De ce ne imbolnavim ?

De ce te îmbolnăvești cu adevărat (și ce poți face în acest sens)?

Majoritatea oamenilor sunt înclinați să creadă că bolile, mari sau mici, sunt generate de ghinion, neșansă sau „voia lui Dumnezeu” și că „atunci când ți se întâmplă ți se întâmplă” și nu poți face nimic în acest sens.

Realitatea este foarte diferită de aceasta și în afară de bolile genetice cu care te naști și de unele predispoziții genetice (pentru care acum este posibil să se efectueze teste ADN predictive aprofundite), așa numită boală nu există în natură .

Așa cum spune o carte faimoasă, zebrele nu au ulcer, antilopele nu au celulită, leii nu au mânere de dragoste, vulturii nu au bărbie dublă, dar mai ales animalele din natură se îmbolnăvesc rar.

Chiar și animalul homo sapiens este de fapt conceput puternic și robust pentru a trăi in mediul înconjurător fără a se îmbolnăvi.

Realitatea este că, în medie, este atât de slab încât virușii banali precum răcelile sau gripa banală îl pot ține în pat timp de două săptămâni.

Acum imaginați-vă un trib de vânătoare-culegători devastat de gripă, toată lumea în pat și nimeni nu este capabil să meargă să culeagă fructe de pădure și tuberculi.

Am fi murit dintr-o dată.

După cum am spus, animalul homo sapiens nu este deloc slab, dar devine. El devine  atunci când se transformă într-un fermier permanent,ajunge de la fermier la societate în caste iar sclavii apar în caste.
Sclavii sunt persoanele destinate muncii grele 10 ore pe zi la soare și care, în loc să fie carnivore-frugivore ca strămoșii lor, încep să manance  cereale.

Odată cu apariția cerealelor, istoria umanității arată că oamenii au devenit mai scunzi, cu creier mai mic, mai slabi și mai bolnavi, cu dinți căzuți, spre deosebire de strămoșii lor care vânau și se hrăneau cu roadele naturii.

Cerealele au avut un scop dublu în hrănirea sclavilor și a oamenilor săraci: erau absolut ieftine și ușor de produs. În al doilea rând, i-au ținut pe oameni efectiv sedați.

Ceea ce probabil s-a întâmplat și cu bunicii tăi sau dacă ești tânăr cu străbunicii tăi.

Oamenii ghemuiți sub sapă 10 ore pe zi care se epuizau la întoarcerea acasă se umpleau cu cereale sedative, datorită efectului mare de insulină și a efectelor intoxicante și relaxante ale exorfinelor conținute în ele.

Nu este o coincidență faptul că bunicii dvs. au fost probabil suficient de sănătoși de-a lungul vieții lor profesionale mâncând pâine, brânză și fasole, dar au „îmbătrânit” rapid după ce s-au pensionat. Au dezvoltat hipertensiune, obezitate, posibil diabet, diverse tumori sau au suferit de colapsul unuia sau mai multor organe într-un timp foarte scurt.

Acest lucru se datorează faptului că datorita consumului de cereale toxice este posibil să supraviețuiești (nu să trăiești, desigur) în timp ce ai o nevoie imensă de zaharuri ca salucrezi într-o nevoie energetică enormă. Situația se schimbă când devii sedentar.

Deși nu doriți să comparați dieta mediteraneană cu cea din Statele Unite, acolo puteți vedea efectul agriculturii cu cereale  și cu zaharuri la fiecare masă avand ca  rezultând persoane extrem de obeze.
Aceia nu sunt „monștrii” sau ciudații. Sunt homo sapiens ca tine. Care au coborât pe o pantă alimentară impermeabilă spre punctul, de multe ori din păcate, fără întoarcere.
Revenind la noi și la boli, vorbeam despre tranziția de la vânătorii -culegători, adică de la un metabolism bazat pe arderea grăsimilor la un metabolism care este întrerupt și fără fir, bazat pe consumul de zaharuri – carbohidrați.

Această afecțiune este cunoscută sub numele de înclinare metabolică și este principiul sindromului metabolic subclinic și silențios care încă dăunează corpului (chiar dacă vă simțiți bine).

Toate studiile arată că, chiar și la un individ sănătos pe „paleo”, ingestia de zahăr scade apărarea sistemului imunitar timp de câteva ore. Acum, încearcă să te gândești la ce se întâmplă cu sistemul tău imunitar atunci când, ca homo sapiens, trăiești într-o baie de zahăr constantă, de la micul dejun cu cappuccino și croissant, la alt fel de mâncare cu paste la prânz, parmezan cu pâine seara și un pahar de vin. Persoanele supuse înclinării metabolice și sindromului metabolic, chiar și la sugari sau sub-clinic, dar, în orice caz, nu se manifestă, prezintă un risc mai mare de a suferi unele boli cardiovasculare, renale, oculare și hepatice (acest risc este de două până la patru ori mai mare decât la oamenii normali). Când situația se înrăutățește de-a lungul deceniilor, se stabilește o condiție de rezistență la insulină, celulele necesită o cantitate de insulină mai mare decât în ​​mod normal, pentru a absorbi glicemia și pentru a menține nivelul zahărului din sânge normal.

În astfel de condiții, celulele beta ale pancreasului responsabile de producerea insulinei suferă un proces degenerativ lent cauzat de prea multă muncă. Astfel, se pun bazele diabetului, cu toate consecințele negative ale cazului. Și să ne amintim că, cu cât avem mai mult zahăr in sânge, cu atât sistemul imunitar este mai dezactivat.

Dacă numai asta ar fi problema, dar din păcate nu este.

Dieta în stil occidental bazată pe alimente neolitice provoacă o a doua problemă, care este aceea a inflamației cronice silențioase.

În termeni hiper-simplificați, inflamația este un mecanism sănătos și temporar pe care corpul îl folosește pentru a se vindeca de un agent traumatizant sau invadator.

Inflamația cronică silențioasă, pe de altă parte, este o stare inflamatorie care persistă din cauza eșecului de a rezolva problema care a declanșat-o.

Poate duce la dureri cronice în unele cazuri, care deseori necesită îngrijire medicală.

Cu toate acestea, în alte situații, persoana afectată nu percepe nicio durere: de fapt vorbim de inflamație tăcută, deoarece nu există umflături, roșeață și alte simptome similare, motiv pentru care nu este întotdeauna ușor să realizăm această afecțiune. Este o afecțiune în care se acumulează celulele sistemului imunitar, care produc în mod continuu substanțe care distrug țesuturile și, în același timp, stimulează un proces reparator care duce la formarea nodulilor țesuturilor fibroși, așa cum se întâmplă de exemplu în celulită.

Inflamația silențioasă dacă nu vă schimbați dieta va dura până la moartea individului și poate da naștere la:

 • Hipertensiune
 • Boli cardiovasculare, cum ar fi infarct ateroscleroză, accidente vasculare cerebrale
 • Diabet
 • Obezitatea
 • Osteoporoză
 • Boli neurodegenerative precum boala Alzheimer, boala Parkinson și SLA
 • Boli autoimune precum artrita reumatoidă, psoriazis, lupus și fibromialgie
 • Boli ale sistemului respirator
 • Alergii, intoleranțe
 • Infertilitate cu conexiuni la SOP sau polichistoză ovariană
 • Schimbarea dispoziției (depresie)

După cum înțelegem din această prezentare generală, efectele excesului de greutate și ale inflamației cauzate de alimentele neolitice nu se referă la simpla creștere a grăsimilor, ci se extind la sănătatea întregului organism. Inflamația silențioasă are, de asemenea, legătură cu nutriția, dar atinge și sfere de stres și necesitatea de a o gestiona. Stresul care, totuși, în viața de zi cu zi este generat de doi factori: dacă pe de o parte există cu siguranță istoria muncii, responsabilitățile, viața stresantă și locurile în care se trăiește adesea nesănătos , trebuie spus,  că „stresul „este, de asemenea, chimic.

Adică, este produs de un creier care prosperă cu urcușuri și coborâșuri cu neurotransmițători întotdeauna mari datorită vârfurilor de insulină și morfinoidelor opiacee conținute în cereale și produse lactate care provoacă un yo-yo emoțional constant la oameni, anxietate, tremurături, nerovsism, atacuri de panică etc …Nu este o coincidență faptul că persoanele anxioase sau cele care suferă de atacuri de panică si văd aceste tulburări, intră în remisie pur și simplu renunțând la alimentele dăunătoare și cu o bună integrare a Omega 3. Fără a recurge la psihoterapie de susținere lungă și costisitoare. Acest lucru se întâmplă în special atunci când – așa cum se întâmplă adesea – situațiile de anxietate și nervozitate sunt de origine chimică și nu psihologică, cel puțin în principal.

Revenind la noi, atunci am vorbit despre cei doi mari vinovați care ne „epuizează” sistemul imunitar:

 1. Înclinare metabolică
 2. Inflamație cronică silențioasă

Acum trebuie să mergem la al treilea vinovat al situației: cerealele, adică toate produsele cu amidon care conțin gluten.

Fie că sunteți celiac, slab tolerant sau chiar aparent tolerant față de gluten, această proteină nepotrivită vă va ataca vilozitățile intestinale indiferent dacă vedeți efectul sau nu provocați o reacție autoimună pe care o percepeți ca „stomac umflat”.

Când mănânci pizza și  beibere ai o burtă ca un balon nu pentru că ai mâncat atât de mult sau pentru că berea produce gaze și „se umflă în stomac”. Abdomenul tău se umfla ca o minge, deoarece vilozitățile se înmulțesc ca mărime sub atacul glutenului, care le irită agresiv. Acest efect nociv suplimentar al alimentelor neolitice menține din nou sistemul imunitar sub stres, forțat să fie mereu activ aproape ca și cum ar fi o boală autoimună. Acum aveți imaginea mai mult sau mai puțin completă:

Dacă mâncați cereale, zaharuri rafinate, lactate și leguminoase (și în special soia și derivați) mâncați mâncare sclavă între:
 1. Înclinare metabolică 
 2. Inflamație tăcută 
 3. Atac autoimun de gluten

Îndepărtează 70% din potențialul său din sistemul imunitar în fiecare zi.

De aceea ești singura „maimuță” din lume la care cel mai slab dintre viruși te face să te prăbușești. Adăugați acest lucru la majoritatea oamenilor cu o dietă atât de bogată în ​​alimente nedorite,care, prin faptul că nu îngerează alimente nobile nu au cantitatea minimă de vitamine și minerale (cum ar fi zincul de exemplu) pentru a menține sistemul imunitar funcțional  și pentru a trăi sanatos. Vitamina D3 se află la cel mai mic punct de supraviețuire și înțelegeți de ce sunteți slab și bolnav. Toate acestea se aplică în mod evident și teribilei „pandemii” în curs de desfășurare și comercializări în jurul serurilor miraculoase ca singurul „leac”.

POATE AI DE ALES!

Frank Merenda

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.