Boala autoimună, de ce Eu?

De ce suferă oamenii de tulburări autoimune? Genetică? Factori de mediu? Răspunsul: amândouă. Cu toate acestea, factorii de mediu trebuie să fie prezenți pentru ca o boală autoimună să se dezvolte. Autoimunitatea apare atunci când sistemul imunitar devine confuz și produce anticorpi față de propriile componente ale corpului (țesuturi).

Corpul nostru are celule imune numite limfocite T, care sunt detectivii și soldații de apărare ai corpului nostru. Ei trebuie să recunoască propriile molecule ale corpului de la cele străine. Dau un semnal altor celule imunitare de a lansa un atac și de a elimina invadatori străini. Aceste celule T imature ajung din măduva osoasă și merg la „școală” pentru a învăța abilitățile lor. Această „școală” se numește glanda timus. În această „școală”, ei sunt prezentați diferitelor molecule ale corpului și învață cum să le recunoască de altele străine. Acum, imaginați-vă că unii elevi sunt predispuși genetic la probleme în recunoașterea acestor molecule. Un student dislexic ar putea avea o problemă în recunoașterea literei „d” de litera „b” etc. O școală bună are capacitatea de a ajuta elevul să recunoască aceste diferențe. Acum imaginați-vă că un student dislexic este învățat cum să recunoască d de b prin urmărire, vizualizare și repetare, cu toate acestea nu a fost învățat să recunoască p de q. Materialul necesar pentru a distinge p de q nu a fost prezentat. Voi folosi ca exemplu boala Graves sau tiroidita Hashimoto (autoimunitate tiroidă). Dacă moleculele tiroidiene nu sunt prezentate bine celulelor T din glanda timus, nu învață corect. Când aceste celule T se maturizează și scapă de timus pentru a trece la treabă în organism, au probleme cu recunoașterea moleculelor autotiroidiene de moleculele străine (literele p de q). Multe molecule sunt similare cu moleculele tiroidei cum ar fi unele componente bacteriene sau virale, părți ale moleculelor de gluten și cazeina, părți ale altor alimente sau anumite molecule de polen. Motivele pentru o recunoaștere slabă a componentelor tiroidiene în timus pot fi datorate infecției virale sau stresului (emoțional sau fizic) din copilărie. Glanda Timus este situată deasupra inimii și este activă până la pubertate, după care începe să se micșoreze.

Mecanismul necesar pentru exprimarea moleculelor tiroidiene în timusul persoanelor predispuse la boala Graves este sensibil genetic la un nivel scăzut al cortizolului și la un nivel scăzut de progesteron. Aceste niveluri se pot observa într-un anumit grad de epuizare a suprarenalelor. Suprarenalele nu produc cortizol suficient după o expunere cronică și prelungită la stres (fizic sau emoțional). Glanda timus este, de asemenea, sensibilă la stres, toxine și radiații. Când cortizolul este scăzut, O limfocita T matură este trimisă în „lume”, dar are încă o problemă cu distingerea moleculelor de auto-tiroidie de molecule străine similare. Este ca o sămânță din care poate apărea autoimunitatea.

Imaginați-vă că o persoană are o glandă tiroidă stresată. Glanda tiroidă poate deveni stresată datorită multor factori. Acești factori pot fi stresul cronic (emoțional și fizic), componentele virale sau bacteriene, deficiențele nutriționale, dezechilibrele hormonale, toxine, radiații și altele. Există o presiune asupra tiroidei pentru a lucra tot mai mult. Celulele tiroidiene stresate arată ca „străine” sistemului imunitar. S-ar putea să existe o anumită leziune a tiroidei cu câteva molecule eliberate în acest proces. Unii oameni pot avea, de asemenea, probleme de sănătate digestivă și devin sensibili la componentele alimentelor care arată asemănătoare cu moleculele tiroidiene. O persoană poate fi mai sensibilă la alergenii cu asemănări ale moleculelor tiroidiene. Celulele T responsabile pentru recunoașterea moleculelor tiroidiene se copleșesc. Întrucât au avut întotdeauna unele probleme de recunoaștere a „p” de „q” (moleculele tiroidiene de cele similare celor străine), acum sunt chiar mai confuze, deoarece multe forțe externe le determină să lanseze un atac asupra glandei tiroide. Acestea prezintă în mod eronat auto-molecule tiroidiene la limfocitele B, care produc apoi anticorpi specifici tiroidei, declanșând un atac autoimun pe tiroidă. Alte predispoziții genetice coexistente pot, de asemenea, pot facilita limfocitele T să orienteze sistemul imunitar în direcția greșită.

Autoimunitatea poate crește și se poate reduce. Atunci când unii declanșatori de mediu sunt eliminați și balanțele sistemului imunitar, producția de anticorpi poate fi redusă la nivel normal și boala poate intra într-o remisie. Acest lucru se poate face prin reducerea stresului, a detoxificării, echilibrarea nutrițională, echilibrarea hormonilor și evitarea alimentelor și a alergenilor care sunt sensibili. Medicamentele, ierburile și suplimentele specifice pot ajuta la echilibrarea reacției defectuoase a sistemului imunitar. 

Sursa: http://www.gravesdiseaseunmasked.com/category/autoimmunity/

Traducere: Echipa Tiroida România 🇷🇴

Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.