Complicații după ce glanda tiroidă a fost îndepărtată

Complicațiile tiroidectomiei

Îndepărtarea chirurgicală a glandei tiroide, de asemenea, cunoscută ca tiroidectomie, se efectuează, de regulă pentru tratarea unei hiper tiroide sau o tiroidă cu tumori/noduli. Această procedură este, în general sigură, dar, ca orice procedură chirurgicală, pot apărea complicații. Aceste complicații includ probleme cu paratiroida, deteriorarea nervilor laringieni, sângerare și infecții.

Hipoparatiroidism

Glandele paratiroide sunt situate în apropiere de glanda tiroidă si poate fi dificil a le distinge de țesutul din jur. Ca urmare, tiroidectomia poate cauza un prejudiciu acestei  glande care poate să  apară la 24% dintre oamenii cu tiroidectomie. O funcție principală a glandei paratiroide este de a regla nivelul de calciu. Ca rezultat, daunele paratiroide pot provoca lipsa calciului din sânge, sau hipocalcemie. În cele mai multe cazuri, hipocalcemia este doar temporară, deși un studiu din 2008, în „Analele de Chirurgie”, a constatat că puțin mai mult de 1% dintre pacienti pot dezvolta hipoparatiroidismul permanent. Hipoparatiroidismul poate fi tratat cu suplimente de calciu pentru a contracara hipocalcemia.

Distrugerea nervului laringian

Nervii superiori laringieni sunt de asemenea situați în apropiere de glanda tiroidă și pot fi deteriorați în timpul intervenției chirurgicale. Deteriorarea acestor nervi poate provoca paralizie parțială a corzilor vocale, ceea ce duce la răgușeală. Dacă ambii nervi recurenți laringieni sunt deteriorați, corzile vocale pot deveni paralizate și blochează fluxul de aer în plămâni. Acest lucru poate necesită tratament urgent pentru a ajuta pacientul să respire, inclusiv intubare, care presupune introducerea unui tub în gât pentru a menține căile respiratorii deschise.

Alte complicații

Sângerarea poate apărea dupa ce tiroida este eliminată. Deoarece tiroida este foarte aproape de căile respiratorii, sângele se poate acumula și împinge și închide căile respiratorii . Alte complicații posibile includ infecția în afara locului operat. O astfel de incizie poate apărea ca o cicatrice anormală, ducând la formarea unei cheloide. Cicatricile cheloide pot fi o problemă cosmetică și pot da mâncărime sau pot fi durerose. În cele din urmă, un tract anormal numit fistulă se poate forma între rană și sistemul limfatic. Aceste fistule pot provoca scurgere persistentă a unui lichid alb lăptos, care poate duce la deshidratare, pierderea de sare din organism, un sistem imunitar slăbit, infecție a inciziei chirurgicale și probleme de sângerare.
Factorii multipli de complicații ai chirurgiei tiroidiene, un articol 1986 in „World Journal de Chirurgie” . Îndepărtarea totală a tiroidei poate avea un risc mai mare decât eliminarea parțială tiroidiană. Un risc mai mare de complicații pot fi prezente și la cei mai experimentați chirurgi. Un articol 2010, în „Jurnalul de la Colegiul Medical din Abbottabad Ayub” ia act de faptul că bărbații și pacienții mai în vârstă pot avea un risc mai mare de complicații după operația de eliminare a tiroidei . Sursa : Adam Cloe – livestrong
Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.