru 1 pac. unt se topeşte pe foc, se fierbe 10 min, se deşartă în alt vas, fără sediment, se adăugă 1 linguriţă ceară se lasă la răcit, când este aproape să se închege se adaugă, 4 linguri de extract moale (3- 4 linguri tinctură se pun pe o farfurie, se lasă să se evapore alcoolul 1 linguriţă extract) Tărâţe amestecate cu apă se lasă 4 ore la macerat, se pun în tifon se pun pe piele în zona afectată minim 3 ore. Pielea se lasă să se usuce şi se unge cu cremă de tătăneasă

• Frigiditate: 1 linguriţă de tinctură de brânca ursului (Heraclea sphondylium) (măcinarea inflorescenţelor şi seminţelor cu râşniţa electrică de cafea, pulberea obţinută se pune într-un borcan, care va fi umplut cu alcool de 70, se macerează 8- 10 zile). Filtratul se păstrează în sticluţe închise la culoare. Cu 20 -30 min. înainte de actul sexual. Relaxează musculatura uterului, măreşte stimularea neuronală care generează dorinţa erotică şi ajută la dezinhibarea psihică.(vezi epilepsia)

• Graviditate: împotriva greţurilor, lichen de piatra pulbere o linguriţa de 3 ori pe zi.

• Hemoragie abundentă în timpul cilului menstrual de urgenţă se ia o doză unică, de 2- 3 linguriţe de pulbere de coada calului, după care se continuă 5 zile tratament cu 1- 2 linguriţe/zi. Planta este un puternic antihemoragic şi permite refacerea rapidă, este indicat şi în hemoragie internă.

• Herpes genital: tincturặ de spânz şi tincturặ de mặrul lupului, 3 zile se face tamponare cu spânz, de 3 ori/zi, lặsând pe zona afectatặ un mic tampon cu tincturặ de spânz. Usturặ este o stare de disconfort, dupặ 2 zile apare o secreţie purulentặ se curặţặ şi se tamponeazặ mai departe. In ziua a 4a se fac tamponặri cu mặrul lupului, dupặ 5-6 zile nu se mai lasặ tampoane cu soluţie, dar se continuặ cu mặrul lupului şi se mai unge locul cu ulei de sunặtoare, de rostopascặ, sau gặlbenele sau hemorzon, care se aplicặ de 2 ori/zi dimineaţa şi seara.

• Impotenţa, sterilitatea la femei şi bărbaţi: 1 linguriţă de brânca ursului 3- 4 ori/zi, pe stomacul gol cu ½ pahar de apă înainte de masă Eficienţă mărită dacă se ţine regim lacto-vegetarian, fără alcool, tutun şi cafea.(vezi frigiditate).(vezi epilepsia) Se iau 1,5 Kg ţelină, 1,5 Kg morcov, 0,5 Kg. miere, 1,5 Kg miez de nucă, 1 Kg mere ionatane, 2-3 lămâi, 2- 3 portocale, 1 sticlă vin alb de casă. Toate legumele spălate şi curăţate se dau prin maşina de tocat, se amestecă apoi se adaugă vinul, se omogenizează, se pun în borcane, se păstrează la frigider, timp de 1 săptămână, la macerat. Se consumă 2 linguri de 3 ori/zi, cu 30 min. înaintea mesei, timp de 3 săptămâni. Concomitent consumaţi grâu încolţit şi vitamina E. Se mai trateazặ cu succes cu vitamina B6 şi zinc.

• Insuficienţă ovariană: 1 lingură miere amestecată cu 1 linguriţă de brânca ursului tinctură (vezi fertilitate), se ia înainte de masă de 2- 3 ori/zi(vezi epilepsia)

• Mâncărimi în zona vaginală şi anală: se spală de 2-3 ori/zi cu săpun lichid de la Hofigal. După fiecare spălare se unge cu alifie de cătină.

• Menopauza prematură: tratament progresiv cu tinctură de brânca ursului (vezi frigiditate), se începe cu 20 pic de 3 ori/zi, în prima săptămână, se creşte doza cu 10 pic în fiecare săptămână până se ajunge la 50 pic, luate de 3 ori în a 4 săptămână. Cura se face o lună, cu 10 zile de pauză. Tratamentul se face gradat pentru a preveni fenomenele neplăcute ale relansării hormonale (bufeuri, nervozitate, sângerări). Cura este eficientă cu regim lacto-vegetarian şi crudităţi.(vezi epilepsia)

• Menstruaţie dureroasă: 30g rădăcină de anason cu 1 litru de apă clocotită, se fierbe 15 min, se ia câte 100ml de 3 ori/zi Infuzie dintr-o linguriţă de seminţe de morcov la o cană de apă clocotită.

• Nu rămân gravidă: vitamina E 1 tb. dimineaţa, Electovit 1 tb. seara, timp de 3 luni, numai 15 zile pe lună restul pauză.

• Prostatặ hipertroficặ: 50g frunze sau fructe de castan se pun într-o ½ litru de alcool 50, se macereazặ timp de 2 sặptặmâni la cặldurặ şi întuneric, agitând în fiecare zi. Din aceastặ tincturặ se iau 30- 40 pic de 3- 4 ori/zi, timp de 3- 4 sặptặmâni.

• Prostatặ litiazicặ: seara se iau sâmburi de pepene uscaţi, (sâmburi negrii de pepene verde închis), se zdrobesc şi se fierb într-un litru de apặ, se lasặ pâna dimineaţa, când se bea ceaiul pe stomacul gol. Micul dejun se serveşte la 1 orặ mai târziu. Acest ceai se bea timp de 10 zile, se face o pauzặ de 10 zile şi apoi se repetặ. Pietrele se eliminặ sub formặ de nisip, fặrặ dureri. Sặmburii se pot procura de la magazinele care vând seminţe. Pentru rezolvarea problemelor cu prostata se sdministreazặ doze ridicate de zinc, ajutặ la formarea insulinei şi are un efect de normalizare a activitặţii prostatei. Post gravidia frunzele de mặrar proaspete, mestecate zilnic, de femeile care au nặscut de curând, sunt un excelent tonic fizic şi psihic, stimuleazặ secreţia lacticặ, îmbunặtặţind calitatea laptelui.

• Sarcină toxică: reţetă magistrală preparată la farmacie, aqua menta 40g, aqua melisa 40g, aqua cloroformată 40g, novocaină 0,50g, sirop eter 150g. Se iau 3- 4 linguri/zi, înainte de mase. Înainte, de a coborî dimineaţa din pat, se consumă o bucăţică de covrig. După 4 luni şi jumătate corpii cetonici care provoacă greţurile, dispar.

• Uretro-prostatită: ceai de ghimpe, granule de polen şi supozitoare cu propolis, băi calde de şezut cu muşeţel.

• Virus Papiloma: dacă tratamentul alopat nu merge, se poate încerca cu tinctură de echinaceea, cu rol antiviral şi imunostimulator, 30- 40 pic. de 3 ori/zi, diluate în apă. Suc de păpădie şi pătrunjel în părţi egale, timp de 6 săptămâni. Vitamina C 1000mg/zi, sau mute fructe citrice. Papiloma reprezintă un risc major în apariţia cancerului de col uterin şi endometrial.

MÂINI

Palme aspre şi crăpate: 1 lingură de acid boric se fierbe într-un litru de apă, se răceşte şi se spală mâinile în ea, de 2- 3 ori/zi, se lasă să se usuce, apoi se ung cu cremă de gălbenele, se foloseşte până la vindecare, dacă reapare se repetă.

• Unghii sfărâmicioase, exfoliate de 2 ori/zi timp de 10 zile, unghiile se ung cu suc de lămâie sau ceapă

• Fractura se consolidează mult mai repede când se administrează coada calului, bogată în săruri de calciu, magneziu, permiţând asimilarea lor mult mai repede. 4 linguriţe pe stomacul gol, cu 5 min. înainte de masă.

PICIOARE

• Apă la genunchi: o frunză de brusture se pune pe masă şi se zdrobeşte cu o sticlă, apoi se pune pe o compresă pe genunchi, procedura se face timp de o săptămână de 3 ori/zi.

• Cancer genunchi: pe lângă tratament cu citostatice si cobaltoterapie, se face tratament naturist, antitumoral cu Tian Xian şi Carctol.

• Călcâie crăpate: rădăcină de tătăneasă în 100ml alcool 50- 60 se macerează 3- 4 zile, apoi se ung tălpile. In fiecare seară după ce v-aţi spălat şi frecat cu o perie sau piatră ponce, ungeţi-le cu ulei de parafină 100g amestecat cu vitamina A o fiolă, apoi încălţaţi-vă cu o pereche de şosete. Sau grăsime curată de porc, amestecată cu câteva picături de ulei de măsline. Epitelin unguent conţinînd gặlbenele, muşeţel şi luminiţa nopţii, se aplicặ de 2 ori/zi.

• Circulaţie periferică: pentru îmbunătăţirea ei se foloseşte hrean dat pe răzătoare 1 pahar de 100g ca măsură, se amestecă cu 2 pahare de 100g de făină de porumb, se freacă între palme ca să se umezească, se pune într-o folie de plastic, se pune piciorul, se leagă, se pune o şosetă. Cantitatea indicată este pentru un picior. Aplicarea de face seara, la culcare, se lasă până dimineaţa, apoi cataplasma se scoate şi se păstrează în frigider, se poate folosi 7 zile la rând. Dacă amestecul pişcă şi se produc iritaţii sau alergii, spălaţi-vă cu apă caldă şi renunţaţi. Pentru circulaţie defectuoasă procedeul se practică doar 3 nopţi, iar pentru varice, ulcer varicos, flebite, se face 21 de nopţi, cu pauză de 3 nopţi.

• Cârcei: dezechilibru metabolic de ioni pozitivi (sodiu, potasiu, calciu, magneziu). Înainte de fiecare masă se iau 2 linguriţă de miere cu lăptişor de matcă, şi apilarnil. După fiecare masă se ia 1 linguriţă de miere cu 6 pic. tinctură de propolis. Zilnic se bea 1 cană ceai de măceşe, una de pedicuţă, una cu urzică, coada calului, busuioc. Se face reflexoterapie.

• Bătături: se ia o ceapă se taie în două, de pune într-un pahar cu oţet, timp de 24 ore. Se pune pe bătătură câte o felie de două ori pe zi, dimineaţa şi seara. Jumătate de smochină, pusă pe bătătură, în fiecare seară. Durerile provocate de bătături vor dispărea dacă se pun câteva prune uscate în lapte fierbinte, apoi se pune o prună fără sâmbure pe locul dureros, se repetă până dispare bătătura. Propolis solid, înmuiat în apă caldă, până se face ca o plastilină, apoi de aplică pe bătătură şi se fixează cu leucoplast. Se schimbă destul de des, dar înainte de o nouă aplicare se face o baie fierbinte, apoi se îndepărtează partea de piele moartă.

• Dureri de picioare: 1 buc. hrean ras se amestecă cu 1 lingură de sare grunjoasă , 1 lingură făină şi spirt medicinal cât cuprinde, ca să formeze o pastă. Compoziţia se pune într-un săculeţ, o seară se pune pe o talpă a doua seară pe cealaltă talpă. Tratamentul durează 10 seri cu o pauză de 5 zile. În timpul celor 10 seri se bea ceai depurativ. Sau unguentul VEIULARE, antiinflamator, elimină senzaţia de greutate în picioare, calmează durerile şi reduce spasmele din gambe, stimulează circulaţia limfei şi împiedică retenţia apei. Unguentul conţine o substanţă hirudină, secretată de glandele din gâtul lipitorilor. Suplimentar se poate lua un preparat natural PROTECT 4 LIFE, 2 tb./zi, protejează vasele de sânge şi inima. Sau se face masaj cu ulei de sunătoare şi ulei de coada calului în părţi egale, iar intern ceai de măceşe.

• Fractură de col femural cu dureri în călcâi: 300g frunze de tătăneasă, proaspătă sau uscată, se pune cu 5 litri de apă, se lasă la macerat 1 zi, după care se fierbe, se lasă să se răcească, se pune piciorul în ea timp de 20 min. Nu se aruncă, a 2 a zi se repetă operaţia. A 3 seară se repetă operaţia cu alte 300g. de frunze. Tratamentul durează 3 săptămâni, în fiecare seară. Concomitent din rădăcină de tătăneasă se foloseşte tinctură şi unguent. Tinctură din 50g flori sau fructe de castan în 500ml. alcool de 50, se lasă 1 săptămâni într-un loc cald şi la întuneric, agitând vasul zilnic .Se iau câte 30- 40 pic. de 3 ori/zi, timp de 3- 4 săptămâni. Preparatele din castan scad tensiunea, întăresc pereţii capilarelor şi ai venelor, previn formarea cheagurilor şi acţionează la dizolvarea lor. Preparatele din castan se folosesc intern şi extern pentru tratarea hemoroizilor, crampelor vasculare, tulburări digestive, în dischinezie biliară. Coada calului, vezi mâna.

• Guta: tinctură muguri plop negru (vezi cap), 50 pic. cu 1 linguriţă de miere 3 ori/zi, timp de 3 luni. Este o afecţiune datorată dereglării metabolismului bazelor purinice, deci nu poate elimina acidul uric, care se acumulează în sânge provocând dureri articulare, poate duce la disfuncţionalitatea rinichilor. Tratamentul se face cu un amestec de produse naturiste antiinflamatorii care contribuie la eliminarea acidului uric, dar şi la împiedicarea formării de cristale: Spirea Olmaria (elimină acidul uric), Gheara Diavolului (antiinflamator), Saponaria (antireumatic, depurativ), Solidago şi Parietaria. Produsele se găsesc sub formă de capsule, sau tincturi. Se bea zilnic compot de mere îndulcit cu miere. Se coace la cuptor un nap cu tot cu coajă, după ce s-a răcit, se taie în două şi se freacă locul afectat de gută. Flori de muşeţel uscate şi ulei de măsline în proporţie de 1:8, se încălzeşte la bain-marie, timp de 1 oră, se pune într-o sticlă fără dop, se lasă la macerat la soare 4 zile, se strecoară şi se foloseşte la frecţii. Se amestecă într-un mixer 200g miez de pară, bine coaptă cu un pahar de lapte degresat. Se consumă pe parcursul unei zile câte 2- 3 linguriţe de 3- 4 ori/zi. Se beau 1- 2 pahare de suc de frunze de ţelină/zi. O lặmâie coaptặ, se stoarce, sucul se pune separat într-un vas, fructul se taie în felii subţiri, se pune în 250ml. apặ şi se fierbe 15min. Dupặ rặcire se pune peste suc, se îndulceşte cu miere. Ceaiul se bea în fiecare dimineaţặ, timp de 30 zile, apoi se face o pauzặ de o sặptặmânặ.

• Infecţie la un deget, panariţiu: 1 căţel de usturoi zdrobit legat cu tifon, timp de 3 zile. Frunză de muşcată din ghiveci. Câteva flori de crin foarte mirositoare din perioada caldă, se pun cu spirt de 70, după macerare se pune o petală pe locul afectat. În timpul zilei frunză de aloe legată cu tifon iar seara cataplasmă cu argilă pastă. Se rade un morcov şi de pune cataplasmă pe locul afectat.

• Luxaţia pentru îndreptarea ligamentelor: se va fricţiona zona cu oţet, ulei de măsline sau usturoi zdrobit, apoi se înfăşoară cu o bucată de pânză curată din bumbac sau lână. Se bea mult ceai de trifoi sau platan.

• Monturi: se ia o foaie de varză albă crudă, i se strivesc nervurile cu o sticlă şi se pune pe mont, dimineaţa şi seara, timp de câteva luni. Durerile dispar după 15- 30 min, dar cu timpul monturile se micşorează. Se tamponează montul cu tinctură de iod, se taie o măslină în două se scoate sâmburele şi se aplică măslina pe mont, se fixează cu un bandaj, se lasă toată noaptea, tratamentul durează o lună. Într-un săculeţ de pânză se pune hrean ras, amestecat cu făină şi puţină apă caldă, până se obţine o pastă, se pune pe mont, timp de 10- 15 min., tratamentul durează câteva zile.

• Picior de atlet, infecţie a pielii, cu o ciupercă microscopică denumită Tinea Pedis. Ciuperca se dezvoltă pe talpa piciorului, îi place întunericul, umezeala şi căldura, condiţiile din pantofi. Cele mai afectate sunt degetele, pielea se înroşeşte, se crapă, se cojeşte, cu aspect rugos, uscat, toate fiind însoţite de mâncărimi insuportabile. Tratamentul constă în aplicarea de 2 ori/zi a unei creme anti-micotice CLOTRIMAZOL, LAMISIL, MICONAZOL, KETOCONAZOL, durează 2- 4 săptămâni, chiar dacă simptomele au dispărut, deoarece infecţia poate fi încă activă şi poate recidiva, dacă se întrerupe tratamentul.

• Picioare bolnave: într-o sticla de 1 litru se pun frunze de panoxginsec , până la jumătate, se completează cu alcool 70, se macerează la întuneric o săptămână. Cu soluţia filtrată se masează picioarele din talpă timp de 4 luni.

• Picioare neliniştite în 1945, neurologul suedez Axel Ekbom, distinge 2 forme. Forma parestetică, cu senzaţie de furnicături şi strânsuri, care irită când picioarele sunt în repaus. Forma algică, în care predomină durerea în timpul somnului. Infuzie din talpa gâştei 2 linguriţe la o cană de apă, de 3 ori/zi

• Polineuropatie senzitivo-motorie tulburare a inervaţiei membrelor inferioare, cât şi o afectare a sistemului circular (arteriopatie, tromboflebită). Tratament cu reflexologie, acupunctură şi regim alimentar, gimnastică medicală, masaje locale şi ceaiuri. Amestec de ceaiuri format din măceşe, sulfină, talpa gâştei, coada şoricelului. Pentru masaj folosiţi unguent de arnică sau ienupăr şi băi de muşeţel sau mentă.

• Tromboflebita: alune de pặdure dar şi frunzele şi scoarţa copacului, se pregặteşte o infuzie, o linguriţặ la 1 pahar de apặ clocotitặ, se bea câte ¼ de pahar de 3- 4 ori/zi.

• Varice: se caracterizează prin dilataţia venoasă permanentă a venelor superficiale sau profunde datorită pierderii tonicităţii pereţilor acestora. Venele safene ale picioarelor fac varice cu prioritate, factorii mecanici sunt statul în picioare şi cei hormonali, sarcina, menopauza. Au ca efect mersul greoi, crampe dureri şi furnicături. Dacă nu sunt tratate pot duce la dermite, ulcere varicoase, hemoragii şi inflamaţii. Repaus la pat cu picioarele ridicate, folosirea ciorapilor elastici şi cure termale. Regimul alimentar trebuie ţinut 42-45 zile, pentru rezultate bune, se consumă numai orez, grâu, porumb, supă fasole boabe mari, produse lactate, exceptând iaurtul şi telemeaua, dovleac, castravete, spanac, miere, struguri şi alte fructe, între mese se va bea apă. Alimente interzise carne porc, de vită, de berbec, de bivol, peşte, alcool, sare, fructe acre, lămâi, roşii, ananas, condimente iuţi, fasole soia, ulei de susan, băuturi fierbinţi, ceai, cafea, cartofi, ridichi, legume verzi, iaurt, oţet, mâncăruri grase, alimente fripte sau prăjite. Masajul se face din mijlocul tălpii până la scobitura ei, aproape de călcâie, timp de 10 min pe rând ambele picioare. Grâuşor infuzie din 1 linguriţă sau 2 în 200ml. Apă clocotită timp de 15-20 minute, se pun compresii locale. Mierea şi usturoiul, eficiente în cazul afecţiunilor vasculare ale picioarelor, varice, artrita, în cazul cardiopatiei ischemice, 250g miere se amestecă cu 250g usturoi pisat, se macerează 7 zile, se ia 1 lingură cu 40 min înainte de masă, de 3 ori/zi, timp de 2 luni. Alifie 5g extract de mărul lupului cu 50g untură fără sare, se ung zonele bolnave. Frunzele se culeg înainte ca planta să înflorească. Planta se foloseşte numai pentru uz extern.

• Vene trombozate: seara cataplasme cu varza crudă, pe zona afectată faşă de bumbac şi apoi se acoperă cu lână. Dimineaţa se scoate varza şi se spală locul cu vată înmuiată în apă cu sare (1 linguriţă sare la o cană cu apă fiartă). Tratamentul se face până se vindecă locul. Tinctură de spânz într-o sticlă închisă la culoare se pune rădăcină de spânz 1 cm. 6cm. Alcool 60, se lasă la macerat 30 zile la întuneric, se pun compresii locale, pe pilea sănătoasă fără răni şi zgârieturi, vă spălaţi pe mâini şi pune-ţi sticla la loc ferit pentru că este o plantă otrăvitoare. Este eficientă şi în tratamentul local al artrozelor. Infuzie din 1 lingură frunze de alun şi 1 lingură scoarţă de alun de pădure în 1 pahar cu apă clocotită. Se bea câte ¼ din pahar de 3- 4 ori/zi înainte de masă. Tinctură din 50g flori sau fructe de castan în 500ml alcool de 50, se lasă 1 săptămâni într-un loc cald şi la întuneric, agitând vasul zilnic. Se iau câte 30-40 pic. de 3 ori/zi, timp de 3- 4 săptămâni. Preparatele din castan scad tensiunea, întăresc pereţii capilarelor şi ai venelor, previn formarea cheagurilor şi acţionează la dizolvarea lor. Preparatele din castan se folosesc intern şi extern pentru tratarea hemoroizilor, crampelor vasculare, tulburări digestive, în dischinezie biliară.

• Veruci plantare: 2 linguriţe unguent de gălbenele, se amestecă cu 1 linguriţă de acid salicilic, se omogenizează, se ung bătăturile, fără a atinge pielea în jur, se pune o bandă de leucoplast peste bătături, se pune o şosetă de bumbac. Se scoate şoseta şi banda de leucoplast, care se va dezlipi cu bătătură cu tot. În cazul când bătătura nu se dezlipeşte de tot, se va ţine piciorul timp de 30min într-un litru de apă caldă cu un vârf de cuţit de acid salicilic. După o bună înmuiere se răzuie cu unghia bătătura. Pentru bătăturile mai vechi care se desprind mai greu, se repetă tratamentul. După scoaterea bătăturii se unge locul cu unguent de gălbenele. Următorul tratament, este cu Dulcissima de la Ardes Cosmetici, o pomadă pe bază de camfor natural, mentă şi mentol, care elimină monturile şi bătăturile.

• Vinişoare bleu se atenuează foarte bine cu cremele Gheara diavolului şi Arnică, de la Ardes Cosmetici, se masează zilnic picioarele de jos în sus.

OASE, COLOANA VERTEBRALĂ

• Artroză pe fondul kilogramelor în plus, activitatea articulaţiilor şi mai ales a genunchilor se desfăşoară cu mai mare dificulate. Cea mai bună soluţie este slăbitul şi simtomele artrozei vor scădea în intensitate. Vitamina C dă rezultate bune, se consumă citrice, pătrunjel, coacăze negre. Sucuri de legume, ţelină, morcovi, roşii, varza albă. Să se consume de 2 ori/săptămână peşte somn, macrou, ton, hering, reduc inflamarea articulaţiilor. Se evită grăsimile animale, se consumă lactate semidegresate, carne de pui şi vită. Decoctul de salcie acţionează la o aspirină naturală, calmând durerile. Se beau câte 3 ceşti/zi. Şi ceaiul de creţuşcă are rol antiinflamator.

• Anchiloza: 20 lame de ras din oţel inoxidabil se bagă într-o sticla de lapte cu gura mare, se toarnă ½ litru de esenţă de oţet, se acoperă cu un dop, se scutură în fiecare zi. Se aşteaptă până se dizolvă toate lamele. Cu lichidul rezultat se aplică comprese pe locurile anchilozate, până ce pielea se înroşeşte. Înaite de a se folosi şi după se unge locul cu alifie de gălbenele.

• Dureri lombare: dormitul pe o suprafaţă tare. Se fac băi de şezut cu coada calului, în care se stă 20min. După 3 băi, durerile dispar. Se pune la macerat în 200ml. spirt medicinal următoarele plante, fructe de tuia, sunătoare, sânziene şi tătăneasă, câte 20g din fiecare, se ţin la macerat într-un borcan cu capac timp de 12 ore, apoi se fierb la bain-marie timp de 3 ore, în 400 ml ulei de floarea soarelui. Se filtrează şi se adaugă 10ml ulei volatil de cuişoare. Cu acest ulei se face masaj începând de la baza capului, de-a lungul coloanei, insistând în zona lombară. Tratament cu Balsam de rozmarin de la Ardes Cosmetici, o cremă termogenică, pe bază de camfor natural şi rezorcină. Este recomandat de medicii naturişti ca activator circular în afecţiuni musculare, articulare, inflamaţii şi reumatisme.

• Durei articulare: Bio-seleniu+zinc, Bio-Marin Plus.

• Dureri de spate: tratamentul terapeutului Tiberiu Kovacs, din Zalặu, jud Sặlaj, remediazặ afecţiuni de coloanặ, mâini, picioare, scoliozặ,hernie de disc, torticolis, dorsargii. Joint Protex, Shark Aid, Primose Oil toate se iau cu ½ orặ înainte de masặ. Este benefic în scoliozặ, spondilozặ, spondilitặ, hernie de disc, discopatii, inflamaţii articulare, reumatism, crampe musculare, întinderi de ligamente, durerea genunchilui.

• Hernia de disc: raze calorice în faţa sobei, cu uşa deschisă, când este numai jar, cu spatele gol. Durata unei şedinţe este de 20 min. dimineaţa şi 20 min. seara. După 10-15 şedinţe durerile se diminuează, iar după o lună au dispărut

• Osteoporoză: 200g făină de orez, 200g. miere de pădure, 50g polen, 100ml lapte dulce nefiert, se omogenizează, se păstrează în vase închise la culoare şi la frigider, se iau zilnic 3 linguri, cu 2 ore înainte de masă, până se termină.

• Poliartrită reumatoidă: Bio-seleniu+zinc.

• Reumatism: bucăţi de ţelină se opăresc în clocot, după de s-a răcit puţin se bea zeama în care au fiert legumele.Ţelina fiartă se toacă cu puţină făină, lapte şi miere, se amestecă până se obţine o pastă, se poate consuma ca salată, umplutură pentru cartofii fierţi sau unsă pe pâine prăjită. Se beau 1- 2 pahare de suc de ţelină/zi, tratament cu efecte foarte puternice. Frunze de ţelinặ opặrite cu apặ clocotitặ, se lasặ sặ se rặceascặ şi se pun pe articulaţiile dureroase, timp de 2 ore. Ceaiul de pătrunjel luat înainte de masă, stimulează rinichii, ceea ce previne manifestarea accentuată a reumatismului. Ca remediu extern, pentru gută şi reumatism, cel mai indicat este cu o bucată de lână, ţinută deasupra unui vas cu aburi. Când lâna absoarbe vaporii fierbinţi de apă, se pune compresa pe zona afectată. Peste compresa calda se pune o pânză unsă cu unguent antireumatic, cu rol în a provoca perspiraţia. Se schimbă compresa de câte ori s-a răcit. Ulei de dafin 30g frunze uscate şi pisate se pun în 200ml ulei vegetal, se macerează 5 -6 zile, se masează zona dureroasă. Loţiunea cu ulei de in şi terebentină, ajută la alinarea durerilor. Amestecul a 4 -5 căţei de usturoi cu puţin ulei de măsline, se pune cu o compresă pe zona afectată, mai ales la gută. Vezica biliară de la porc cu pieliţă cu tot, alcool rafinat sau ţuică 1 litru, se lasă la macerat 6 săptămâni, se filtrează apoi se frecţionează locurile dureroase. Uleiul de angelică şi spirtul preparat din ulei de angelică, camfor, alcool se frecţionează locul afectat.

• Sciatică: se pot prevenii durerile prin masarea zonelor afectate cu ulei de muşeţel

• Tratament pentru reumatism, osteoporoză, artroză, contraindicat la boli cardiovasculare. – baie cu apă fierbinte timp de o ora – îmbrăcat în halat de baie flauşat îmbibat în apă rece şi oţet de mere şi culcat pe pat fără saltea, învelit complet în pături, lângă pat se pune un calorifer dat la maxim. – peste bolnav şi calorifer se mai pun 2 pături.. – halatul se usucă apoi bolnavul transpiră până îl udă. – bolnavul stă nemişcat timp de 2 ore- iese un miros urât. – se schimbă în haine călduroase şi mai stă în pat 3 ore. – în timpul tratamentului şi apoi 6- 12 ore după să nu ajungă frigul la bolnav – tratamentul se face pe nemâncate pe nebăute.

PIELE

• Aluniţe: frunză proaspătă de aloe sau tulpină, se unge locul de 2-3 ori/zi, ustură puţin dar în timp dispar

• Acnea: 4 linguriţe pulbere de rădăcină de măcriş se amestecă cu 4 linguriţe de miere, se consumă pe parcursul zilei, pe stomacul gol. Cura durează 2 luni. Intr-o sticlă se pune o rădăcină de hrean rasă cu oţet de vin, cît să-l acopere, se lasă la macerat 10 zile la temperatura camerei. Se aplică dimineaţa şi seara locurile afectate, avînd faţa udă.

• Arsuri: se unge locul cu ulei de cătină. Pentru a calma durerea şi a înpiedica formarea băşicilor se rade un morcov, se aplică sub formă de cataplasmă.

• Boli de piele acnea, alergia, psoriazicul, forme de lupus, (vezi constipaţia).

• Cicatrizare estetică a rănilor sau tăieturi: cataplasmă cu tătăneasă şi mărul lupului în părţi egale, o dată pe zi timp de o oră

• Cancer de piele: o dată la 2 zile clismă (vezi cancer genital cu mărul lupului) se aplică zilnic cataplasmă, (vezi cicatrizare estetică). Scaiul măgăresc, planta proaspătă se stoarce prin presare, cu sucul obţinut de badijonează de câteva ori/zi zona bolnavă

• Dermatită herpetiformă. (During- Brocq); este o alergie la o proteină ca glutenul aflată în grâu, orz secară, şi ovăz. Se ţine regim. Tratament cu ulei de cătină 20 pic de 3 ori/zi

• Dermatită de stază: în timpul somnului se pune o pernă sub picioare, circulaţia de întoarcere a sângelui se va face mai uşor, iar coloraţia maronie a pielii va ceda. Local se pun comprese cu Rivanol, timp de 1 oră, apoi se unge pielea alternativ cu cremă de gălbenele şi cremă de tătăneasă timp de 2 săptămâni. După masă se ia de 3 ori/zi, vitamina A+D2,

• Degerături: se aplică ulei de cătină pe locul afectat, atât cât absoarbe pielea, sau pe zonele care vor fi expuse la frig. După intensitatea gerului şi după timpul de expunere la frig, degerăturile sunt de 3 grade: gradul întâi, pielea din zona care începe să îngheţe, devine mai albă, fără sânge, după câteva minute sau ore culoarea devine roşie vineţie, se umflă, apar furnicături, ustură, amorţeşte. Gradul doi; pe fondul descris mai sus apar băşicuţe pline cu lichid gălbui roşiatic, umflăturile se accentuează, sensibilitatea la căldură, la pipăit şi durere este absentă. Gradul trei; în această fază se produce distrugerea pielii, a ţesuturilor şi urmează cangrenarea. Pielea este de culoare negricioasă, tare, zbârcită şi insensibilă la căldură şi înţepare. Cangrena se poate infecta. Primul ajutor constă în scoaterea victimei de sub acţiunea gerului, transportarea ei într-o încăpere caldă. Zonele îngheţate se vor reîncălzi treptat, mâinile şi picioarele se pun într-un vas cu apă la 15- 20 grade şi se va adăuga treptat apă mai caldă, aşa încât să ajungă la temperatura corpului. Nu trebuie să se fricţioneze pielea energic cu o cârpă sau zăpadă, deoarece se pot produce leziuni. Reîncălzirea se poate face şi cu aer cald, în mod progresiv, după care se masează corpul cu ulei, sau vaselină. Dacă apar băşicuţe, nu se sparg, se dezinfectează cu spirt şi se aplică pe ele unguente sau antibiotice. Pentru degerăturile de gradul trei, se aplică aceleaşi proceduri, iar persoana se transportă de urgenţă la spital. Frunze de morcov, 100g. Într-un litru de apă se fierbe şi fac spălături locale sau compresii.

• Descuamare: cremă de mâini cu 5 uleiuri vegetale şi ceară de albine.

• Escare: spălături cu ceai de coada calului şi aplicaţii de ulei de tătăneasă, gălbenele, sunătoare, amestecate în părţi egale şi un unguent veterinar Mibazon. Se pudrează rana cu un amestec de antibiotice de uz veterinar, puternic cicatrizant, folosit după ce se castrează porcii.

• Furuncule: se aplică vreme de 2- 4 ore cataplasme de in (4 linguriţe seminţe de in măcinate se amestecă cu 4 linguri pulbere de muşeţel, după care se adaugă apă până se formează o pastă omogenă. Se pune pe o bucată de tifon şi se aplică pe locul afectat). Se rade un morcov, se pune cataplasmă pe locul afectat. Tratament cu Mibazon, unguent produs de Iaşi, sau Mastilone, produs de Pfizer care se gặseşte în farmaciile veterinare, amândoua au în componenţa lor tetraciclinặ, eritromicinặ şi neomicinặ în concentraţie mare. Se unge locul afectat în 24 de ore se observặ cum începe sặ se retragặ, se micşoreazặ şi se resoarbe fặrặ sặ se spargặ. Se continuặ ungerea câteva zile.

• Hemangiom: se unge cu suc proaspặt de gặlbenele (date prin maşina de tocat) din flori de mai multe ori/zi. Noaptea se unge cu alifie de gặlbenele. Se unge cu Bitter de cel mai bun dupặ ce se dặ cu alifie de gặlbenele. Douặ linguri de tặmâie bunặ smirnặ, mặrunţitặ fin, 2 linguri de cearặ de albine, datặ prin rặzặtoare, se amestecặ bine cu ulei de mặsline 6 linguri. Se pune pe foc în baie de abur, pânặ se topesc. Se amestecặ cu o spatulặ de lemn, trebue sặ fie ca o cremặ de faţặ. Dacặ este tare se mai pune puţin ulei şi se pune iar pe foc. Se unge locul afectat se pune un tifon steril şi un leucoplast, nu se umblặ la pansament 24- 48 de ore, se face o pauzặ de 2 zile şi se repetặ procedura pânặ la dispariţie.

• Herpes Simplex: remedii homeopatice sau locul afectat se tamponeazặ cu tincturặ de muguri de plop de 3- 4 ori/zi. In 2 zile se rezolvặ. Ihtiozặ cap blue unguent şi spray, conţin zinc pirithion activat molecular, reduce sau anuleazặ descuamặrile pielii. Timp de 21-26 zilese foloseşte sprayul, a 27 zi se foloseşte crema un strat subţite. Pentru baie se foloseşte gelul cap blue.

• Impetigo: se rade un morcov, se pune într-un tifon, se aplică pe locul afectat, crustele vor cădea destul de repede

. • Keratodermie starea pielii este în legătură directa cu starea intestinului gros, se recomandă un regim în care să se elimine proteina animală (carne, ouă, lapte) să se consume legume şi fructe pentru fibrele de celuloză şi vitamine.

• Leziuni produse de radiaţii: pe locul afectat se pune o cataplasmặ cu petale de trandafir, se ţine o orặ. Tratamentul repetat consecvent face sặ se retragặ ulcerele pielii şi vindecặ arsurile produse de ultraviolete sau din spectrul gama.

• Micoze: Terbisil unguent, trateazặ micozele cutanate, onicomicoze (unghi îngrozate),

• Noduli: provocaţi de injecţii compresii cu felii subţiri de lămâie, după 4 ore se schimbă cu altele până dispar definitiv. Comprese cu bitter suedez după ce se unge locul cu cremă de gălbenele, se lasă câteva ore sau toată noaptea

• Negi: se ung de 2 ori/zi cu zeamă de păpădie. Coaja de la 2 lămâi, se lasă la macerat 8 zile în 500ml. oţet de fructe, se ung negii de 2 ori/zi, se repetă până la dispariţie. Metioninặ, se ung negii, care se usucặ şi dispar, fặrặ a lặsa urme. Apariţia negilor este favorizatặ de o proastặ funcţionare a ficatului, tocmai din lipsa acestui acid metionina. Trebuie tratat ficatul. Se spalặ porţiunea afectatặ cu sặpun şi apặ. Se şterge fặrặ a freca, apoi se ia un melc cu cochilie din grặdinặ şi se lasặ sặ meargặ cu talpa lui pe zona respectivặ. Tratamentul se face dimineaţa şi seara, pânặ la vindecare. Dupặ ungere rặmâne un strat foarte subţire fặinos, nu se şterge, acesta vindecặ. în 2-3 zile zona afectatặ. Cretặ albặ simplặ, se freacặ negul timp de 10-15 zile pânặ se usucặ.

• Pete pe piele: se beau zilnic pe stomacul gol 2- 3 căni de decoct de rădăcină de măcriş, având efect benefic asupra ficatului. Cura durează 1 lună, este mai eficientă dacă se adaugă şi 1 linguriţă de trei fraţi pătraţi.

• Pete brune se mai numesc „pete de ficat”: zilnic se freacă petele cu ulei de ricin, seara şi dimineaţa, timp de 1-2 luni. Pentru cura internă se prepară un ceai de sunătoare, infuzie 1 lingură de plantă la 250ml apă fierbinte, se beau 2 căni/zi cu ½ de oră înainte de masă. Trebuie ţinută o dietă hipocalorică, fără grăsime de animale, preparate cu unt şi dulciurile cu cacao

• Pitiriazis: răşină proaspătă de brad sau pin se aplică direct pe zona afectată..

• Pitiriazis versicolor netratată această ciupercă se întinde pe tot spatele, devenind inestetică. Vara petele nu se bronzau. Se poate folosi Clotrimazol unguent. Se mai poate folosi Selegel shampoing dermatologique produs de Laboratoarele Ducray Paris, este în farmacii. Se spală cu el pe tot corpul, timp de 2 săptămâni, zilnic. La duş se lasă să acţioneze timp de 5min, se dă pe tot corpul din cap până în picioare, nu se foloseşte alt şampon. Sau Biazol 1% (Bifonazol), tratament folosit câteva săptămâni. Sau o soluţie din acid salicilic 4g., rezorcină 8g., alcool 70 /200ml..

• Pitiriazis uscat: unge cu vaselină salicilică 10%, în fiecare dimineaţă 3 zile la rând, în fiecare seară spălaţi-vă, iar în apa de clătit pune-ţi infuzie de urzică

• Protecţia pielii la frig, vânt, radiaţii solare: se unge pielea cu un strat subţire de ulei de cătină înainte de a fi expusă la factorii agresivi de mediu, având efect de filtrare a radiaţiilor ultraviolete şi a altor tipuri de radiaţii cu efecte nocive.

• Psoriazis acid formic D30: aplicaţii cu pudră de grafit. Lecitină 9 capsule/zi de 3 ori înainte de masă. Ceai de viorele de câmp 60g la 1 litru apă, 3 căni/zi. Se evită complet zahărul, cafeaua, grăsimile, prăjelile, făinoase, alcoolul şi alimentele acide. Se consumă numai legume şi fructe. Morcovii au un rol deosebit cu valoare nutritivă mare, cereale, grâu, făină de porumb. Pentru golirea intestinului se ia 1 linguriţă de ulei de măsline la 3 zile. După ultimele descoperiri ceaiurile de lumânărică, muşeţel, tei şi brusture ajută la epurarea organismului. Masaj cu ulei de arahide pe leziunile cutanate. Se va masa şi coloana vertebrală pentru stimularea nervilor şi circulaţia sângelui. Tărâţe puse la macerat şi apoi comprese pe locul afectat 1 dată /zi apoi locul se unge cu cremă de tătăneasă. Dezintoxicare 7 zile cu ceai de tei şi ceai de urzică neândulcit, 3 căni/zi alternativ, o zi tei, o zi urzică. Alimentaţie fără sare, sarea este un blestem, alcool, condimente, pâine, murături, slănina, mezeluri, telemea, conserve, nici un fel de dulce (zahăr, fructe, ciocolata), bulion, cafea, tutunul. Alimente permise, brânza dulce de vaci, cartofi fierţi, copţi cu margarină şi brânză, mămăligă fără sare, lapte bătut, salate crude date pe răzătoare, cu lămâie sau cu ulei crud, sucuri naturale de ţelină, sfeclă, morcovi. Borş proaspăt 1 litru/zi, ouă moi sau româneşti, carne slabă de găină, de pui, de vacă sau viţel fiartă, rasol sau friptură la grătar, peşte slab, piure de cartofi, ceaiuri de urzică, tătăneasă, rostopască, sunătoare, coada şoricelului, în loc de apă. Post de 24 ore/ săptămână, vinerea. Tratament intern de minimum 2 luni cu lei de cătină 20 pic. de 3 ori/zi.

• Scabia (râia) boală iritantă, netratată la timp, poate căpăta forme grave ce pot provoca moartea. Pentru a scăpa de mâncărimile date de scabie, se foloseşte uleiul de rozmarin, se freacă pielea din oră în oră, până se observă o ameliorare, apoi se răreşte progresiv tratamentul. Vechii scandinavi puneau pe zonele afectate felii de măr decojite. Sau un amestec din 2/3 de oţet cu 1/3 apă, sau o cremă pe bază de bicarbonat de sodiu. Înainte de a aplica pe piele unul din remediile de mai sus, este indicată o baie fierbinte, să se frece pielea cu un burete aspru, porii pielii se deschid, fapt ce contribuie la o vindecare mai rapidă. Nu se mai face baie timp de 12 ore. Se taie un măr în două, se scot mijlocul şi seminţele, în golul rămas se pune puţină floare de sulf. Cele 2 părţi se leagă cu o sforicică se pune la cuptor se coace. Se lasă la răcit, se zdrobeşte şi se frecţionează părţile bolnave cu terciul obţinut. Pentru rufe se foloseşte leşia, în loc de detergent, se pune într-o găleată cenuşă de cu seara, peste ea apă, a doua zi apa limpede se foloseşte la spălat lucrurile contaminate şi lenjeria. Pielea se freacă cu o pomadă, din cenuşă şi gaz, pe locurile afectate.

• Scarlatina: loţiune pe bază de oţet şi eucalipt în părţi egale, cu proprietate antiseptică şi scade febra..

• Transpiraţie excesivặ: se bea ceai de salvie, creţişoarặ, coada calului, o canặ dimineaţa pe stomacul gol o perioadặ cât mai lungặ.

• Zona Zoster: 10g muşeţel, 25g rozmarin, 25g levănţică, 10g cimbru, 20g brusture, 20g salvie, se amesteca, se face o infuzie 1 linguriţă la 1 cana apă clocotită, se pun comprese călduţe pe locul afectat timp de 15min. de câteva ori in 1 zi. În a 2 a zi, 2g, rozmarin, 1g ulei ienupăr, 90ml alcool 90, se amestecă, se unge locul afectat de 2- 3 /zi. Se iau zi 1g ulei citronela, 1g ulei levănţică, 2g ulei busuioc, 2g ulei salvie, 1g ulei cimbru. 2g ulei vitamine naturale sau B. Sau pentru creşterea imunităţii se ia SPIRULUNĂ 400mg, câte 3 tb/zi, 2 dimineaţa şi 1 la prânz, cu 30min. înainte de masă şi tinctură de Echinaceea, 30pic. de 3 ori/zi. Împotriva infecţiei dimineaţa şi seara câte 30 pic propolis, pe o bucăţică de pâine. Pe locul inflamat se pune o foaie de varza crudă, zdrobită cu sticla. Dimineaţa după igiena locului afectat se unge cu alifie de gălbenele. Sau 100g. ceară de albine, 25g. răşină de brad, 50g. untdelemn, 250g. margarină. Se topeşte ceara, răşina, margarina, apoi se adaugă uleiul, se păstrează în recipiente la rece. Se aplică pe locul afectat de 2- 3 ori/zi. Sau unguent Zona Zoster Lis de dr. Ciuhri. Durerile dispar după câteva ore de la aplicarea medicamentului. În paralel se mai ia Sinerdol.

• Verucă: în fiecare seară se aplică propolis brut fixat cu un plasture. Vindecarea se obţine după o lună. Se mai poate folosi albuşde ou, umectâd verucile ziua şi noaptea, le v-a sufoca şi dispar.

• Vitiligo: nu se expune la soare, vara se poartă o pălărie, tratament cu complexul de vitamine B, se consumă multe mere ionatane şi ţelină, nu se consumă anticoncepţionale. Tincturặ de ţelinặ, 100g ţelinặ rasặ sau tocatặ cu 250g alcool de 60, se macereazặ timp de 2 sặptặmîni, într-o sticlặ închisặ la culoare îi la întuneric, se ajita. Când este gata se tamponeazặ zona afectatặ.    

Sursa: de prin lume adunate ..

Echipa Tiroida România 🇹🇩        

Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jorjette
Jorjette
11 months ago

O pagină atât de stufoasă! Sper ca cei care ajung aici să primească ajutorul de care au nevoie, speranța de vindecare și șansa spre o viață fără suferință. Când boala doare, unde e sănătatea?
Sanatatea este probabil unul din cele mai importante aspecte ale vieții, și asta pentru că atunci când îți pasă de întreaga ta ființă, tot ce poți să faci este să te bucuri de fiecare oportunitate. Se știe deja că există o corelație puternică între sănătate și frumusețe. Asta se datorează faptului că sănătatea nu este altceva decât un echilibru constant între minte, trup și suflet.
Vă mulțumesc pentru informații!

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.