STTM-STop Tyroid Madness – Janie A. Bowthorpe

Povestea mea

Personal am plecat de la un Iad de 20 de ani și mi s-a spus că eram „normală” în ciuda simptomelor debilitante.

Numele meu este Janie. Sunt fiica unei mame hipertiroidiene care a eliminat tiroida la o vârsta de 22 de ani. Nu m-am gândit la nimic atunci când am dezvoltat și eu aceeași problemă. Eram tânără, sănătoasă și invincibilă! Dar privind înapoi, ceva se întâmpla după nașterea celui de-al doilea copil, când aveam 27 de ani. Când am alăptat, am avut 8 boli în nouă luni, culminând cu pneumonie. Același scenariu de boală cronică a avut loc 2 ani mai târziu după nașterea celui de-al treilea copil. În plus, am fost slabă. Brațele mele nu puteau să-mi țină bebelușii mai mult de câteva minute și trebuia să îi dau continuu soțului meu. A fost dezgustător să nu-mi țin copiii în brațe, dar pur și simplu am crezut că eram obosită, fiind mama a doi copii, apoi a trei copii sub vârsta de cinci ani!

Când a început teroarea mea reală

Aveam 30 de ani și am început o carieră de instructor de fitness. După fiecare după-amiază, un program de o oră, nu numai că nu reușeam să mă recuperez, bătăile inimii mele erau haotice și deveneam progresiv din ce în ce mai obosită cu fiecare oră care trecea. Până la ora 20, eram un caz de oboseală debilitantă și profundă. Când mă prăbușeam în pat, inima ar fi sărit din piept și brațele erau ca niște greutăți moarte. Am fost extrem de fierbinte; Am avut insomnie chinuitoare ore întregi cu oboseală copleșitoare. Când mă trezeam a doua zi dimineața, mă simțeam ca și cum aș fi condus o mașină cu 18 roți și aș fi fost lovită de un zid de beton. Nu pot descrie cât de groaznic m-am simțit. Și acest scenariu s-a întâmplat de fiecare dată după ce predam ora la clasă. Nu este nevoie să spun că, până la vârsta de 31 de ani, am avut un diagnostic dubios de „hipotiroidie limită” cu un TSH de 5. Am fost pusă pe Synthroid (Eutirox), TSH mi-a scăzut în intervalul „normal” și mi s-a spus că acum eram „Tratată corespunzător”. Dar spre dezamăgirea mea extremă, scenariul debilitant de mai sus a continuat exact așa cum a fost și înainte de a ajunge pe Synthroid. Am fost obligată să îmi termin cariera mea iubită de instructor de fitness după doar 2 1/2 ani.

Și mai multe nenorociri

Iadul „tratat în mod corespunzător” urma să continue pentru mai mulți ani în timp ce eram pe Synthroid și mai târziu pe Levoxyl, indiferent cât de mult luam. Nu numai scenariul de mai sus a continuat oricând și de fiecare dată când am încercat să fac o activitate … Nu am putut să fac nici un fel de activități în aer liber cu copiii mei, fără să plătesc un preț. Nu am putut să-mi petrec timpul cu cumpărăturile sau mersul lung cu prietenii din cauza lipsei mele de rezistență. Am fost limitată în abilitățile mele de vacanță cu familia din cauza rezistenței mele proaste și a reacțiilor extreme la exerciții sau la soare. Nu am reușit să joc Volei din cauza slăbiciunii paralizante din brațele mele, doar 15 minute de joc. Trebuia să aleg locuri de muncă cu atenție pentru a evita starea și mișcarea pe termen lung. A trebuit să mă confrunt cu o depresie cronică scăzută, chiar dacă am fost „tratată în mod adecvat”. Dacă încercam să fac o activitate departe de casă, eram nevoită să iau o zi și mai multe pentru a mă „recupera” de la rezultatele debilitante descrise mai sus. Am cheltuit mii de dolari și am încercat să aflu ce a fost greșit și fără nici un rezultat. Am fost întotdeauna „tratată în mod adecvat” cu un medicament de T4 numai cu TSH „țintă”.

Doctor după doctor, diagnostic după diagnostic

În timpul acestor ani tratați numai cu T4, am văzut o mulțime de doctori și am fost testată pentru orice condiție imaginabilă. Am făcut teste pentru hipoglicemie; Am avut o biopsie musculară dureroasă; Am făcut testul ACTH Stim; Am luat sânge pentru fiecare problemă hormonală imaginabilă; Am făcut un test de alergare; Am luat beta-blocante; Am purtat un monitor de inimă; Am făcut teste neurologice bizare și extrem de dureroase. Mi sa spus că am avut sindromul de oboseală cronică (CFIDS). Mi sa spus că am avut o tulburare de metabolism energetic neobișnuit. Am fost testată pentru boala Glycogen Storage. Mi sa spus că am o „tulburare mitocondrială” – un prognostic care s-ar înrăutăți. Și singură, am văzut asemănări cu ceea ce am avut pentru Dysautonomia – o reacție excesivă a sistemului nervos autonom. Dar niciodată nu a existat un diagnostic concludent cu privire la ceea ce am avut și nu a fost niciodată „tiroida mea”.

Trebuia să renunț

Până în 2002, problemele mele au devenit atât de grave încât am fost în cele din urmă gata să încep aplicarea pentru dizabilități de securitate socială. Nu puteam să stau mai mult de 30 de minute fără  supra-reacție bizară și debilitantă disautonomică. Eram mizerabilă și stăteam la fereastră și plângeam.

O minune

Dar anul 2002 a fost o surpriză pentru viața mea. Din moment ce nu puteam face altceva decât să stau la computer, am cercetat zile întregi. Și, în final, rezolvam lucrurile pe cont propriu, puțin câte puțin, într-un mod pe care nici un medic nu mi-l dăduse vreodată. S-a constatat clar că problema mea a fost, de fapt, tiroida mea și de a fi pe un medicament inferior numit T4 , aka tiroxină sau levothyroxine și fiind ținută ostatic la un test de laborator inadecvat numit TSH . Și am dovedit-o. Prin trecerea la tiroida naturală deshidratată în iulie 2002, viața mea s-a schimbat la 180 de grade! Nu mai aveam nici o reacție disautonomică pe care am suferit-o de mai bine de 20 de ani. Plecat! Kaput! Nu a fost nimic altceva decât un miracol care mi-a schimbat viața. În timp ce mă îndreptam spre doza mea optimă, fără simptome, de 3 3/4 grain (care este diferită de fiecare persoană), mi-am văzut părul și pielea moale, depresia mea cronică dispărută, constipația mea dusă, brațele și picioarele mele slabe și picioarele dureroase dispărute. Și, cel mai bine, am recâștigat energia și rezistența unui adolescent. Mai târziu, doza mea optimă a fost de 4 grain datorită dominării estrogenului, iar după au fost 3 1/2 boabe.

Chemarea mea: Opriți nebunia tiroidiană

În toamna anului 2002, am început să utilizez Grupul de tiroidă naturală pe Yahoo, pentru a obține info despre tiroidă naturală deshidratată. Am crescut împreună. Am discutat despre toate lucrurile legate, despre lucrul în laborator, despre cercetarea și cărțile citite și, mai ales, ne-am ascultat unul pe celălalt. Și din acel grup, alături de frustrarea și furia repetată la tratamentul SĂRAC continuu și ideologia RIGIDĂ față de pacienții cu tiroidă, a apărut acest site, Stop the Madness Thyroid LLC – o muncă de iubire alimentată de dezgust și furie și un site care a apărut pentru prima oară în decembrie 2005. Intenția mea a fost de a educa pacienții pe baza înțelepciunii altor pacienți. La rândul său, aceste informații ar putea fi luate în biroul medicului dvs. pentru a fi utilizate pentru un tratament mult mai bun.( în acest mod a apărut și varianta românească Tiroida România) Acest site este dedicat MILIOANELOR de pacienții tiroidieni din întreaga lume, care se străduiesc să se simtă mai bine … să trăiască din nou … în fața unui tratament medical bine înțelept, dar ignorant, cu T4, precum și testul de laborator TSH – ambele care ne păstrează bolnavi, pe măsură ce îmbătrânim.

Tiroida deshidratată naturală.

O „boală invizibilă” În ciuda poveștii de mai sus, ați fi surprins să citiți că cei mai mulți oameni care m-au cunoscut în toți acei ani mizerabili ar fi șocați să creadă că am trecut prin toate astea? Este tipic pentru o „boală invizibilă”, făcută de o profesie medicală oarbă și robotică, care să vă proclame „normal” pentru că un spot de cerneală pe o bucată de hârtie spune acest lucru și vă elimină simptomele cu alte medicamente farmaceutice. De asemenea, puteți trăi invizibil și, pur și simplu, puteți falsifica cele mai bune lucruri pe care le puteți face din jenă despre o problemă în care nu puteți obține un diagnostic sau un tratament potrivit. Adică, deși toate cele de mai sus au avut loc la fel cum ați citit, am crescut trei copii, am avut propria linie de bijuterii, am păstrat o casă mare, am făcut fiecare Crăciun special, fiecare aniversare specială, am primit o diplomă de masterat, am avut o afacere de consiliere, am predat cursuri de educație continuă de auto-ajutor la colegiu, predat în școala publică câțiva ani, am participat la săpături arheologice, precum și alte activități din viață. Dar am plătit deseori prețuri orizontale și private …. Și mi-am adaptat viața peste tot pentru a putea face unele dintre cele de mai sus. Mulți, mulți dintre noi suntem la fel când suntem doar pe T4. Se pare că Dysautonomia mea nu a fost „cauzată” de T4, deoarece Dysautonomia este legată de prolapsul valvei Mitral (pe care o am), o condiție a inimii benigne care înseamnă că această supapă este un pic slabă. Dar este vorba de realizarea în retrospectivă că tratamentul necorespunzător al T4 agravează orice condiție pe care o puteți avea deja. Acest lucru era valabil mai ales pentru mine. Am fost dezactivată de sistemul meu nervos autonom. Și am fost foarte norocoasa  că trăiesc pe Tiroidă deshidratată naturală.

Pentru mai multe detalii cu privire la povestea mea, precum și informații care vă pot schimba viața, recomand recomandarea revizuită a cărții STTM , bazată în totalitate pe experiențele pacienților repetate, la nivel mondial și pe înțelepciunea câștigată din toate acestea.

Când am creat site-ul STTM (Stop Thyroid Madness), a fost pentru a contracara sfaturile neplăcute pe care le vedeam pe internet, care păstrau bolnavii, bolnavi. Scopul a fost de a educa pacientul care, la rândul său, ar putea să ia această informație la biroul fiecărui medic și să ceară schimbarea … sau să găsească un medic mult mai bun. Dar … pacienții  cereau o carte, a fost ideal, deoarece o carte poate să dețină mai multe detalii decât un site fără să fie copleșitor. Oamenii doreau ceva în mâinile lor pentru a învăța și a lua în biroul medicului. Așadar, am publicat în sfârșit cartea STTM și am adăugat mult mai multe. Acum a fost trimisă în peste 31 de țări, pe lângă cantitățile mari trimise în Statele Unite, Canada, Australia și Marea Britanie.” 

În plus, există acum o carte STTM II – fiecare capitol scris de mai mulți profesioniști medicali și vă permite să obțineți mai multe detalii din mintea de medici bine instruiți. 

Această „biblie a tratamentului tiroidian” conține cea mai mare parte a ceea ce puteți găsi pe site-ul STTM, dar multe altele :

 •  multe detalii despre istoricul utilizării T4 și al eșecurilor sale la nivel mondial
 • Istoria tiroidei deshidratate și a succeselor acesteia
 • Un capitol întreg despre testul TSH
 • Un capitol întreg despre T3 și modul în care se tratează
 • Mai multe despre cauzele hipotiroidismului
 • Mai multe detalii în două capitole ample privind disfuncția suprarenală
 • Un capitol despre problemele de sănătate mintală
 • Un addendum exhaustiv privind modul de interpretare a laboratoarelor de cortizol din saliva, suprarenale/ hipopituitar.
 • Un capitol special pentru medici
 • Informații pentru pacient privind dozarea tiroidei deshidratate
 • Nou capitol despre suplimente și alimente bune
 • Mai multe detalii despre glandele suprarenale, cum se trateaza cu T3 sau NDT (numit T3CM)
 • Detalii suplimentare despre Reverse T3 și modul de tratare a acestuia
 • Mai multe despre problemele Hashimoto plus Gluten
 • Detalii suplimentare despre fier, feritină și analize
 • Rezumatul modului de citire a rezultatelor dvs. de laborator, plus cum să vă pregătiți pentru test
 • O schemă de flux hormonal

Sursa:  

https://stopthethyroidmadness.com/my-story/ 

Traducere: Echipa Tiroida România 🇷🇴

Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.