AUTOIMUNITATE – cauze, prevenire și modalități de inversare

Autoimunitate – Cauze radicale, modalități naturale de prevenire și inversare a acestora – De Dr. Ben Kim

De cele mai multe ori la Diabetul de tip 1 ne concentrăm pe gestionarea simptomelor. Acesta este un lucru major și necesar de făcut, deoarece zahărul bine administrat din sânge poate face o mare diferență în progresia bolii. Cu toate acestea, considerăm că este, de asemenea, important să încercăm să abordăm cauzele rădăcinilor autoimune și să găsim modalități de a elimina ceea ce a provocat sau poate încă provoca echilibrul delicat, dar inflamator al organismului.

În acest articol, dr. Ben Kim analizează cauzele profunde ale bolilor autoimune și apoi discută modalități naturale de a le preveni și de a le inversa. Se poate aplica acest lucru diabetului de tip 1? Credem că este posibil, cel puțin. Nu a fost încă determinată cauza atacului autoimun care dezvoltă diabetul de tip 1. Cine spune că nu poate fi o cauză similară cu aproape toate celelalte boli autoimune? Dacă se întâmplă acest lucru, este posibil, să fie posibilă oprirea atacului autoimun sau, dacă este început suficient de devreme, să oprim cel puțin o parte din deteriorare.

Acest articol vă ajută la explicarea legăturilor dintre boala autoimună și va sugera modalități de a opri atacul asupra corpului.

Cauze principale ale bolii autoimune

Aveți nenumărate celule imunitare în fiecare colț al corpului, care lucrează în mod constant pentru a vă menține sănătoși prin identificarea, ambalarea și eliminarea substanțelor nocive care au intrat în sângele dumneavoastră. Dacă sistemul imunitar se estompează și începe să identifice unele dintre propriile țesuturi ca fiind dăunătoare sau inutile, va lucra pentru atacarea și eliminarea acestor țesuturi printr-un răspuns inflamator care poate provoca durere și disconfort în multe forme – așa se dezvoltă boala autoimună.

Țesutul sau grupurile specifice de țesuturi (organe) pe care sistemul imunitar va decide să le atace sunt determinate de genele dvs. Dar tocmai pentru că aveți o predispoziție genetică pentru o anumită boală autoimună nu înseamnă că sunteți sigur că o veți activa cândva în timpul vieții sau că nu vă veți putea recupera. Predispozițiile genetice sunt în mare măsură declanșate, menținute și ținute sub control de către factorii de mediu, și anume, dieta, stilul de viață și de stres. În cele din urmă, boala autoimună se dezvoltă datorită anumitor declanșatori.

Există mai multe teorii care încearcă să explice de ce și cum apar acești declanșatori. Mai degrabă decât să intrați în jargonul biochimic care nu va este cunoscut prea bine, putem explica în felul următor: De-a lungul timpului, celulele dvs. sunt abuzate de lipsa de odihnă, lipsa de hrană optimă, acumularea de deșeuri și direct de cantități excesive de radicali liberi și toxine, celulele devin treptat mai puțin eficiente la eliminarea deșeurilor și a toxinelor exogene care sunt produse în afara corpului tău. În cele din urmă, deșeurile și toxinele se pot încorpora în membranele celulare, iar dacă se întâmplă acest lucru, sistemul imunitar poate identifica astfel de celule ca fiind vechi și deteriorate. În acel moment, sistemul imunitar va lucra pentru a ataca și a elimina astfel de celule din corpul vostru.

Cum acționează sistemul vostru imun atace și elimine astfel de celule?

Prin producerea de anticorpi, atașarea la membranele celulare ale celulelor care au fost identificate ca vechi și deteriorate și apoi trimiterea altor componente ale sistemului imunitar pentru a distruge aceste celule marcate cu anticorpi. Sistemul dvs. imunitar distruge astfel de celule folosind un proces de inflamație, motiv pentru care boala autoimună este adesea însoțită de disconfort. Dacă predispoziția dvs. genetică este de așa natură încât majoritatea celulelor care sunt etichetate ca fiind distruse sunt grupate în jurul glandei tiroide, provocările de sănătate pot fi atribuite unui diagnostic de boală Graves. Dacă celulele cu aspect anormal se află în teaca izolatoare (mielină) care înconjoară sistemul nervos, puteți prezenta simptome de Scleroză Multiplă. Dacă țesuturile tale slabe din punct de vedere genetic sunt cele care îți aliniază articulațiile, distrugerea celulelor vechi și deteriorate în interiorul și în jurul articulațiilor tale poate fi diagnosticată ca Artrită Reumatoidă.

În cele din urmă, procesul inflamator care însoțește boala autoimună este același pentru toate denumirile următoare pe care le-am creat pentru diferite grupuri de simptome :

• Encefalomielita diseminată acută (ADEM) implică inflamația creierului care apare în mod obișnuit la câteva zile sau săptămâni după vaccinare sau o infecție virală.

• Boala Addison implică disfuncția porțiunii exterioare a glandei suprarenale.

• Spondilita anchilozantă este un tip de artrită care implică inflamația coloanei vertebrale și articulațiile pelvine.

• Sindromul de anticorpi antifosfolipidici (APS) este o afecțiune ce afectează procesul de coagulare a sângelui, cauzând formarea de cheaguri de sânge în vene și /sau artere.

• Anemia aplastică este o afecțiune prin care măduva osoasă nu produce suficiente celule sanguine. Este adesea cauzată de un atac autoimun pe măduva osoasă.

• Hepatita autoimună implică inflamația ficatului.

• Boala celiacă este caracterizată prin inflamația cronică a primei treimi sau jumătate a intestinului subțire și este cauzată de expunerea la un tip de proteină alimentară numită gluten, care se găsește în abundență în cereale cum ar fi grâul, ovăzul, orzul și secara.

• Boala Crohn implică inflamația cronică a tractului intestinal.

• Diabetul zaharat tip 1 este caracterizat prin producerea scăzută sau inexistentă de insulină de către pancreas .

• Sindromul Goodpasture implică distrugerea țesutului renal și sângerarea în plămâni.

• Boala Graves este o formă de Hipertiroidism.

• Boala Hashimoto este o formă de Hipotiroidism

• Sindromul Guillain-Barré (GBS) implică inflamația sistemului nervos periferic și se mai numește polineuropatie demielinizantă acută inflamatorie, poliradiculoneurită idiopatică acută, polineurită idiopatică acută și paralizie ascendentă a lui Landry.

• Purpura trombocitopenică idiopatică este caracterizată de un număr scăzut de trombocite, rezultând o sângerare ușoară.

• Lupus eritematos sistemic (SLE) este o afecțiune autoimună cronică care poate implica inflamații în următoarele: piele, articulații, inimă, plămâni, rinichi și sistemul nervos.

• Scleroza multiplă implică disfuncție nervoasă datorată demielinizării sistemului nervos central.

• Myasthenia gravis implică slăbiciune și oboseală intermitentă din cauza unei probleme cu comunicarea la joncțiunea nervilor și a mușchilor.

• Nevrita optică implică inflamația nervilor care alimentează ochii, ceea ce poate duce la pierderea parțială sau completă a vederii.

• Pemfigus se caracterizează prin formarea de blistere și răni brute pe membranele mucoase și pe piele.

• Anemia pernicioasă este o formă de anemie (alimentarea/ funcția inadecvată a sângelui roșu) care este cauzată de o problemă cu absorbția vitaminei B12, care este necesară pentru a forma celule roșii sanguine sănătoase.

• Artrita reumatoidă este caracterizată prin dureri articulare și inflamații.

• Sindromul Sjögren implică distrugerea glandelor care produc saliva și lacrimile.

• Arterita Takayasu se caracterizează prin inflamație care îngustează lumenul arterelor.

• Arterita temporară se caracterizează prin inflamație în arterele medii și mari, mai ales în cap. Este uneori numită arterită de celule gigant și poate duce la pierderea semnificativă a vederii.

• Anemia hemolitică autoimună caldă se caracterizează prin distrugerea celulelor roșii din sânge prin anticorpi IgM.

• Granulomatoza Wegener implică inflamația vaselor de sânge, afectând în mod obișnuit rinichii și plămânii.

Diagnosticile care nu sunt universal acceptate ca fiind autoimune, dar care, din toate scopurile practice, aparțin aceleiași categorii de condiții de sănătate includ:

• Alopecia este caracterizata prin pierderea parului. Pierderea de zone aleatorii se numește alopecia areata, în timp ce pierderea totală a părului se numește alopecia universalis.

• Endometrioza se caracterizează prin țesutul endometrial (țesutul găsit în uter) depozitat în afara uterului, cauzând durere și, uneori, infertilitate.

• Cistita interstițială este o boală a vezicii urinare care se caracterizează prin unul sau mai multe dintre următoarele simptome: durere pelviană intensă, intermitentă, urinare frecventă, urgență urinară, durere cu urinare și durere la actul sexual.

• Psoriazisul este o afecțiune a pielii care se caracterizează prin zone de celule care se divizează rapid si produc leziuni mâncărime și inflamare.

• Sarcoidoza se caracterizează prin formarea de granulom în plămâni și, uneori, pe tot corpul.

• Schizofrenia este caracterizată de deficiențe în percepția sau exprimarea realității, adesea ducând la disfuncție socială și ocupațională.

• Sclerodermia se caracterizează prin depuneri excesive de colagen în organism.

• Colita ulceroasă se caracterizează prin inflamație în intestin, în mod tipic în secțiunea distală a intestinului gros și a rectului.

• Vitiligo este caracterizată prin pierderea treptată a pigmentării în plasturi pe fața și /sau corp.

Toate aceste condiții pot fi cauzate, în parte, de celulele din regiunile problematice devenind vechi, deteriorate și suficient de aglomerate pentru a fi etichetate de sistemul imunitar ca fiind gata pentru distrugere și îndepărtare. Dar există un alt mecanism major prin care toate bolile autoimune se pot dezvolta și agrava. Ori de câte ori substanțele inutile, dăunătoare sau neidentificabile intră în fluxul sanguin, acestea sunt observate de către sistemul imunitar. Într-un efort de a vă păstra sănătatea, sistemul imunitar produce anticorpi care caută și se atașează la aceste substanțe nedorite; aceste substanțe sunt în general menționate ca antigeni. Odată ce anticorpii se atașează la antigeni, se formează complex antigen-anticorp. Sistemul imunitar va lucra pentru a elimina acest complex antigen-anticorp din organism, astfel încât antigena străină să nu vă dăuneze celulele. Dar, dacă se formează suficiente din aceste complexe, sistemul imunitar poate să nu le poată elimina atât de repede pe cât se formează. Acest lucru poate duce la depunerea unor astfel de complexe în diferite țesuturi, unde pot provoca inflamații și leziuni. În mod tipic, locurile în care se depun aceste complexe sunt determinate de predispoziția dvs. genetică.

Cauze ale formării de complex a antigen-anticorp și inflamația care rezultă

Poate că cea mai frecventă cauză a formării excesive a complexelor antigen-anticorp o are tractul digestiv nesanatos. De la gura până la anus, tractul digestiv este un tub lung care are rolul de a extrage substanțele nutritive din alimente și permite acestor substanțe nutritive să treacă prin fluxul sanguin, astfel încât acestea să poată hrăni celulele. În timp ce tractul digestiv este proiectat pentru digestia și asimilarea adecvată a nutrienților, acesta este, de asemenea, conceput pentru a vă proteja sângele și celulele interioare împotriva substanțelor nedorite care pot deveni antigeni care conduc la formarea complexului antigen-anticorp în sângele dumneavoastră.

Dacă abuzați de tractul digestiv suficient de mult, cu alegeri slabe în ceea ce privește dieta și stilul de viață, acesta poate începe să își piardă capacitatea de a preveni intrarea în sânge a substanțelor nocive. Căptușeala tractului digestiv poate începe să se descompună, iar populația de microorganisme care vă ajută tractul digestiv, se poate schimba de la, a fi predominant în bacterii care promovează sănătatea și protejează în mare măsură microorganismele care pot descompune căptușeala digestivă a tractului digestiv, cum ar fi drojdiile, bacteriile rele și chiar paraziți.

Această stare – în cazul în care căptușeala tractului digestiv își pierde capacitatea de a păstra substanțele nocive din sânge – este adesea numită „sindrom lent”. Sindromul intestinului inflamat poate provoca alimentație incomplet digerata pentru a intra în sânge. Și cea mai problematică grupare alimentară incompletă în boala autoimună este proteina. Corpul tău se așteaptă să primească aminoacizi – constituenții mai mici ai proteinei – în alimentarea cu sânge, nu molecule mai mari de proteine ​​(mai mulți aminoacizi legați între ei). Deci, atunci când proteina digerată incompletă intră în sânge prin căptușeala tractului digestiv nesănătos, sistemul imunitar identifică aceste molecule ca fiind străine și potențial dăunătoare. Sistemul imunitar se va muta rapid pentru a crea anticorpi care să se poată atașa pe lanțurile de proteine ​​digerate incomplet, formând complexe antigen-anticorpi. Și știi ce se întâmplă în continuare. În timp ce sistemul imunitar va face tot posibilul pentru a elimina aceste complexe formate din corpul dvs, dacă nu este suficient, veți continua să aveți un tract digestiv disfuncțional și veți continua să mâncați cantități mari de proteine.

Proteina digerată incomplet nu este unicul grup de substanțe care pot contribui la boala autoimună. Orice substanță pe care corpul dvs. nu le poate utiliza pentru alimentație poate declanșa producerea complexelor antigen-anticorp și inflamația care rezultă. Acesta este motivul pentru care este important să fiți conștienți de toxinele și toxice obișnuite din mediul înconjurător și să faceți tot ce este mai bine pentru a vă reduce expunerea la acestea. De exemplu, trebuie acordată o atenție deosebită evitării expunerii inutile la produsele cosmetice convenționale. Rujul, balsamul pentru buze și alte produse care sunt utilizate în mod obișnuit în jurul porilor și au o cale relativ ușoară pentru intrarea în sânge. Este un fapt bine stabilit că femeile suferă de boli autoimune la o rată semnificativ mai mare decât bărbații; Am ajuns să cred că acest lucru este, în parte, datorită utilizării pe scară largă a produselor cosmetice în rândul femeilor – aceasta este o legătură care nu a fost stabilită în literatura medicală, este o ipoteză personală bazată pe experiențele mele clinice.

În acest moment, sper că este clar că boala autoimună, indiferent  care anume, nu este o problemă locală în corp; este o problemă sistemică care are cauze multiple și ar trebui abordată ca atare. Altfel, dacă doriți să vă maximizați șansele de a vă recupera complet și de a vă lipsi de afecțiuni autoimune pe termen lung, trebuie să vă ocupați zilnic de fiecare aspect al sănătății.

Căi naturale pentru a preveni și a inversa boala autoimună

Acest articol revizuiește mai multe modalități naturale de a vă proteja împotriva bolii autoimune. În unele cazuri, am descoperit că pașii descriși mai jos pot inversa efectiv unele modificări degenerative care pot însoți diverse boli autoimune.

Dați tractului digestiv o șansă de vindecare

Gândiți-vă la tractul digestiv ca la prima linie fizică de apărare împotriva bolilor autoimune sau la orice boală degenerativă care contează. De la gura până la rect, mucoasa tractului digestiv este continuă cu pielea care acoperă corpul. Acest lucru face din punct de vedere tehnic ca tractul digestiv al căptușelii să fie similar cu pielea exterioară în sensul că acționează ca o barieră care vă protejează sângele și țesuturile interioare împotriva substanțelor nedorite din mediul dumneavoastră.

Odată ce mucoasa tractului digestiv începe să se descompună, dacă programarea genetică o permite, veți începe să experimentați formarea complexului antigen-anticorp care apare ori de câte ori proteinele digerate incomplet se scurg prin tractul digestiv deteriorat în sângele dvs. Același lucru este valabil și pentru toxinele exogene precum substanțele chimice sintetice găsite în produsele cosmetice. Dacă suferiți de o afecțiune autoimună, șansele nu sunt bune ca tractul digestiv să fie sănătos cum poate fi și că efectele „sindromului intestinului permeabil” și formarea complexelor antigen-anticorp contribuie la simptomele actuale.

Cum puteți ști cu certitudine rezonabilă că mucoasa tractului digestiv este mai sănătoasă? Sindromul intestinului inflamat/permeabil nu este recunoscut de medicina convențională ca o stare de sănătate, cel mai probabil pentru că nu există medicamente clare sau proceduri chirurgicale care pot fi prescrise în mod justificat pentru aceasta. Pierderea integrității căptușelii despre care vorbim este microscopică, ceea ce nu o face mai puțin dăunătoare decât este.

În general, puteți presupune cu siguranță că mucoasa tractului digestiv are nevoie de reparații semnificative dacă aveți simptome de boală autoimună și aveți unul sau mai multe dintre următoarele simptome ale disfuncției tractului digestiv:

– Gaze, balonare

– Disconfort în abdomen după mese sau chiar în timpul meselor

– Constipație cronică și /sau diaree

Deci, cum să restabilești sănătatea tractului digestiv?

În primul rând, recunoașteți faptul că mecanismele de auto-vindecare ale organismului dvs. sunt deja dificile la locul de muncă pentru a repara orice daune care există în interiorul corpului dvs, inclusiv în tractul digestiv. Așa cum corpul tău preconizează că vindecă o tăietură pe piele în momentul în care tăietura apare, corpul tău este mereu în alertă pentru problemele de pe tot corpul și va lucra întotdeauna pentru a repara zonele afectate. Diferența dintre tractul digestiv și pielea dvs. este că puteți vedea pielea și stabiliți în mod clar dacă alegerile dvs. zilnice vă ajută sau vă împiedică să vă vindecați mecanismele deoarece acestea lucrează pentru a repara tăietura. Altfel, este ușor să vedeți că, atunci când țineți o tăietură curată și protejată împotriva infecțiilor, corpul dvs poate aproape întotdeauna să restabilească cu succes sănătatea. Dar când vine vorba de tractul digestiv, nu este atât de ușor să știi cum alegi alimentele de zi cu zi și stilul tău de viață care ajută sau împiedică încercarea corpului tău de a-ți vindeca zonele afectate.

Dacă ați putea vedea cu ochii dvs. cum un anumit aliment pe care l-ați mâncat la prânz – un cârnat sau o șuncă de curcan – pune accent pe captușeala tractului digestiv și o împiedică să facă progrese în reparare, cu siguranță ați fi mai bine motivați să evitați astfel de alimente. În mod similar, nu este evident pentru ochii dvs. cum alte alimente, lipsa de odihnă, stresul emoțional și alți factori ai stilului de viață afectează starea de sănătate a tractului digestiv. Vestea bună este că puteți învăța – din acest post și ascultând semnalele corpului dvs. – cum să sprijiniți cel mai bine vindecarea tractului digestiv. Iar odată ce alegerile zilnice ale alimentelor și ale stilului de viață vă susțin în mod constant eforturile permanente ale organismului de a restabili starea de sănătate a tractului digestiv, recuperarea sănătății dvs. vă este la îndemână.

Când doriți ca o tăietură pe piele să se vindece cât mai repede posibil, știți că trebuie să faceți tot ce puteți face pentru a proteja acea zonă. O lăsați în pace și permiteți mecanismelor de vindecare să facă exact pentru ceea ce concepute să facă tot timpul. Același principiu se aplică vindecării tractului digestiv: lăsați-l singur pe cât posibil. Nu-i dați niciun stres inutil.

Ceea ce ne duce la următorul punct major ..

Adoptați obiceiurile de mâncare care facilitează digestia optimă

Poate că cel mai important obicei alimentar pe care îl puteți adopta pentru a facilita vindecarea tractului digestiv este să vă mestecați bine alimentele. În mod ideal, trebuie să mestecați alimentele până la lichid. Când mestecați bine, permiteți tractului digestiv să descompună eficient particule mici de alimente în micronutrienți care pot trece prin peretele intestinului tău subțire în sângele tău. Dinții sunt concepuți pentru a rupe mecanic alimentele, în timp ce restul tractului digestiv și al organelor sunt proiectate pentru a vă distruge chimic alimentele. Ori de câte ori nu mestecați bine, tractul digestiv și organele dvs. își asumă povara încercării de a realiza ceea ce este mult mai ușor pentru a face asta cu dinții.

Dacă aveți probleme dentare sau maxilare care fac dificil  mestecatul, luați în considerare amestecarea alimentelor într-un blender sau procesor de alimente. Dacă mestecați alimentele și lichidele, plus saliva și enzimele digestive, începeți procesul de digestie direct din gură. Mestecând bine încurajează odihna fizica și emoțională în timp ce mâncați. A fi echilibrat emoțional și în repaus în timp ce mâncați permite corpului dumneavoastră să trimită o cantitate bogată de sânge în organul digestiv în timpul unei mese, ceea ce ajută la optimizarea fiecărui pas al digestiei.

Dacă este posibil, încercați să combinați obiceiul de a mesteca bine cu o concentrare constantă asupra sentimentelor de recunoștință pentru alimente și alte binecuvântări. Așa cum legătura dintre minte și corp vă poate face să transpirați atunci când sunteți nervos, având un sentiment de recunoștință în timp ce mestecați mâncarea, vă poate ajuta organele digestive să vă distrugă mâncarea și să asimileze substanțele nutritive în sângele vostru.

Odată ce vă condiționați să mestecați bine și să mâncați cu o inimă recunoscătoare, următorul obicei de a adopta pentru a promova sănătatea tractului digestiv optim este …

Evitați să consumați mai multă proteină decât aveți nevoie

După cum s-a menționat anterior, o cauză importantă a bolilor autoimune este formarea de complexe antigen-anticorp care pot să intre în sânge și să se depună în țesuturile dvs., ceea ce poate provoca inflamații și discomfort. Și o cauză principală de formare a unor astfel de complexe imune este scurgerea proteinelor incomplet digerate în sângele dvs. Dacă vă mestecați bine mâncarea, cu siguranță veți contribui la reducerea cantității de proteine ​​nedigerate care poate ajunge în sânge. Dar pentru a fi optim, este la fel de important să evitați să consumați mai multă proteină decât corpul dvs are nevoie. În general, este mai bine să nu consumați mai mult de jumătate din greutatea corporală a proteinelor, în grame, pe zi. Acest lucru înseamnă că, dacă cântăriți 150 kg, trebuie să vă străduiți să nu mâncati mai mult de 75 de grame de proteină ​​pe zi. O bucată de carne de vită, pui sau pește conține aproximativ 25 de grame de proteine. Și o bucată de carne echivalează cu o dimensiune care este aproximativ de dimensiunea unui pachet obișnuit de cărți.

Dar nu uitați că fiecare aliment pe care îl consumați, inclusiv fructele și legumele, conține proteine. O ceașcă de broccoli sau spanac gătit conține aproximativ 5 grame de proteine. Dacă mâncați o mulțime de legume și leguminoase [legumele nu sunt pe stilul de viață alcalin-diabetic), nu este dificil să obțineți proteine ​​suficiente pentru a fi în mod optim sănătos fără a consuma alimente de origine animală. Nu sugerez că trebuie să fii un vegan strict pentru a-ți recupera și preveni boala autoimună. Mai degrabă, mă străduiesc să ilustrez cât de ușor este să mănânci mai multă proteină decât este nevoie, ceea ce reprezintă o greșeală critică în abordarea bolii autoimune, trebuie să existe un echilibru.

Experiențele mele clinice m-au determinat să cred că proteinele pe baza de animale, mai ales atunci cand sunt preparate la temperaturi ridicate, tinde să contribuie la formarea de complex antigen-anticorp la persoanele cu boli autoimune mai ușor decât proteinele pe baza de plante. Pentru a susține cel mai bine recuperarea de pe urma bolii autoimune pe termen lung, recomand să nu mâncati mai mult de o porție de proteina animală pe zi, gătită folosind o tehnică de temperatură scăzută, cum ar fi abur sau fierbere. [stilul de viață alcalin-diabetic ar limita o dată sau de două ori pe săptămână, dar numai după 6 luni fără proteine ​​animale și după obținerea unor zaharuri sanguine bine administrate]

Dacă este posibil, la Diabet chiar recomand să stai departe de toate proteinele pe bază animala pentru o perioadă de șase luni pentru a da tractului digestiv restul complet de a digera proteine ​​animale. În acest timp, este mai bine să evitați consumul unor cantități mari de alimente vegetale dense, precum nuci, semințe și leguminoase. Atât timp cât consumați o mulțime de legume, în special verzi, cum ar fi broccoli, salată și varză, veți obține o cantitate mare de proteine ​​pentru nevoile dvs. zilnice. După șase luni de evitare a proteinelor animale și a alimentelor bogate în proteine, puteți crește treptat aportul de proteina animală ​​până când consumați aproximativ un gram de proteină pe zi pentru fiecare două kilograme din greutatea corporală [numai 1 sau cel mult 2 porții pe săptămână pe stilul de viață alcalin-diabetic]

. Acum, că am subliniat cât de important este să evitați supra-consumul de proteine, să analizăm cu atenție cum puteți alege să …

Mănânci alimente care te hrănesc optim și fără să îți dăuneze

Cele mai bune grupuri de alimente pentru prevenirea și inversarea bolilor autoimune sunt legumele și fructele [doar cele cinci glicemice cu conținut scăzut de alcalin]. În mod ideal, ar trebui să mâncați doar aceste grupuri de hrană pentru o perioadă de șase luni pentru a oferi organismului repaus și substanțele nutritive de care are nevoie pentru a sprijini cel mai bine o recuperare completă.

Mâncați o salată proaspătă în fiecare zi, ce include o mulțime de verdețuri diferite și legume colorate, cum ar fi roșiile, castraveții, ardeii grași, dovlecelul mărunțit și varza mărunțită. Pentru un aport concentrat de grăsime sănătos, adăugați un avocado, precum și un dressing simplu de salată, obținut din ulei de măsline extra virgin, suc de lămâie și sare de mare. Legumele, de asemenea, un grup excelent de hrană pentru depășirea bolilor autoimune. Puteți mânca broccoli și alte legume rezistente atunci când sunt facute la abur. Ținta cu astfel de alimente poate ajuta de fapt să extrageți mai mulți nutrienți din ele. Aburul poate, de asemenea, înmuia fibrele găsite în aceste alimente, care pot fi utile dacă tractul digestiv este sensibil la cantități mari de fibre crude.

Încercați să consumați legumele la abur cu salate sănătoase sau chiar supe care pot servi ca sosuri nutritive și aromate. Consumul de legume în stare brută vă permite să beneficiați și de enzimele care apar în mod natural și care sunt distruse la gătit. Consumul de legume la abur sau fierte vă permite să mâncați mai multe și să extrageți mai multe substanțe nutritive din ele decât puteți atunci când acestea sunt crude. Așa că, măncând legume crude cât și gătite, diversifică în mod pozitiv aportul de substanțe nutritive care promovează sănătatea. Sucurile de legume proaspete presate furnizează enzime intacte și deoarece ele sunt substanțe nutritive care au fost deja extrase din legume fibroase, acestea oferă un lot concentrat de nutrienți care sunt ușor absorbiți în sistemul dvs și capabili să vă hrănească celulele.

Dacă este posibil,  includeți cel puțin un suc de legume proaspăt presat în dieta dvs. zilnic. Și dacă circumstanțele voastre de viață nu permit acest lucru, vă recomandăm să luați o pulbere de alimente verde de înaltă calitate. Fructele sunt, de asemenea, o alegere bună pentru boala autoimună, dar trebuie să fii atent. Cele mai multe fructe au mai mulți carbohidrați și zahăr natural (fructoză) decât antioxidanții. [Alegeri excelente pentru stilul de viață alcalin-diabetic includ lămâi, lime, roșii, grapefruit și avocado.] Rețineți că este întotdeauna mai bine să consumați fructe proaspete decât fructe uscate. Fructele uscate sunt puternic concentrate în zaharuri naturale care pot pune accentul pe mecanismele de reglare a zahărului din sânge, ceea ce poate crește riscul de a suferi de diabet și alte forme de boli cardiovasculare.

Acum, să aruncăm o privire la a treia sugestie legată de opțiunile stilului de viață …

Asigurați odihna fizică adecvată

Nu treceți cu vederea importanța  odihnei fizice adecvate în timp ce căutați să vă recuperați de boala autoimună. Pur și simplu cu cât vă odihniți mai mult, cu atât  corpul dvs.  poate dedica mai multa energie pentru a repara zonele afectate, inclusiv tractul digestiv. Ceea ce este cel mai important este să dormi adânc și odihnit în fiecare seară. În timpul somnului adânc, odihnitor, organismul dvs. produce cantități mari de hormoni, care sunt direct sau indirect responsabili pentru facilitarea vindecării și creșterii țesuturilor. Acești hormoni sunt hormoni de creștere, testosteron și eritropoietină. Organismul dvs. produce acești hormoni în cantități mici în timp ce sunteți treaz și activ, dar pentru a le produce în cantități optime pentru a vindeca grade moderate până la severe de boală autoimună, aveți nevoie de somn adânc și odihnitor în mod regulat.

Asigurați o expunere adecvată la lumina naturală a soarelui

Asigurarea unei stări adecvate a vitaminei D este extrem de importantă pentru tratarea și prevenirea bolilor autoimune. Și cel mai sigur mod de a vă asigura statutul adecvat de vitamina D este să vă expuneți periodic pielea la lumina soarelui, fără a fi arsă. Razele UV-B în lumina soarelui pot transforma colesterolul care se găsește în pielea dvs. la vitamina D naturală. Uimitor, odată ce produceți suficientă vitamină D prin acest mecanism, organismul dvs nu va produce suplimentar vitamina D până când veți avea nevoie de mai multa, lumina soarelui.

Acest mecanism natural de „oprire” este important pentru că nu doriți să aveți mai multă vitamină D decât corpul are nevoie de la moment la moment; vitamina D este solubilă în grăsimi și, prin urmare, poate fi stocată la niveluri care sunt toxice pentru corp. Când lumina soarelui nu este disponibilă în mod regulat, cum este cazul emisferei nordice, toamna târzie, iarna și primăvara devreme, este important să se asigure aportul adecvat de vitamina D prin alimente bogate în vitamina D sau suplimente. Deși unele alimente disponibile în comerț, cum ar fi lactatele pasteurizate și unele cereale sunt fortificate cu vitamina D sintetic, cel mai bine este să consumați alimente care sunt în mod natural abundente în vitamina D. Alimentele bogate în vitamina D includ somon sălbatic, sardine și gălbenușul de ou organic.

Aflați clar de ce doriți fiți bine

Ați experimentat vreodată un vis înspăimântător, care a fost atât de adevărat încât v-ați trezit cu inima bătând sau cu strat de transpirație pe piele? Ați experimentat vreodată salivarea gândindu-te că mănânci o lămâie proaspătă? Aceste și alte experiențe de zi cu zi sunt dovadă că gândurile și emoțiile tale pot crea o schimbare fizică reală în tot corpul. Fiecare gând și emoție pe care le experimentați declanșează nenumărate reacții chimice în întregul corp prin intermediul sistemului nervos și endocrin. Folosind gândurile și emoțiile pentru a fi bine, trebuie să începeți cu o evaluare atentă a Valorilor, Credințelor și Dorințelor vieții de bază.

Sursa: healthesolutions.com/autoimmunity

Traducere: Echipa Tiroida România 🇹🇩

Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.