Bolile Umane cauzate de Viruși

De dr. Ananya Mandal, MD 

Atunci când o celulă este infectată cu un virus, pot fi văzute mai multe efecte. Mulți viruși nu produc stare de rău sau boală. Cu toate acestea, unii viruși pot ataca anumite celule și se pot multiplica în interiorul acestora. Odată maturi, virușii sparg celula și se răspândesc în altă parte. Aceasta se numește o infecție litice. În cele din urmă, dacă imunitatea gazdă funcționează eficient, celula infectată cu virus poate fi ucisă de către gazdă, ceea ce duce la întreruperea ciclului virusului și la vindecarea infecției. Cu toate acestea, acest lucru nu este valabil pentru toate infecțiile virale. Virușii pot persista în celulă fără a le distruge și pentru a face celula un purtător. Pacientul pare să fie vindecat, dar infecția persistă și se poate răspândi la alții. În plus, infecția poate să reapară mai târziu după această perioadă de acuitate sau latență.

Răspândirea virușilor

Virușii sunt organisme vii care nu se pot reproduce fără o celulă gazdă. Aceștia sunt considerați cea mai abundentă entitate biologica de pe planeta. Bolile cauzate de viruși includ rabia , herpesul și Ebola. Nu există nici un tratament pentru un virus, dar vaccinarea îi poate împiedica să se răspândească. Virușii nu pot exista singuri și pentru supraviețuire trebuie să se răspândească în altă gazdă. Acest lucru se datorează faptului că gazda inițială să moară, sau fie să elimine infecția.

Se pot răspândi prin: atingere, schimburi de saliva, tuse sau strănut, contact sexual, alimente sau apă contaminate, insecte care le transportă de la o persoană la alta. 

Unele căi importante de transfer viral includ:

– Contact cu pielea: HPV (negii)

– Respirator: Virușii răcelii, gripa, rujeola, oreionul, rubeola

– Fecal :Polio, ecou, ​​coxsackie, hepatită A, rotavirus

– Laptele matern: HIV, HTLV-1, CMV

– Transplacentar: Rubella, CMV, HIV

– Sexual: Herpesul 1 și 2, HIV, HPV, Hepatita B

– De la insecte: Febra galbena, febra dengue

– De la Animale: turbare

În plus, scopul de a se răspândi viruși, trebuie să reziste la sistemul imunitar. O categorie specială de viruși este aceea care provoacă boală numai atunci când sistemul imunitar este defect. Aceștia sunt numiți oportuniști și infecția oportunistă este una dintre principalele probleme la pacienții cu SIDA, de exemplu.

Unde locuiesc virușii?

Există mai mulți viruși care au un rezervor la animale sau plante de unde afectează oamenii.

Unele dintre rezervoarele comune de viruși includ:

– Gripă: păsări, porci, cai

– Turbare: liliecii, câinii, vulpile

– Virusurile Lassa și Hanta: Rozătoarele

– virusurile Ebola și Marburg: maimuţe

– HIV-1 și 2: cimpanzeii, maimuțe

– Boala Newcastle: păsări de curte

– Virusul Nilului de Vest: păsări

Apărarea gazdei la infecțiile virale

Prima linie de apărare a organismului împotriva virușilor este sistemul imunitar înnăscut. Aceasta este alcătuit din celule și alte mecanisme care protejează gazda de infecție. Aceasta oferă o protecție temporară împotriva atacului viral. Odată ajuns în imunitatea adaptivă, se confruntă cu virusul și îl memorează. Aceasta este o formă mai permanentă de imunitate care poate dura o viață împotriva tulpinii particulare a virusului. Anticorpi specifici sunt produși împotriva virusului. Aceasta se numește imunitate umorală. Două tipuri de anticorpi sunt importanți. Primul IgM este foarte eficient la neutralizarea virușilor, dar este produs numai de celulele sistemului imunitar timp de câteva săptămâni. Cel care durează o viață sunt anticorpii IgG. A doua linie de apărare se numește imunitate mediată de celule și implică celule imune cunoscute sub numele de celule T. Celulele T identifică un fragment viral suspect și celulele T ucigașe distrug virusul.

Ce sunt virușii prietenoși?

Așa cum există bacterii prietenoase care există în intestinele noastre și care ne ajută să digerăm alimente, oamenii pot purta și viruși prietenoși care ajută la protejarea împotriva bacteriilor periculoase, inclusiv Escherichia coli (E. coli) .

Controlul răspândirii virușilor

Virușii nu lasă rămășițe sau fosile, deci sunt greu de detectat în timp. Tehnicile moleculare sunt utilizate pentru a compara ADN-ul și ARN-ul virusurilor și pentru a afla mai multe despre proveniența acestora.

Sunt trei teorii concurente încearcă să explice originea virușilor. Ipoteza regresivă sau de reducere: 

– Virușii au început ca organisme independente care au devenit paraziți. De-a lungul timpului, au întâlnit gene care nu i-au ajutat să devină paraziți și au devenit complet dependenți de celulele în care locuiesc.

– Virușii au evoluat din secțiuni ale ADN sau ARN „au scăpat” din genele organismelor mai mari. În acest fel, ei au câștigat capacitatea de a deveni independenți și de a se muta în alte celule.

–  Virușii au evoluat din molecule complexe de acid nucleic și proteine, fie înainte sau în același timp cu primele celule apărute pe Pamant, cu miliarde de ani în urmă. Infecțiile virale pot fi împiedicate să se răspândească prin vaccinare, iar cel mai de succes dintre acestea este vaccinul care a eradicat complet boala în 1980. Se speră că vor urma mai mulți alți viruși, cum ar fi poliomielita și rujeola.

Epidemii și pandemii de infecții virale

Răspândirea sau izbucnirea unei infecții virale într-o comunitate se numește o epidemie. O pandemie apare atunci când există o epidemie la nivel mondial. Pandemia de gripă din 1918, denumită frecvent gripa spaniolă, a fost o astfel de pandemie. A fost cauzată de un virus gripal A neobișnuit de grav și mortal. Victimele erau adesea adulți tineri sănătoși, spre deosebire de cei slabi și vârstnicii, care sunt victime obișnuite. A ucis aproximativ 100 de milioane de oameni sau cel puțin 5% din populația lumii în 1918. HIV este considerat acum o pandemie cu un număr estimat de 38,6 milioane de persoane care trăiesc acum cu boala la nivel mondial.

Viruși și cancer

Anumiți viruși se pot încorpora în ADN-ul gazdă (sau ADN-ul copiat din ARN viral), cu efecte asupra controlului creșterii celulare. Acest lucru poate avea efecte pe termen lung asupra unei persoane. La om, poate explica dezvoltarea hemofiliei și a distrofiei musculare .Această interacțiune cu ADN-ul gazdă poate determina, de asemenea, modificarea virușilor.

Aceasta poate uneori să conducă la transformare, cu alte cuvinte o tumoare. Cu toate acestea, integrarea nu duce întotdeauna la transformare și nu este obligatorie pentru transformare. 

Virusurile neurotrofice infectează celulele nervoase. Acestea sunt responsabile de boli, cum ar fi poliomielita, rabie, oreion și pojar. Ele pot afecta structura sistemului nervos central (SNC) cu efecte întârziate și progresive care pot fi severe.

Asocierea virușilor cu tumori la animale a fost inițial suspectată acum 90 de ani, dar numai în anii 1960 a fost un virus (EBV) prezentat în mod convingător ca fiind asociat cu o tumoare umană (limfomul Burkitt). Acum, rolul oncogenelor care sunt activate pentru a provoca cancer este înțeles mai bine pentru a ști de ce toate virusurile și toate infecțiile nu provoacă cancer la toți indivizii.

Tratamentul infecțiilor virale

Mai multe medicamente antivirale care sunt utilizate pentru tratamentul infecțiilor virale au fost dezvoltate în ultimele două decenii. Multe dintre acestea sunt concentrate împotriva HIV. Acestea nu vindecă infecția HIV, dar opresc virusul să se înmulțească și să prevină progresul bolii. Un alt medicament antiviral notabil este Ribavarin împotriva hepatitei C. Virușii, în general, sunt ținte ale medicamentelor notorii, deoarece acestea se modifică și se adaptează rapid pentru a construi o rezistență împotriva medicamentului. În cauză este Oseltamivir (denumire comercială – Tamiflu) utilizat în gripa.

Vaccinările împotriva virusurilor constau în:

– O formă slabă a virusului

– Proteine ​​virale numite antigene, care stimulează organismul să formeze anticorpi care vor lupta împotriva viitorului Infecții cu același virus

– Viruși Vii atenuați, cum ar fi imunizarea pentru poliomielită Vaccinurile vii atenuate prezintă riscul de a provoca boala inițială la persoanele cu sisteme imunitare slabe.

În prezent, există vaccinări pentru poliomielita, pojar, oreion și rubeolă. Utilizarea pe scară largă a acestor vaccinuri și-a redus dramatic prevalența. Două doze de vaccin rujeolic, de exemplu, oferă o protecție de 97% împotriva acestei boli. Vaccinul rujeolic a realizat o reducere de 99% a incidenței rujeolei în Statele Unite (SUA). Dacă există un focar, acesta afectează de obicei persoanele care nu sunt vaccinate. Unii oameni aleg să nu-și vaccineze copiii și deoarece majoritatea oamenilor din jurul lor fac vaccinul, iar riscul de a obține rujeolă este scăzut. Cu toate acestea, dacă mai puțin de 92 până la 95% dintre persoane primesc vaccinul, o comunitate își poate pierde imunitatea efectiv și poate apărea un focar. Riscul de îmbolnăvire crește dramatic. ” Antivaxxers ajuta la respirarea vieții noi în bolile vechi.” Acest lucru poate afecta, de asemenea, persoanele vulnerabile care nu pot primi vaccinul din anumite motive, cum ar fi un sistem imunitar compromis. Infecțiile virale se rezolvă de obicei fără tratament, dar medicamentele pot ameliora simptome precum durere, febră și tuse.

Surse:  www2.oakland.edu/biology/chaudhry/pics/Introductiontovirology01.pdf http://fds.oup.com/www.oup.com/pdf/13/9780199206735.pdf cc.bjmu.edu.cn/download/1469d0793292486fb79de5420688-2906309031657.pdf www.ots.ac.cr/…/02-Herrero-Viruses.pdf http://www.netdoctor.co.uk/health_advice/facts/virusbacteria.htm http://guideline.gov/content.aspx?id=14843 

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.