Ce inseamna SIBO? – partea 1

Nu cu mult timp în urmă, cuvântul „bacterie” a adus tot felul de conotății negative. Apoi am început să realizăm cât de importante sunt anumite tipuri de bacterii pentru organismul nostru. Prin urmare, au explodat vânzările la suplimente, probiotice și iaurturile la modă. Dar nu suficient pentru ca bacteriile să fie etichetate pur și simplu ca „bune” sau „rele”. Un tip de bacterie ar putea fi „Bună”, într-o parte a corpului și „Rea”, în altă parte. De asemenea, prea multe bacterii „bune”, pot fi un lucru foarte rău. Acest lucru se întâmplă în SIBO– Sindromul suprapopularii bacteriene intestinale.
Ce este SIBO ?
SIBO este o infecție bacteriană a intestinului subțire. Bacteriile sunt ceva normal în tractul digestiv. Dar, cu SIBO, nu prezența bacteriilor este problema ci, că există prea multe bacterii și /sau un tip greșit de bacterii. Prin „tip greșit de bacterii”, aceasta nu înseamnă neapărat că unele tulpini de bacterii ciudate fac ravagii în intestin. Cel mai adesea, SIBO înseamnă că bacteriile care ar trebui să fie în intestinul gros ajung în intestinul subțire.
SIBO nu este contagioasă, astfel nu trebuie să vă faceți griji cu privire la răspândirea acesteia.
Înțelegerea sistemului digestiv
Înainte de a putea vorbi despre ceea ce este SIBO și ce ar trebui să ne îngrijoreze cu privire la aceasta, trebuie să știm cum  funcționeaza sistemul digestiv. Atunci când mâncați, mâncarea trece prin corpul dvs. printr-o serie de tuburi. La fiecare etapă, există diverși acizi care descompun produsele alimentare astfel încât organismul să poată absorbi nutrienți.
• Gura : mestecând, saliva începe să extragă amidonul
• Esofagul : transportă produse alimentare în stomac
• Stomacul : prin mișcări musculare  amestecă produse alimentare cu acidul gastric. Proteinele sunt defalcate.
• Intestinul mic/subțire : Amestecă alimentele cu acizii din stomac, bila din ficat și sucurile pancreatice. Nutrienț alimentelor sunt absorbiți prin pereții intestinului subțire.
• Intestinul mare/gros : ia deșeurilor din intestinul subțire, absoarbe orice nutrient rămas. De asemenea, absoarbe lichidul, astfel încât deșeurile se transformă în scaun. Scaunul este apoi împins în afara corpului în timpul unei mișcări intestinale.
Intestinul subțire este într-adevăr destul de fascinant. Acesta este de aproximativ 3,5 ori înălțimea corpului nostru. În afară de primii centimetri ai intestinului subțire, care sunt netezi, intestinul subțire este format din mai multe pliuri numite pliurile mucoasei. De asemenea, este căptușit cu proiecții numite vilozități. Pliurile și vilozitățile măresc suprafața intestinului subțire astfel încât să poată absorbi mai bine nutrienți. Pliurile ajută, de asemenea, la amestecul mâncărurilor cu acidul din Intestin, astfel încât să poată fi defalcat.
Micul intestin este, fără îndoială, cea mai importantă parte a procesului digestiv. În intestinul mic alimentele sunt defalcate în părți absorbabile. Intestinul mic este responsabil pentru obținerea acestor substanțe nutritive în fluxul sanguin, astfel încât să le putem folosi.
Rolul Bacteriilor în Intestin
Înainte de a vă speria de ideea de bacterie în tractul digestiv și să luați măsuri pentru a le elimina total, trebuie să fiți conștienți de faptul că avem nevoie de bacterii. Există aproximativ 100 de trilioane de bacterii în intestinele noastre! Acest lucru este de aproximativ 10 ori mai mare decât numărul de celule ale corpului nostru.
Bacteriile din intestin au numeroase funcții:
• Descompunerea carbohidraților, astfel încât aceștia pot fi absorbiți
• Ajută sistemul imunitar al intestinului să se dezvolte
• Te protejează împotriva bacteriilor cauzatoare de boli
• Stimulează creșterea mucoasei intestinale
• Produc vitamina K
Bacteriile sunt atât de importante pentru sănătatea noastră, că sunt adesea menționate ca „organul uitat.”
Marea majoritate a bacteriilor din intestinul nostru se afla în intestinul gros. Pentru a realiza acest lucru, există aproximativ 10-100000000000 bacterii și organisme prezente într-o linguriță cu lichid din intestinul gros, comparativ cu doar 100 de mii de organisme în intestinul subțire.
Localizarea și concentrația de bacterii de-a lungul intestinelor este foarte importantă pentru sănătate.
Așa că, cu SIBO, problema nu este că aveți bacterii în intestinul subțire.
Problema nu este nici măcar că aveți un anumit tip de bacterie.
Problema este că aveți:
1. Prea multe bacterii,  și / sau
2. Tipuri greșite de bacterii
Cel mai frecvent, SIBO este cauzat de bacteriile care ar trebui să fie în intestinul gros (și ar fi inofensive acolo) dar ajung în intestinul subțire. Deși nu este la fel de comun, SIBO poate fi, de asemenea, cauzat de o suprainfecție a bacteriilor normale ale intestinului subțire.
Acesta este motivul pentru care SIBO este atât de greu de tratat. Dacă ar fi fost doar o problemă cu un singur tip de bacterie, sau pre multe bacterii, atunci puteam lua antibiotice și omoram bacteriile „rele”. Dar, SIBO implică mai multe tipuri de bacterii, inclusiv bacteriile normale „sănătoase”, care ar trebui să fie prezente – doar că sunt prezente în partea greșită a corpului și în prea mare concentrație. În timp ce antibioticele sunt o salvare inovatoare, acestea sunt în mod obișnuit supra prescrise. Pentru că antibioticele ucid, de asemenea și bacteriile sănătoase, care ar trebui sa fie în intestin, surprinzător este faptul că cei care iau antibiotice, în mod ironic pot dezvolta SIBO!
Antibioticele te pot scăpa de creșterea temporară, dar el pot afecta echilibrul florei intestinale și bacteriile „rele” vor prolifera din nou – acesta este motivul pentru care SIBO are recurență atât de mare. Dacă folositi antibiotice pentru a SIBO, acestea trebuie să fie combinate și să urmați un regim alimentar strict de prevenire. În caz contrar, recurența este aproape inevitabilă.
Vom detalii mai multe în Partea a 2-a, atunci când vom vorbi despre „Simptomele Sibo” și diferite moduri de a trata SIBO.
Sursa : Homestead http://www.hollywoodhomestead.com/what-is-sibo/ #ixzz4Uz5lktYO 
Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.