Autoanticorpii pot ajuta la tratarea bolilor autoimune.

Autoanticorpi apar in mod natural la pacientii cu un tip ultra-rar de tulburare autoimună numită sindromul polyendocrin autoimun tip 1 (APS1 sau APECED), și ar putea contribui la combaterea lupusului si a altor boli autoimune.

Studiul „AIRE High-Affinity ” a fost realizat de oamenii de știință de la ImmunoQure AG, o companie de biotehnologie din Germania, în colaborare cu un grup de cercetatori, academicieni și clinicieni. Rezultatele au fost publicate in revista Cell .

„Acest lucru este foarte important, deoarece anticorpii formează una dintre cele mai mari sectoare ale pieței farmaceutice, iar una dintre cele mai mari bătălii din industria farmaceutica este de a fi capabil a genera in mod curent anticorpi împotriva proteinelor umane implicate in bolile autoimune ” a declarat Adrian Hayday , co fondator al ImmunoQure si profesor de imunologie la Kings College Londra, într -un comunicat de presă .

Cercetatorii au aratat ca fiecare pacient are anticorpi APS1 direcționat, în medie pe 100 de proteine. Fiecare pacient are un set diferit de anticorpi, astfel încât un grup de 80 de pacienți au anticorpi care vizează aproape o cincime din toate proteinele din corpul uman.

Deși autoanticorpi ar reprezenta un risc major pentru bolile autoimune, cum ar fi : diabetul zaharat de tip 1, scleroza multipla, artrita reumatoida și lupusul, ele de fapt prezintă îmbunătățiri ale proprietăților acestor boli. Autoanticorpii au ca țintă citokinele și interferoni tip I, care sunt celule/ molecule de semnalizare implicate in inflamatie. Cercetătorii au arătat că este posibil să se transfere autoanticorpi pacienților cu diferite boli clinice.

„Mai degrabă decât angajarea unor cheltuieli si resurse imense pentru descoperirea de medicamente, fiind o cale foarte nesigura, această cale ne oferă rezultate și implicit un medicament… deoarece rezultatele sunt în mod natural, autoanticorpii extrem de benefici pot fi izolați de la pacienți ale căror informații clinice ne îndrumă în ceea ce privește cele mai multe boli susceptibile și de a beneficia, în mod natural de medicamente derivate din acești anticorpi „, a spus Hayday. ImmunoQure spera de a utiliza autoanticorpii ca blocaj pentru tratarea multor boli autoimune, inclusiv lupus. APS1 este o boala foarte rara cauzata de mutatii ale genei AIRE autoimune regulatoare. Acest lucru duce la incapacitatea organismului de a detecta și de a distruge celulele T care recunosc auto-proteinele. Ca rezultat, celulele T auto-reactive declanșează celulele B pentru a dezvolta și de a genera anticorpi auto-reactive maturi.

De Özge Özkaya, PhD Özge are un Master in Genetica Moleculara la Universitatea din Leicester si un doctorat in Developmental Biology la Universitatea Queen Mary din Londra. Articol tradus de Tiroida Romania de pe LupusNewsToday.com © Copyright 2014 – 2016 BioNews Services, LLC

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.