10 lucruri pe care trebuie să le știți despre medicamentele tiroidiene

Tipuri de medicamente tiroidiene :
● Synthroid a fost/este medicamentul cel mai frecvent prescris in SUA din 2013 până în prezent, dar acesta nu este singurul medicament tiroidian. Există trei tipuri de medicamente care pot fi utilizate pentru a trata Tiroida :
– hormon T4, medicamente ca Synthroid, Levoxyl, Levotiroxină, Tirosint, Eutirox, etc
– hormon T3 medicamente gen Cytomel și Tyrolar T3
– și medicamente cu T4 / T3, ca Armour, Nature-Throid ,WP Thyroid (Westhroid).
Pacienții cu Hashimoto nu pot fi capabili de a converti în mod corespunzător Levotiroxina (T4), ingredientul activ din Synthoid, la Liothyronine (T3), hormon tiroidian metabolic mai activ, ceea ce duce la simptome tiroidiene nerezolvate, inclusiv oboseală, depresie, creșterea în greutate, căderea parului, în ciuda faptului ca sunt pe tratament.
1. Monitorizarea Medicației : medicamentele tiroidiene sunt hormoni „Goldilocks”, ceea ce înseamnă că acestea au un indice terapeutic îngust. Acestea sunt dozate în micrograme (1 / 1000 a unui miligram), și schimbări foarte mici in doza pot duce la simptome de subdozaj sau supradozaj. Cele mai frecvente efecte secundare ale medicamentelor, cum ar fi cele enumerate în prospect sunt adesea din cauza supradozajului (bătăi rapide ale inimii sau neregulate, dureri în piept, iritabilitate, nervozitate, insomnie, pierderea în greutate, diaree, transpirație excesivă,) sau subdozaj (căderea părului, oboseala). Atenția titrată la dozare este necesară pentru a evita consecințele de dozaj sub- sau supra-. În plus, față de atenția la simptome, ar trebui să aveți în vedere și următoarele teste efectuate: TSH, FT3 și FT4 pentru a monitoriza starea dvs. la medicamente. În timp intervalele de referință a ceea ce este „normal” pot varia în funcție de laboratorul care produce aceste rapoarte, cei mai multi pacienți cu tiroidă se simt cel mai bine cu un TSH între 0,5-2, și cu FT3 și FT4 în jumătatea superioară a domeniului de referință.
ATENTIE:Amânati administrarea medicamentelor de tiroidă în dimineața zilei de test.
2. Trecerea pe Medicație Tiroidiană : Comutarea între branduri de medicamente tiroidiene, deși uneori este necesara, poate însemna că o persoană care a fost anterior stabilă pe o anumită doză de medicament poate necesita o doză mai mare sau mai mică a noului brand.Este necesara retestarea tiroidiană la 8-12 săptămâni după trecerea de la un brand de medicamente la altul sau de la creşterea unei doze pentru a fi sigur ca sunt dozate corespunzător.
3. Interacțiuni medicamentoase tiroidiene: medicamentele ca hormoni sunt cunoscute pentru interacțiunile cu alte medicamente. Acest lucru înseamnă că unele medicamente pot provoca modificări ale nivelului de hormoni tiroidieni și efecte secundare și la rândul lor, medicamentele de tiroidă pot avea un impact de eficiență și de toxicitate la profilurile altor medicamente. Întotdeauna să fii sigur că verifici cu farmacistul sau medicul atunci când luați medicamente noi sau alte medicamente. În mod ideal, ar trebui să achiziționezi reteta și toate medicamentele de la aceeasi farmacie, astfel farmacistul poate face o verificare la interacțiunile medicamentoase de fiecare dată când achiziționezi o nouă rețetă.
4. Boala Addison : întotdeauna să fiți sigur că sunteți testați și pentru boala Addison înainte de a începe tratament cu hormoni tiroidieni. Boala Addison este o condiție autoimună care afectează glandele suprarenale. Pornind cu medicatie tiroidiană la cineva care are boala Addison netratată poate provoca o creştere a hormonilor glucocorticoizi liberi care sunt, de obicei, un deficit in Addison rezultând o reacție ce pune în pericol chiar viața.
5. Sarcina și medicamentele tiroidiene: medicamente tiroidiene în sarcină sunt din categoria A, ceea ce înseamnă că acestea sunt considerate a fi medicamente sigure pentru utilizarea în timpul sarcinii. Fiind pe o doză corectă de medicament al tiroidei, acest lucru poate ajuta de fapt femeile să conceapă, precum să și prevină unele avorturi spontane. Dacă rămâneți gravidă în timpul tratamentului cu hormoni tiroidieni, asigurați-vă că medicul dvs. va vede urgent pentru a testa nivelul hormonal. Veți avea nevoie, foarte probabil, să creșteți doza, deoarce o sarcină crește cerința de hormoni tiroidieni.
6.„Ingredientele” si Medicamentele : unele persoane pot reacționa la unele ingrediente din Synthroid (amidon de porumb, zahăr, lactoză, stearat de magneziu, povidonă, talc și aditivi de culoare). Oamenii care au intoleranță la lactoză, pot avea probleme de absorbție la medicamente cu hormon tiroidian care conțin lactoză. Tirosintul (T4 sintetic), este un medicament tiroidian nou, care nu conține lactoză și doza poate dovedi a fi o opțiune mai bună pentru cei cu intoleranță la lactoză.
7. Absorbția (Factori externi): absorbția medicamentelor tiroidiene pot fi afectate de multe lucruri, inclusiv de produsele alimentare, de medicamente și suplimente. Medicamentele de tiroidă ar trebui să fie luate pe stomacul gol, cu 1: 30 de minute înainte de a mânca și înainte de a lua alte medicamente, suplimente sau cafea pentru a asigura absorbția adecvată. Antiacidele, suplimentele cu Fe și Calciu pot afecta absorbția de medicamente tiroidiene. Astfel, trebuie să aveți cel puțin 4 ore între medicamentele tiroidiene și acești agenți.
8. Absorbție (Factori interni): hormonii tiroidieni sunt absorbiți în intestinul subțire. Condiții cum ar fi: boala celiacă netratată, intoleranța la lactoză, malabsorbția și infecțiile la nivelul intestinului subțire pot împiedica absorbția corectă a hormonului tiroidian. O persoană care nu este receptivă la dozele uzuale de înlocuire cu hormon tiroidian ar trebui să fie investigate și tratate pentru problemele enumerate mai sus. Odată ce, cineva suferă de aceste condiții, poate avea nevoie de o reducere a dozei în medicație.
9. Prognoză: medicamentele tiroidiene sunt considerate, în general, pentru cele mai multe cazuri in hipotiroidism, remisiune spontană, ce a fost raportată până la 20% din pacienți, dar … abordarea cauzelor profunde poate contribui la creșterea ratelor de remitere. Dacă nu abordezi cauzele profunde care stau la baza stării dvs., producția de hormoni tiroidieni se poate deteriora în timp, ceea ce înseamnă că pot solicita creșteri ale dozei. Simptomele de agravare a funcției tiroidiene pot fi uneori subtile (cum ar fi un plus de greutate „mica” in fiecare an, sau de a fi din ce in ce mai obosit), astfel încât veți avea nevoie de testare a funcției tiroidiene cel puțin o dată la 3-6 luni pentru a monitoriza nivelul hormonilor tiroidieni.
10. Dincolo de Medicamente: există mult mai multe cauze dincolo de vindecarea bolilor tiroidiene. Cele mai multe cauze ale bolilor tiroidiene, se datorează condițiilor autoimune, inclusiv Hashimoto și boala Graves. Aceste condiții rezultă din sistemul imunitar ce atacă tiroida, deoarece sistemul imunitar este în afara echilibrului. Chiar și atunci când tiroida este scoasă chirurgical sau tratată cu iod radioactiv încă persistă în cele mai multe cazuri. În plus, persoanele cu tulburari tiroidiene au un risc mai mare de a dezvolta noi boli autoimune cum ar fi lupus, artrită reumatoidă și altele dacă nu este tratată cauza principală a dezechilibrului imunitar. De cele mai multe ori, este o combinație de disfuncții suprarenale, sensibilități alimentare, deficiențe nutritive, insuficiență a intestinului, infecții și toxine care duc la dezvoltarea bolilor autoimune.
Pentru a  pune problema unei bune dozări a medicamentelor în tiroida, testați-vă corect și profund.
Articol de : Your Thyroid Pharmacist, Dr. Izabella Wentz
Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.