6 lucruri pe care pacienții cu Tiroida trebuie să le știe atunci când merg la Dentist

1.  TRICLOSAN se afla în pastele de dinți și in ape de gură si nu este singurul perturbator endocrin întâlnit în timpul sesiuni stomatologice. 
Remedii : Adresați-vă medicului dentist dacă oricare dintre produsele folosite conțin triclosan și cere o schimbare. De asemenea, alegeti produse fara triclosan pentru a le folosi la domiciliu.
2. Mai multe RAZE X au legatura cu cancerul tiroidian O altă problemă sunt radiografiile dentare. Mulți stomatologi nu sunt conștienți de fapt că riscul de cancer tiroidian creste cu o expunere multiplă la raze X dentare. Unii medici au o „politică” de a impune un grup de raze X o dată pe an, chiar dacă există o sănătate dentară bună și nu există probleme sau semne de boală. Copiii sunt adesea supusi la mai multe raze X dentare, atunci când trec prin ortodonție.
Remedii : Refuzați razele X Standard, de acord cu raze X doar în scopuri de diagnosticare atunci când există simptome sau semne ale unei probleme, cere de asemenea medicului dentist un „guler tiroidian” – un guler de plumb care se poate plasa în jurul gâtului – pentru a proteja tiroida de radiații in timpul unui X-ray. Acest lucru este deosebit de important pentru copii, ale căror glande tiroide sunt deosebit de sensibile la expunerea la radiații.
3. FLUORUL: Controversa continuă
Cea mai mare controversă dentara pentru pacientii tiroidieni este problema de fluor. In SUA, apa contine fluor, multi stomatologi recomanda tratamente cu fluor si paste de dintii cu fluor pentru pacienti, in special copii, pentru a ajuta la prevenirea cariilor. Mai nou, stomatologii oferă lac si gel cu fluor ca agenți de desensibilizare. Dar fluorul este controversat pentru pacientii tiroidieni. Multi oameni nu sunt conștienți de fapt că în prima jumătate a secolului 20, fluorura a fost folosită ca medicament anti-tiroida, pentru a încetini funcția tiroidiana la pacientii cu o glanda hiperactiva – hipertiroidism. Fluorura sa dovedit a fi eficienta la suprimarea sau reducerea functiei tiroidiene, potrivit unui studiu, doza necesara pentru a reduce functia tiroidiana a fost redusa – 2-5 mg pe zi pe o perioada de luni de zile.
Remedii: alege pasta de dinți, ape de gură și alte produse stomatologice fără fluor, fiti deosebit de atenți cu copiii să nu li se permită să înghită produse care conțin fluor. Acest lucru nu este ușor, așa cum mai mult de 95% din pastele de dinți de pe piața contin fluor, alegeți un brand, verificați cu atenție eticheta. Exista si produse fara fluor.
4.MATERIALELE DENTARE INCOMPATIBILE
Tipurile de materiale utilizate pentru lucrarile dentare pot declansa un raspuns imunitar la unele persoane.
Remedii: daca doriti sa determinati daca sunteti sensibili la substantele chimice si materialele din lucrarile dv va recomand sa cautati un stomatolog biologic. Introducerea de protocoale care iti pot creste abilitatile de detoxifiere si toleranta la substante pot fi deasemenea  de un real folos.
5.UMPLUTURI CU AMALGAM
Umpluturile de amalgam contin mercur,dar si cantitati mici de argint, staniu, cupru si zinc. De fiecare data cand o persoana mesteca,consuma bauturi fierbinti sau se spala pe dinti se elibereaza vapori de mercur. Mercurul afecteaza conversia T4 in T3 si provoaca cresteri ale anticorpilor tiroglobulinei.
Remedii: daca doriti sa indepartati obturatiile de amalgam acest procedeu trebuie efectuat in mare siguranta urmand anumite protocoale:o evaluare  medicala,regim,utilizarea unui dispozitiv numit „diga dentara” etc
6.PROCEDURI DENTARE
Procedurile dentare pot duce la infectii mai putin evidente care trebuie rezolvate daca doriti sa va simtiti bine.
Remedii: apelarea la un stomatolog biologic va poate scuti de numeroase neplaceri.
Mai multe si pe Grupul nostru de Facebook
https://www.facebook.com/groups/tiroidaromania/permalink/2100249363359550/
De Mary Shomon, Expert in Boli Tiroidiene.
Sursa : About Health
Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.

Asociatia Tiroida Romania

Asociatia Pacientilor cu afectiuni endocrine si boli autoimun endocrine

Str: Lahovari nr. 99F3, CP 077015, Balotesti-Ilfov
Telefon: 0758 238 280
Email: tiroidaromania@gmail.com

DONEAZA

RON   RO95BTRLRONCRT0594053301
EURO RO45BTRLEURCRT0594053301

Banca: Banca Transilvania
Beneficiar: Asociaţia Tiroida Romania

Disclaimer
Conținutul de pe acest site are scop informativ. Conținutul nu este destinat să înlocuiască sfatul, diagnosticul sau tratamentul medical profesional. Tiroida Romania nu recomandă sau susține și nu oferă nicio declarație sau garanție cu privire la analize, medici, produse, proceduri sau alte informații specifice. Solicitați sfatul unui medic calificat dacă aveți întrebări cu privire la o afecțiune medicală. Încrederea în orice informație furnizată de Tiroida Romania este exclusiv pe propriul risc. Dacă aveți o urgență medicală, sunați la 112 sau la alt număr urgență cunoscut de dvs.

© 2024 by TIROIDA ROMANIA

Toate informațiile din acest site aparțin Tiroida Romania. Toate drepturile rezervate. Articolele NU pot fi distribuite decât dacă se respecta condiția de a preciza sursa, cu link conform Legii Dreptului de Autor. Toate articolele din site sunt cu titlu informativ și nu trebuie tratate ca substitut al sfaturilor medicului de specialitate sau al orcarei alte forme de intervenție medicala profesionala. © 2012 - 2024

Search this website Type then hit enter to search
error: Content is protected !!
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x