Când ar trebui să ne preocupe Nodulii tiroidieni?

Multe persoane cu afecțiuni tiroidiene au noduli tiroidieni, care sunt creșteri anormale ale țesutului tiroidian. De cele mai multe ori, acești noduli nu duc la probleme grave, deoarece 85% din aceștia sunt lichizi și printr-o schimbare a stilului de viață, se pot absorbi. 

În ciuda acestui fapt, unii endocrinologi recomandă rapid o intervenție chirurgicală la pacienții care au noduli tiroidieni. În opinia mea, există cu adevărat doar 3 cazuri când trebuie recomandată o intervenție chirurgicală :

1. Când nodulul tiroidian este canceros. Evident, dacă nodulul este malign, atunci ar fi un motiv foarte bun pentru a fi eliminat. Din fericire, majoritatea nodulilor tiroidieni sunt benigni și nu provoacă probleme. De fapt, doar aproximativ 5% până la 10% din noduli sunt maligni. Pentru a determina dacă un nodul tiroidian este malign, va trebui făcute mai multe investigații și monitorizare atentă: ecografie, scintigrafie, analize specifice pentru cancer, puncție..etc 

Când am fost diagnosticat cu boala Graves, endocrinologul credea că aș putea avea un nodul tiroidian și mă trimitea la Tiroidectomie. Dar am primit o altă recomandare, de a face un Eco 4D care a arătat că nu exista noduli și, din fericire, nu a mai fost nevoie de o Puncție.

2. Când nodulul tiroidian cauzează o obstrucție

Dacă nodulul tiroidian este benign, dar cauzează un tip de obstrucție sau durere locală, atunci acesta este un alt motiv pentru a fi eliminat. Uneori, unul sau mai multi noduli pot comprima esofagul și /sau traheea, ceea ce poate cauza probleme la înghițire, dureri și /sau dificultăți de respirație. În cazul în care laringele este comprimat, atunci acesta poaet crea probleme vocale, cum ar fi răgușeală. Acest lucru este rar, dar se întâmplă ocazional.

3. Când nodulul tiroidian cauzează Hipertiroidism.

Dacă nodul stimulează glanda tiroidă în măsura în care produce o cantitate excesivă de hormon tiroidian, atunci ar fi indicat o monitorizare și eliminarea nodulului tiroidian. Cu toate acestea, există anumite circumstanțe în care Endocrinologul utilizează iod radioactiv pentru a distruge glanda tiroidă, care ar putea fi mai puțin invazivă decât intervenția chirurgicală, dar consecințele pe termen lung sunt mai severe. Pentru a fi corecit, fiecare situație prezintă anumite riscuri, dar, având în vedere alegerea, aș prefera să fie eliminat nodulul tiroidian sau nodulii și să se încerce să se păstreze glanda Tiroidă.

Este regretabil că mulți Endocrinologi vor lua măsuri extreme pentru condiții care pot fi luate în considerare în mod conservator. Mai există cazuri când Endocrinologul recomandă Tiroidectomie în cazul bolilor autoimune, ceea ce nu are legătură cu Tiroida, ci cu sistemul imunitar.

Am menționat scenariul de mai sus, în cazul în care un Endocrinolog ar putea dori să ofere unui pacient, cu un nodul tiroidian, RAI, dar există unele cazuri în care vor dori să înlăture nodulul tiroidian sau, uneori, chiar toată glanda tiroidă, chiar dacă pacientul este asimptomatic. 

Un exemplu, pe care l-am extras dintr-un blog în care o persoană a fost asimptomatică din cauza unui nodul tiroidian, dar totuși doctorul lui a recomandat intervenția chirurgicală pentru a elimina întreaga Glandă Tiroidă: „Am monitorizat nodulul din partea stângă a Tiroidei  câțiva ani. Este destul de evident că am un nodul, deoarece simt cum se mișcă în sus și în jos, când înghit. Nu am nici o durere, nici simptome, iar biopsiile pe care le-am îndurat nu arată nici cancer, dar crește încet. Medicul meu a recomandat eliminarea totală a glandei tiroide. După eliminare, va trebui să iau medicație de înlocuire a Tiroidei pentru tot restul vieții. Am hotărât în ​​cele din urmă să scot tiroida.” Pentru a fi corect, sunt sigur că există cazuri în care este posibil să eliminați o singură parte a glandei tiroide. Chiar și în aceste cazuri ar trebui să se poată efectua o Tiroidectomie parțială și nu o îndepărtare completă a glandei tiroide. Deși această persoană afirmă că a decis să-și elimine glanda tiroidă deoarece nu-i plăcea cum arată și nu vroia să riște să crească sau să fie cancer, se pare că ea a decis din cauza recomandărilor doctorul. Acest lucru nu este în nici un fel menit să critice această persoană, ci este menit să critice medicul care a recomandat eliminarea completă a glandei tiroide, chiar dacă nu există „nici o durere, nici un simptom, iar biopsiile nu arată nici un cancer”. Din nou, pentru a elimina întreaga glandă tiroidă în această situație pare să fie un pic extrem. Îndepărtarea nodulului tiroidian ar fi cu siguranță o opțiune mai bună, dar ideea este că dacă o persoană are un nodul tiroidian care nu provoacă nici una din problemele de mai sus pe care le-am menționat, atunci de ce recomandăm orice tip de procedură invazivă?

Pot metodele naturale de tratament tiroidian sa ajute Nodulii tiroidieni?

Este posibil ca, urmând un protocol natural de tratament tiroidian, un nodul sau nodulii tiroidieni să se poată micșora?

Nu există nici o garanție pentru acest lucru, dar pentru cineva ca exemplul de mai sus care are un nodul tiroidian, dar nu are simptome, nu ar fi mai bine să încerce cel puțin ceva neinvaziv care poate îmbunătăți sau vindeca condiția, mai degrabă decât a alege ​​o intervenție chirurgicală? Mai ales atunci când implică înlăturarea întregii glande tiroide. Evident, cineva care are o problemă severă cu Nodulii tiroidieni ar putea să nu poată aștepta ca metodele naturale de tratament tiroidian să aibă efect. De exemplu, dacă cineva are o obstrucție și are dificultăți la înghițire și/ sau respirație, atunci intervenția chirurgicală pentru a elimina nodulul tiroidian ar fi o opțiune mai bună decât de a aștepta dacă un protocol natural de tratament tiroidian va micșora nodulul. Deci, evident, depinde de gravitatea afecțiunii. Desigur, cei mai mulți oameni cu o stare tiroidiană care au noduli tiroidieni ce trebuie îndepărtați chirurgical trebuie să ia în considerare urmarea unui protocol natural de tratament tiroidian. La urma urmei, în timp ce îndepărtarea chirurgicală a nodulului tiroidian ar putea ajuta cu simptomele, în majoritatea cazurilor nu va corecta starea tiroidiană în sine. Desigur, există excepții de la acest lucru, deoarece cineva care are Hipertiroidism datorat unui nodul tiroidian nu poate avea nevoie să urmeze un protocol natural de tratament tiroidian, deoarece îndepărtarea nodulului tiroidian probabil ar rezolva problema. Apoi, din nou, un protocol natural de tratament tiroidian ar putea ajuta la prevenirea dezvoltării nodulilor tiroidieni pe viitor. În concluzie, dacă aveți unul sau mai mulți noduli tiroidieni, încercați să NU optați pentru o intervenție chirurgicală decât dacă este absolut necesară. Dacă nu sunteți sigur dacă este vital să aveți o intervenție chirurgicală, primiți cel puțin o a doua opinie de la un alt Endocrinolog sau Naturopat. Dar vă cunoașteți mai bine corpul decât oricine altcineva și, în multe cazuri, veți putea spune singur dacă chirurgia este cu adevărat necesară sau dacă un protocol natural de tratament tiroidian ar putea fi cea mai bună opțiune pentru dvs.  

Metodele naturale de tratament tiroidian vă pot readuce sănătatea la normal. În funcție de starea dumneavoastră, un protocol natural de tratament tiroidian poate readuce la normal funcția glandei tiroide, permițând astfel evitarea intervențiilor chirurgicale tiroidiene, precum și a altor metode convenționale de tratament care gestionează doar simptomele. Motivul pentru care metodele de tratament natural funcționează atât de bine este că acestea încearcă să vindece cauza stării tiroidei, care, așa cum am menționat, de obicei nu este o defecțiune a glandei tiroide în sine.

Deci, ce înseamnă un protocol natural de tratament tiroidian?

Ei bine, aproape sigur veți implica modificarea unora dintre factorii de stil de viață, cum ar fi ceea ce mănânci, cât de mult dormi în fiecare noapte, cât de bine gestionați stresul din viața ta etc. Pentru unii oameni ar părea destul de ușor că ei vor încerca să-și trateze singuri starea prin consumul adecvat și prin suplimentele nutritive. În timp ce va alimentați corespunzător și luați suplimente cu siguranță vă poate ajuta, de obicei acest lucru nu este suficient pentru a vă restabili sănătatea.  Ca rezultat, este o idee bună să consultați un medic Naturopat care vă va evalua pe deplin starea dvs și va stabili dacă sunteți sau nu un candidat bun pentru protocol natural de tratament tiroidian. Evident, nici un medic nu vă poate garanta că veți evita intervenția chirurgicală pentru restul vieții, dar cu toate riscurile potențial asociate cu chirurgia tiroidiană, merită să încercați metodele de tratament natural. Numeroase persoane cu afecțiuni tiroidiene cărora li s-a recomandat că ar trebui să primească o intervenție chirurgicală tiroidiană au evitat această procedură după ce au urmat un protocol natural de tratament tiroidian. Deci, nu excludeți automat metodele de tratament natural doar pentru că vi s-a spus că operația a fost singura opțiune. Și chiar dacă decideți că metodele de tratament natural nu sunt pentru dvs., este încă o idee bună să primiți o a doua opinie de la un alt endocrinolog sau naturopat înainte de a efectua o intervenție chirurgicală tiroidiană. În acest fel, dacă faceți operația, sperăm că nu veți regreta alegerea voastră. 

Analize complete pentru eliminarea suspiciunilor de cancer tiroidian:

1. Examen fizic și istoric medical

2. Ecografie/Sonografie

3. Examen cordon vocal – laringoscopie

4. MTC – Carcinom medular tiroidian

5. Analize ale Hormonilor Tiroidieni: TSH, T4, T3, Calcitonina, Tiroglobulina, Antigenul Carcioenbrionar (CEA), test genetic, test Oncoblot

6. Scanare PET

7. Scanare IRM

8. Scanare CT

9. Iod Radioactiv

10. Biopsia/Punctia

Sursa: Dr.Osanky https://www.naturalendocrinesolutions.com/articles/3-reasons-why-you-should-avoid-thyroid-surgery/

Traducere: Echipa Tiroida România 🇷🇴

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.