Ce tip de Paraziți aveți?

Nu vrem să diagnosticăm, să tratăm, să vindecăm sau să prevenim o boală. Informațiile sunt numai în scopuri educaționale.

„Paraziții au ucis mai mulți oameni, decât toate razboaiele din istoria omenirii” National Geographic

Paraziții intestinali sunt locuitori anormali și nedoriți ai sistemului gastrointestinal care pot provoca leziuni gazdelor lor. Ei consumă nutrienții din alimentele pe care le consumăm și provoacă permeabilitate (găuri) în membrana intestinală. Oamenii pot găzdui mai mult de o sută de tipuri diferite de paraziți.

Caracteristici: Paraziți pot varia de la amoeba microscopică până la tenii cu lungime de peste 30cm. Acești paraziți și ouăle lor pot intra în sânge și pot călători la diverse organe, cum ar fi ficatul, unde pot provoca abcese și ciroză. Ei pot migra, de asemenea, la plămâni, provocând pneumonie dar și în articulații, creier, mușchi, esofag și piele, unde determină procese hiper-inflamatorii. Infecțiile parazitare cronice sunt legate de permeabilitatea intestinală și sindromul intestinului permeabil, sindromul intestinului iritabil, mișcările neregulate ale intestinului, malabsorbția, gastrita, refluxul acidului gastric, tulburările cutanate, durerile articulare, alergiile sezoniere și alimentare și imunitatea scăzută.

Ce simptome pot indica prezența parazitului în intestin?

• Probleme cu tractul gastro-intestinal

 Omul poate acuza constipație, flatulență, tulburări de scaun. Această situație apare din cauza blocării viermilor intestinali și ca rezultat o persoană infectată suferă de constipație. Paraziții secreta substanțe care provoacă flatulență și balonare,deoarece aceste substanțe devin structura unui scaun apos. Aceste simptome pot dura mai mulți ani, iar tratamentul tractului gastro-intestinal va avea o eficiență scăzută.

• Durere la nivelul mușchilor și articulațiilor.

Unii viermi migrează prin corpul uman iar în timpul unei astfel de migrări produce trauma organelor interne și țesuturilor. O persoană infectată începe cu o Artrita suspectă, deoarece simptomele sunt similare cu boala. Mușchii, în acest caz, devin foarte inflamați

. • Alergie.

Paraziții nu provoaca numai inflamație în intestine, dar îl pot penetra. După ruperea membranei intestinale ei intră în sânge, alături de bucăți de alimente nedigerate. Sistemul imunitar începe o producție sporită de eozinofile care provoacă reacții alergice. Viermii sunt ei înșiși, de asemenea, denumiți alergeni.

• Măcinarea dinților în timpul somnului.

Bruxismul nu vorbește întotdeauna de prezența viermilor în intestinul uman, dar totalitatea simptomelor pot indica prezența lor.

• Tulburari nervoase

Helminți sunt alimentați de către organismul uman, și emit substanțe toxice. Din cauza otrăvirii constante, o persoană simte anxietate, oboseală, iritabilitate, depresie. Pacientul este într-o stare de apatie, el are o memorie redusă și lipsa de atenție la detalii.

• Erupții cutanate.

Din cauza paraziților se poate deteriora pielea, helminți provoca acnee, negi, urticarie.

• Alterarea reflexelor alimentare.

O persoana infectată cu viermi intestinali se caracterizează printr-un sentiment constant de foame.

• Tulburări ale sistemului imunitar.

Helminți sparg bariera de protecție, funcția sistemului imunitar se deteriorează și provoacă răceli frecvente, starea generală de sănătate proastă.

Cum te infectezi cu paraziți?

Paraziții pot intra în organism prin expunerea la alimente și apă contaminate, animale de companie, țânțari, purici dar și prin transmitere sexuală. Persoanele care călătoresc internațional vor întâlni regiuni cu alimente și apă contaminată. Carnea de porc, peștele, crustaceele se întâmplă să fie deosebit de bogate în paraziți toleranți la căldură. Se estimează că 85% din populația lumii este infestată cu paraziți. Potrivit datelor Organizației Națiunilor Unite: „În general, circa 1,5 miliarde de persoane au viermi rotunzi, ceea ce o face a treia infecție cea mai comună din lume. „Whipworm” infecteaza 1 miliard de oameni … Mai mult de 1,3 miliarde de oameni transporta „cocoasa” in intestin, iar 265 milioane de oameni sunt infectati cu „schistosomi”.

Două clasificări principale ale paraziților:

Există două clasificări principale ale paraziților intestinali care pot crea probleme semnificative. Acestea includ Protozoarele (giardia lamblia, cryptosporidium, blastocystis hominis si microsporidia) și Helminti (teniile, oxiurii, limbricii). Protozoarele sunt organisme cu o singură celulă care au două etape: etapa trofozoită, acestea sunt active metabolic și invazive. Ei au, de asemenea, o etapă în care sunt inactivi numiți stadiul chistului.

1. Helminții sunt viermi multiculturali, care sunt de obicei suficient de mari, ei se pot vedea cu ochiul uman, în stadiul lor de adult. Helmintii au o lungime de la câțiva milimetrii la câțiva metrii și se hrănesc cu conținutul intestinului sau cu sângele din pereții intestinali.

1. Nematode (viermi rotunzi):

– Ascaris lumbricoides (limbricii): este cel mai mare vierme intestinal, ajungând până la 35 cm lungime iar în grosime este cât un creion. Afecțiunea provocată de infectarea cu acest parazit se numește ascaridioza.

– Enterobius vermicularis (oxiurii): este un vierme acciform de culoarea albă, care măsoară până în 2 cm iar larvele acestuia provoaca prurit anal. Afecțiunea cauzată de acest parazit de numește oxiuroza.

– Necator americanus, Ancylostoma duodenale (viermi carlig): sunt frecvent întâlniți in zonele tropicale și măsoară până in 2 cm in lungime. Odata ajunși in intestine, acestia se hrănesc cu sângele din pereții intestinali. Afecțiunea provocata de acești viermi intestinali se numeste anchilostomiaza.

– Dracunculus medinensis sau viermele de Guinea: este un parazit cu aspect filifor, care măsoară 60-100cm la maturitate. Afecțiunea provocata se numește dracunculoza.

– Trichuris trichiura (viermele bici): femela adultă măsoară aproximativ 35-50 mm în lungime și masculul aproximativ 30-45 mm. Afecțiunea provocată se numește tricocefaloza.

– Strongyloides stercoralis: este un vierme intestinal mic care provoacă afecțiunea numita strongiloidioza.

– Trichinella spiralis: contaminarea se face prin consumul cărnii de porc infestata. Principalele simptome sunt: dureri abdominale, dureri musculare, umflarea ochilor și eruptii cutanate. Afecțiunea provocată se numeste trichineloza.

2. Trematoda

– Schistosoma mansoni: acest parazit are o lungime mai mica de 2 cm si o grosime de 1 mm. Paraziții adulți trăiesc in venele intestinale, iar ouale sunt depuse in intestine. Afecțiunea provocată se numește schistosomiaza, iar diagnosticarea presupune identificarea ouălor din materiile fecale și urina. Infecțiile cauzate de acest parazit apar predominant în Africa, Orientul Mijlociu și America de Sud.

3. Cestoda (tenia)

– Taenia saginata: este transmisă prin ingestia de carne de vită. Parazitul poate atinge o lungime mai mare de 20cm.

– Taenia solium: este transmisă prin ingestia de carne de porc.

– Diphyllobotrium latum, agentul botriocefalozei: este transmis prin ingestia peștelui de apă dulce. Acesta poate atinge o lungime de 10m.

– Hymenolepis nana, responsabilă de himenolepioza: parazitoza frecventă la copii, este o tenie mica transmisă prin ingestia de insecte (pureci, viermi de faina) sau, indeosebi, a oualor de viermi in țările tropicale. Afecțiunea provocată de infecția cu tenia se numeste teniaza (panglica). Taenia soliun poate provoca si chisticercoza.

2. Protozoare:

Cele mai comune Protozoare intestinale:

– Giardia lamblia (Giardia intestinalis): parazit care se găsește sub 2 forme: chist (are forma unui sac închis în care parazitul se transportă in condiții de siguranță prin alimente și apa de la o persoană la alta. Acesta nu este distrus de sucul gastric și se găsește in materiile fecale) si trofozoid (paraziteaza duodenul si intestinul subțire). Afecțiune provocată de acest parazit se numește giardioza.

– Blastocystis hominis: este un parazit polimorf al colonului, cu caractere de fung și de protozoar, de forma rotundă cu dimensiuni variate intre 2 si 20 microni. De regula, infecția este asimptomatica; in cazurile simptomatice pacienții se confruntă cu: diaree, durere abdominala, febra si sângerări rectale. Afecțiunea provocată de acest parazit intestinal de numeste blastocistoza.

– Cryptosporidium: este un parazit microscopic care se găsește în apa. Simptome comune: diaree, crampe abdominale, disconfort gastric, balonari. Boala cauzata de infecția cu acest parazit de numeste cryptosporidioza.

– Entamoeba histolytica, Cyclospora Cayetanenensis. Simptomele majore asociate cu acestea sunt diareea, constipația, greața, durerea abdominală, balonarea, deshidratarea, slăbiciunea, scăderea energiei și durerea articulară. Dacă acestea sunt necontrolate, aceste infestări pot fi fatale.

Teste

Puteți testa dacă aveți niveluri ridicate de paraziți sau drojdii crescute și/sau o supraaglomerare bacteriană intestinală mică ( SIBO) cu analiza de coprocultura.

1. Examinarea materiilor fecale

De regula, acest test este fals negativ din aceasta cauză trebuie realizat pe 3 zile diferite. Este util pentru identificarea helmintilor și protozoarelor. Se preia mostra din materia fecala înainte de a se administra medicamente antidiareice sau antibiotice, și inainte de a fi efectuat examenul cu bariu (raze x).

2. Hemocultura -Pentru a se identifica prezenta sângelui in materiile fecale.

3. Teste de sânge- Pentru a se stabili nivelul de hemoglobina, anticorpi IgE si Feritina din organism.

4. Tomografie computerizata sau biopsie- Pentru descoperirea chisturilor de la nivelul ficatului, plămânilor sau creierului.

5. Testul Scotch pentru identificarea oxiurilor -Constă in aplicarea unei bucăți de hartie adezivă transparentă (Scotch) pe o leziune a pielii sau pe mucoase (marginea anala in caz de suspiciune de oxiuroza). Scotch-ul este apoi fixat pe o lama de sticla si examinat la microscop în laborator.

6. Examenul cu bariu- Raze x cu bariu pentru diagnosticarea afecțiunilor grave cauzate de Paraziții intestinali. Sulfatul de bariu este o sare metalica opaca pentru razele X. De regula, acest test nu este necesar.

REMEDII NATURALE

Planul de nutriție împotriva paraziților:

Paraziții iubesc zahărul și tot ce se transformă în zahăr. Deci, cel mai bun mod de a omorâ paraziții este prin utilizarea unor strategii sănătoase de post și de curățare, eliminând în același timp cât mai mult zahăr și cereale din dietă. Mai multe plante și alimente acționează ca agenți anti-parazitari foarte puternic. Uleiul de nucă de cocos extra virgin este încărcat cu trigliceride cu lanț mediu care sporesc sistemul imunitar în lupta sa împotriva agenților patogeni. Usturoiul brut și ceapa furnizează aminoacizi conținând sulf care sunt antiparazitici.

• 6 linguri de ulei de nucă de cocos crud, extra virgin, un cățel întreg de usturoi și o ceapă mare roșie zilnic pentru a impiedica parazitul să-ți dovedească corpul.

Plante unice și băuturi fermentate:

• Usturoiul poate fi unul dintre cele mai tradiționale remedii pentru a ucide paraziții și pentru a reduce microbii nedoriți din intestin. Se pare că cercetarea noastră a ajuns până la intuiția noastră, deoarece usturoiul conține proprietăți antimicrobiene cu spectru larg de acțiune împotriva bacteriilor, fungiilor, virușilor și paraziților. În plus, usturoiul este o sursă puternică de nutriție, care este excelentă pentru organism în multe feluri. Deși există mulți compuși utili în usturoi, se consideră că Alicina asigură o mare parte din efectele sale antimicrobiene. Pentru a maximiza Alicina, cel mai bine este să consumați usturoi proaspăt care a fost zdrobit sau tăiat. Alternativ, puteți completa suplimentul cu un extract concentrat de usturoi pentru a ajuta la uciderea paraziților.(Pe Grupul nostru, Tiroida România🇷🇴, vom adaugă o rețetă veche cu usturoi)

Oreganul uscat și în special uleiul esențial de oregano extrem de volatil și antiparazitic. Utilizați două până la trei picături de ulei de oregano certificat bio-organic în apă cu lămâie proaspăt stoarsă și beți de trei ori pe zi. Găsirea soluțiilor la rezistența antimicrobiană este esențială pentru supraviețuirea umană, iar oregano oferă o soluție promițătoare. Este unul dintre ierburile care ucide paraziții și alți microbi nedoriți.

Cuișoare funcționează la fel de bine, astfel încât să puteți înlocui sau să îl folosiți cu ulei de cătină sau cu ulei de oregano. Cuișoarele conțin cel mai puternic agent germicidal din regnul plantelor, cunoscut sub numele de Eugenol. De asemenea, conține caryophyllene, care este un agent antimicrobian puternic. Aceste componente trec prin fluxul sanguin, ucigând paraziții microscopici, larvele parazitare și ouăle. Cuișoarele sunt extrem de eficiente în uciderea malariei, tuberculozei, holerei, scabiei și a altor paraziți, viruși, bacterii și ciuperci, inclusiv Candida. Cuișoare distrug, de asemenea, toate speciile de Shigella, Staphylococcus și Streptococcus. Este cel mai bine consumat cu nuc negru și pelin.

Curcuma, aceasta este probabil una dintre cele mai puternice ierburi și este utilă pentru aproape orice. Are proprietăți puternice. este anticancer, antiinflamator, vindecă rănile, expulzarea viermilor și un purificator general al corpului. Aceasta este o plantă foarte sigură de a consuma în mod regulat pentru menținerea sănătății și în suplimente. Pereche bună face cu uleiul de nucă de cocos și piper negru pentru o absorbție îmbunătățită.recomandarea noastra. https://abundenta.org/bio-capsule-turmeric-90-capsule-45gr/

Ghimbirul, un membru al familiei alături de Turmeric, ghimbir are multe calități similare. De asemenea, crește circulația și ajută la toate problemele digestive. Este deosebit de bun pentru gaze și greață asociate cu distrugerea parazitului. Îmbunătățește, de asemenea, producția de acid din stomac, care ucide paraziții și ne protejează de infectare, în primul rând. Ghimbirul proaspăt este mai bun pentru eliminarea mucusului, iar ghimbirul uscat este mai bun pentru încălzirea sistemului digestiv. Luați-le pe amândouă.

Pelinul, de asemenea, cunoscut sub numele de Artemisia annua, pelinul dulce este o plantă extrem de amară cu proprietăți care ucid paraziți. Acest extract puternic a demonstrat de asemenea că inhibă unul dintre cei mai mari paraziți ai malariei, Plasmodium falciparum dar și H. Pylori. Unele cercetări preliminare sugerează, de asemenea, că pelinul conține beneficii antiinflamatorii, anti-cancer și imunoregulator. Deci, folositi-l  pentru a ucide paraziții și a reduce inflamația în intestin.

Ardeiul roșu/ Cayenne, acest ardei, boia iute este un puternic anti-fungic. Cel mai bun cayenne are capacitatea de a distruge ciuperca, mucegaiul și paraziții la primul contact! Crește circulația și de asemenea, crește eficacitatea altor plante medicinale atunci când este utilizat în combinație cu acestea. Încearcă semințele încolțite de dovleac condimentate cu ghimbir și cayenne pentru o gustare delicioasă și supliment pentru tratarea paraziților intestinali! Cel mai bun este African Cayenne.

Nucul negru este un tip de nuc care conține cantități mari de compus citotoxic numit juglone. Cercetările privind juglonul au evidențiat potențialul de a lupta împotriva bacteriilor cum ar fi S. aureus, Escherichia coli, Bacillus subtilis, Penicillium sp., Aspergillus sp. și Hansenula sp. precum și anumite tipuri de ciuperci. În plus, nucul negru acționează ca un laxativ ușor pentru a facilita eliminarea microbilor morți și a deșeurilor care altfel s-ar acumula în tractul digestiv.Este, de asemenea, utilizat frecvent în strategiile antiparazitare.

Semințele de dovleac au fost surprinzător prezentate pentru a ajuta la combaterea infecțiilor cu viermi rotunzi în tractul GI. În plus, semințele de dovleac sunt o mare sursă de Zinc și vitamine B care ajută funcția sistemului imunitar. În timp ce consumați întreaga cantitate de semințe poate oferi unele beneficii, cei care se confruntă deja cu o cantitate mare de stres gastro-intestinal vor beneficia probabil de mult mai mult dintr-un extract de semințe de dovleac de înaltă calitate.

Acestea sunt capabile să omoare ouăle și conțin o grăsime naturală care este toxică pentru ouăle parazite. Curcurbitinul din semințele de dovleac a prezentat activitate antiparazitară, deoarece are capacitatea de a paraliza vieri, astfel încât să cadă pe pereții intestinali. Oamenii de știință chinezi au folosit semințe de dovleac pentru a trata schistosomioza acută și infestările cauzate de viermi. Multe formule de paraziți conțin semințe de dovleac, dar nu fac multe în doar câteva capsule. Aveți nevoie de o jumătate de cană la un moment dat pentru a lucra cu adevărat,macinați la râșniță și adăugați la salate sau smoothies.

Gentiana, Goldenseal nu este cunoscut de majoritatea oamenilor. Aceasta plantă conține un compus numit berberin, pe care acum știm că are efecte benefice împotriva bacteriilor, paraziților și drojdiei. Berberina oferă beneficii suplimentare în intestin prin reglarea producției de butirat, un important acid gras care contribuie la arderea grăsimilor, la ameliorarea răspunsului la zahăr din sânge și la stimularea energiei. Acest acid gras important se regăsește și în untul organic de la animale hrănite cu iarbă . Recomandarea noastra:https://abundenta.org/bio-beghe-180g-212ml/

Bearberry, cunoscută și sub numele de Uva-Ursi, este o altă planta care poate avea proprietăți antimicrobiene în organism. Această plantă medicinală a dobândit interes în special pentru a ajuta la combaterea infecțiilor tractului urinar . Se crede că un compus numit Arbutin este responsabil pentru beneficiile sale antimicrobiene. Acest compus este transformat în glucuronid de hidrochinonă în organism și excretat din urină. Se crede că această excreție a glucuronozei de hidrochinonă împiedică aderarea bacteriilor la pereții tractului urinar.

Semințele de grapefruit conțin cantități mari de bioflavonoide de citrice care acționează ca antioxidanți puternici și antimicrobieni. În mod specific, Hesperidina, conținută în semințele de grapefruit, poate fi responsabilă în mare măsură de efectele sale antimicrobiene. Studiile au evidențiat efectele antibacteriene și anti-fungice din acest extract puternic și, combinate cu geranium, au demonstrat chiar și că combat eficient SAMR (o tulpină rezistentă la antibiotice de infecție cu stafilococ).

Wormseed, Viermele de semințe, cunoscută și sub denumirea de Chenapodium ambrosides, este o plantă neobișnuită cu activitate semnificativă împotriva ciupercilor și a anumitor bacterii. Acesta a fost recent investigată pentru capacitatea sa de a lupta împotriva H. pylori,  de a lupta împotriva infecțiilor bacteriene pe care mulți oameni îl au. Viermele de semințe a fost, de asemenea, investigat ca o alternativă naturală la spray-urile chimice, conservanți alimentari și ca supliment pentru a ajuta la prevenirea infecțiilor intestinale la animale.

Guarana este o plantă utilizată în băuturi energizante pentru conținutul ridicat de cofeină. Această plantă medicinală a fost, de asemenea, adăugată tradițional la ceaiuri de către localnicii din Amazon pentru proprietățile sale înălțătoare. Semințele de guarana au un conținut similar de nutrienți asemanator  frunzelor de ceai și cacao, care conțin cantități mari de tanin care oferă multe beneficii. Aceste taninuri au demonstrat câteva avantaje pentru combaterea SAMR și a altor agenți patogeni nedoriți.

Floarea pasiunii este o plantă folosită frecvent pentru relaxare și anxietate . Aceasta conține o gamă largă de substanțe nutritive, inclusiv alcaloizi, fenoli, flavonoide glicozide și compuși cianogeni care pot contribui la capacitatea de a ajuta la combaterea agenților patogeni. În plus, floarea pasiunii este excelentă pentru îmbunătățirea simptomelor de insomnie și pentru promovarea unui sentiment de calm, în general. Acest lucru este important pentru că unul dintre cele mai frecvente simptome pe care le-am văzut la oameni, când au o supraaglomerare parazitară este insomnia. În special, trezirea între orele 1-3 și dificultatea de a adormi este o problemă comună a persoanelor cu paraziți.

Lavanda, toata lumea știe că lavanda este bună pentru aroma sa plăcută și relaxantă. În timp ce această plantă este excelentă pentru relaxare după o zi grea, este de asemenea un inhibitor puternic al drojdiilor și bacteriilor nedorite, inclusiv MRSA. Uleiul esențial de lavandă este chiar cercetat ca un ingredient sinergic posibil alături de antibioticele convenționale, cu rezultate promițătoare. Lavanda, de asemenea, este in sinergie cu floarea pasiunii pentru a ajuta la îmbunătățirea răspunsului stresului din timpul zilei și pentru a permite un somn odihnitor pe timp de noapte.

Papaya, zahărul, fructele tropicale nu sunt de obicei recomandate atunci când ne ocupăm de paraziți. Cu toate acestea, acest fruct are o capacitate puternică de a distruge mulți viermi, inclusiv viermii intestinali. Cea mai puternică parte a fructului este de fapt sămânța.Centrul Medical al Universității din Maryland recomandă un amestec de semințe de papaya cu miere, care a demonstrat ca elimina paraziții în fecale. Dacă intenționați să consumați fructul pentru beneficiile sale, cel mai bine este să îndepărtați pielea și să-l adăugați alături de oțetul de cidru de mere cu Mother, zilnic (timp de 1 săptămâna)

Chaudhary MD, neurolog și practicant al Ayurveda, sugerează această rețetă de papaya: Luați semințele de la o papaya medie și măcinați-le. Apoi adăugați o lingură de ulei de cocos virgin organic. Apoi adăugați o ceașcă de lapte de nucă de cocos; în cele din urmă, amestecă până se uniformizeaza. Beți în fiecare dimineață timp de cel puțin 7 zile consecutive.

Postul cu bulion de legume sau oase și o mulțime de usturoi și ceapă este o mare strategie antiparazitare. Băuturile fermentate, cum ar fi chefirul de nucă de cocos și oțetul din cidru de mere cu Mother, asigură acizi organici care au proprietăți antiparazitare. Acestea sunt instrumente puternice pentru a ajuta la distrugerea paraziților. Acestea conțin enzime cheie care contribuie la crearea unui mediu care nu conduce la dezvoltarea parazitară.

Curățarea și stilul de viață antiparazitar: O dietă bogată în bulion organic, băuturi fermentate, apă și o lămâie proaspătă stoarsă de la 3 până la 21 de zile . Suplimentele pe bază de probiotice, antimicrobiene sunt foarte recomandate pentru a ajuta la distrugerea paraziților și pentru a repopula intestinul. După perioada de curățare, este deosebit de important să se utilizeze alimentele fermentate de înaltă calitate și legumele fibroase prebiotice pentru a reinnoi intestinul. Aceasta include kimchi, varza acră, muraturi și iaurt de lapte de nuca de cocos. Aceste alimente sunt surse bogate de L-glutamină, un aminoacid care ajută la refacerea intestinului. Aceste alimente fermentate conțin, de asemenea, tulpini foarte puternice de bacterii bune, acizi organici și enzime care acționează pentru a menține paraziții afara din organism.

Postul Intermitent și superhidratatrea : Un ciclu de viață obișnuit, care inhibă dezvoltarea parazitară, include efectuarea regulată a postului intermitent pentru perioade de 16-24 ore în fiecare zi. Este important să beți o cantitate mare de apă curată, filtrată pentru a elimina totul prin fecale și a nu permite să devină un teren de reproducere pentru organismele parazitare. Recomand să beți 2l de apă până la ora 12:00. Adăugarea de plante anti-microbiene, cum ar fi oregano, cuișoare sau oțet de cidru de mere sau lămâie proaspăt stoarsă este deosebit de util. De asemenea, puteți face amestecuri de ceai de plante, cum ar fi păpădia, pentru a ucide mai mulți paraziți, pentru a sprijini ficatul, rinichii și colonul și a elimina carcasele moarte din sistem.

Plan de masă Antiparazitar: Consumarea meselor între orele 12.00 – 19.00 în fiecare zi, cu prima masă (prânzul), fiind un shake de proteine ​​de înaltă calitate, cu multe grăsimi: nucă de cocos, fructe de padure, pulbere de proteine ​​de înaltă calitate și o lingură suplimentară de proteine ​​de colagen pentru a întări căptușeala intestinală. În timpul după-amiezii, gustări ca unele alimente fermentate cum ar fi varza murată, unt de nucă de cocos pentru hidratare sau un bol de iaurt din nucă de cocos cu fructe de padure este o idee minunată. Cina ar trebui să fie o carne sănătoasă de la animale hrănite cu iarbă, legume aburite sau salate, acoperite cu unt topit din nucă de cocos cu ghee și ierburi. Adăugarea de salată cu măsline sau avocado este o idee fantastică. Asigurați-vă că veți obține o mulțime de grăsimi sănătoase (produse din nucă de cocos, unt/ghee de la animale hrănite cu iarbă, măsline /ulei de măsline, avocado) pentru a oferi nutrienți solubili în grăsimi de înaltă calitate și pentru a stabiliza zahărul din sânge. Planul de nutriție trebuie să se concentreze asupra alimentelor și băuturilor fermentate, a surselor bune de grăsime, a antioxidanților și a proteinelor curate. Este recomandat să consumați ierburi antimicrobiene, cum ar fi usturoiul, busuiocul, cimbrul, oregano, turmeric, ghimbir și rozmarin pe tot parcursul zilei.

Protocolul suplimentelor antiparazitar: Protocoalele suplimentare pe care le folosim pentru a ajuta organismul să distrugă paraziții, să detoxifice reziduurile endotoxice din carcasele lor și să reconstruiască membrana intestinală și mucoasa sunt următoarele:

1) Para Elim : Acesta este un amestec de plante anti-parazitare puternice pe bază de plante care au fost studiate clinic pentru a elimina unele dintre cele mai puternici viermi, ameoba și protozoarele.

2) Cărbunele activ medicinal: Cărbunele activ ajută la legarea și prinderea acestor organisme și scoaterea lor din corp în mod eficient.

3) Repararea intestinului: Acesta este un amestec de nutrienti conceput pentru a vindeca și sigila membrana intestinului și a umple membrana mucoasei. Acest lucru este deosebit de important datorită deteriorării cauzate de paraziți și a modului în care acestea formează o membrană intestinală. Proteina de Reparare a Intestinului este un concentrat de imunoglobulină derivat din peptide de zer colostral. Oferă imunoglobuline naturale, proteine ​​bioactive și factori de creștere. Aceste componente susțin funcția imună, reduc inflamația și întăresc și repară membrana intestinală. Acest lucru este foarte important pentru prevenirea viitoarelor infecții parazitare și / sau drojdii sau bacteriene.

4) Probioticele 100 miliarde CFU: Acest produs conține bifidobacterium longum și lactis, precum și lactobacillus acidophilus și plantarum, care sunt cercetate pentru a avea un puternic efect antiparazitar. Aceste microorganisme ajută la reînnoirea intestinului și la crearea unui mediu intern care este imposibil pentru supraaglomerarea parazitară.

5) Enzimele: Acidul clorhidric este necesar pentru a crea un mediu acid în stomac pentru a digera proteinele și pentru a ioniza mineralele. Acest lucru ajută de asemenea la stimularea eliberării bilei din vezica biliară pentru a metaboliza eficient grăsimea din intestinul subțire. Fără aceste funcții cheie care funcționează în mod optim, devenim în pericol pentru a avea Anemie, probleme Tiroidiene, Osteoporoză și Autoimune. Acidul gastric scăzut este o problemă foarte frecventă, în special la persoanele mai în vârstă sau la cei care au suferit de diverse infecții cum ar fi H. Pylori, paraziți, cei care au fost pe antibiotice și alte medicamente, cum ar fi antiinflamatoarele nesteroidiene. Acidul acid gastric scade stadiul de deteriorare a căptușelii delicate a tractului digestiv, determina sindromul lent al intestinului și supraaglomerare parazitară. Enzimele sunt extrem de importante pentru macerarea carbohidraților, a proteinelor și a acizilor grași și pregătirea pentru digestie și asimilate corespunzător în organism. Persoanele cu supraaglomerare a paraziților sunt adesea incapabile să producă cantități suficiente de enzime digestive și nu sunt în măsură să digere în mod eficient alimentele pe care le consumă. Digestia incorectă provoacă semnificativ mai mult stres și inflamație în căptușeala intestinală, ceea ce duce, în cele din urmă, la degradarea membranelor mucoasei și la complicațiile sindromului lent al intestinului. Atunci când membrana mucoasei este deteriorată, nu este capabilă să secrete enzimele corespunzătoare și ajungem la un cerc vicios care provoacă mai multe inflamații intestinale.

Surse:

https://blog.paleohacks.com/9-herbs-that-naturally-kill-parasites/

https://drjockers.com/12-herbs-kill-parasites-naturally/

http://rum.ottitres.ru/ethnoscience/19180-parazi%C8%9Bi-%C3%AEn-intestin.html

Traducerea: Echipa Tiroida România 🇷🇴

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.