Cum să vă protejați Tiroida prevenind și micșorând Gușa și Nodulii

Deficienta de Iod nu mai este cauza de gușa și nodulii in ziua de astăzi. Dacă nu stiai, ai o mare surpriză.

Astăzi, Gușa și Nodulii sunt cel mai frecvent cauzate de o problemă mult mai mare și mai complicată.

Este una dintre cele mai frecvente cauze ale Hipotiroidismului și un motiv pentru care atât de mulți bolnavi de Tiroidă sunt prinși într-o stare perpetuă de hipotiroidism, fără sfârșit.

Este ceva despre care vorbim mult in Comunitatea Tiroida Romania… și un alt mod în care vă poate distruge sănătatea tiroidei .

Vreau să vă arăt cum vă puteți proteja tiroida prevenind și micșorând Gușa și Nodulii……totuși, pentru a face acest lucru, trebuie mai întâi să înțelegeți cum se dezvoltă Gușa și Nodulii.

Ce cauzează Gușa tiroidiană și Nodulii tiroidieni

Cea mai frecventă cauză a gușilor și nodulilor moi astăzi este hormonul Estrogen.

În hipotiroidism, excesul de estrogen se acumulează în corp din două motive:

 1. Estrogenul este supraprodus prin aromatizarea androgenilor în estrogen.
 2. Estrogenul se acumulează în continuare, deoarece nu poate fi detoxificat în mod corespunzător din cauza blocării căii de detoxifiere a glucuronidării (Glucuronidarea este un proces de detoxifiere prin care acidul glucuronic (conjugat) este cuplat cu numeroase medicamente, hormoni, bilirubină, poluanți şi acizi biliari. Enzima UDP-glucuronoziltransferaza catalizează această reacție, în timp ce enzima betaglucuronidaza o minimizează.).

Pe măsură ce estrogenul se acumulează în corpul tău, tinde să afecteze glanda tiroidă în două moduri:

 1. Estrogenul crește hormonul de stimulare a tiroidei (TSH), care crește cantitatea de hormon tiroidian pe care glanda tiroidă o produce.
 2. Estrogenul inhibă enzimele proteolitice care permit glandei tiroide să elibereze acel hormon tiroidian.

Gândește-te la glanda tiroidă ca la un balon.

Efectele estrogenului sunt de așa natură încât aerul (hormonul tiroidian) este adăugat continuu în balon (tiroida dvs.), fără ca aerul (hormonul tiroidian) să fie lăsat să scape.

Balonul (tiroida ta) va continua să devină din ce în ce mai mare.

Soluția problemei este să nu mai adăugați aer în balon și, în același timp, să lăsați aerul să iasă, permițând balonului (tiroida dvs.) să se micșoreze și să se normalizeze în dimensiune.

Vom acoperi acest lucru mai detaliat într-o secundă.

Mai întâi, să acoperim unde greșesc majoritatea oamenilor…

Pericolele terapiei cu iod

Mulți oameni adauga Iod pentru gușa.

Să lămurim un lucru.

Deficiența de iod există, iar dacă cineva are un deficit sever de iod, ei vor dezvolta o gușă prin acest deficit de iod. Deficitul de iod trebuie confirmat printr-un test de colectare a urinei de 24 de ore. În plus, suplimentarea cu iod daca NU ai deficiență poate înrăutăți mult starea tiroidei. (testeaza nu ghici!)

Sa demonstrat că excesul de iod cauzează:

 1. Hipotiroidismul
 2. Tiroidita Hashimoto (tiroidita autoimuna)
 3. Gușa și noduli

Dacă excesul de iod în sine poate provoca gușă și noduli, nu are sens să folosești terapia cu iod dacă nu ești cu adevărat deficitar. Toxicitatea iodului (ca si cea de Seleniu) este o amenințare foarte reală pentru tiroida când utilizați suplimente de iod.

NOTĂ : Majoritatea suplimentelor de iod conțin doze toxice de iod și ar trebui evitate.) Prin urmare, terapia cu iod ar trebui evitată, cu excepția cazului în care se efectuează teste adecvate, sau cu siguranță poate înrăutăți problemele tiroidei.

Gușa, nodulii și furtunile tiroidiene

Gușa și nodulii pot fi uneori complicate. Pe măsură ce glanda tiroidă se măreste cu prea mult hormon tiroidian (coloid), puteți întâlni probleme în care glanda tiroidă descarcă prea mult hormon tiroidian la un moment dat. Aceasta se numește furtună tiroidiană .

Vezi tu, această acumulare de hormoni tiroidieni în glandă inseamna hipotiroidian, deoarece glanda ta nu eliberează prea mult hormon tiroidian. Apoi, dintr-o dată, glanda ta poate descărca hormonii tiroidieni foarte repede. Această cantitate mare de hormon tiroidian secretată foarte rapid vă poate pune în ceea ce numim o stare hipertiroidiană tranzitorie sau temporară .

În general, vedem simptome precum:

 • Frecvență cardiacă crescută
 • Palpitații cardiace
 • Nelinişte
 • Anxietate
 • Senzație de nervozitate
 • Sentimente de stres extrem

Adesea, furtunile tiroidiene apar într-un model ciclic.

Este un ciclu în care treceți între simptomele de hipotiroidism și hipertiroidism, pe măsură ce glanda tiroidă este blocată și se mărește ( hipotiroidism ), apoi se descarcă ( hipertiroidism ) înainte de a fi blocată din nou, pornind procesul de la capăt. Avem clienți care au fost diagnosticați greșit ca hipertiroidieni  deoarece au fost consultați de medicul lor în timpul unei faze de descărcare, când simptomele hipertiroidiene sunt adesea prezente. Acest lucru poate duce la tratamente medicale inutile, cum ar fi tiroidectomia ( îndepărtarea chirurgicală a țesutului glandei tiroide ) sau tratamentul cu iod radioactiv (RAI), ambele provocând leziuni permanente ale glandei tiroide.

Cu toate acestea, lucrul important de realizat este că sunteți de fapt hipotiroidian.

În realitate, aceasta este doar o afecțiune hipertiroidiană „tranzitorie” sau temporară. Problema de bază este de fapt hipotiroidismul din cauza Estrogenului care suprimă glanda tiroidă și conduce întregul ciclu. Iar tratamentele medicale inutile care vă afectează permanent glanda tiroidă nu fac decât să înrăutățească lucrurile.

Cum să preveniți și să micșorați în mod corespunzător gușa și nodulii

Evident, nu vrem să declanșăm glanda tiroidă să se descarce prea repede și să provoace o furtună tiroidiană. În schimb, dorim ca glanda tiroidă să se descarce, încet și în siguranță. Acest lucru durează mai mult, dar este o experiență mult mai tolerabilă și confortabilă. Deci, să explicam acest lucru în câțiva pași simpli si usor de înțeles.

Pasul 1: Suprimați TSH

TSH este un hormon hipofizar care semnalează glandei tiroide să producă mai mulți hormoni tiroidieni. Dacă doriți ca gușa sau nodulii să se micșoreze, atunci trebuie să oprim tiroida să producă în exces. De obicei, facem acest lucru suplimentând suficient hormon tiroidian pentru a suprima TSH la niveluri cât mai aproape de zero posibil.

 

NOTĂ : Un TSH aproape de zero NU este un semn de hipertiroidism, așa cum v-ar face să credeți mulți medici. )

Menținerea suprimată a TSH-ului este, de asemenea, foarte protectoare pentru glanda tiroidă și ajută la prevenirea anomaliilor glandei tiroide. Odată ce oprim producția excesivă de hormoni tiroidieni, mai trebuie să lucrăm la micșorarea lent a glandei.

Pasul 2: micșorarea glandei tiroide

Micșorarea glandei tiroide implică promovarea eliberării lent de hormon tiroidian din glanda tiroidă. Acest lucru se poate face prin câteva moduri, inclusiv:

Cel mai eficient mod de a micșora gușa este prin utilizarea progesteronului. Așa cum estrogenul blochează glanda tiroidă să elibereze hormonul tiroidian, progesteronul face opusul – activează enzimele proteolitice care eliberează hormonul tiroidian. De obicei, acesta este un lucru foarte bun, deoarece dorim să promovăm glanda tiroidă să elibereze corect hormonul tiroidian. Cu toate acestea, trebuie să fim atenți când glanda tiroidă este mărită sau există gușă sau noduli moi. Acest lucru se datorează faptului că progesteronul vă poate activa glanda tiroidă pentru a descărca prea mult hormon tiroidian la un moment dat, ceea ce vă poate provoca simptome de hipertiroidă și vă poate face să vă simțiți foarte inconfortabil.

NOTĂ : Această descărcare rapidă a glandei nu provoacă vreun rău real. Cu toate acestea, trebuie precauție dacă cineva are o afecțiune cardiacă, deoarece aceasta poate pune un stres crescut asupra inimii.)

Acest sentiment inconfortabil nu este ceva ce ne dorim ca membrii noștri să îl experimenteze. Așadar, facem adesea un test de progesteron în timp ce căutăm semne de creștere a ritmului cardiac, palpitații, anxietate etc.

Dacă aceste simptome sunt experimentate, atunci cel mai bine este să vă concentrați mai întâi pe vitamina DEKA și pe metabolism și să reintroduceți mai târziu progesteronul, deoarece acesta joacă încă un rol esențial în remedierea cauzei care sta la baza problemei. Vitamina A, D3 si E este antiestrogenică și poate fi folosită pentru a reduce efectele de blocare a tiroidei ale estrogenului fără a descărca glanda tiroidă prea repede. Apoi, dorim să ne concentrăm pe dietă pentru a regla (crește) metabolismul oxidativ sănătos, astfel încât organismul să înceapă să folosească mai mult hormon tiroidian și să-l folosească mai eficient. Acest lucru va permite glandei să secrete lent hormoni tiroidieni, permițând gușii să se micșoreze în timp.

Pasul 3: Corectarea dominanței estrogenului

După ce glanda tiroidă s-a normalizat, putem continua (sau reintroduce) progesteronul pentru a ajuta la corectarea dominanței subiacente a estrogenului. Prin corectarea problemei de bază a estrogenului, nu numai că contribuiți la readucerea glandei tiroide la funcția sa normală…

…Ajuți la protejarea tiroidei și la prevenirea dezvoltării viitoare a gușii și nodulilor. Și rețineți că reglarea estrogenului se aplică și prevenirii guși și nodulilor.

Nu poți fi niciodată prea în siguranța cu sănătatea tiroidei.

Dacă aveți gușă sau noduli tiroidieni, atunci puteți folosi acești pași pe care îi folosim pentru a ne ajuta și clienții : inlocuirea glutenului, lactatelor, zaharului si soiei.

 

Sursa : https://www.forefronthealth.com/

 

 

 

Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.