DE CE NU RECOMANDĂM testarea sensibilităților alimentare?

DE CE NU RECOMANDĂM testarea sensibilităților alimentare?

În afară de faptul că rezultatele pot fi „FALS POZITIV” sau „FALS NEGATIV” mai există câteva motive pe care le adăugăm:

1. Dacă aveți intestinul permeabil, este posibil să aveți Anticorpi la multe, multe alte alimente. Odată ce vă vindecați intestinul și calmați inflamația, aceasta ar trebui să se schimbe drastic. Veți constata că faceți testarea alimentelor în timp ce aveți un intestin permebil și veți fi sensibil la peste 30 de alimente!!!, care este extrem de inexact, deoarece aceste teste NU țin cont de intestinul tău. După vindecarea intestinului, s-ar putea să găsiți că sunteți sensibili la numai 1 sau 2 alimente care sunt adevărate sensibilități sau alergii.

Recomandarea noastră: treceți peste testarea alimentelor!

2. Cele mai multe teste de intoleranță alimentară sunt foarte inexacte. Așa că mulți oameni raportează rezultate „fals pozitiv” sau „fals negativ”

Dar vă întrebați cum să vă vindecați intestinul?

Îndepărtarea glutenului (grâu, orz, secară) și a lactatelor (TOATE lactatele, capră, oi, cămilă, cazeină A1 și A2, toate acestea) este primul pas. O proteină care se găsește în gluten se poate confunda cu semnalizarea chimică din intestinele noastre, creând ‘scurgeri’ (permeabilitate) în peretele intestinal. Și acesta este momentul în care testele de sensibilitate alimentară vor eșua dacă aveți intestin permeabil – pentru că pur și simplu nu se ține cont de faptul că aveți intestinul permeabil. Ați putea primi un rezultat „fals pozitiv”. Multe alimente (nu doar gluten) ar putea intra prin peretele intestinal dacă intestinul dvs. este permeabil. Corpul tău va antrena un atac și va crea anticorpi pentru acele alimente.

Cu toate acestea, odată ce vă vindecați intestinul (vă recomandăm să nu introduceți lactate sau gluten la MINIMUM timp de 8 luni. Acesta este timpul de care Anticorpi au nevoie de a părăsi sistemul) și de a reduce/elimina alți anticorpi creați de alte alimente și, după aceea, puteți face un test de intoleranță și s-ar putea să constatați că sunteți sensibil doar la unul sau două alimente, care sunt cu adevărat sensibilități alimentare.

De asemenea, vă recomandăm cu tărie AIP (Protocolul AutoImun) ca mijloc/bază pentru a vă da seama de propriile dvs. sensibilități alimentare, gratuit. AIP este standardul de aur când vine vorba de aceste lucruri. Îți descoperi sensibilitățile prin eliminarea alimentelor pentru o perioadă, apoi reintroducându-le cu atenție, sistematic, pe rând. Dacă vreți și trebuie să faceți un test de intoleranță alimentară, recomandat (peste toate celelalte dar și cel mai exact (dar nu, perfect) este Cyrex Labs).

Dar în încheiere, două lucruri: Economisiți-vă banii. Mergeți pe AIP pentru a vă găsi propriile dvs. intoleranțe alimentare. Și dacă alegeți să vă testați, luați rezultatele cu un bob de sare imens.

❤ ***

La final, o explicație super detaliată a diferitelor teste de sensibilitate alimentară și știința din spatele lor de la Chris Kresser, el împărtășește ce teste folosește în practica sa și de ce este totuși atent la aceste tipuri de teste:

„Îți voi spune ce laborator folosim în clinica noastră ce îndeplinește toate aceste criterii pe care le-am stabilit. Este singurul laborator pe care îl știu în acest moment care face totul bine, inclusiv purificarea corectă a antigenilor, rulează duplicate alături și testează atât antigene crude cât și gătite, adecvat pentru diversele tipuri de alimente pe care le mâncăm, iar laboratorul acesta este Cyrex Labs. Am mai vorbit despre ele. Directorul științific este Dr. Aristo Vojdani, un imunolog extrem de respectat, care a publicat multe lucrări în literatura științifică. „în ciuda încrederii pe care o am în Cyrex și în metodologia lor, mai am câteva rezerve în ceea ce privește testul foarte ridicat de IgG și IgA intoleranță alimentară.

Primul lucru este că, cred că avem nevoie de mai multe cercetări care să lege Reacțiile alimentare IgG la manifestări clinice specifice. Avem studii care arată că testarea IgG este legată de o încălcare a toleranței orale și/sau tulburări ale diferitelor etape în calea toleranței orale despre care se știe că rezultă în hipersensibilitate alimentară, dar dovezi clinice directe care leagă testarea IgG-urilor alimentare cu semnele și simptomele este încă nedeterminat. ”

Articolul complet aici de la Chris Kresser: https://chriskresser.com/are-food-intolerance-tests…/

De la Eileen Laird aka Phoenix Helix: „ELISA și ALCAT sunt analize de sânge care pretind că identifică intoleranțele alimentare. Ele privesc modul în care reacționează sângele dvs. atunci când este expus unui anumit aliment. ELISA măsoară reacțiile anticorpilor IgG. ALCAT măsoară reacțiile globulelor albe. Acestea sună ca teorii plauzibile, nu? Anticorpii și celulele albe din sânge fac parte din sistemul tău imunitar. Dacă sistemul tău imunitar reacționează la un aliment, asta ar însemna în mod evident intoleranța. Nu atât de repede! Sistemul imunitar este complex; dacă nu ar fi fost un remediu pentru autoimunitate până acum .. Unele studii arată că un răspuns IgG la un aliment indică de fapt toleranță. Și celulele albe din sânge își schimbă în mod constant forma și activitatea, așa că dacă fac asta în prezența unui aliment, asta nu înseamnă că mâncarea a fost declanșatorul. Nu este surprinzător, ambele teste sunt notorii pentru rezultate FALS Pozitive. Potrivit lui Chris Kresser, unii medici au testat și au trimis două probe de sânge pentru testare de la aceeași persoană în același timp în aceeași zi și au primit rapoarte de intoleranță diferite. Acesta este motivul pentru care Alergologii din întreaga lume NU recomandă aceste teste și recomandă o dietă de eliminare, cum ar fi AIP. ”

Articolul complet aici de la Autoimmune Wellness: https://autoimmunewellness.com/why-food-intolerance…/ **

O explicație excelentă, ușor de înțeles a intestinului Permeabil de la Dr. Tom O’Bryan o găsiți și aici: https://www.youtube.com/watch?v=mY1ehb-wzvc&

O postare veche a colegei noastre Laura: „La persoanele cu afectiuni autoimune (și la unele persoane cu Hipotiroidie), de fiecare dată când moleculele de gluten nedigerat ajung în sânge, sistemul imunitar răspunde antrenând un proces de distrugere a acestora în scopul eliminării lor din circulație. În această situație, datorită similaritații între structura moleculara a glutenului și cea a țesutului tiroidian, ingestia de gluten poate declanșa un atac imun asupra tiroidei. Cum ajunge glutenul în sânge? Glutenul poate ajunge în sânge tranversand un perete intestinal mult prea permeabil ce apare in cadrul “sindromului de intestin permeabil” – “leaky gut”.

Mulți pacienți cu Hashimoto au prezentat o amelioare a simptomelor si o scădere a necesarului de hormoni tiroidieni (unii chiar nu au mai avut nevoie de medicație hormonala) în urma unei diete fără gluten. Pentru ca organismul să uite „fărâma de gluten” este nevoie de eliminarea acestuia în proporție de 100% pentru minim 3-6 luni. Însă dacă, în afară de gluten, mai sunt și alți factori implicați în tabloul sindromului de intestin permeabil, aceștia trebuie să fie depistați și eliminați. În afară de infecțiile bacteriene, paraziții, intoxicatia cu metale grele, disglicemii și stres cronic care pot fi identificate si adresate cu ușurință prin analize de laborator, o atenție deosebita trebuie acordata intoleranțelor si alergiilor alimentare (prin dieta protocol de eliminare AIP, de minim 30 zile).

Pentru Hashimoto unii cercetători/medici recomanda eliminarea permanentă a glutenului, deoarece chiar dacă pacientul nu prezintă intoleranță permanentă la gluten, la un moment dat, datorită acțiunii unuia dintre factorii de mai sus, s-ar putea reactiva sindromul de intestin permeabil, iar prezenta glutenului în sânge ar putea declanșa un nou atac imun asupra tiroidei. Pentru toate cele enumerate mai sus, eliminarea glutenului nu necesita teste specifice de laborator, teste de intoleranta la gluten.”

Echipa Tiroida România 🇷🇴

 

RHR: Are Food Intolerance Tests Accurate? | Chris Kresser

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.