Vitamine în Hashimoto și Hipotiroidism

 

Știați că, mai mult de 93 % din totalul suferinzilor cu Hashimoto au deficit de vitamina D? Deficiența de vit. D și Hashimoto sunt mână în mână.

Nu suferi de tiroidita Hashimoto?

Ei bine, 94 până la 98 la % din suferinzi de hipotiroidism sunt deficitari. Cu alte cuvinte, dacă ești în hipotiroidie, atunci ești garantat cu deficit de vitamina D. Dar, înainte de a alerga la magazin pentru a stoca vitamina D, trebuie să citiți acest post până la sfârșit.

E mai mult decât vitamina D, în unele cazuri suplimentarea cu vitamina D poate agrava starea dvs. Anumite deficiențe de vitamine au fost asociate cu Hashimto și hipotiroidism. Cu toate acestea, tot mai multe dovezi arată că vitamina D, precum și alte deficiențe de vitamine solubile în grăsimi, joacă un rol central în ambele : Hashimoto și hipotiroidism.

Hashimoto și deficitul de vitamina D

Când vine vorba de deficiența Hashimoto si vitamina D, s-a ajuns la întrebarea carnea de pui sau ouă?

Un studiu recent a fost efectuat pentru a  răspunde la această întrebare foarte importantă. Suplimentarea cu vitamina D reduce nivelul de ATPO la pacienții cu boli tiroidiene autoimune: Un studiu deschis marcat randomizat, controlat. Aici :

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27186560

„CONCLUZIE: Vitamina D la AITD (pacienți cu boli autoimune) poate avea un efect benefic asupra autoimunitatii ca probe prin reducerea semnificativă a titrurilor TPO-Ab.” Acest studiu arată că nu numai suplimente de vitamina D dar și de calciu ajută la îmbunătățirea tiroiditei Hashimoto …

… Se poate îmbunătăți Hashimoto drastic.

După 3 luni de suplimentare zilnică echivalent a 8.500 UI vitamina D3 și 1.250 mg de carbonat de calciu/ zi, se reduc ATPO la 46,7 %. Asta spune mult!

Așa că, cum poți recrea acest lucru și singur? Ei bine, suplimentul de carbonat de calciu este ușor de obținut. Eu vă spun exact cum să faceți cel mai sigur și eficient supliment de carbonat de calciu din coji de ouă :

Supliment de calciu din Coajă de Ou

Strângeți cojile, în frigider, într-o caserola. Când ați strâns aprox. 15/20 coji, le spălați și le curățați bine (inclusiv membrana din interiorul cojilor o eliminați) le puneți la fiert..după care, într-o tavă de copt în cuptor. După 10min. le scoateți și le râșniți, până obțineți un praf fin. Recomandăm să luați acest supliment de calciu dimineața la masă – 1 linguriță cu suc de portocale pentru a ajuta la îmbunătățirea absorbției. După cum am menționat, obținerea de calciu adecvat este esențial pentru sănătatea tiroidei. Acesta ajută la scăderea inflamației, stimulează metabolismul, și ajută la prevenirea cancerului, printre alte beneficii terapeutice. Dar, de asemenea, ajută la reglarea nivelului de calciu în organism pentru a reduce nivelul hormonului paratiroidian. Acest lucru înseamnă o reducere și mai mare a inflamației și un impuls mai mare pentru metabolism și funcția tiroidiană.

Pentru aceasta, pacienți mai folosesc încă o a treia vitamina..

Vitamina A ajuta la scăderea hormonului paratiroidian prin echilibrarea raportului de calciu și fosfor din corp. Și atât vitamina D cât și vitamina K sunt esențiale pentru celule să utilizeze în mod adecvat calciul, este de asemenea important pentru scăderea hormonului paratiroidian. Vitaminele A, D și K sunt esențiale pentru reglarea calciului adecvat și restabilirea funcției tiroidiene.

Așa că, dacă vrei rezultate mai bune pentru Tiroidă încercă suplimentul de calciu din cojile de ouă și vitaminele ADK. Formula pentru o reducere mai mare a inflamației și un impuls mai mare a metabolismului și funcției tiroidiene. Completând cu Vitamina D, niciodată suplimentul de vitamina D nu se administrează fără vitamina A, foarte important atât în Hashimoto cât și în hipotiroidism. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de suplimente, mulți oameni iau „cum știu mai bine”.

Vă rugăm să țineți cont de faptul că nivelurile de vitamina D ar trebui să fie între 50 până la 60 nmol / l (20 la 24 ng / ml). Nivel prea mic sau prea mare de vitamina D este asociat cu diverse complicații de sănătate. Faceți analizele hormonale și ale vitaminelor în Tiroidă.  Cu toate acestea, cel mai important lucru de remarcat este că …vitamina D ar trebui să fie întotdeauna completată împreună cu vitamina A. Prea mult se poate crea o deficiență în cealaltă. Acesta este un motiv pentru care încercăm să găsim o formulă ca : Vitamina ADK Formula tiroidiană.

La fel ca vitamina D, vitamina A este de asemenea cunoscută ca fiind deficitară în ambele probleme : hipotiroidie și boala Hashimoto. Așa că, suplimentează cantități mari de vitamina D și vitamina A în acest proces. Vitamina A este la fel de important pentru sistemul imunitar funcția tiroidiană. Pentru început, Vitamina A este necesară pentru corpul tău de a utiliza hormon tiroidian (T3). Studiile au demonstrat că un TSH semnificativ mai mic, crește în mod semnificativ hormonul tiroidian activ T3. Acest studiu a analizat răspunsul funcției tiroidiene la suplimentarea cu vitamina A in pre-menopauza și nu numai..

Rezultatele după încheierea studiului de 4 luni au fost destul de semnificative, inclusiv..

• 30% până la 33% reducere la TSH.

• 38% la 61% creștere în T3 .

• scădere cu 16% până la 23% în T4 .

Aceste rezultate au fost, fără a folosi nici un fel de medicament tiroidian, ceea ce este destul de uimitor. Cu toate acestea, înțelegerea acestor rezultate este importantă. Creșterea în hormonul tiroidian T3 și scăderea hormonului tiroidian T4 este adesea un indicator, îmbunătățirea funcției tiroidiene a rezultat o conversie îmbunătățită a T4 la T3 la nivelul ficatului. Dar există și alte funcții importante de vitamina A, care sunt destul de utile pentru suferinzii Hashimoto.

1. Vitamina A poate ajuta la scăderea ATPO . Estrogenul este bine cunoscut de a conduce producerea de ATPO în tiroidita Hashimoto. Vitamina A, ajută la reducerea de estrogen, și, prin urmare, poate contribui la îmbunătățirea nivelului de anticorpi.

2. Vitamina A poate calma Sistemul imunitar hiperactiv (si inflamația). Vitamina A este bine cunoscută pentru rolul său important în reglarea imunității, în special în intestin. Cu toate acestea, ea poate ajuta, de asemenea, reglementarea celulele dumneavoastră T care conduc o mare parte a inflamației cauzate în tiroidita Hashimoto. În tiroidita Hashimoto, poate exista o superproducție de celule T helper care produc cantități mari de citokine inflamatorii. Vitamina A ajută la promovarea producerii de celule de reglementare T, care lucrează pentru a închide reacția imună. Cu alte cuvinte, Vitamina A ajuta să se asigure că există suficiente celule T de reglementare disponibile pentru a curăța inflamația și mizeria cauzată de sistemul imunitar supra-activ. Acesta este motivul pentru care vitamina A este atât de importanta în prevenirea și / sau reducerea tot felul de alergii, inclusiv alergiile alimentare.

Dacă suferiți de Hashimoto (sau hipotiroidism, în general), Vitamina D poate fi o salvare. Cu toate acestea, suplimentarea în monoterapie Vitamina D nu este, în general, cea mai bună soluție. Nu puteți neglija nevoia de echilibru în mod corespunzător cu vitamina A. Folosind împreună vitamina A și vitamina D vom avea un echilibru corect, mai sigur, mai eficient în reglarea ATPO, sistemului imunitar și inflamației.

Sursa : http://www.forefronthealth.com 

Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.