11 moduri în care cafeaua poate avea un impact asupra Tiroidei

Trebuie să fiu sinceră și să vă spun că, în timp ce am făcut multe schimbări în dietă pentru a-mi îmbunătăți sănătatea mea și a tiroidei, ce a fost cel mai greu a fost renunțatul la cafea, cea mai dificilă dintre toate. Se spune adesea că schimbarea care rezistă cel mai mult, este schimbarea ce corpul nostru are nevoie. Magie neagră. Medicament negru. Dimineața elixir. Dacă a trebui să renunți la cafea sau la internet, timp de 2 săptămâni, pe care ai alege-o? Sau  cafea sau sex timp de 2 săptămâni?
Da, așa a fost.
Dacă ai renunța mai degrabă la orice pentru a păstra cafeaua, ai fi fost la egalitate cu majoritatea oamenilor din jurul tău. Luarea de măsuri pentru a elimina glutenul, lactatele sau zaharul din dietă se poate simți ca o adiere în comparație cu renunțarea la cafea.
Beneficiile cafelei
Multe studii fiabile sunt adesea citate în care se confirmă că, cafeaua este plină de antioxidanți și polifenoli. Cu toate acestea, aceiași antioxidanți și polifenoli pot fi găsiți din abundență în multe fructe și legume. În plus, există și studii care arată rolul cafelei în prevenirea cancerului, diabetului, depresiei, cirozei hepatică, calculi biliari, etc. Dincolo de știință, există, de asemenea, sentimentul necontestat al confortului într-o rutină a dimineții, o oprire la magazinul de cafea favorit, mirosul, buzz- ul și boost- ul energic, claritatea mentală, care vin cu o ceașcă bună de cafea.
Toata lumea reacționează diferit.
Este cafeaua dăunătoare pentru toată lumea? Nu chiar. Fiecare dintre noi putem avea o reacție diferită la cafea. Unii oameni simt nervozitate, în timp ce alții se simt foarte sus… mulți dintre băutorii de cafea raportează un sentiment bun în primele două ore (în principal din cauza vârfului de dopamină), dar în cele din urmă energia și vigilența mentală vor începe să scadă rapid. Cafeaua este metabolizata în primă faza a detoxifieri ficatului, iar unii oameni au un timp mai greu „Metabolizează lent”, numim așa, fie se manifesta imediat, prezentând nervozitate, sau într-un mod întârziat, somnul precar și probleme digestive.
Ce este atât de îngrijorător la cafea?
Dacă suferi de probleme ale tiroidei, Hashimoto, oboseala suprarenalelor, insomnie, anxietate, bufeuri sau stări hormonale, este important să fii pe deplin conștient de „cealaltă parte a cafelei” și de a lua o decizie bună pentru tine.
Aici sunt unele dintre actiunile mai puțin cunoscute ale cafelei :
1. Crește nivelul zahărului din sânge
În conformitate cu acest studiu , cafeina crește nivelul de zahăr din sânge. Acest lucru este deosebit de periculos pentru persoanele cu hipoglicemie (sau un nivel scăzut de zahar), simt nervozitate, tremurat și foame. Fluctuațiile de zahăr din sânge cauzează probleme de cortizol, care nu numai că epuizează suprarenalele dar dereglează , de asemenea, sistemul imunitar. Acest lucru este extrem de nedorit pentru aceia dintre noi care se confruntă cu oboseala glandelor suprarenale, Hashimoto sau boala Graves. Astfel de probleme ale cortizolului sunt, de asemenea, foarte inflamatorii.
2. Creează pofte de dulce și carbohidrați
Ca rezultat a ceea ce am punctat mai sus (creșterea nivelului de zahăr), atunci când nivelul nostru de zahăr din sânge este jos, avem nevoie de o corecție de urgență pentru a-l aduce înapoi în sus. Acesta este motivul pentru care oamenii care beau cafea la micul dejun sau se răsfață la micul dejun cu produse prelucrate care conțin zahăr implora după carbohidrații de la ora 11:00 sau mai târziu, în zi.
3. Contribuie la refluxul de acid și daune ale mucoasei intestinale
Cafea stimulează eliberarea de gastrină, principalul hormon gastric, care accelerează timpul de tranzit intestinal. Cafeaua poate stimula, de asemenea, eliberarea de bila (care este motivul pentru care unii oameni fug la baie imediat după ce au băut cafea) și enzime digestive. La o persoană cu digestie sănătoasă, acest lucru nu este o afacere. Cu toate acestea, pentru persoanele cu boli autoimune, digestia compromisa (cum ar fi IBS, sau „intestin permeabil”), acest lucru poate provoca daune suplimentare digestive la nivelul mucoasei intestinale.
4. Epuizează Suprarenalele
Cafeaua stimulează glandele suprarenale să elibereze mai mult cortizol, hormonul nostru de stres; acest lucru este parțial și am experimenta o explozie minunată, dar temporară și nesustenabilă a energiei. Ceea ce mulți dintre noi nu realizează este ca suprarenalele noastre obosite sunt adesea cauza creșterii în greutate inexplicabilă, probleme de somn, senzație de sensibilitate emoțională, depresie și oboseală. Consumul de cafea în timp ce se confrunta cu oboseala Suprarenalelor este adăugarea de combustibil la foc.
5. PMS și agravarea nodulilor la sâni
Este bine cunoscut, că cafeaua contribuie la poziția dominantă de estrogen, ceea ce poate însemna unul din două lucruri: fie prea mult estrogen în raport cu progesteronul, sau avem un dezechilibru în metaboliți de estrogen (unele sunt protectoare, iar unele sunt periculoase ). PMS (sindromul premenstrual), sâni, perioade grele, celulita și chiar cancer de sân (care este un cancer estrogenic) pot fi simptome legate de poziția dominantă de estrogen.
6. Produse alimentare, glutenul, reacție încrucișată
50% dintre persoanele cu sensibilitate la gluten experimentează, de asemenea, reacție încrucișată cu alte alimente, inclusiv cazeină din produsele lactate, porumb, cafea, și aproape toate cerealele, deoarece structurile lor de proteine sunt similare. Mulți oameni raportează o reacție similară la cafea, deoarece aceleași reacții sunt provocate și de gluten.
7. Impactul în conversia hormonilor tiroidieni T4 la T3
Impactul cafelei asupra absorbției de Levotiroxină ( hormon sintetic tiroidian); este motivul pentru care pacienții cu probleme tiroidiene au nevoie pentru a lua o pauză de cel puțin o oră înainte de a lua pastila de substituție hormonală înainte de a bea cafea. Punctul indirect, dar important este faptul că, cafeaua contribuie la poziția dominantă de estrogen, citat mai sus, și dominația de estrogenii inhiba T4 la conversia T3.
8. Poate provoca pierderi de sarcină
Un studiu a arătat ca femeile care beau cafea în timpul sarcinii sunt la un risc mai mare de a provoca un avort spontan.
9. Extrem de inflamatorie
Orice medic de medicină funcțională integratoare ar spune că majoritatea bolilor moderne sunt cauzate de inflamație – un foc mocnit și invizibil la nivel celular. Astfel spus s- a constatat că, cafeina este un factor care contribuie semnificativ la stresul oxidativ și inflamația organismului. Durerile cronice ale corpului, oboseala, probleme ale pielii, diabetul și bolile autoimune sunt doar câteva dintre condițiile legate de inflamație.
10. Poate contribui și chiar cauza osteoporoza
Este bine cunoscut faptul că, cafeaua schimbă pH-ul corpului nostru la un nivel scăzut și astfel mai acid. Un pH scăzut (ceea ce înseamnă un organism mai acid) poate contribui la osteoporoza. Acest studiu a confirmat faptul că, consumul de cafea obișnuit în rândul femeilor în post menopauză a fost principala cauza a osteoporozei.
11. Poate provoca insomnie și somn redus
Studiul a arătat ca 400mg de „cafeină luate cu 6 ore înainte de culcare are efecte importante, sunt perturbatoare de somn” Aceasta, depinde de individ și de capacitatea acestuia de a metaboliza cafeina. Unii oameni experimentează un somn profund si odihnitor dacă beau sau nu cafea, în timp ce alții nu, chiar dacă nu beau ceva cu cofeină, la prânz. Cât de sensibil ești și ce impact are cafeaua asupra somnului tău? Veți găsi răspunsul doar dacă renunți la băuturile care conțin cafeina, timp de 5 zile – atunci corpul tău îţi va spune!
Cum rămâne cu cofeina?
Este o temă disputată, dar mulți practicanți de sănătate nu-l promovează din două motive. Unul, mulți producători utilizează un proces chimic pentru a elimina cofeina din boabele de cafea. Rezultatul este mai puțină cofeina, dar mai multe produse chimice. În al doilea rând, este și cofeina din cafea, care nu are beneficii sănătoase, am discutat mai sus. Fără ea, rămâi cu foarte puține beneficii.
Schimbarea care ne provoacă cel mai mult, este de multe ori, schimbarea de care avem nevoie cel mai mult
Mulți oameni care au făcut modificări dietetice extinse vor admite că, cafeaua a fost ultimul și cel mai greu lucru de a-l elimina din dietă. Cafeaua este ritualul nostru; este cel mai bun prieten. Este într-adevăr ? Lasă intuiția să fie ghidul tau.
Concluzie
Vei ști cum te simți cu adevărat  doar cand vei fi fără cafea timp de 3 până la 5 zile (și să nu spuneți că nu are nici un impact, până când nu încercați acest experiment). Primele 2 zile vor fi grele, dar asta îți spune ceva important despre această substanță dependentă, nu-i așa? Multe femei care au renunțat la cafea și cofeină raportează un somn mai bun în primele 3 zile, mai puține bufeuri, fără depresie și anxietate, precum și multe alte beneficii în timp.
Care sunt opțiunile de substituire?
Dacă simțiți că este nevoie de ceva ușor, alege opțiuni fără cafeina, cum ar fi ceaiul verde. Odată ce sunteți gata pentru a scăpa complet de cofeina, ceaiurile din plante sunt un înlocuitor minunat. Una dintre favoritele mele personale este „Cicoarea latte” – are gust de cafea, dar nu conține cofeina. Transformând-o într-o cafea cu lapte neted și cremos (dar fără lactate) face tranziția mult mai ușoară.
RETETA : ROOT LATTE CHICORY
Timp de pregătire: 15 minute. 
Porție : 1 
Echipamente: blender
Ingrediente
1 lingură de rădăcina cicoare prăjită 
2 căni apă 
1 lingura ghee sau unt de cocos 
1 lingură curmale fără sâmburi 
nucșoară proaspătă ( pudră)
Preparare
1. Se pune apa la fiert, se adaugă rădăcina de cicoare și se fierbe aprox. 10 minute.
2. Se strecoară și se transferă în blender.
3. Se adaugă ghee (sau orice grăsime vă decideți să utilizați) și curmalele. Se amestecă timp de 1 minut la viteză mare.
4. Se presară nucșoară proaspăt rasă deasupra și Enjoy.
Alta sursa de substituire este gama Chi -cafe de pe abundenta.org
https://abundenta.org/?s=chi+cafe&post_type=product
Sursa : http://hypothyroidmom.com/11-ways-coffee-can-impact-your-thyroid/
Acest articol a fost scris de Magdalena Wszelaki, antrenor nutrițional, specialist , bucătar. Ea are o lunga istorie hormonală de la Hashimoto și adrenalină la poziția dominantă de estrogen. Ea este în remisie completă astăzi și trăiește o viață fără simptome.
Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Miruna
Miruna
10 months ago

Cicoarea este permisa si in AIP sau trebuie evitata si aceasta pe perioada protocolului?

Mădălina
Editor
10 months ago
Reply to  Miruna

Cicoarea este permisa.Atentie insa la eticheta sa fie bio si etichetata fara gluten si sa contina doar cicoare.

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.