ALERGIILE

Afecțiunile atopice Atopia este o alergie crescută, care este adesea indicată de nivelul ridicat de IgE specific alergenilor detectați în sânge. Afecțiunile atopice includ eczemă, febra fânului, astm, conjunctivită alergică, urticarie, psoriazis, alergii alimentare, alergii de contact și alte alergii mai puțin frecvente. Simptomele atopice sunt cel mai adesea declanșate de un alergen la pacient, dar, desigur, o persoană poate fi alergică la mai multe lucruri în același timp.

Tulburări ale florei intestinale și ale bolilor atopice Există mai multe studii în care compoziția florei intestinale a fost examinată din probele de scaun de la copii în creștere și în comparație cu incidența bolilor atopice ulterioare. Conform rezultatelor, unele bacterii intestinale (de exemplu Bifidobacteria) au un efect protector, dar alte tulpini bacteriene intestinale (cum ar fi Clostridium difficile) au reprezentat un risc atopic (Björkstén et al., 2001; Penders et al., 2007). Flora intestinală a nou-născuților se dezvoltă în uter, trecând prin tractul parenteral și în timpul alimentației. Astfel, este de înțeles că bebelușii născuți prin cezariană au o floră intestinală diferită de copiii născuți în mod natural (Biasucci et al., 2008). O analiză combinată a 26 de studii ce sugerează că aceasta va crește alergiile alimentare cu 32% la o vârstă mai mică, cu o creștere de 23% a febrei de fân și cu un risc de astm bronșic de 18%, dar nu eczemă (Bager et al., 2008). Cu toate acestea, datele privind Alăptarea sunt extrem de controversate. Am crede că alăptarea protejează în mod clar împotriva bolilor atopice mai târzii, deoarece există și prebiotice în laptele matern care promovează proliferarea bacteriilor intestinale prietenoase. Cu toate acestea, studiile sunt controversate (Matheson et al., 2012). De exemplu, la mamele atopice, alăptarea pentru mai mult de patru luni a crescut riscul de boală atopică la copil (Sears et al., 2002). Cu toate acestea, motivul pentru aceasta nu este probabil în laptele matern, ci în aspirația mamei atopice pentru creșterea sterilității. Testele dovedesc că flora intestinală a copiilor infantili este nefavorabilă formulei de sugari (Fanaro et al., 2003). Flora intestinală a copiilor este construită până la vârsta de 3 ani și din moment ce diferite tulpini bacteriene reglează proliferarea celuilalt, compoziția anormală inițială crește riscul de a dezvolta o tulburare patologică a disbiozelor, care poate duce mai târziu la boli atopice, printre altele.

Utilizarea antibioticelor și atopia Antibioticele au fost dezvoltate in lupta împotriva infecțiilor, care s-au dovedit a fi o armă dublă, nu numai prin uciderea agenților patogeni, ci și prin „prietenii vechi”, adică prin flora intestinală, prin promovarea proliferării tulpinilor bacteriene nedorite sau bolnave. Deoarece flora intestinală a copilului începe să se dezvolte în timpul vieții fetale, dacă mama primește tratament cu antibiotic în al treilea trimestru, copilul va avea mai multe șanse de a dezvolta Astm mai târziu (Stensballe et al., 2013). Într-un studiu, 193.000 de copii din 29 de țări au fost selectați pentru tratamentul cu antibiotice în primul an de viață. Copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 7 ani care au primit antibiotic aveau mai multe șanse de a dezvolta Astm bronșic, iar riscul de eczemă și alergie sezonieră era cu 60% mai crescut (Foliaki et al., 2009). Într-un alt studiu, riscul de astm a crescut în anii următori, proporțional cu numărul de antibiotice utilizate pe an pentru alte 250.000 de copii. La unul sau două tratamente cu antibiotice pentru copii cu vârste cuprinse între 5 luni și 9 ani riscul dezvoltarii de alergii a crescut cu 20-30% iar la mai mult de 4 tratamente cu antibiotice, au avut un risc dublu și triplu (Marra et al., 2009). Ca un contra-exemplu, adepții lui Rudolf Steiner (medicina antripozofica) folosesc antibiotice sau antipiretice mai puțin frecvent decât restul copiiilor. Într-o analiză globală, 4.600 de copii de la Waldorf au fost comparați cu 2.000 de elevi obișnuiți, iar cei din urmă, au avut o frecvența a alegiilor sezoniere de două ori mai mare, cu 2.8% a astmului și cu 63% a eczemei. Utilizarea timpurie a antipireticelor a crescut Astmul cu 54%, iar eczemele cu 32% (Flöistrup et al., 2006).

Toleranța orală O întrebare interesantă este cum compoziția florei intestinale afectează riscul apariției afecțiunilor respiratorii sau ale pielii atopice? Peretele intestinal este cea mai mare suprafață a corpului care întâmpină alergeni. Dacă inhalați un alergen, va fi pe peretele intestinal în decurs de 1-2 minute. În perioada de început a dezvoltării nutriției în unitate, toleranța orală, sau ce substanțe acceptă sistemul nostru imunitar. Pentru dezvoltarea toleranței orale, este esențială compoziția adecvată a florei intestinale, parțial datorită interacțiunilor dintre bacteriile intestinale specifice și sistemul imunitar, parțial din cauza bacteriilor intestinale, de exemplu acizii grași cu catenă scurtă sunt produși din fibre digerabile, care au un rol imunomodulator extrem de important (Shreiner et al., 2008). Toleranța orală la alergeni va fi ulterior protejată prin inhalare, sau împotriva alergenilor pe piele. Indienii americani își tratau sensibilitatea pielii la otrăvire prin consumarea chihlimbarului american sălbatic care provoacă erupții cutanate (Jump et al., 2004).

Atopia și Nutriția În prevenirea și controlul bolilor atopice ar fi esențial să se reconstruiască un stil de viață mai natural, incluzând nutriția evolutivă (de exemplu, nutriția Paleolitică), regenerarea mediului natural și apropierea cu animalele. Carbohidrații cu absorbție rapidă (cereale, orez, cartofi, zahăr) sunt responsabili pentru epidemia de obezitate. Laptele și produsele lactate sunt, de asemenea, alergeni obișnuiți, crescand cu pana la 50% riscul de eczemă (Pourpak et al., 2004). O problemă modernă, deși puțin cercetată, este una ca sindromul intestinal permeabil. Anumite proteine din leguminoase, lectine, gluten în cereale și medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, sporesc permeabilitatea intestinală (Cordain et al., 2000), care este de asemenea asociata cu procesele atopice (Pike et al. 1986; Hijazi și colab., 2004). Este important să se mănânce o mare varietate de legume și fructe, deoarece fibrele variate de plante ne hrănesc flora intestinală. În evoluția umană un rol important anti-inflamator il are omega-3. Consumul de pește, are efect protector împotriva bolilor atopice. In schimb, uleiurile vegetale sunt dăunătoare în special datorită omega-6 și conținutului de grăsimi trans care cresc inflamația (Duch și Björkstén, 2001; Miles et al, 2014th )). Este posibil ca probioticele care conțin bifidobacterii să fie utile în bolile atopice, în timp ce uleiurile vegetale sunt foarte dăunătoare datorită conținutului inflamator de omega-6 și grăsime trans (Duchén și Björkstén, 2001; Miles et al., 2014). Nu puteți trăi în mediul rural, dar puteți face o mulțime de drumeții într-un cadru natural, în vacanță. Studiile au arătat că riscul de atopie este redus semnificativ la câini și pisici (Ownby et al., 2002). Este dificil să trasezi granița dintre murdăria dăunătoare și folositoare. Și, în sfârșit, să ne gândim de două ori la utilizarea antibioticelor, uneori pot dăuna mai mult decât ne folosesc.

Sursa: https://www.tenyek-tevhitek.hu/csaktagoknak/tenzidek-elelmiszer-adalek-veszelyek.php

Traducere: Echipa Tiroida România 🇷🇴

Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.