HCL – acidul din stomac

Cum echilibram acidul stomacal și cum îmbunătățim tenul cu Acnee și Rosacee rapid?

Crearea și menținerea echilibrului adecvat al acidului în stomac este o sarcină extrem de importantă, dar provocatoare. Atunci când dezechilibrul acidului este prelungit, acesta poate duce la absorbție și digestie nesanatoasa în tractul gastro intestinal. Este important ca acidul stomacului să fie în echilibru nu numai pentru a ne ajuta să defalcăm ci și să absorbim substanțele nutritive, dar creează și o barieră foarte necesară și importantă pentru a nu ne invada organismul de virusi si bacterii.

Acidul clorhidric (HCL) este secretat în mod natural în stomac pentru a digera alimentele si de a fi absorbite în sânge. Mulți oameni au o deficiență a acestui acid, care poate duce la alte deficiențe de vitamine și dezechilibre cronice. După vârsta de 50 de ani, capacitatea organismului de a produce HCL începe să scadă. Stresul cronic, de asemenea, tinde să epuizeze HCL, cu rezultate ca indigestie consistentă și deficiențe nutriționale.

Acidul stomacal este secretat din celulele parietale, care se ocupă de producerea HCL. Acest mediu foarte acid ajută la defalcarea proteinelor, activarea enzimelor digestive și facilitarea absorbției. Celulele parietale sunt extrem de importante datorită rolului pe care îl joacă în realizarea HCL. Funcția normală a celulelor parietale poate fi afectată de diferiți factori, cum ar fi inflamația cronică, stresul sau activitatea radicalilor liberi. Acestea pot fi de asemenea afectate de excesul de antiacide.

Când HCL este scăzut, alimentele din stomac nu sunt digerate rapid și, prin urmare, alimentele persistă mai mult decât se presupune și duc la fermentație și creșterea acidului în mod greșit. Nivelurile echilibrate de HCL ajută, de asemenea la distrugerea organismelor din alimente (prevenirea infecțiilor parazitare). Prin urmare, acidul gastric scăzut prezintă un risc crescut de drojdie, mucegai și infecții bacteriene – invadatori care nu aparțin tractului Gastro Intestinal.

În cazuri extreme, HCL scăzut, de asemenea cunoscut sub numele de achlorhidria, poate duce la cancer la stomac dacă este lăsat netratat. Din fericire, există multe modalități naturale de creștere a HCL în stomac. Adăugarea unei versiuni naturale a acidului clorhidric în formă completă poate contribui la îmbunătățirea absorbției nutrienților și la ajutarea digestiei. Cu toate acestea, când vine vorba de enzime digestive, este important să ne amintim că, atunci când sunt folosite în exces, organismul începe să se bazeze pe ele, creând astfel mai puțin pe cont propriu. Enzimele digestive pot fi o abordare utilă pentru o perioadă scurtă de timp, sau pot fi utilizate cu alimentele care sunt greu de digerat.

HCL scăzut în acnee/rosacee:

Rosaceea este acea erupție cutanată asemănătoare fluturilor care se întind peste nas și obraji, uneori acoperind și fruntea și bărbia. Apoi este acneea rozacee sau doar acneea, care este, de asemenea, o problemă majoră. În momentul în care ne regăsim, acumulam, de obicei, o listă de intervenții occidentale care încearcă să întărească tenul, incluzând creme topice, steroizi care subțiază mucoasa intestinului (creând infecții/probleme intestinale), sau antibiotice (care, în cele din urmă, fac sănătatii digestivă și a pielii mult mai rău … ugh).

Când am avut Candida și o mulțime de infecții intestinale, am avut și rozacee. Nu aveam idee că era conectat la un HCL scăzut! După cum se spune, dacă știam ce știu acum …. 🙂 Ei bine, acum știu că rosaceea și acneea sunt conectate la HCL scăzut. Există aproximativ 5 doctori cercetători care au studiat secrețiile gastrice și conexiunea cu rosacee pentru a afla în studiile clinice că 75% dintre pacienții cu rosacee au acid gastric scăzut. În plus, pentru a vorbi despre cauza principală, cercetătorii japonezi au descoperit că 2/3 dintre persoanele cu rozacee sunt de fapt infectate cu H. pylori (helicobacter pylori), care provoacă în mod obișnuit acid gastric scăzut și ulcer.

Aceste studii au fost inițial publicate până în 1931 în Cal West Medical Journal și încep să se actualizeze. Dermatologii ignoră de multe ori legătură și continuă să trateze rosaceea agresiv cu medicamente care exacerbează în continuare adevăratul dezechilibru, motiv pentru care scriu pe acest blog – să împărtășesc un adevăr mic și sper să se răspândească și să ajute cât mai mulți oameni care nu cred că există altă alternativă.

O cale alimentară bazată pe echilibrul acidului gastric

Îmi place să învăț din practicile asiatice cum să folosesc alimentele ca medicament. Aici s-a născut această rețetă pentru „Ginger Pickle”. În India, ei folosesc  ghimbir în mâncarea de casă pentru a antrena corpul și pentru a secreta acidul stomacal adecvat. De asemenea, în Japonia, ghimbirul murat este servit în mod obișnuit cu pește crud pentru a proteja sistemul de orice paraziți potențiali din pește. Ginger-Pickle funcționează bine și este ușor de pregătit. Vă arăt cum este pregătit.

Iată rețeta: – O rădăcină de ghimbir complet curățat (dimensiunea ar acoperi palma mâinii 1.5x),  și mărunțită cu un aparat de ras, suc de la o lămâie  ecologică, 1 linguriță de sare roz Himalaya. Se amestecă împreună și se pune într-un borcan. Lăsați la „murat” peste noapte și luați câte ½ linguriță înainte de mese, iar la mesele mai mari 1 lingură/ zilnic timp de 2-4 saptamani.

Suplimente pentru echilibrarea acidului gastric

Îmi place să folosesc puțin cunoscutul Trikatu, un amestec de plante Ayuverdic de ierburi și condimente care acționează aproape ca un adapogen. Ajută organismul să producă mai mult din HCL și enzime digestive, crescând astfel absorbția nutrienților. Este, de asemenea, o abordare mai blândă decât utilizarea drept, HCL – deși am fost martori de multe ori incomensurabil ce magie pot face suplimentele HCL.

Acesta este motivul pentru care vă împărtășesc ceea ce se numește provocarea HCL. În provocarea HCL, suplimentăm cu HCL până la punctul de arsură și apoi dam înapoi cu 1. Prin repetarea acestui proces, putem provoca organismul să înceapă să producă din nou propriile sale cantități naturale de HCL.

Înainte de a sari direct la administrarea HCL, ar trebui să citiți informațiile Dr. Wright din cartea sa, ” De ce acidul gastric este bun pentru dvs.” deoarece el sfătuiește foarte mult să nu luați HCL dacă luați orice alt fel de medicament  cum ar fi prednison, aspirină sau ibuprofen. Aceste medicamente pot deteriora mucoasa tractului gastro-intestinal și adăugarea de HCL în amestec ar putea agrava sau crește riscul unui ulcer.

Iată mai multe detalii despre The HCL Challenge de Dr. Natasha Turner: „Acest test simplu vă poate ajuta să determinați dacă aveți nivelul adecvat de acid clorhidric în stomac pentru o digestie optimă. Nu trebuie să efectuați acest test, totuși, dacă aveți ulcer sau dacă luați în prezent medicamente antiacide.

                  Instrucțiuni: Începeți să luați 1 capsulă de clorhidrat de betaină (BH) înainte de cea mai mare masă a zilei. Ar trebui să simțiți o senzație de arsură sau încălzire în stomac sau în abdomenul superior. De asemenea, simțiți puțin „acid”, sau ca și cum ați avea indigestie. Orice reacție de această natură indică faptul că trebuie să încetați să luați pastilele și că acidul din stomac este suficient. Acesta este un test bun pentru a se repeta în fiecare an, deoarece nivelurile de acid din stomac tind să scadă odată cu vârsta și stresul. Dacă nu se simte nici o reacție după administrarea BH, repetați procesul în ziua următoare cu 2 pastile înainte de cea mai mare masă. Dacă tot nu simți nimic, continuați să creșteți cu o pastilă pe zi până când simțiți orice modificare a sistemului digestiv sau dacă atingeți maximum 14 pastile. Amintiți-vă, că ar trebui să simțiți ceva după una sau două pastile – și acest lucru este normal. Luând mai mult, fără a simți răspunsul, este o indicație clară că nivelul acidului din stomac este scăzut. Odată ce ajungeți în punctul în care simțiți senzația de încălzire sau arsură, este important să nu încetați să luați capsulele HCL. De fapt, tocmai v-ați descoperit nivelul de deficiență. Luați doar o pilulă mai puțin a doua zi și rămâneți la acest număr de pastile zilnic până când senzația de încălzire revine. Continuați să scădeți în acest fel cu o pastilă de fiecare dată când simțiți senzația de încălzire. Acest proces de înrăutățire vă restabilește nivelurile de acid stomacal. Fii răbdător. Acest proces vă va asigura că aveți doar cantitatea potrivită de acid gastric – nu prea mult și nu prea puțin – pentru o absorbție excelentă a nutrienților, unul dintre secretele cheie de a privi și de a vă simți cel mai bine în fiecare zi „.

Ce marci sunt cele mai bune?

După cum știți, am cercetat calitatea suplimentelor obsesiv, deoarece eficacitatea se corelează direct cu calitatea suplimentelor. În analiză am avut Solaray, dar asta a fost doar pentru că asta am găsit. Conține maltodextrină, așa că prefer foarte mult calitatea acestor patru branduri, dacă intenționați să suplimentați cu HCL sau să folosiți provocarea HCL: – Orthomolecular – Pure Encapsulation – Douglas Labs – Thorne

Strategii pentru a sprijini acidul gastric:

– 50ml de apă la temperatura camerei (mineralizată) cu 2 lingurițe de oțet cidru de mere organic, dimineața.

– Gestionarea stresului, cum ar fi exerciții de respirație, yin, yoga sau meditația.

– Testați nivelurile de pH în urină și salivă. PH-ul ideal este între 6,8-7,2.

– Creșterea antioxidanților alimentari

– Mestecați bine mâncarea !

– Sporiți consumul de usturoi. Allium, o substanță care apare în mod natural în usturoi, ajută la prevenirea ulcerului provocat de bacteriile Helicobacter pylori (h. Pylori).

– Reduceți consumul de cafea, ceai, tutun, zahăr, alcool, mirodenii din ardei/ sos fierbinte și alimente prăjite.

– Dă corpului tău timp să digere. Încercați să vă culcați înainte de ora 22:00 când digestia devine din nou activă. Sănătate!

Sursa: http://www.msdmanuals.com/professional/endocrine-and-metabolic-disorders/

Traducere: Echipa Tiroida România 🇷🇴

Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.