3 erori care te pot costa tiroida

Doriți să fiti sigur că medicii va ofera informații, cunostinte, oferindu-vă cel mai bun sfat posibil și îngrijirea medicală necesara?

Există trei greseli, comunica medicii – inclusiv endocrinologii – care te-ar putea costa Tiroida.
Atunci când ti-ai pierdut Tiroida sau funcția tiroidiana, ajungi in hipotiroidie – cu glanda tiroidă sau tiroidectomie – care va necesita monitorizare și tratament pe tot parcursul vieții.
Este posibil să aveți, de asemenea, simptome de hipotiroidism rezidual, care sunt dificil de rezolvat, chiar si cu tratament.
Acesta este motivul pentru care este important să știti despre aceste greșeli posibile înainte ca acestea să se întâmple, atunci când încă mai ai timp să iei măsuri care pot schimba cursul sănătății dumneavoastră.

1. Dupa ce tiroida a fost indepartata chirurgical.

Dupa o aspiratie/biopsie nedeterminata sau neconcludenta a unui nodul tiroidian când medicul identifică nodulul suspect tiroidian – dacă, datorită dimensiunii, creșterea e determinata „la rece” sau „la cald” în timpul testului de diagnosticare imagistică de absorbție – este important să se excludă posibilitatea de cancer tiroidian .
Următorul pas este de obicei o aspiratie cu ac fin (FNA) o biopsie a nodulului sau nodulilor suspecti. Atunci cand cancerul este descoperit, următorul pas este de obicei o tiroidectomie, o intervenție chirurgicală pentru a elimina glanda tiroida, impreuna cu tratamentul de urmarire. Se estimează că in SUA aproximativ 450.000 de noduli tiroidieni suspecti sunt descoperiti cu FNA anual. DAR doar pana la 30% din nodulii evaluati de către FNA sunt etichetati ca nediagnosticat/ neconcludent.
IVD paratiroidian o testare tiroidiana de 8 min – Monitorizarea nivelurilor iPTH în timpul paratiroidectomiei pentru un rezultat bun.
Evaluarea patologiei nu poate confirma sau nega prezența cancerului. De obicei, atunci medicii recomanda tiroidectomia .
Mai multi de 135.000 de pacienti pe an – aproximativ unul din patru dintre ei au un nodul nediagnosticat – sfârșesc prin a avea o tiroidectomie.
Provocarea ? Doar 20- 30% din acesti noduli nediagnosticati se dovedesc a fi maligni. Și asta înseamnă că, nu mai puțin de 100.000 din 135.000 de pacienti in fiecare an trec printr-o tiroidectomie inutilă, forțându-i să trăiască fără o glanda tiroidă si cu un hipotiroidism permanent.

Greșeala ? Un test tiroidian numit analiza FNA este disponibil de la o companie numita Veracyte, iar când acest test este utilizat ca parte a FNA, acesta poate ajuta la rezultate mai concludente cu privire la biopsia nodulilor tiroidieni.
NU face această greșeală ! – Înainte de a accepta o intervenție chirurgicală pentru un nodul nediagnosticat sau neconcludent, cere testul Veracyte tiroidian – Analiza FNA.

2. Iod radioactiv (RAI) Tratamentul pentru hipertiroidism fara a confirma daca aveti boala Hashimoto.
Simptomele de hipertiroidie includ adesea anxietate, puls ridicat al inimii, pierderea în greutate, insomnie și alte semne de o tiroida hiperactiva. Medicii de obicei ruleaza testul de stimulare tiroidiana hormonala (TSH), iar în cazul în care numarul este sub limita normală, sugerand hipertiroidism,  recomanda un tratament. In unele cazuri, medicii cer, de asemenea testul de stimulare tiroidiana a Imunoglobulinelor (TSI) care identifică anticorpii comuni în boala Graves. Ei pot rula, de asemenea teste de imaginistica/eco pentru a evalua tiroida si a confirma diagnosticul indus de hipertiroidia Graves. În cazul în care TSI și/sau rezultatele imaginistice confirma boala Graves, următorul pas este tratamentul, care poate include medicamente antitiroidiene, RAI, sau o intervenție chirurgicală .
Provocarea ? Mulți medici se bazeze numai pe TSH, sau TSH, FT4 și FT3 pentru a diagnostica hipertiroidismului. Ei neglijeaza testele tiroidiene de Anticorpi peroxidază (TPO), care pot identifica boala Hashimoto. Dacă aveți Hashimoto, s-ar putea sa aveti perioade temporare sau tranzitorii de hipertiroidism, care de obicei autodistrug glanda, în cele din urmă lăsându-vă in hipotiroidie. Din păcate, în unele cazuri, medicii vad TSH, FT4 și rar testul FT3 care sugerează hipertiroidism si recomanda un tratament de ablație imediată cu iod radioactiv (RAI). Acesta distruge glanda tiroida, în întregime sau în parte și, de obicei rezultatul este un hipotiroidism permanent.

Greșeala ? În cazul în care aveți o perioadă de hipertiroidism- boala Hashimoto, în mod normal nu aveti nevoie de RAI. Și astfel s-ar putea termina o glanda tiroida chimic, iar hipotiroidismul devine permanentă si inutil.
NU faceti această greșeală! – Înainte de a accepta RAI pentru hipertiroidism, asigurați-vă că medicul ruleaza testele de diagnostic complet – inclusiv un test de imagistica, TSI și ATPO – și s-a exclus posibilitatea ca aveți o fază de hipertiroidism a bolii Hashimoto.

3. Iodul radioactiv (RAI) , tratament sau chirurgie pentru boala Graves, fara a încerca medicamentele antitiroidiene.

Așa cum s-a discutat, diagnosticul de boala Graves se face de obicei prin teste de sânge – Hormonul de stimulare hormonala (TSH), Free T4, Free T3 și de stimulare tiroidiană Imunoglobulina (TSI). In unele cazuri, un test de imagistica cu absorbtie este efectuat pentru a evalua dacă tiroida produce in exces hormon tiroidian. Confirmând boala Graves, unii medici recomanda un tratament imediat cu RAI, sau mai rar, o îndepărtarea chirurgicală a glandei tiroide.

Greșeala ? Dacă aveți boala Graves ai putea avea de fapt o remisie a simptomelor si anticorpiilor – în esență, funcția tiroidiană revine la normal – după o cură de antitiroidiene de sinteza . Din păcate, în cazul în care un medic a recomandat imediat RAI sau chirurgie, nu există nici o cale de întoarcere. Tiroida este indepartata chimic sau chirurgical, și veti fi in hipotiroidie pentru toata viață.
NU faceti această greșeală! – Înainte de a accepta Rai sau intervenția chirurgicală pentru boala Graves, asigurați-vă că medicul a evaluat cu atenție si a urmat procedura completa pentru diagnosticare.

 

Traducere Echipa Tiroida Romania

Sursa : About Health

Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.