Fibromialgia

 

Dr. John C. Lowe a constatat în urma studiilor efectuate pe parcursul mai multor ani că hormonii tiroidieni naturali reprezintă piesa lipsă din puzzle în tratamentul unei fibromialgii şi că acest aspect a fost trecut cu vederea aproape în toate situaţiile până în prezent.

Dr. Lowe recomandă un simplu tratament cu hormoni tiroidieni naturali până la momentul ameliorării simptomelor fibromialgiei şi la dispariţia completă a acestora în cele din urmă. În sensul concluziilor formulate de către dr. Lowe, “majoritatea pacienţilor suferind de fibromialgiei fie prezintă hipotiroidie, fie prezintă rezistenţă la hormonii tiroidieni.”

Fibromialgie sau hipotiroidism?

Cum a reuşit dr. Lowe să identifice o legătură între simptomele fibromialgiei şi un hipotiroidism?

Interesul manifestat de dr. Lowe faţă de glanda tiroidă a apărut în urmă cu aproximativ 25 de ani. La momentul respectiv, şi-a tratat pacienţii care acuzau dureri cu administrarea terapiei miofasciale cu punct de declanşare concepută de dr. Travell, care l-a tratat în acest mod chiar şi pe John Kennedy la momentul respectiv.

Majoritatea pacienţilor au reacţionat favorabil la acest tratament. Cu toate acestea, nu a reuşit să ofere asistenţa necesară unora dintre pacienţii săi care acuzau dureri. Dr. Lowe a început să îşi pună întrebări pentru identificarea cauzei.

El a studiat lucrarea lui Travell pentru a identifica motivul pentru care, în cazul anumitor pacienţi supuşi terapiei cu punct trigger, nu s-a înregistrat niciun rezultat. Iar la capitolul având ca obiect cauzele pentru care, în anumite situaţii, terapia nu asigură succesul scontat, a fost evidenţiat cu titlu de factor o alimentaţie deficitară privind anumite vitamine, în speţă vitaminele B.

O deficienţă de vitamine B?

O deficienţă de vitamine B poate conduce la o hiperexcitabilitate neuromusculară.

Din acest motiv, dr. Lowe a început să îi trateze pe pacienţii respectivi în mod suplimentar cu vitamina B administrată sub formă injectabilă în doze ridicate. În acest mod a reuşit să ofere asistenţa necesară unora dintre aceşti pacienţi care acuzau dureri. Cu toate acestea, nu au fost suficiente 3 tratamente, ci, de regulă, 8-10, conform menţiunilor sale.

Dar, în ciuda dozelor foarte ridicate cu un complex de vitamina B, au existat în continuare pacienţi care nu au putut scăpa de dureri, respectiv la care tratamentul administrat a asigurat lipsa durerilor pentru un interval de maxim 6 h.

În urma studiilor efectuate, dr. Lowe a identificat în cele din urmă informaţii în sensul că durerile miofasciale şi punctele tipice de declanşare în cazul unei fibromialgii sunt datorate unui hipometabolism, ca urmare a reglării insuficiente a hormonilor tiroidieni. Dr. Lowe mai menţionează un detaliu interesant, şi anume că pacienţii săi din această categorie au suferit în primul rând de dureri de cap şi de dureri cervicale de gât sau de spate. Durerile au dispărut şi în cazul acestor pacienţi, după ce dr. Lowe a început să le administreze hormoni tiroidieni naturali.

Testarea şi tratarea glandei tiroidiene

Dr. Lowe a fost de părere că, în prima etapă, se impunea examinarea glandei tiroidiene teste normale de sânge cu T4 liber, T3 liber şi TSH. Însă a mai adăugat că, în situaţia în care toate testele efectuate conduc la obţinerea de valori corespunzătoare, ceea ce înseamnă în limite normale, în condiţiile în care pacientul acuză în continuare simptome tipice ale unui hipotiroidism sau ale unei fibromialgii, ar trebui efectuată încercarea de administrare de hormoni de glandă tiroidă.

Dr. Lowe este de părere că s-ar recomanda administrarea de hormoni tiroidieni naturali.

În măsura în care se doreşte să se încerce administrarea de hormoni sintetici, trebuie să se opteze în toate situaţiile pentru o terapie combinată cu T3 şi T4 sau numai cu T3, în niciun caz însă monoterapia specifică cu T4.

În mod suplimentar, a afirmat că pacienţii cărora li se administrează terapia hormonală tiroidiană sunt rugaţi să ignore valorile lor TSH. Pe de altă parte, pacienţii trebuie să verifice dacă simptomele lor se ameliorează treptat în contextul administrării terapiei hormonale. În mod suplimentar, dr. Lowe le-a indicat pacienţilor şi alte măsuri, de exemplu monitorizarea pulsului, a temperaturii corporale bazale, a tensiunii arteriale etc. la nivelul mâinii, cu ajutorul cărora pacientul se poate proteja, în cazul unui tratament cu hormoni tiroidieni, de o hiperstimulare ca urmare a administrării de hormoni tiroidieni.

Sursa : Tanja Sage pentru http://natuerliche-schilddruesenhormone.com/RO/index.php/dr-john-lowe/fibromyalgie/

Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.