Anxietatea si Hashimoto

Strategii pentru depășirea anxietății in Hashimoto

 
Anxietatea a fost unul dintre cele mai provocatoare și mai puțin puternice simptome pe care le-am experimentat când am fost diagnosticata pentru prima dată cu Hashimoto. Mi-a schimbat viața dramatic și m-a făcut să mă simt ca o coajă a fostului meu eu. Fusesem întotdeauna o persoană sinceră, echilibrată și calmă, dar cândva în 2005, ceva numit „anxietate cu debut nou” mi-a zguduit lumea.
 
Eram speriata.
 
Nu ma puteam descurca cu viața.
 
Eram într-o stare constantă de copleșire și mă îndoiam de mine.
 
Un fluture social de-a lungul vieții, m-am trezit brusc simțindu-mă social incomoda și inconfortabila în grupuri de străini (și chiar prieteni). Am rezistat să împărtășesc gândurile și opiniile mele colegilor și celor din viața mea personală … pentru că mă temeam că voi fi judecata și ridiculizata.
 
Eram mereu la limită, așteptând să se întâmple ceva rău. Aproape că săream din scaunul meu când oamenii intrau în biroul meu la serviciu!
 
Eram proaspăt căsătorita când a început să se întâmple asta. Soțul meu ieșea la jogging și, dacă mai era afară după ce trecuseră treizeci de minute, plângeam pe podea, îngrijorat că ar fi fost lovit de o mașină (sau mai rău, a fugit cu o altă femeie!). Știam că sunt complet iraționala, dar nu eram în stare să-mi controlez gândurile și emoțiile.
 
Am crezut că ar fi putut avea o tulburare de anxietate cu debut nou, așa că am văzut un medic care mi-a prescris medicamente pentru anxietate. Uneori, am simțit că nu pot rezolva nimic fără ele.
 
Desigur, aceste medicamente nu au ajuns la cauza principală – au fost doar o bandă de ajutor – și în cele din urmă am găsit o modalitate de a-mi aborda anxietatea prin aceleași mijloace pe care învățasem să le abordez sănătatea glandei tiroide.
 
În acest articol, aș dori să explorez legătura dintre Hashimoto și anxietate. Voi acoperi:
 
  •  Simptomele tale indică că ai anxietate?
  • Abordarea convențională a tratamentului anxietății
  • Descoperim cauza principală a anxietății
  • Soluții pentru tratarea anxietății în mod natural
  • Soluții avansate atunci când nimic altceva nu pare să ajute
 
Te lupți cu anxietatea?
 

Întrecut, vorbeam cu o femeie minunată care se lupta cu anxietatea. Ea a văzut deja unele îmbunătățiri majore cu Hashimoto, prin utilizarea medicamentelor tiroidiene, precum și prin aplicarea unei diete Paleo, totuși anxietatea ei a persistat.

Majoritatea oamenilor nu știu cât de frecvent apare anxietatea in Hashimoto. Un studiu din 2004 a constatat o asociere între prezența unei tulburări de dispoziție sau anxietate și prezența anticorpilor anti-TPO. De asemenea, a menționat că o ușoară reducere a secreției de hormon tiroidian (cum ar fi cea găsită în hipotiroidismul subclinic) poate afecta și starea de spirit. Prin urmare, este posibil ca anxietatea pe care o simțiți să fie legată de tiroidă. De fapt, Trudy Scott, un nutriționist specializat în anxietate, raportează că până la 50% dintre clienții săi cu anxietate au Hashimoto!

Permite-mi sa te intreb…

În mod regulat sau frecvent, aveți anxietate sau vă simțiți stresați și copleșiți?

Aveți atacuri de panică sau vă simțiți incomod și inconfortabil în situații sociale?
 
Ai gânduri sau comportamente obsesive?
 
Aveți o minte ocupată care nu se va opri, sau vorbe de sine negative și probleme de somn?
 
Te găsești mâncând pentru a calma emoțiile stresante?
 
Aceste simptome de anxietate sunt foarte frecvente la persoanele cu tulburări tiroidiene. Știu cât de îngrijorătoare și copleșitoare se pot simți, așa că sunt încântat să vă spun că există o cale de ieșire și că nu trebuie să vă simțiți așa pentru totdeauna.
 

Abordarea convențională a anxietății

Abordarea convențională a tratamentului anxietății se concentrează pe utilizarea medicamentelor, inclusiv a ISRS (inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei: Prozac, Zoloft, Lexapro etc.) și a medicamentelor anxiolitice precum benzodiazepinele (Ativan, Xanax etc.).

Există multe efecte secundare bine documentate ale antidepresivelor și benzodiazepinelor, variind de la cele rare, dar grave – acțiunea suicidară,  acțiunea omicidă și chiar moartea – la cele mai frecvente – ceața creierului, creșterea în greutate, disfuncția sexuală și sentimentul deconectat de realitate. Și, după cum probabil ați ghicit, nu cred că anxietatea este cauzată de un „deficit de Prozac” sau un „deficit de benzodiazepină”, astfel încât utilizarea acestora pentru tratarea anxietății va masca doar simptomele, mai degrabă decât să abordeze cauza principală.

Ca farmacist care s-a specializat odată în psihiatrie, cred că majoritatea medicamentelor își au timpul și locul lor. Dacă medicamentele pot ajuta pe cineva să se simtă mai bine și să treacă printr-un moment dificil din viața lor, în timp ce beneficiile depășesc riscurile, atunci ar trebui să luăm în considerare utilizarea lor. Dar după propria mea călătorie personală cu recuperarea sănătății și pregătirea în medicină funcțională, am acum interesul de a ajuta oamenii să abordeze cauzele profunde ale anxietății lor și să caute soluții care să se bazeze pe intervenții în stilul de viață (și să nu conțină efecte secundare) .

Abordări neconvenționale ale anxietății 

Oamenii fac diverse lucruri în încercarea de a-și controla sentimentele de anxietate, frică, iritabilitate, gânduri obsesive, frustrare sau „moarte iminentă”, așa cum au fost descrise de unii atacurile de panică.

Unii oameni apelează la alcool pentru a-și medicamenta anxietatea. Acest lucru este deosebit de frecvent în situația de anxietate socială. Alcoolul ne poate reduce nivelurile naturale de inhibiție, făcându-ne, de asemenea, mai puțin conștienți de noi și mai bolnavi. Din păcate, acest lucru poate duce la o dependență de alcool și nu rezolvă cauza principală a motivului pentru care suntem anxioși în primul rând.

 Unii dintre cititorii mei au  folosit canabis pentru anxietate. Deși apreciez și prețuiesc rolul marijuanei medicale pentru diferite condiții, marijuana în sine nu este de obicei o alegere ideală pentru persoanele cu Hashimoto. În timp ce există diverse tulpini cu diferite proprietăți ale marijuanei, în multe cazuri, marijuana poate avea, de asemenea, efecte secundare nedorite, cum ar fi uitarea, paranoia, oboseala. Nu tocmai un tratament ideal pentru o persoană cu ceață cerebrală, anxietate și dificultăți în greutate!

În plus, din experiența mea, utilizarea pe termen lung a marijuanei poate produce sau exacerba apatia, care a fost inventată ca „sindrom amotivațional”. Știu pentru mulți dintre clienții mei cu Hashimoto, lipsa motivației și apatia sunt deja simptome foarte stresante.

Nu voi uita niciodată un client pe care l-am văzut în primele mele zile ca consultant farmacist. Era un tânăr deștept, frumos și  iubit, totuși a avut dificultăți în a se motiva. Inițial a venit la o consultație cu tatăl său pentru a mă întreba dacă vreunul dintre medicamentele psihotrope (antidepresive) pe care le lua ar putea contribui la lipsa sa de motivație.

În timp ce efectele secundare ale medicamentelor sunt întotdeauna o posibilitate, marele elefant din cameră era că folosea marijuana în fiecare zi, chiar începând dimineața cu fumatul. Tatăl său a fost surprins de faptul că marijuana ar putea avea acest efect asupra fiului său, deoarece el a folosit-o el însuși pentru stres, totuși nu i-a afectat propria motivație. Trebuie să ne amintim că chimia și situația fiecărei persoane sunt diferite și nu răspundem întotdeauna în același mod la aceleași substanțe!

Și, desigur, un alt motiv evident pentru care nu recomand canabis pentru majoritatea persoanelor cu Hashimoto este că este încă ilegal în majorita cauzează abordarea anxietății

CAUZELE APARITIEI ANXIETATII

 La scară largă, anxietatea, la fel ca majoritatea celorlalte simptome pe care le experimentăm, este un semn că ceva nu este în echilibru în corpul nostru sau în viața noastră.

Anxietatea ar putea rezulta din dezechilibre ale zahărului din sânge, anomalii ale hormonilor tiroidieni, un atac autoimun asupra glandei tiroide, deficiențe de nutrienți, sensibilități alimentare și chiar și alte cauze fundamentale, cum ar fi toxinele și infecțiile cronice.

O altă cauză comună a anxietății poate fi legată de răspunsul la stres. Dacă am avut experiențe traumatice în viața noastră, acest lucru ne poate predispune să fim mai anxioși și mai hipervigilanți. Dacă avem situații actuale care sunt în afara strategiilor noastre de coping, s-ar putea să ne simțim și mai anxioși.

Persoanele cu anxietate experimentează adesea un dezechilibru în hormoni și neurotransmițători – mesagerii chimici care reglează sistemele din corpul nostru. GABA, cortizolul și serotonina joacă un rol important în funcția creierului și pot fi dezechilibrate la persoanele care se confruntă cu anxietatea cronică.

Strategia mea față de anxietate este de a aborda cauzele fundamentale care stau la baza, precum și de a folosi abordări specifice, sigure și eficiente, pentru a reechilibra tiparele creierului și ale corpului. În timp ce cauzele profunde ale anxietății pot varia de la o persoană la alta, există mai multe strategii care funcționează rapid pentru majoritatea oamenilor și sunt ușor de implementat în viața de zi cu zi.

Îmi place să încep cu intervenții pe care le poți face pe cont propriu, care nu necesită o muncă de detectiv fantezistă. Acestea includ utilizarea alimentelor și a nutrienților pentru a vă echilibra starea de spirit!
 
Abordarea nutriției și răspunsul la stres sunt strategii fundamentale care vor ajuta 60-80% dintre oameni să depășească anxietatea. În unele cazuri, doar una dintre modificările de mai jos va fi suficientă. Pentru cele mai bune rezultate, vă recomand să le faceți pe toate să facă parte din viața de zi cu zi!
 
Strategii de reducere a anxietății fundamentale
 

1. Echilibrează-ți glicemia

 Una dintre cele mai importante strategii pentru a vă reduce anxietatea implică abordarea problemelor legate de glicemie. Schimbările de zahăr din sânge ne pot pune pe un val rusesc emoțional. După ce au consumat alimente bogate în carbohidrați, unii oameni consideră că glicemia lor crește prea repede, prea repede.

Acest lucru duce la o eliberare rapidă, uneori excesivă, de insulină (un hormon care reglează nivelul zahărului din sânge). Aceste creșteri ale insulinei pot provoca scăderea zahărului din sânge, care poate provoca simptome neplăcute, cum ar fi anxietatea, nervozitatea, senzația de amețeală, oboseala, foamea excesivă și iritabilitatea (sau senzația de „mânie”, așa cum îmi place să o numesc).

Vă puteți ajuta la echilibrarea glicemiei prin reducerea aportului de carbohidrați și prin creșterea aportului de proteine ​​și grăsimi. O dietă cu conținut scăzut de carbohidrați sau chetogenă (o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați în care organismul descompune grăsimile pentru combustibil în loc să se bazeze pe carbohidrați) ar putea fi benefică pentru unii.

De multe ori, micul dejun vă poate face sau vă poate sparge întreaga zi. Vă recomand să începeți ziua liberă, luând un mic dejun plin de grăsimi bune (de exemplu, lapte de avocado sau nucă de cocos), precum și o sursă bună de proteine, în timp ce vă limitați aportul de zaharuri (chiar și din fructe).

Unele opțiuni pentru micul dejun includ ouă cu avocado, hamburgeri și piureuri pe bază de proteine ​​și grăsimi.

În timp ce sărind peste micul dejun cu un post intermitent poate fi o modalitate fantastică pentru unii oameni de a se simți mai bine, de a pierde în greutate și de a-și reseta corpurile, poate fi un roller-coaster absolut pentru persoanele cu probleme de zahăr din sânge și probleme suprarenale in Hashimoto) și de obicei nu îl recomand. Singura excepție ar fi pentru cei care sunt deja adaptați la keto și ard cetone în loc de zahăr pentru combustibil.

În plus față de un mic dejun bun, vă recomand să consumați frecvent mese și gustări care conțin proteine ​​și grăsimi, pentru a vă echilibra glicemia pe parcursul zilei. Adăugarea de grăsimi precum uleiul de cocos în băuturile pe parcursul zilei vă poate face să vă simțiți mai liniștiți și mai adunați. (Asigurați-vă că băuturile nu sunt prea fierbinți atunci când decideți să beți din ele, deoarece uleiul fierbinte de nucă de cocos vă poate arde limba și gura.

În cele din urmă, suplimentele de aminoacizi vă pot ajuta la stabilizarea zahărului din sânge, diminuând anxietatea. Recomand Amino-NR sau Amino Cap Form Free să fie luate de trei ori pe zi. Alții au beneficiat și de utilizarea L-Glutaminei pentru scăderea zahărului din sânge (începând cu 500 mg pe zi).

Echilibrarea zahărului din sânge a făcut o mare diferență pentru mine, ajutându-mă la nivelul anxietății și reducându-mi anticorpii tiroidieni.

 2. Reduceți consumul de cafeină

Dacă în prezent beți cafea, sifon, ceai verde sau ceai negru, vă poate fi de folos eliminarea sau reducerea aportului de cofeină. Cofeina este un stimulent care ne poate face să ne simțim nervoși. De asemenea, poate duce la palpitații cardiace și la creșterea sentimentelor de anxietate. Știu că, personal, am o limită la cantitatea de cofeină pe care o pot avea într-o zi până când devin anxioasă.

Unii oameni, care metabolizează lent cofeina și nu o elimină eficient din corpul lor, pot să nu suporte deloc cofeină – nici măcar ciocolată! (Dacă sunteți voi, vă recomand să încercați roșcove, care este un înlocuitor de ciocolată, gustos, fără cofeină, autoimun, adecvat pentru paleo.)

Alții, care metabolizează rapid și sunt capabili să elimine cofeina mai repede din corpul lor, pot tolera mai multă cofeină zilnică fără ca aceasta să le afecteze nivelul de anxietate.

Indiferent de genele și metabolismul cofeinei, cu cât suprarenalele sunt mai slabe și cu atât nivelul de zahăr din sânge este mai dezechilibrat, cu atât este mai probabil să experimentați anxietate din cauza cofeinei. Acest lucru se datorează faptului că cofeina forțează producerea mai multor glucoză de către ficat, trimițând corpul pe un sistem rusesc de zahăr din sânge care poate declanșa anxietate.

Se întâmplă să fiu un metabolizator rapid, așa că pot tolera cofeina, dar într-adevăr depășeam asta în momentul diagnosticului inițial al lui Hashimoto. Obișnuiam să beau băuturi cu cofeină de șase până la opt ori pe zi, inclusiv la culcare. Nu eram conștientă de cât de multă cofeină mă influența, până când unul dintre medicii mei mi-a sugerat să mai reduc. Una dintre cele mai mari plângeri ale mele a fost că somnul meu era deseori prea ușor. Cele mai mici zgomote m-ar trezi. Am fost șocata atunci când reducerea cofeinei a rezolvat complet această problemă.

Alți clienți au reușit să elimine simptomele de anxietate, precum și durerile de cap, palpitațiile, insomnia și urinarea frecventă, reducând cofeina.

Dacă vă gândiți să reduceți aportul de cofeină, vă recomand să o faceți treptat în timp, în loc să renunțați dintr-o data, deoarece poate provoca simptome de sevraj, cum ar fi dureri de cap, oboseală și chiar vărsături.  Reducerea consumului de cofeină cu aproximativ 50% la fiecare una până la trei zile este un ritm bun pentru majoritatea oamenilor.

3. Îndepărtați alimentele reactive

Cele mai frecvente reacții alimentare responsabile de simptomele de anxietate se datorează glutenului, produselor lactate, soia, cerealelor (în special porumbului), zahărului, cofeinei (așa cum s-a discutat mai sus) și, în mod surprinzător, unora, nucile. Efectuarea de teste specifice de sensibilitate alimentară sau pur și simplu un proces de eliminare a alimentelor suspecte pentru o perioadă de timp (cu o dietă de eliminare), vă poate ajuta să vă descoperiți declanșatoarele alimentare.

 Pentru mine personal, nu mi-am putut da seama de ce am avut erupții menstruale și simptome ale sindromului premenstrual în câteva luni și nu în altele. În cele din urmă, după unele încercări și erori, mi-am dat seama că nucile mă fac nuci! Nu sunt 100% sigur despre ce este vorba despre nuci care provoacă această reacție, dar am văzut această reacție la numeroși clienți, în special cu migdale. Din acest motiv, evit nucile până astăzi. 

4. Echilibrează-ți Tiroida cu seleniu și medicamente pentru tiroidă

Având o cantitate excesivă de hormon tiroidian ne poate face extrem de anxioși, iritabili și  marginalizati. Acest lucru este atribuit în mod obișnuit bolii Graves, dar poate apărea și în boala  Hashimoto.
În primele etape ale lui Hashimoto, tiroida este atacată de sistemul imunitar. Anticorpii tiroidieni sunt un marker care ne permite să știm că sistemul imunitar distruge țesutul tiroidian.
Când celulele tiroidiene sunt descompuse, ele eliberează hormoni tiroidieni în sânge. Acest lucru provoacă creșteri ale hormonilor tiroidieni (sau un hipertiroidism tranzitoriu cunoscut sub numele de tirotoxicoză sau hașitoxicoză), precum și modificări ale dispoziției, urmate de apariția hipotiroidismului.
Unul dintre lucrurile care pot fi incredibil de utile pentru reducerea rapidă a atacului asupra glandei tiroide este seleniul. Un studiu a constatat că pe parcursul a trei luni, anticorpii tiroidieni (care indică agresivitatea atacului), pot fi reduși cu 50%. Mulți dintre clienții mei declară că se simt ca  noi, cu o doză zilnică mică de seleniu. Recomand seleniu metionină la 200-400 mcg pe zi.
În plus, dacă TSH este crescut sau suprimat, poate fi necesar să inițiați sau să ajustați hormonii tiroidieni. TSH ideal pentru majoritatea oamenilor este între 0,5-2 μIU / mL. Nivelurile care sunt prea mari sau prea mici indică un dezechilibru al nivelului hormonilor tiroidieni și au fost asociate cu diferite simptome, inclusiv anxietate.
5.PROBIOTICE
Studiile au descoperit că intestinul este responsabil de producerea neurotransmițătorilor, inclusiv a serotoninei, unul dintre neurotransmițători despre care se crede că ne lipsește de anxietate și depresie.
Bacteriile intestinale sănătoase ajută la producerea serotoninei, de aceea poate fi util să luați probiotice sau să consumați alimente fermentate. 
 
Dacă aveți gânduri obsesive, veți dori să stați departe de probiotice care conțin tulpini probiotice Streptococcus, deoarece acestea pot crește teoretic simptomele obsesiv-compulsive. (Există unele dovezi că bacteriile Streptococcus pot crea un răspuns imun, declanșând anticorpi care pot ataca țesutul corporal și pot duce la inflamația creierului care poate declanșa simptome asemănătoare TOC.) Deși nu am văzut încă pe nimeni care să se agraveze cu probiotice care conțin Streptococcus , este întotdeauna mai bine să fii în siguranță decât să-ți pară rău. Ca o notă laterală, dacă aveți simptome obsesiv-compulsive, vă recomandăm să vă testați intestinul pentru a observa o creștere excesivă a streptococului. Planta berberină poate ajuta la reechilibrarea acestei bacterii și, odată ce excesul bacterian a dispărut, de multe ori, simptomele obsesive pleacă cu ea. 

6. Supliment cu magneziu

Cercetările sugerează că un deficit de magneziu poate fi asociat cu anxietatea. Mai multe studii au descoperit că sentimentele de frică și panică pot fi reduse foarte mult cu un aport crescut de magneziu. S-a demonstrat chiar că are un efect pozitiv atât asupra anxietății post-traumatice, cât și asupra anxietății premenstruale.

Știm că magneziul joacă un rol important în creier, unde ajută la crearea unor căi neurologice puternice. Și mai interesant este înțelegerea faptului că magneziul controlează și axa hipotalamo-hipofizo-adrenocorticală (HPA), care este centrul sistemului de răspuns la stres al corpului. Acest lucru ar putea oferi o explicație de ce o deficiență de magneziu ar putea duce la creșterea stresului și anxietății atunci când axa HPA este dezechilibrată.
Alte semne ale unui deficit de magneziu includ dureri de cap, insomnie, constipație și crampe menstruale.
Vă recomand un supliment de magneziu pe tot parcursul zilei sau la culcare, dacă aveți insomnie sau o minte de curse atunci când încercați să adormiți. Versiunea cu citrat este cea mai bună dacă aveți tendința de a fi constipat (citratul de magneziu are efecte de înmuiere a scaunelor) și vă recomand versiunea glicinat dacă aveți tendința de a avea mișcări intestinale normale sau diaree. Rețineți că, pentru unii oameni, glicinatul de magneziu poate agrava simptomele de anxietate. Dacă observați că anxietatea dumneavoastră crește după ce ați luat glicinat de magneziu, încercați să treceți la citrat de magneziu.

Sau o formă de Magneziu care le acoperă pe toate. 

7. Gestionați răspunsul la stres

Una dintre modalitățile de a deveni mai puțin anxioși este să vă sporiți rezistența la stres prin susținerea sănătății glandelor suprarenale. Suprarenalele sunt două glande minuscule care stau deasupra rinichilor și produc hormonii de stres, inclusiv cortizolul.

Un semn că suprarenalele dvs. au nevoie de sprijin este dacă sunteți ușor copleșit, enervat, anxios sau iritat de alții. Pentru mine, indiciul suprem că suprarenalele mele sunt suprasolicitate și au nevoie de mai mult sprijin este dacă găsesc pe TOȚI enervanți și / sau pretențioși. Dacă există o zi în care mama mă sună să-mi spună salut și sunt enervată, iar câinele meu dulce ma calca pe nervi doar pentru că e câine, știu că suprarenalele mele au nevoie de TLC!
De obicei, constat că suprarenalele mele se stresează după o perioadă în care nu dorm suficient. Cel mai rapid mod de a prăbuși suprarenalele este privarea de somn, iar cel mai rapid mod de a le recupera este să vă odihniți suplimentar. Soluția? Trageți un pui de somn, dormiți sau mergeți la culcare devreme!
Dacă somnul suplimentar nu rezolvă problema, nu este posibil sau dacă ați avut un caz de anxietate pe termen lung, vă recomandăm să luați în considerare un alt mod preferat de a susține suprarenalele: luarea de plante adaptogene.
Un adaptogen, prin definiție, este o substanță care poate crește rezistența organismului la diferite tipuri de stres, inclusiv stresul fizic și emoțional.
Pentru a fi considerată un adaptogen, o plantă trebuie:
Sa nufie toxica pentru pacient la doze normale.
 Sa ajutate întregul corp să facă față stresului.
Ajutați corpul să revină la normal, indiferent de modul în care stresul afectează în prezent funcționarea persoanei.
Adaptogenii reduc atât sistemele hiperactive, cât și stimulează sistemele subactive din organism și se crede că vor ajuta la normalizarea axei HPA. Exemple de plante adaptogene care pot crește capacitatea organismului de a rezista la stres includ: ashwagandha, astragalus, ciupercă reishi, dang shen, eleuthero, ginseng, jiaogulan, lemn dulce, maca, schisandra, spikenard și suma. Aceste ierburi au fost utile în ameliorarea disfuncției suprarenale atunci când sunt utilizate în combinație cu vitamine și minerale.
 Clienții și cititorii care încep să ia adaptogeni suprarenali raportează adesea că oamenii din viața lor devin dintr-o dată mai puțin enervanți și mai exigenți și mai plăcuți.
Iată câteva strategii suplimentare pe care le recomand pentru a reduce stresul:
Faceți tot posibilul pentru a elimina, simplifica, delega și automatiza.
Fii mai rezistent fiind mai flexibil. Bruce Lee a spus odată: „Observați că cel mai rigid copac este cel mai ușor de crăpat, în timp ce bambusul sau salcia supraviețuiesc îndoindu-se cu vântul.”
Fă lucrurile care îți plac.
Ordinea și predictibilitatea sunt prietenii tăi.
Planifică-ți viața așa când poți.
Pune-te la curent cu facturile, carnetele de cecuri și listele tale îndelungate de rezolvat.
Păstrați spațiul curat și aerisit.
Programați orele pentru a curăța casa și a face mici lucruri in viața, nu doar evenimentele mari.
Asigurați-vă că programați și timpii de nefuncționare.
Evitați să ardeți lumânarea la ambele capete.
Masajul, acupunctura, meditația sau tai chi vă pot ajuta să vă relaxați.
Evitați multitasking-ul. Faceți câte un lucru pe rând și păstrați-vă toată atenția asupra acestuia înainte de a trece la următoarea sarcină. Faceți o mică pauză între sarcini.
Începeți un jurnal, faceți-vă propria listă și țineți cont de ceea ce vă face să vă simțiți mai bine și de ce vă face să vă simțiți mai rău.

8. Practică Mindfulness #TRCOACHING

 Mindfulness este un termen folosit pentru a descrie a fi conștient și conștient de momentul prezent. Aceasta implică observarea gândurilor și sentimentelor noastre, fără a „reacționa” la ele. Aceasta este probabil cea mai importantă sugestie: practicarea atenției vă va permite să vă controlați deliberat gândurile și emoțiile și este o strategie pe tot parcursul vieții care vă va ajuta în orice situație dificilă.
 
De obicei petrec timp cu fiecare dintre clienții mei care se luptă cu anxietatea, lucrând la exerciții și metode specifice pentru a-i ajuta să se concentreze și să controleze atunci când apare anxietatea. Aceste strategii funcționează și pentru prevenirea anxietății.
 
Unele dintre practicile mele preferate de mindfulness includ:
 
Meditație – Aceasta poate îmbunătăți concentrarea, reduce anxietatea și crește hormonii. Îmi place foarte mult bentita Muse pentru dezvoltarea unui obicei de meditație.
 
Yoga – S-a demonstrat că formele blânde de yoga, cum ar fi Yin Yoga și Hatha Yoga, calmează sistemul nervos și relaxează mintea.
 
Colorarea pentru adulților – Completarea unei cărți de colorat distractive (care nu necesită prea multă putere creierului) vă poate ajuta să vă concentrați gândurile și să explorați emoțiile care ar putea crește anxietatea.
 

Manifestarea – Aceasta înseamnă să fii creatorul propriului tău destin! Stabiliți o viziune pentru ceea ce doriți (sau cum doriți să simțiți), aveți intenția clară ca viziunea dvs. să devină realitate și aliniați-vă

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.