10 simptome ale Sensibilității la Gluten

10 simptome ale Sensibilității la Gluten

Știați că, în timp ce doar 1 din 133 de persoane din America au boala celiacă, conform Beyond Celiac, până la 18 milioane de americani pot avea sensibilitate non-celiacă la gluten (NCGS)?

Nu este de mirare să afli că atât de multe persoane suferă de o sensibilitate la gluten, deoarece studiile au arătat că glutenul provoacă inflamații la TOTI cei care îl consumă. În cazul în care aveți un dubiu, sunt aici să vă spun că da, sensibilitatea la gluten este REALĂ. Și doar pentru că nu aveți boala celiacă, aceasta nu înseamnă că această simplă proteină care se găsește în grâu, secară și orz nu este cauza principală a inflamației cronice și a durerii. 

Sensibilitatea la gluten este greu de diagnosticat, dificil de înțeles și poate face pe cineva să se simtă ca un piraya socială. Indiferent, sensibilitatea la gluten este o stare reală cu consecințe reale dacă este ignorată. Puteți afla mai multe despre sensibilitatea la gluten sau intoleranța la gluten (acești termeni sunt folosiți în mod interschimbabil) în acest post.

Cum știu dacă am intoleranță la gluten?

Nu uitați, o sensibilitate sau intoleranță la gluten TREBUIE să fie gestionată corect printr-o dietă strictă fără gluten, dacă doriți să vă îmbunătățiți sănătatea. Fără înșelăciune .

Mai jos, am documentat 10 simptome care pot semnala că aveți o sensibilitate la gluten pentru a vă ajuta să înțelegeți mai bine dacă glutenul este sursa afecțiunii dvs. cronice.

Dacă suspectați o sensibilitate la gluten, discutați cu un medic educat sau cu un profesionist din domeniul sănătății despre obținerea unui diagnostic corect. (Vă rugăm să nu mergeți fără gluten înainte de a fi testat. Discutăm de ce în acest articol .)

Noțiuni de testare pentru sensibilitate la gluten

Un test de sensibilitate la gluten este diferit de un test de boală celiacă. Un test celiac caută anticorpi împotriva glutenului (aflați mai multe despre testarea bolii celiace ).

În mod ironic, puteți testa boala celiacă cu un test de sange luat din deget la domiciliu, dar nu există un astfel de test pentru testarea sensibilității la gluten. Testarea sensibilității la gluten se poate face printr-un simplu test de sânge comandat de medicul dumneavoastră. Vă recomand să obțineți teste comandate de la Cyrex Labs , care este specializată în testarea specifică a sensibilităților la gluten (consultați testele Array 3x și 4 ).

Aceste teste de sânge testeaza 12 peptide diferite de gluten (nu doar gliadina, care este ceea ce caută testele bolii celiace) pentru a ajuta la decodarea dacă sistemul imunitar reacționează la peptidele de gluten. Există, totuși, teste de sensibilitate alimentară la domiciliu care testează anticorpii făcuți ca răspuns la consumul a peste 100 de alimente. Aveți grijă când vă bazați pe aceste teste. (Citiți articolul meu, Adevărul despre testele de sensibilitate alimentară și rezultatele testului meu de sensibilitate alimentară Everlywell ).

Aceste teste revin adesea cu o listă de alimente la care sunteți „sensibili” și, atunci când se întâmplă acest lucru, poate fi de fapt semnalul că aveți un intestin care curge.

Cu alte cuvinte, corpul tău face anticorpi pentru tot ceea ce mănânci! Odată cu vindecarea intestinului , însă, un test de sensibilitate alimentară vă poate ajuta să vedeți care sunt  alimentele care  sunt încă potențiali iritanți pentru dumneavoastră. Vă rugăm să rețineți… ÎNAINTE de a merge fără gluten, citiți articolul meu, Nu mergeți fără gluten până nu citiți acest lucru , unde discut despre importanța testării pentru boala celiacă și sensibilitatea la gluten înainte de a elimina glutenul.

Trebuie să aveți gluten în sistemul dvs. pentru ca o boală celiacă sau un test de sensibilitate la gluten să fie exacte.

10 Simptome de sensibilitate la gluten

Majoritatea oamenilor se gândesc la boala celiacă sau la sensibilitatea la gluten ca la o boală a sistemului digestiv, dar sunt aici pentru a vă spune că tulburările cauzate de  gluten stau în spatele multor probleme ale  intestinului. Am întâlnit sute de persoane cu una dintre următoarele boli celiace și / sau simptome de sensibilitate la gluten. Ca întotdeauna, vă rugăm să discutați  problemele de sănătate cu medicul dumneavoastră, deoarece glutenul poate – sau nu – să fie cauza principală a afecțiunii dumneavoastră.

(1) Starea pielii

Există multe afecțiuni ale pielii legate de un răspuns anormal al sistemului imunitar la gluten. Una dintre afecțiuni, Keratosis Pilaris, numită și piele de pui, este o afecțiune a pielii în care apar ingrosari dure, ridicate pe piele. Cercetările indică faptul că cei cu pilaris de keratoză au, de asemenea, un deficit de acid gras și vitamina A. Aceasta se poate datora absorbției deteriorate a nutrienților din cauza afectării intestinale cauzate de gluten.

O altă afecțiune, Dermatita Herpetiformis (DH), este o boală inflamatorie cronică a pielii care apare sub formă de leziuni care ard și provoaca mâncărime (DH este uneori numit erupție celiacă). DH este o boală autoimună și apare în mod obișnuit sub forma de bășici pe coate, genunchi, fese, spate și / sau scalp. Umflăturile sunt, de obicei, simetrice, ceea ce înseamnă că apar la ambele coate bășici pe piele.

Doar aproximativ 20% dintre persoanele cu DH au simptome intestinale frecvent asociate cu boala celiacă , cu toate acestea, trebuie să urmeze o dietă strictă fără gluten, precum cele cu boală celiacă. Cei care suferă de DH trebuie să urmeze o dietă strictă fără gluten, pentru a elimina nevoia de medicamente și pentru a preveni complicațiile ulterioare. Eczema și psoriazisul sunt alte afecțiuni inflamatorii ale pielii care au fost legate de gluten.

Într-un studiu de 17 pacienti cu caractere non-celiaca/  sensibilitate la gluten a pielii  toti pacientii din studiu au primit „mult mai bine“ , după adoptarea unei diete fără gluten. Acneea și pielea uscată au fost, de asemenea, legate de o absorbție slabă de nutrienți. Absorbția slabă a vitaminelor și mineralelor poate fi cauzată de glutenul care afectează intestinul subțire responsabil de absorbția nutrienților. 

(2) Simptome digestive

Simptomele digestive sunt asociate cel mai frecvent cu simptomele bolii celiace și sensibilității la gluten. Gazele, balonarea severă, diareea și constipația dispar adesea sau scad în severitate odată cu adoptarea unei diete fără gluten. Astfel de simptome rezultă adesea din proteine ​​de gluten nedigerate care intră în intestinul subțire, creând găuri în pereții intestinali și apoi „scurgeri” în fluxul sanguin.

Pacienții cu boală celiacă au afectate intestinele subțiri și vilozitățile aplatizate, foliculii asemănătoare cu degetele care înconjoară intestinul subțire care sunt responsabili de absorbția de nutrienți. Singurul remediu pentru boala celiacă este o dietă fără gluten pe toată durata vieții. Mai mult, studiile sugerează că unii bolnavi de IBS își găsesc simptomele digestive îmbunătățite cu o dietă fără gluten.

(3) Tulburări mintale

Persoanele cu sensibilități la gluten se confruntă adesea cu simptome neurologice precum schimbări de dispoziție, depresie, anxietate și ADHD. S-a demonstrat că o dietă fără gluten ajută la combaterea multor simptome asociate acestor diagnostice, deși multe cercetări sunt încă în lucru.

Un caz bine documentat de comportamente psihiatrice îmbunătățite cu o dietă fără gluten este al unui pacient anonim internat într-un cabinet psihiatric datorită comportamentelor suicidare și agitate. Pacientul nu răspundea la antidepresive și alte medicamente și terapii. Un studiu amplu de diagnostic a arătat că pacientul avea boala celiacă. Starea pacientului s-a îmbunătățit semnificativ odată ce a început dieta fără gluten. O mulțime de pacienți care suferă de ADHD sunt adesea deficienți de nutrienți (în special în acizii grași și vitamina A) și odată ce aceste deficiențe sunt abordate, pacienții isi îmbunătățesc semnificativ starea de sanatate în conformitate cu Dr. Mark Hyman în cartea sa, Soluția UltraMind.

Mulți indivizi sensibili la gluten nu sunt capabili să absoarbă nutrienți și devin deficienți de vitamine și minerale esențiale datorită intestinelor deteriorate. (Citiți Jennifer Way de Jennifer Esposito. Ea suferea de „tulburări mentale” care decurg din boala celiacă nediagnosticată. Povestea ei este foarte inspirată!)

(4) Probleme dentare 

Mulți pacienți cu boală celiacă și sensibilități la gluten își găsesc adesea boala deoarece care apare în manifestările orale. Acest lucru se datorează adesea deficiențelor de nutrienți și absorbției deficitare a vitaminelor din cauza intestinelor deteriorate. Persoanele cu sensibilități la gluten și boală celiacă se confruntă adesea cu mai multe cavități, afecțiuni, ulcerații ale gurii, dinți roși și carii dentare.

Un studiu a constatat că defectele de smalț sunt frecvente la adulții cu boală celiacă și că observarea acestor efecte este un alt mod de a diagnostica o potențiala boala celiacă. Un alt studiu a descoperit că un model de defecte ale smalțului și aftă orală (ulcerații mici care apar la gură sau limbă) sunt descoperiri comune în boala celiacă, făcând astfel medicul dentist o parte integrantă a echipei de diagnostic a bolii celiace.

Limba geografică este o posibilă manifestare orală a răspunsului negativ al organismului la gluten. Limba geografică este o afecțiune inflamatorie benignă în care apar ulcer sau plasturi dureroase. Un studiu a arătat o prevalență crescută a bolii celiace la pacienții cu limbă geografică.

(5) Infertilitate

În timp ce studiile sunt inconsecvente, incomplete sau neconcludente cu privire la faptul ca sensibilitatea la gluten este sau nu  legată de probleme de fertilitate, există dovezi care sugerează că boala celiacă este cunoscută că poate produce consecințe negative asupra reproducerii, inclusiv infertilitatea și pierderea recurentă a sarcinii.

Un studiu a sugerat că boala celiacă este legată de infertilitate la 4% la 8% dintre pacienți. Problemele de reproducere, cum ar fi infertilitatea și ciclurile menstruale neregulate sunt adesea legate de intoleranța la gluten.

Experții spun că inflamația cauzată de gluten pune stres pe glandele suprarenale, care apoi funcționează defectuos și  tulbură echilibrul sistemului endocrin. Un alt studiu efectuat în New York la pacienții cu infertilitate inexplicabilă a constatat că 6% dintre pacienți au confirmat cazuri de boală celiacă nediagnosticate anterior.

Un alt studiu a descoperit incidența unui avort spontan și a nașterii premature mai mare la cei cu boală celiacă decât a populației in general. Unii experți spun că acest lucru se poate datora complicațiilor legate de deficiențele nutriționale prevalente la cei cu boală celiacă nediagnosticată.

Elisabeth Hasselbeck vorbește în mod deschis despre lupta ei cu infertilitatea în cartea sa, The G Free Diet . Când și-a dat seama că are boala celiacă și, odată ce a început o dietă fără gluten, a fost în sfârșit capabilă să conceapă un copil.

Aproape 15% din 2.000 de femei care au luat parte la ancheta canadiană de sănătate cu celiaci au spus că au dificultăți în concepere și aproape o treime din participanți au avut avorturi. Un medic avertizează că boala celiacă nu trebuie diagnosticată doar atunci când un pacient se plânge de probleme digestive, deoarece, într-un sfert dintre pacienți, boala celiacă se prezintă prin absorbție slabă și deficiențe de vitamine și nu probleme digestive.

Când cineva recurge la o dietă fără gluten, intestinul subțire se vindecă, este capabil să absoarbă nutrienți și, în general, devinim mai sănătoși și gata să concepem.

(6) Probleme ale densității osoase

Simptomele de sensibilitate la gluten se pot manifesta sub formă de probleme osoase . Osteoporoza, fracturile osoase recurente la membre, dureri articulare, artrite și articulații umflate sunt adesea semnul bolii celiace sau al sensibilității la gluten. Dacă aveți probleme de densitate osoasă, de la osteopenie (ușoară) până la osteoporoză (severă), este posibil să aveți probleme în absorbția nutrienților și să suferiți de o tulburare legată de gluten. Discutați cu medicul dumneavoastră despre testarea bolii celiace și a sensibilității la gluten.

(7) Boala autoimună

Dr. Mark Hyman spune că sensibilitatea la gluten ar putea fi de fapt o boală autoimună care creează inflamații în tot corpul și poate fi singura cauză a atâtor boli diferite, inclusiv a altor boli autoimune și boli cronice. Într-un articol publicat în Nutrition & Healing , dr. Jonathan Wright sugerează că oricine suferă de o boală autoimună incurabilă sau de alte probleme de sănătate nediagnosticate ar trebui să fie testat pentru sensibilitatea la gluten.

El spune că 90% dintre persoanele cu o tulburare autoimună se testează pozitiv pentru o sensibilitate la gluten.

Iată câteva dintre bolile autoimune care s-a dovedit că o dietă fără gluten ajută, pentru a numi câteva:

 • Boala Addison alopecia
 • Boala Crohn
 • Boala Graves
 • Tiroidita lui Hashimoto
 • Lupus
 • Scleroză multiplă
 • Psoriazis
 • Artrita reumatoida
 • Sclerodermia
 • Diabetul de tip 1
 • Colită ulcerativă

Dr. Terry Wahls este un medic care a fost diagnosticat cu scleroză multiplă. Când medicina occidentală nu a reusit sa ii ofere opțiuni de tratament satisfăcătoare, a apelat la medicina funcțională, unde a aflat că prin suplimente și dietă (inclusiv evitarea glutenului), ea poate încetini evoluția bolii și poate chiar să o inverseze. Rezultatele au fost miraculoase. A plecat de la utilizarea unui scaun cu rotile înclinate și pana a reusit să meargă din nou într-un an și să finalizeze un tur cu bicicleta de 18 mile.

Ea a scris o carte despre călătoria ei de a inversa SM prin dieta numită Protocolul Wahls. Dr. O’Bryan spune în cartea sa, The Autoimmune Fix ,” dacă aveți o sensibilitate la gluten, se poate manifesta ca inflamație în ORICE țesut al corpului”.

El adaugă că NU există o afecțiune autoimună care NU poate fi ajutată prin eliminarea glutenului.

(8) Migrene

Intoleranțele alimentare sunt adesea cauza principală a inflamației cronice, inclusiv a migrenelor.

Dr. Mark Hyman spune că grâul și glutenul sunt printre cei mai mari declanșatori ai durerilor de cap și migrenelor. De asemenea, el sugerează că alte alimente, precum porumbul, lactatele, ouăle și drojdia pot declanșa migrene și dureri de cap.

Mai mult, cercetătorii de la Universitatea Columbia din New York au descoperit o incidență mai mare de dureri de cap și dureri de cap severe la pacienții  celiaci. De asemenea, au descoperit o prevalenta crescuta a sensibilitatii la gluten si tulburari inflamatorii intestinale la cei cercetati care au suferit si de dureri de cap. 

(9) Deficiențe nutriționale

Glutenul poate fi cauza principală a multor deficiențe nutriționale, cum ar fi absorbția scăzută a fierului (anemiei).

Astfel de deficiențe de vitamine și minerale pot duce la oboseală cronică, energie redusă și slăbiciune generală. La copii, poate crea eșecul în prosperare, pubertatea întârziată și inaltimea mica.

(10) Dureri musculare și articulare

Fibromialgia este o tulburare care provoacă oboseală și dureri musculare. Cercetătorii au descoperit o prevalență ridicată între boala celiacă (CD) și sensibilitatea non-celiacă la gluten (NCGS) la pacienții cu fibromialgie.

Acesti bolnavi de fibromialgie și-au dat seama că sensibilitatea la gluten a fost cauza principală a simptomelor lor de fibromialgie. Odată ce au trecut la dieta fără gluten, simptomele lor s-au îmbunătățit foarte mult. Într-un studiu din 2014 care a implicat 20 de pacienți cu fibromialgie care au urmat o dietă strictă fără gluten timp de 16 luni, cercetătorii au descoperit ca  „durere cronică răspândită s-a îmbunătățit dramatic pentru toți pacienții”, precum și ameliorarea altor simptome, cum ar fi oboseala, migrenele și simptomele digestive.

Fundația Artrita a publicat informații privind legătura dintre sensibilitatea la gluten, durerile articulare și artrita. Organizația sugerează ca pacienții cu artrită să fie testați pentru boala celiacă, iar apoi, indiferent de diagnostic, să meargă pe o dietă fără gluten pentru a vedea dacă ameliorează durerile articulare. 

Traducere Echipa Tiroida România 🇷🇴

Sursa articol: JENNY FINKE, COACH INTEGRATOR NUTRITION  

Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.