Biolog rus:” Moartea umană începe din stomac”

Biologul rus Elie Metchnikoff a spus că „moartea începe în colon„. Sistemul digestiv trece prin stomac și profită din plin de activitatea de conversie a produselor alimentare în combustibil și substanțe nutritive pentru organism. Acesta este un caz extrem de complicat, ajutat de o armată imensă de enzime, acizi, peptide și bacterii prietenoase. Dacă ceva nu merge bine sau dacă balanța este deranjată într-un fel, nici o cantitate de alimente ecologice sau suplimente nu vă va menține o stare sănătoasă.

De fapt, tot felul de boli moderne, cele mai multe probleme cronice pentru care medicina nu are răspunsuri, bolile autoimune, durerile articulațiilor și musculare, boli de piele de toate tipurile, probleme de eliminare, oboseală cronică, alergii, tulburări de somn, disfuncție generală imună, emoționale sau chiar mentală de orice fel, pot fi asociate cu tulburări intestinale.

Așa cum stau lucrurile acum, puțini dintre noi au un sistem digestiv deosebit de bun. Unul din cinci persoane (trei sferturi  sunt femei) suferă de „sindromul intestinului iritabil”. Acesta este un termen general care se referă la o serie de simptome abdominale și gastrointestinale, variind de la durere, balonare, eructatii, balonare, gaze, constipație, diaree, arsuri la stomac, mucus în scaun și urinare frecventă. Aceste probleme intestinale sunt adesea însoțite de dureri anale, dureri de spate, fluctuațiile de greutate, dureri de cap, oboseală, măcinarea dinților și maxilarului (bruxism), perioadele menstruale dureroase la femei, precum și probleme psihologice, cum ar fi anxietatea și depresia.

Medicii au tendința de a cataloga aceste simptome colective ca „colon spastic“ sau „boala non- inflamatorie a intestinului,“ un semn destul de evident că medicina continuă să considere această condiție misterioasă și nu are nicio idee cum o poate eticheta/rectifica . Problema în abordarea medicală este că aceasta presupune că tulburarea are o singură cauză, atunci când acest lucru ar putea atrage după sine, în realitate, o serie de boli: alergii, „scurgere“ a pereților intestinali, acid gastric scăzut, invadatori străini, cum ar fi bacterii sau paraziți . Numai diagnosticul acestor probleme va fi posibil pentru a găsi un tratament eficient, nu numai problema de intestin, dar și pentru alte probleme, aparent fără legătură care vă împiedică să vă bucurați de sănătate deplină.

Indiferent dacă aveți IBS (sindrom de intestin iritabil) sau nu, dacă faci o mică cercetare cu următoarele sfaturi, puteți găsi că una sau mai multe dintre bolile cronice ale tale, în realitate, a rezultat dintr-o varietate de probleme digestive.

Problemele comportamentale ale copiilor dvs., de exemplu, ar fi putut fi cauzate de paraziți care nu au fost găsiți/diagnosticați.

Dispneea și dificultățile de memorie pot avea legătură cu un perete intestinal permeabil.

Oboseala cronică care vă menține aproape de casă poate fi pur și simplu din cauza acizilor gastrici scăzuți sau a lipsei de enzime.

Pentru a vă ajuta să vă rezolvați problema, am creat o listă a celor șapte „vinovați”, declanșatori, cel mai probabil pentru o digestie proastă și cum să îi diagnosticăm și să scăpăm de ei. Și indiferent dacă suferiți sau nu de sindromul intestinului iritabil, respectând liniile directoare, veți contribui, fără îndoială, la o îmbunătățire a sănătății generale.

Alergie sau intoleranță alimentară

Intoleranța alimentară este un caz clasic de probleme digestive și este în principal despre flora intestinală, acele bacterii esențiale „prietenoase” care trăiesc în intestin. Medicii de la Spitalul Addenbrooke din Cambridge pot discerne acum alergiile alimentare adevărate, care sunt o boala rară cauzată de un răspuns imun real și destul de imediat la un alergen alimentar, un răspuns mult mai lent ( Aceasta are loc ore sau zile mai târziu) la produsele alimentare consumate în mod regulat, cum ar fi grâul și produsele lactate, care determină schimbări în populațiile de bacterii care trăiesc în intestin și astfel permite să predomine unele bacterii dăunătoare.

Suspecții obișnuiți sunt

Grâul,

Laptele de vacă și toate produsele lactate,

Zahărul,

Drojdia,

Carnea de vită/porc,

Porumbul și Soia modificat genetic,

Cafeaua 

Portocalele.

Dacă medicul dvs. este convins că aveți nevoie de mai multe fibre și sugerează să consumați tărâțe de grâu, este posibil ca lucrurile să se înrăutățească.

De asemenea, sunt suspectate: drojdia, orice conține amidon modificat, adesea folosit ca înlocuitor pentru grăsimi, adaosuri și aditivi artificiali de orice fel, în special pigmenți și îndulcitori artificiali cum ar fi Sorbitol.

Verificați prin eliminare și introducere la 5 zile dacă vă simțiți mult mai rău – sau mai bine – după ce ați consumat alergenii obișnuiți.

Rezolvare: prin adoptarea așa numitei diete paleolitic, care include pește și carne albă, fructe și legume de toate felurile. Prin eliminarea tuturor produselor lactate, cereale, carne roșie, zaharuri prelucrate și alimentele procesate va permite intestinului de a lua o pauză de la alergeni, proteine, grăsimi și zaharuri simple și complexe, care cauzează probleme și va permite multiplicarea bacteriilor sănătoase. Numai această schimbare dietetică ar putea rezolva problema de inflamare a intestinului în termen de doi ani, așa cum s-a întâmplat cu mulți dintre cei care sufera de boala Crohn.

De asemenea, consumul de cafea poate usca mucoasa protectoare a intestinului. Nu uitați să fiți activi. Cercetările arată că pacienții care fac exerciții în mod regulat, ușoare, pot îmbunătăți constipația și pot reduce gazul abdominal și balonarea.  În cele din urmă, evitați vopselele de păr, așa cum s-a demonstrat, cresc șansele de a dezvolta alergii intestinale. Tăiați mâncarea nesănătoasă, care acum vă cvadruplează șansele de boală inflamatorie intestinală, chiar dacă o faceți doar de două ori pe săptămână.

Bacteriile intestinale slabe

Mai mult de doua treimi dintre pacienții cu sindrom de colon iritabil, care suferă în mod regulat de, diaree, au favorizat dezvoltări ale bacteriilor din intestin, cu aproape o treime mai mult decât pacienții cu sindrom de colon iritabil în general, spun cercetatorii de la Centrul Medical Cedars – Sinai din Los Angeles. În această stare, cunoscută formal ca „dysbiosis bacteriană“, bacteriile modifică răspunsurile metabolice și imunologice ale organismului, determinând sistemul imunitar să acționeze împotriva florei normale a stomacului.

Potrivit cercetărilor, această condiție este o complicație inițială a intestinului. În plus față de intoleranța alimentară, acest fenomen poate fi cauzat de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene. Este cunoscut faptul că, chiar și o singură doză de aspirină sau indometacin poate crește permeabilitatea peretelui intestinal prin oprirea acidului gras prin compoziția prostaglandinis, utilizarea pe termen lung a unor astfel de medicamente pot provoca inflamații ale intestinului.

De asemenea, la persoanele cu AINS cu artrita reumatoida s-a constatat ca au niveluri crescute de anticorpi față de bacteriile Clostridium perfringens, dezvăluind astfel faptul că toxinele bacteriene sunt implicate în acest cerc vicios.  Imaginați-vă: ați luat de multe ori antibiotice și medicamente antiinflamatoare nesteroidiene și consumați alimente modificate genetic și grăsimi saturate din lapte, care pot fi responsabile pentru multe probleme intestinale. Aceste grăsimi găsite în alimente prelucrate și dulciuri, distrug bacteriile din intestin în șase luni, spun cercetătorii de la Universitatea din Chicago. Ele pot, de asemenea, să încurajeze proliferarea bacteriilor Bilophila wadsworthia în intestin, un microb asociat cu bolii inflamatorii intestinale.

Diagnostic: făcând testul respirator hidrogen dinamic și metan, care cuprinde ingerarea unui carbohidrat și măsoară fermentația bacteriană a carbohidratului cu ajutorul unor eșantioane de respirație hidrogen și metan.

Rezolvați: cu următoarele suplimente:

• Vitamina D3 & K2, deoarece persoanele care suferă de afecțiuni intestinale sunt de obicei deficitare în această vitamină.

• 25-50 mg zinc, 2-4 mg cupru, 800 mg acid folic și 800 mg vitamina B12 contribuie la recuperarea intestinului.

De asemenea, verificați starea fierului.

• suplimente de organisme homeostatice sol (HSOs), organisme de tip bun se găsesc în mod natural în sol, au făcut parte din regimul alimentar uman înainte de 1930, și care s-a dovedit a potoli inflamația intestinului.

• bentonită sau silicat de aluminiu hidratat, care are capacitatea remarcabila de a colecta bacterii și virusuri care aderă la el și, din moment ce bentonita este absorbită, trece prin colon, luând cu el și toxine.

Prea multe zaharuri

Aproximativ o treime din pacienții cu sindrom de intestin iritabil au „malabsorbție de fructoză“, sau dificil de procesat fructoză – un tip de zahăr găsit în fructe, unele legume, miere și sirop de porumb – în timp ce trec prin intestinul subțire.

Suspectați: dacă intestinele se agravează atunci când mâncați fructe.

Diagnosticați: făcând un test de intoleranță la fructoză, un test pentru a măsura abilitatea dvs. de a absorbi orice fel de fructoză.

Rezolvați: Limitați cantitatea de zahăr pe care o primiți atunci când mâncați fructe.

Un studiu al Clinicii Mayo din America, a constatat ca 38% dintre pacienții au îmbunătățit simptomele lor doar prin reducerea consumului de zaharuri, în special, copiii răspund bine la o dietă săracă in fructoză. De asemenea, de analizat pentru fermentare sensibilă, hidrații de carbon care sunt absorbiți prin lactoză (găsit în lapte), Fructanii (găsit în grâu și ceapă) și sorbitol (un îndulcitor comun). Asigurați-vă că evitați amine (brânză, ciocolată, citrice, cafea și vin roșu) și aditivi alimentari (benzoați, sulfiți, nitrați și nitriți, și tartrazina și alți pigmenți artificiali).

Nivel scăzut de acid gastric

În multe cazuri, persoanele cu sindrom de intestin iritabil produc foarte puțin sau deloc, acizi gastrici sau enzime digestive.

Suspectați: dacă vă simțiți rău după ce ați mâncat.

Diagnosticați: cu analiza acidului din stomac pentru a afla cât de mult acid gastric fabrică organismul dvs. și, de asemenea, dacă aveți suficiente enzime pancreatice.

Rezolvati:Completați dieta cu clorhidrat de betaină (HCI și pepsină) și enzime pancreatice timp de cel puțin 12 săptămâni. Evitați inhibitori ai histaminei sau antagoniști ai receptorilor H2 ai histaminei sunt vândute doar pentru a calma arsurile la stomac și refluxul de acid, așa cum face acest lucru prin reducerea nivelurilor de oxigen ale stomacului. Utilizarea a 500 mg de l-histadină poate îmbunătăți și produce acid gastric.

Scurgeri ale pereții intestinali

Atunci când ne aflăm într-o stare perfectă, mucoasa intestinului subțire funcționează ca o sită inteligentă, care permite doar particulele mici de alimente – aminoacizi, glucide și acizi grași – pentru a trece prin ea, pentru a ajunge în sânge și transferă la alte celule din organism, prevenind în același timp alte molecule de alimente mai mari și toxine sau bacterii sa treaca prin ea si care ar putea să vă dăuneze. Dar, în cazul în care acest ecran mic este deteriorat într-un fel, un număr mare de substanțe toxice sunt capabile de a sparge peretele intestinal, provocând producerea de anticorpi care pot provoca alergii, schimbarea compoziției bacteriene a intestinului și să permită suprainfecție cu drojdii, cum ar fi Candida.

Un număr de boli, cum ar fi colita ulceroasă, malabsorbția alimentelor, sindromul de colon iritabil, boala Crohn, malnutriția, bolile articulare și tulburări ale pielii, cum ar fi acneea, psoriazisul și dermatita adesea au rădăcini prin faptul că mucoasa intestinului are „găurile” prea mari.

Suspectați: dacă ați fost diagnosticat și tratamentul nu a funcționat, sau dacă ați avut radioterapie, arsuri grave, dermatită, erupții cutanate, sau dintr-o dată reacționati la un număr tot mai mare de alimente.

Altele care cauzează: abuzul de alcool, medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene și chimioterapia. Un intestin permeabil de multe ori este umplut, rezultând obturații active și cantități de mercur migrează în organism.

Diagnostic: cu testul de permeabilitate intestinală (măsurarea lactuloză/ manitol). Nici unul dintre aceste zaharuri nu este metabolizat în intestinul sănătos și, prin urmare, trebuie eliminat în cea mai mare parte în urină după șase ore. Dacă testele arată că aveți nivel mai mult decât zahărul obișnuit, aveți un intestin permeabil.

Rezolvă: mestecați bine mâncarea, deoarece eliberează factorul de creștere epidermică, o polipeptidă care stimulează creșterea și repararea pereților intestinali. Și nu mai consumați prea mult fibre insolubile, ceea ce va spori permeabilitatea intestinului. În cele din urmă, luați suplimente alimentare pentru a vindeca pereții intestinului.

Tratați „scurgerea” intestinului

Încercați următoarele suplimente și experimentați pentru a vedea care este cea mai bună pentru dvs. sau puteti cere sfatul unui specialist.

Probioticele s-au dovedit ca pot îmbunătăți permeabilitatea intestinului. Selectați tulpini care conțin lactobacili, bifidobacterii și Saccharomyces Boulardii tulpini care nu provoca boli de Escherichia coli și streptococi.

Vitamina A este esențială pentru creșterea și repararea celulelor care acoperă atât intestinul subțire, cât și intestinul gros. Dozaj recomandat: 10.000 UI.

Suplimentele de colostru pot îmbunătăți starea intestinului intestinal și pot încuraja dezvoltarea florei intestinale naturale.

Glutamina, un aminoacid bazic pentru peretele intestinal sănătos, poate restabili deteriorarea suprafeței intestinului cauzată de chimioterapie și radiații.

Glutationul (GSH) este un antioxidant ale cărui niveluri sunt scăzute la persoanele cu sindrom peritoneal. Dacă aveți paraziți, nu o utilizați decât după ce ați curățat.

Flavonoidele, cum ar fi cele găsite în Silybum marianum și rădăcina de păpădie Taraxacum officinale. Atunci când sunt luate înainte de a mânca, pot preveni reacțiile alergice care cresc permeabilitatea intestinului.

Uleiurile de pește pot proteja organismul de toxinele produse în intestin și pot preveni lezarea peretelui intestinal cauzate de medicamentul metotrexat.

Saccharomyces Boulardii, o drojdie prietenoasă pentru intestin, care a fost izolată inițial din coaja de fructe lychee pot fi utilizate pentru a reduce diaree.

Vitaminele B și vitaminele A, C și E, zinc, seleniu, molibden, mangan și magneziu pot fi adăugate suplimentar. Aproximativ 1 om din 6 are Giardia lamblia, un protozoar flagelat microscopic care cauzează tulburări intestinale și oboseală, iar 1 din 10 este infectat cu criptosporidia, un alt grup de protozoare care cauzeaza diaree. Acestea și alți paraziți intestinali, cum ar fi Hominis Blastocystis pot determina simptome intestinale care vin și pleacă sau care mimează pe cele ale sindromului de colon iritabil.

Suspectați: dacă aveți amalgam negru sau o gură amară (mercurul a fost demonstrat de a schimba ecologia intestinului), sau în cazul în care dietele detoxifiante nu ajuta.

Diagnostic: prin examinarea coproculturii pentru paraziți.

Rezolvați: Dacă testul este pozitiv, aici este formula preferată a dr. Harald Gaier pentru majoritatea paraziților:

În prima și a treia săptămână veți folosi:

• Berberis vulgaris (15 ml de trei ori pe zi)

• Uleiul de oregano (1 capsulă pe zi) pare să împiedice paraziți (de exemplu, Giardia)

• Artemisia absinthium (15 ml de trei ori pe zi)

• Cuișoare în pulbere (o capsulă pe zi).

În a doua și a patra săptămână, primiți:

• Hydrastis canadensis (15 ml de trei ori pe zi)

• extract de frunze de măsline (o capsulă pe zi)

• L-Glutamină (5 g / zi).

Artemisia și Berberis poate ataca toate tipurile de bacterii intestinale, protozoare. Potrivit lui Susan Koten fitoterapeut, ia în considerare, un consult cu un fitoterapeut pentru purificarea colecistului cu fringetree virginicus Chionanthus, Leptandra virginica și Berberis vulgaris, vezica biliară fiind adesea afectată.

Candida albicans

„Când tot ce ai este un ciocan, totul începe să arate ca un cui.“ Deci, pionerul în nutriție, britanicul Dr. Stephen Davies, a spus: „pentru infecțiile cu Candida, pentru a diagnostica pe cineva care suferă de simptome inexplicabile, este o victimă a micozelor.” Aproximativ acum 25 de ani de la Dr. Orian Truss din Birmingham, Alabama a vorbit primul despre creșterea normală a ciupercii Candida, care poate provoca daune în intestin, medicii care se ocupă de medicina nutrițională, cum ar fi Dr. Harald Gaier, acum cred că situația este mult mai complicată. Candida este doar una dintre multele cauze, iar așa-numiții pacienți care suferă de Candida pot avea probleme diferite, foarte diferite, inclusiv de cele menționate în acest articol.

Suspectați: dacă nu vă îmbunătățiți starea prin dieta paleolitică.

Diagnosticați: efectuați un test pentru drojdia intestinală. Aceaste se descopera dacă din fermentarea alcoolului etilic în intestin după consumul de zaharuri de glucoză, așa cum se întâmplă adesea cu creșterea ciuperci, se distinge zymykites de suprainfecție bacteriana.

Rezolvați: cu un antifungic natural cum ar fi tinctura de Berberis (15 ml de două ori pe zi). În afară de aceasta, acid caprilic, goldenseal și o serie de alte tratamente tradiționale s-au dovedit eficiente, inclusiv ulei de arbore de ceai (Melaleuca alternifolia), uleiul de oregano, dovedit a avea efecte puternice împotriva candidozei, ulei de măsline, uleiul de nucă de cocos. Urmați o dietă scăzută în carbohidrați și asigurați-vă că evitați zaharurile, produsele de fermentație, alcoolul și alimentele obișnuite asociate cu alergii și, pentru o săptămână sau două, fructele. Verificați starea nutrițională și luați suplimente dacă este necesar.

Medicii găsesc de obicei că pacienții lor sunt deficienți în magneziu, zinc, vitaminele A, B1 și B6 și acizii grași omega-6. Luați enzime pancreatice care protejează intestinul subțire față de paraziți și intensifică digestia. Deficitul de enzime crește foarte mult riscul de infecții intestinale, inclusiv infecții cronice de drojdie. Adăugați suplimente de colină, betaină și metionină pentru a întări funcția hepatică, deoarece o leziune hepatică ușoară este de multe ori în spatele creșterii Candidei. Aceste enzime hepatice sporesc nivelurile a doi antioxidanți majori: s-adenosilmetionin și glutation. Extrasul de cimbru (Silybum marianum) la doze de 70-210 mg de trei ori pe zi poate stimula formarea de celule hepatice noi și poate crește producția de glutation și bilă. De asemenea, poate reduce leziunile hepatice. 

Sursa: http://www.pronews.gr/ygeia/diatrofi/655982_rosos-viologos-o-thanatos-toy-anthropoy-arhizei-apo-stomahi-pos-tha-katalavete

Traducere: Echipa Tiroida România 🇷🇴

Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.