Algele de Mare în Tiroidă

Algele de mare și deficitul de iod

În cazul deficienței de iod, Tiroida se poate mări și forma Noduli. Prin urmare, cel mai bine este să luați zilnic iod într-o cantitate mică. 

Dar cum?

Sfatul este sa alegeți alge marine.  Cu mulți ani în urmă, am scăpat de Hipotiroidism prin aceasta suplimentare de alge. În această postare, vă voi arăta cum să abordați corect algele de mare. Se spune adesea: „Tiroida are nevoie de iod”. Așa este, dar doar jumătate din adevăr. De fapt, întregul corp are nevoie de iod. Ce se întâmplă în special cu Tiroida: are nevoie de iod pentru a produce cei doi hormoni Tiroidieni T3 și T4. Adesea este recomandat de către autorități să se mănânce sare iodată. Nu cred că asta este o idee bună. 

Pentru că acest tip de iod este potasiu artificial sau iodura de sodiu. Acest lucru nu este în niciun caz la fel de bun ca iodul natural. Algele de mare, pe de altă parte, conțin acest iod natural în cantități relevante.

Punctul cheie aici:

• Algele conțin nu numai iod, ci și o cantitate enormă de alți nutrienți și vitamine. Doar în combinație iodul este într-adevăr eficient.

Cum pot detecta deficiența de iod?

Deoarece deficitul de iod este cel mai adesea asociat cu hipofuncția, semnele precoce sunt asociate cu hipoglicemia și care sunt tipice pentru hipotiroidism: lipsa de concentrare, eficiența fizica limitată, lipsa de energie, creșterea greutății în ciuda unei alimentații corecte, oboseala si schimbări de dispoziție, fragilitatea părului si unghiilor. În plus, există o varietate de probleme digestive și un sistem imunitar slăbit în Hashimoto

. În caz de deficit de iod se dezvoltă noduli tiroidieni.

Cel mai cunoscut semn al deficienței de iod este mărirea benignă a glandei tiroide. Așa numita „Gușă”. Atâta timp cât glanda tiroidă crește uniform, implică o gușă difuză. Dar ceea ce se întâmplă mult mai des este creșterea glandei tiroide în locuri individuale. În funcție de dimensiunea nodurilor, aceștia sunt vizibili atunci când gulerul este deschis. Adesea noduli glandei tiroide nu sunt observați. Doar la o anumită dimensiune pot exista simptome clare precum: • Dificultatea de a înghiți, senzația că gulerul devine prea strâmt, un sunet fluierător atunci când este inhalat aerul. Aceste simptome pot apărea și în primele zile când dieta este schimbată pentru vindecare macrobiotică (MBH) și se consumă ulei de nucă de cocos. Datorită activității crescute a glandei tiroide, nodulii până acum nedetectați devin vizibili. Prin urmare, ar trebui să includeți alge marine cât mai devreme în dietă, astfel încât să existe suficient iod.

Sfaturi greșite Deoarece iodul nu poate fi produs de organismul însuși, acesta trebuie furnizat constant. Cum se face acest lucru, există nenumărate sfaturi pe Internet: • Adesea este recomandat șocul prin sare cu iod. Acest lucru este fatal, deoarece nu este iod natural, ci iodura artificială. Sfatul este să evitați cu strictețe sarea cu iod. Datele privind aportul de micrograme sunt foarte discutabile, deoarece nu țin cont de situația dvs. personală. 

Mâncați pește de mare o dată sau de două ori pe săptămână. Este prea puțin. Puteti manca pește mult mai des, chiar și în fiecare zi. Desigur, nu în fiecare zi un pește întreg ;-), ci câteva bucăți de pește, uneori dimineața, alteori la prânz, chiar seara. Nici căpșunile, nici fasolea verde nu conține cantități semnificative de iod. Spirulina și Chlorella nu sunt alge de apă sărată și conțin doar cantități mici de iod.

Autotest: Am suficient iod în organism? Pentru a determina dacă aveți suficient iod în organism, există un test simplu. Aveți nevoie de tinctură de iod din farmacie. Aplicați 2-3 picături pe o zonă mică abdominală sau a coapsei. Formează o pată, care ar trebui să rămână 24 de ore. Acest lucru arată că există suficient iod în organism. Dacă culoarea se estompează în mai puțin de 24 de ore, puteți repeta testul seric la laborator pentru a fi sigur. Desigur, nu puteți face duș în acest timp.

Contraindicații: Dacă testul se aplică așa cum este descris, iodul este fără efecte secundare. Doar dacă îl utilizați mult timp ca tratament, poate provoca pagube. Nu folosiți testul în boala Graves în stadiul acut de hipertiroidism pe o suprafață mare și nu repetați prea des. Poate provoca mâncărime și roșeață, Candida (infecție fungică a intestinului) sindrom Leaky-Gut („găuri în intestin”). În acest caz, testul trebuie repetat câteva săptămâni mai târziu după începerea dietei de eliminare AIP.

Iod și în Hashimoto Informația că nu puteți lua iod din alge marine în Hashimoto, este o informație greșită. Cert este că fiecare persoană are nevoie de iod, în special cu un sistem imunitar afectat. Se poate însă întâmpla să luați prea mult iod. Se poate obține prea mult iod dacă algele de mare nu sunt suficient de înmuiate, chiar și cu algele de mare puteți exagera, puteți avea supradozaj dacă nu verificați etichetele cu conținut de iod artificial din alte suplimente, alimente etc. Dacă aveți o hipofuncție primară a glandei tiroide, trebuie să luați medicamente. Doar cu iod nu puteți compensa hipofuncția. Restul dietei ar trebui să fie corect. Un pacient a reușit să-și îmbunătățească nivelul tiroidei cu ajutorul nutriției și cu alge marine. La cursul online „Managementul tiroidei” a scris: „Folosind alge, am putut întrerupe L-tiroxina acum trei luni. … chiar și „simptomele tipice ale menopauzei” au dispărut … „Ei bine, funcționează.

 Dar înainte de asta, un alt avertisment:

Atenție în caz de hipertiroidie! Atenție la gătitul algelor este o necesitate pentru persoanele cu: hipertiroidism Graves Basedow (formă autoimună de hipertiroidism). Chiar și cei care iau medicamente tiroidiene, cum ar fi L tiroxina sau Euthyrox, trebuie să fie atenți. Se poate ajunge foarte repede la hiperfuncție cu simptomele tipice precum transpirația, insomnia, tahicardie, anxietate sau altele.

Cum să începeți: 

Scepticii pot începe cu agar -agar, deoarece nu are gust și poate fi folosit la fel ca gelatina. Cu toate acestea, agarul nu conține iod. Dulceața de algă dulce poate fi folosită crudă, de exemplu, în salata de castraveți. Nu trebuie să gătiți Nori-Nori. Aceasta este o algă pe care toată lumea o cunoaște din Sushi. Algele Arame sunt delicioase, iar Kombude este deosebit de ușor de gătit, deoarece pur și simplu îl lași să fiarbă. Kombude conține cel mai mult iod. De aceea, nu este întotdeauna potrivit la început atunci când luați medicamente tiroidiene în același timp. 

Cum să gătiți alge marine? Alga de mare în Macrobiotic Kitchen (MBH) este servită ca parte normală a dietei zilnice. Le prepari doar în orez sau într-o supă, de preferință în ciorba miso dimineața. Prefer să gătesc algele pur și simplu în preparate vegetale. În special fasole și linte, această metodă este potrivită, deoarece algele de mare îmbunătățesc aromele naturale. Pentru a nu absorbi prea mult iod, algele sunt înmuiate înainte de gătit. 

Funcționează astfel: Înmuiați algele marine în multă apă rece timp de aproximativ o oră, după înmuiere, clătiți bine sub apă, nu folosiți aceeași apă, aruncați-o. Deoarece iodul este solubil în apă, excesul poate fi curățat ușor cu apă. Ce gust au algele de mare? Ei bine, cum ar trebui să explic un gust? Algele de mare sunt fară gust sau gust cu adevărat bun până te obișnuiești. Cel mai bun mod de a încerca este prin testare. Apropo: uimitor, mai ales copiilor le plac adesea algele de mare.

Câtă algă de mare este permisa zilnic? Nu este nevoie să vă faceți griji pentru o tiroidă sănătoasă. Contrar unor recomandări, este dificil de supradozat. Atâtea alge deodată nu poți mânca. Dacă prin comparație în Japonia, oamenii în mod tradițional mănâncă alge din vremuri imemoriale, atunci poți consuma 4 grame pe zi – adică 4 grame în formă uscată. Asta sună puțin, dar algele uscate sunt total ușoare. Dacă sunt înmuiate, volumul crește de multe ori. Regula este: Încercarea te face inteligent. Asta înseamnă că trebuie să te gândești la cantitate, care este bine tolerată. Unde sunt algele? Vă recomand să folosiți numai alge de calitate din comerț ecologic. Nu aș cumpăra niciodată alge de la producători care nu acordă o atenție deosebită locului din care provin algele. Expunerea la radioactivitate după dezastrul din Fuskushima ne obligă să acordăm o atenție deosebită folosirii algelor din alte ape. De aceea, nu recomand produsele finite, ci algele de mare, uscate de primă clasă.

Manipularea algelor este neobișnuită pentru noi. De aceea,va las  10 sfaturi pentru gătitul cu alge marine. Faceți clic pentru sfaturi www.jutta-bruhn.de

Spirulina și Chlorella

Această întrebare apare adesea: ce zici de algele Spirulina / Chlorella? 

Au același efect? Nu, nu au, deoarece acestea sunt cultivate ca microalge de apă dulce. Deci opusul algelor sălbatice din marea sărată. În plus, algele de apă dulce nu sunt pentru gătit, ci sunt luate sub formă de tablete. Cu Spirulina și Chlorella doriți să atingeți alte obiective, de exemplu, sunt folosite ca ajutor la detoxifiere metale grele.

Te-am convins? Incepeți direct și pătrundeți în lumea algelor cu iodul bun. Succes!
Sursa: www.jutta-bruhn.de

Traducere Echipa Tiroida România 🇷🇴

Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Znagoveanu Roxan
Znagoveanu Roxan
4 months ago

Buna ziua,
Va rog imi puteti spune,daca pot sa iau spirulina in tiroidita autoimuna micronodulara?
Va multumesc

Tiroida Romania
Admin
4 months ago

Buna Roxana, spirulina este alga de apa dulce, se poate administra ca detox dar cel mai bine este sa verifici si analiza de Iod seric. Multumim

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.