Remedii Naturale pentru Nodulii Tiroidieni

Nodulii tiroidieni sunt foarte frecvenți la femei cât și la bărbați, dar par să apară mai mult la femei. Aceștia pot fi tari sau lichizi în interior și se pot dezvolta în Tiroidă. Uneori sunt vizibili din afară ca o umflătură pe gât, dar ei pot fi, adânc în interiorul tiroidei și pot fi văzuți doar atunci când se face o ecografie. Nodulii tiroidieni pot fi de diferite dimensiuni și pot fi doar unul sau mai multi. Aceștia sunt în mare parte non-canceroși, dar 5 până la 10% dintre cazuri sunt diagnosticate ca fiind canceroase. Uneori medicii recomandă tratamentul chirurgical sau tratamentul cu iod radioactiv pentru nodulii tiroidieni, dar cel mai adesea ei ( ar fi ideal) vă pot cere să îi lăsați în pace și să îi monitorizați în mod regulat. Între timp, puteți încerca aceste tratamente naturale pentru a trata nodulii tiroidieni astfel încât să nu se înrăutățească. Aceste remedii sunt ușor de utilizat și vă ajută să vă tratați complet nodulii tiroidieni.

Consumați fructe de mare

Fructele de mare sunt bogate în iod natural și consumul de fructe de mare în mod regulat va ajuta la furnizarea glandei tiroide cu iod suplimentar. Acesta este un remediu natural perfect pentru nodulii tiroidieni, deoarece iodul joacă un rol foarte important în tratamentul lor. Deci, fă din fructele de mare o parte obișnuită din dieta zilnică. Mâncați o mulțime de pește uleios, precum și alte fructe de mare pe care le preferați.

Evitați mucusul din alimente

Excesul de mucus poate provoca alte efecte asupra stării dumneavoastră dacă aveți noduli tiroidieni. De aceea, cel mai bine este să evitați alimentele care produc mucus, cum ar fi margarina, alimentele prăjite, produsele lactate și alimentele procesate. Această schimbare dietetică va beneficia cu siguranță de starea dumneavoastră și va împiedica înrăutățirea acesteia.

Reduceți consumul de zahăr

Dacă aveți noduli tiroidieni, afecțiunea se poate agrava dacă sistemul imunitar este compromis și există o inflamație în corp. Zahărul face sistemul imunitar mai slab și crește inflamația în organism. Prin urmare, vă va fi benefic să eliminați aportul de zahăr. Acesta va fi cel mai bun tratament natural pentru nodulii tiroidieni și va ajuta la prevenirea măririi lor.

Ginseng

Ginseng este o plantă folosită încă din medicina tradițională chineză pentru a trata multe boli. Conține compuși care au natură antiinflamatorie și ajută la tratamentul ulcerelor. Luând-o în mod regulat, veți ajuta să micsorați nodulii tiroidieni. Această planta vă ajută să vă relaxați și să dați un sentiment de bunăstare. Ia extract de ginseng pe plan intern în fiecare zi, deoarece va ajuta la vindecarea nodulilor tiroidieni .

Citrice

Citricele se dovedesc a fi benefice în reducerea formării mucusului care poate ajuta la tratamentul nodulilor tiroidieni. Mâncați o mulțime de citrice, cum ar fi lămâi, limes, portocale etc., zi de zi, deoarece acestea vor ajuta la diminuarea considerabilă a dimensiunii nodulilor. Puteți mânca fructele întregi sau în formă de suc. Acestea pot fi, de asemenea, adăugate la ceai pentru a adăuga aroma și a obține cele mai bune beneficii pentru sănătate.

Acizi grași

Acizii grași se dovedesc a fi foarte benefici ca tratament natural pentru nodulii tiroidieni. Ajută la menținerea sănătății țesuturilor și reduc inflamația. Ar trebui să consumați alimente care conțin acizi grași esențiali în mod regulat. Nucile și semințele sunt cunoscute ca fiind cele mai bune surse naturale de acizi grași și ar trebui să facă parte din dieta zilnică dacă aveți noduli tiroidieni. Alte surse care conțin acizi grași sănătoși sunt avocado, semințe de chia, ulei de nuci de macadamia și ulei de măsline virgin.

Bladderwrack

Bladderwrack a fost folosit din vechime pentru a trata problemele legate de tiroidă. Este o algă marina și conține cantități mari de iod natural. Aceasta face să fie unul dintre cele mai naturale cure pentru tratarea nodulilor tiroidieni, deoarece iodul este necesar pentru buna funcționare a glandei tiroide și previne bolile tiroidei. Aceste alge marine conțin, de asemenea, mineralele magneziu, fier, zinc etc., care vă vor ajuta să îmbunătățiți sănătatea țesuturilor corpului.

Ulei de cocos

Uleiurile polinesaturate pe care le folosim pentru gătit pot avea un efect foarte negativ asupra glandelor tiroide. De fapt, studiile arată că acestea joacă un rol major în dezvoltarea nodulilor tiroidieni și a altor probleme ale tiroidei la mulți oameni. Uleiul de cocos este foarte sănătos și nu conține compuși polinesaturați. Ajută metabolismul și funcția de bază a glandei tiroide. Deci, dacă aveți noduli tiroidieni și metabolismul dvs. este lovit din cauza asta, uleiul de nucă de cocos consumat va fi foarte benefic pentru dumneavoastră. Puteți înghiți doar două linguri de ulei de nucă de cocos virgin zilnic sau puteți presăra peste alimente și salate.

Sargassum Sargassum este o plantă care a fost folosită ca medicament tradițional chinez pentru tratarea tulburărilor tiroidiene. Este bogat în iod, care este foarte benefic în tratarea nodulilor tiroidieni, deoarece chiar cauza lor apare ca fiind un deficit de iod la mulți pacienți. Deci, măriți aportul de iod, savurând zilnic câte o sargassum tee. Acest lucru va ajuta la restrângerea nodulilor tiroidieni destul de eficient atunci când luați de trei ori pe zi în mod regulat și pentru a preveni recurențele lor.

Cremă naturală de progesteron Progesteronul hormonal joacă un rol vital în menținerea sănătății glandei tiroide la femei. O deficiență a acestui hormon poate determina dezvoltarea nodulilor tiroidieni. Prin urmare, cel mai bine este să completați nivelul natural de progesteron al corpului prin utilizarea cremei de progesteron. Acest lucru va ajuta la echilibrarea nivelurilor deranjate ale acestui hormon din corpul dumneavoastră și va oferi un tratament natural pentru nodulii tiroidieni.

Utilizați argilă de bentonită

Argila bentonită este folosită în mod obișnuit ca agent de curățare internă și externă. Ajută la eliminarea toxinelor acumulate din corpul dumneavoastră și aduce un sentiment de bunăstare. Acest lut absoarbe toxinele din sistemul dvs. și este ușor de eliminat. Puteți bea zilnic o linguriță amestecată în apă. De asemenea, aplicați o mască de argilă de bentonită deasupra gâtului, deoarece se spune că absorb toxinele nocive. Acest lucru vă va oferi un tratament natural pentru problema nodulilor tiroidieni.

Bamboo Plant Mucusul excesiv vă poate afecta starea mai mult dacă suferiți de noduli tiroidieni. Se spune că partea comestibilă a plantei de bambus este foarte eficientă în reducerea formării flegmei. Deci, va fi foarte benefic pentru tine să mănânci regulat sau să consumi sub formă de ceai fierbinte. Acest lucru va preveni, de asemenea, recidive viitoare de noduli tiroidieni la persoanele sensibile la această condiție.

Atenție: Vă rugăm să utilizați remediile la domiciliu după o cercetare și o îndrumare corespunzătoare. Acceptați că urmați orice sfat pe propriul dvs. risc și că veți cerceta sau consulta cu regularitate medicul.

Sursa: https://www.ayurvediccure.com/12-natural

Traducere: Echipa Tiroida România 🇷🇴

Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.