Izabella Wentz – Sfaturi

 

„Sunt în Anchorage, Alaska cu familia și cu soțul într-o vacanță de resetare a glandelor suprarenale plină de somn, yoga, drumeții, mâncare bună și companie plăcută! Familia soțului s-a mutat aici cu câțiva ani în urmă și nu de multe ori putem să îi vedem, așa că m-am bucurat cu adevărat, învățându-i despre stilul nostru de viață și mâncare adevărată. Am reușit chiar să gătim câteva dintre mesele simple (una dintre rețetele mele aprobate de catre familie, mai jos). M-am gândit să vă expun motivele pentru care sunt o mare susținătoare a condimentului Curcuma!

În primul rând, îmi place conceptul de vindecare cu alimente, produse alimentare ca medicament, sau cum îmi place să o, numesc „farmacologie alimentară 🙂

Am devenit farmacist pentru ca am fost interesat de efectul diferitelor substanțelor asupra fiziologiei umane. Medicamentele sunt un exemplu evident de modul în care substanțele pot produce o schimbare extraordinară în corpul uman, dar ceea ce este și mai interesant pentru mine este efectul profund că alimentele și substanțele naturale pot avea efect asupra organismului. Sunt mereu fascinată de modul în care putem încorpora proprietățile curative ale produselor alimentare în viața noastră de zi cu zi.

Farmacologia este studiul medicamentelor derivate din surse naturale, iar condimentul Turmeric a primit o atenție ca potențial de sursă medicinală, datorită proprietăților sale de vindecare.

Turmericul este o plantă din familia ghimbirului, care este adesea folosit în bucătăria indiană, bucătăria pakistaneză alături de curry. Aceasta plantă are o istorie lungă de utilizare a medicamentelor, ca și Curcumina, ingredientul activ este cel mai studiat și are proprietăți anti-inflamatoare, antioxidante, antibacteriene și activitate antivirală. Are un gust foarte bun !

Din punct de vedere istoric, turmericul a fost utilizat pentru a trata durerea precum și bolile de stomac și de ficat. Turmericul a fost folosit pentru a ajuta la tratarea multor afecțiuni ale pielii, inclusiv ajutând la vindecarea unor răni, eczeme și erupții cutanate.

Turmericul pentru Hashimoto

Inflamația în exces este mereu prezentă în tiroidita Hashimoto și permeabilitatea intestinală s-a descoperit ca un factor comun la fiecare caz de autoimunitate. În unele cazuri, persoanele cu Hashimoto pot avea, de asemenea, toxicitate de metale grele. Curcumina poate fi utilă în reducerea inflamației întregului organism, vindecarea intestinului, precum și detoxifierea de metale grele. Studiile privind efectul Curcumina, ingredientul activ din Turmeric asupra glandei tiroide și autoimunitate au arătat rezultate încurajatoare.

1) Cercetările arată că curcumina poate ajuta la protejarea barierei intestinale de la invazia infecției bacteriene și poate ajuta la vindecarea unui intestin permeabil.

2) Conform unui studiu din 2014 din revista de chimie alimentara și toxicologie „Curcumina reduce hepatotoxicitatea indusă de arsenic, cadmiu, crom, cupru, plumb și mercur, previne un prejudiciu histologic, peroxidarea lipidelor și glutatia epuizarea stratului (GSH), menține starea ficatului, enzimelor antioxidante și protejează împotriva disfuncției mitocondriale.”

3) Curcumina a arătat inhibarea activități în cancerul tiroidian.

4) Curcumina a fost protecție împotriva daunelor secundare genetice și efectele induse de iodu radioactiv, care este uneori utilizat pentru a trata boala Graves

5) Curcumina are beneficii anti inflamatorii, care pot fi de ajutor în condiții autoimune de reglare. Mai exact, curcumina produce un efect anti-inflamator prin reglarea Th-1 citokine (TNF-A, IL-1, 2, 6, 8, 12), care poate fi hiperactiva în Hashimoto. Curcumina a fost descoperită pentru a reduce inflamația articulațiilor în Th-1 condiție autoimună și artrita reumatoida. În plus, se pare a avea efecte anti-inflamator terapeutic într-o varietate de afecțiuni gastrointestinale, care arată o îmbunătățire în boala Crohn (Th-1), colita ulcerativă (Th-2) și sindromul de intestin iritabil.

Rezultatele sondajului

În sondajul meu pe 2.232 de persoane cu Hashimoto, 680 de oameni au raportat că au încercat Curcumina. 56% au raportat că le-a fost de ajutor, 40% nu au văzut o schimbare în modul în care s-au simțit, în timp ce 3% au spus că i-au făcut să se simtă mai rău. Când au fost întrebați despre beneficiile specifice din utilizarea turmericului, 64% dintre oameni au raportat că i-a ajutat cu reducerea simptomelor de durere. Printre alte beneficii pozitive au fost o creștere a energiei (observate la 35%), îmbunătățirea dispoziției (observate la 34%), precum și o îmbunătățire a anticorpilor tiroidieni (12,5%)

Durerea este cel mai evident simptom a inflamației în organism, așa că nu sunt surprinsă de faptul că cei care au avut dureri, au văzut o îmbunătățire prin utilizarea curcuminei. În timp ce majoritatea oamenilor cu Hashimoto nu au inflamația, doar unele simptome de durere. Energia slabă, modificări ale dispoziției și anticorpi tiroidieni, de asemenea, sunt un indicator al inflamației și a fost încurajator faptul că curcumina a îmbunătățit și acei parametri, dar trebuie remarcat faptul că îmbunătățirile la aceste simptome pot fi mai puțin evidente de observat, și poate, de asemenea, trece un pic mai mult pentru a se manifesta. În timp ce curcumina poate stimula, de asemenea, glutamina (un antioxidant, care este adesea epuizat în Hashimoto), reduce inflamația, ajută la vindecarea intestinului și detoxifierea metalelor grele, este dificil de a evalua aceste îmbunătățiri simptomatologic. În timp ce majoritatea oamenilor cu Hashimoto vor beneficia de adăugarea de turmeric, aș spune că, dacă se confruntă în prezent cu durere, veți vedea cele mai multe beneficii.

Cum se folosește turmericul/ curcumină

Unii cercetători au sugerat că aportul zilnic de curcumina într-o dietă tipic indiană poate fi un anti-inflamator, cu toate acestea, curcumina este eliminată din organism într-o oră sau cam așa ceva. Prin combinarea cu piperina, un alcaloid găsit în piper se extinde durata de viață a Curcuminei în organism, ajutând-o să rămână mai mult timp. Vă recomandăm adăugarea de mai mult turmeric în alimentația dvs. la gătit, precum și un supliment de curcumina de înaltă calitate. Asigurați-vă că suplimentul pe care îl obțineți fie combină curcumină cu piperina, sau folosește o tehnologie de eliberare suspendată pentru a ajuta curcumină de a se lipi în organism. Curcumina pare a fi extrem de sigura, chiar și la doze de până la 8 grame/zi. Eu am folosit personal Curcumina pentru detoxifierea organismului de la „otrăvirea” cu arsenic și de multe ori o recomand pentru clienți cu Hashimoto pentru a sprijini căile intestinale, hepatice și inflamatorii, mai ales în cazul în care acestea se confruntă cu dureri!. Am făcut, de asemenea Ceai de Turmeric (rețeta de mai jos), de două ori pe zi și am mâncat puiul tandoori (rețeta de mai jos) de mai multe ori pe săptămână. Eu cred că adăugarea de curcumă m-a ajutat clar în termen de o lună pentru a preveni daune pe termen lung. 

Ceai de Turmeric :

-1 linguriță de turmeric, 1 linguriță de ghimbir praf, praf de scorțișoară, îndulcitor la gust (Stevia sau sirop de arțar sunt recomandările mele) 1 cana de apa fierbinte

Indicații: Pune toate ingredientele în ceașcă, adaugă apă clocotită și amestecă!

Pui Tandoori

– 1 linguriță de curry, 1 linguriță de turmeric, 1 linguriță boia de ardei (săriți dacă sunteți sensibili), 1 linguriță de usturoi, ½ linguriță piper, 1 linguriță de sare de mare, 2 căni de lapte din nucă de cocos, 1 întreg puiul tăiat sau 8 copane de pui. 

Indicații: Adăugați toate ingredientele pentru amestec într-un vas de preparare și se fierb mediu timp de 8 ore.

Sper ca aceste informații vă v-a ajuta în călătoria ta!”

De Izabella Wentz, PharmD.

Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.