Căsătorit cu Hashimoto: unde este femeia cu care m-am căsătorit?

Hashimoto afectează căsnicia? Din păcate, acest sentiment  este în  cazul multor persoane cu boli tiroidiene mai mare decât la oricine v-ați putea imagina. Îmi oferă speranță când aud de la alți soți sau soții care au trecut prin vremuri grele.

Ești căsătorit cu Hashimoto? De dragostea  oferita soțului/soției cu fiecare fibră a ființei tale este nevoie acum mai mult ca oricând și niciodată să nu pierdem din vedere cel mai important lucru … Speranța. 

Rock Robbins, descrie căsătoria cu Hashimoto: dacă ești un tip și citești asta – Felicitări. Dacă chiar te-ai uitat la acest articol te pune în categoria rară de tipi care încearcă să înțeleagă prin ce trece femeia/partenera ta. Pot să vă spun că nu m-am încadrat în această categorie decât mulți ani mai târziu, în relația mea cu partenera mea, Stacey. Să recunoaștem, primul tip „mediu“ este, probabil, dacă partenera lui trece printr- o anumită problemă de sănătate, atât timp cât …..El nu trebuie să facă și nu trebuie să gândească prea mult despre asta.. Dacă vei fi cum am fost și eu, o mulțime din problemele de sănătate ale soției le-am lăsat cu ea. Ca bărbați, avem multe alte lucruri în viața noastră pentru care ne luptăm: pentru atenție, muncă, prieteni, finanțe, sport, mașini, (introduceți aici dorința ta). Dacă sunteți deja activ în „ajutorul și sprijinul soției“ este minunat pentru voi, țineți pasul împreună.

M-am căsătorit cu Stacey acum aproximativ 27 de ani. Șapte ani mai târziu ea s-a îmbolnăvit și câțiva ani mai târziu a fost diagnosticată cu Hashimoto. Mi-a schimbat viața, pentru că viața ei s-a schimbat. Dintr-o dată am fost căsătorit cu Hashimoto . (Hashimoto, pentru cei care încă nu știu despre ce este vorba, este o condiție autoimună,în care organismul atacă tiroida, controlează totul foarte mult și foarte des, de la greutate, la stare de spirit, de la somn la sex .. Și aproximativ alte milioane de lucruri) Deci, cum am spus, vreau să vă dau câteva sfaturi care vă va economisi timp, sănătate și viață sexuală. Chiar dacă vei face doar câteva dintre sugestiile pe care eu o să le spun, probabil viața ta va fi mai bună între tine și soția ta, cea care se luptă cu diagnosticul Hashimoto. În regulă atunci, să trecem direct la listă: 

Sfat # 1

Trebuie să vă dați seama că, chiar dacă ea pare „normală“ la exterior, la interior, Nu este!Iată, acesta este primul lucru despre Hashimoto, care se întâmplă în corpul cuiva, la exterior,totul arată bine. Pare ok, dar apoi încep lucruri, cum ar fi … – Oboseală – Creier în ceață, sau gândire neclară  – Față palidă / pufoasa – Anxietate – Depresie – Constipație – Senzație de frig – Dureri articulare – Subțierea și căderea părului – Libido scăzut – Ritm cardiac încetinit. Acestea sunt doar câteva dintre simptomele care le poate avea înainte de a intra în lumea interesată de – creștere în greutate. Problema este, că la început, noi, oamenii suntem dispuși să respingem aceste lucruri, sau să trăim cu speranța că vor trece de la sine. Dar, cu Hashimoto, atunci când este netratat, lucrurile se pot deplasa rapid în mai multe și nu foarte distractive simptome care pur și simplu nu „dispar“.

Sfat # 2 

Nu te mai comporta sau spune că acest lucru este doar în mintea ei! Aș fi vrut să nu fi fost nevoit să spun asta aici, dar chiar am căzut pradă sfatului „Mă simt bine, asta ar trebui să gândim”. Suntem atât de ocupați atunci când partenerul nostru este bolnav, el ar trebui să aibă crampe și să se simtă rău ca în stilul nostru și tot ce ne dorim este să realizăm și să ne dăm seama de asta să îl putem ajuta. Dacă ești în căutarea unei stări „normale“, hai să spunem: „Hei! Trecem peste asta și ne vom întoarce la distracție și la toate lucrurile pe care le putem face.“ Din nou, celor mai mulți oameni sănătoși, le este suficient foarte puțin timp de relaxare sau de odihnă pentru a avea organismul reparat, dar aceasta nu este o problemă de sănătate obișnuită. Hashimoto este, în principiu o luptă a corpului tău împotriva lui însăși și care atacă glanda „maestru“ a corpului tău, Tiroida. Prima și cea mai importantă funcție principală a glandei tiroide este de a controla metabolismul, capacitatea organismului nostru de a descompune alimentele și de le a converti în energie. Hormonii tiroidei lucrează pentru dezvoltarea corespunzătoare a tuturor celulelor esențiale din corpul uman. Acești hormoni reglează proteinele, grăsimile, carbohidrați și metabolismul vitaminelor. Motivul pentru care ești capabil să stai calm și să citești acest articol se datorează faptului că tiroida ta funcționează în mod concertat de restul corpului. Aici mai multe pe Youtube . Ca un tocilar, cum îmi place mie să mă gândesc la Tiroidă: o depanare a unui calculator. În cazul în care placa de baza are ceva în neregulă, nu va conta dacă toate celelalte părți sunt bune. Lucrurile probabil nu vor funcționa corect pentru mult timp. Și cu Hashimoto, aceasta poate fi diagnosticată greșit ca și alte probleme de sănătate; puteți termina prin a face o mulțime de teste asupra simptomelor specifice, pentru o lungă perioadă de timp înainte de a ajunge în cele din urmă la imaginea de ansamblu a unui diagnostic de Hashimoto. Bolile tiroidiene afectează 20% dintre femei, Hashimoto este cea mai frecventă cauză de tiroidă scăzută și afectează femeile de zece ori mai mult decât bărbații. Crede-mă, dacă am putea apăsa pe un comutator pentru a reveni la „normal“ ar fi ceva. Ea nu vrea să fie o piedică, nu se simte bine să fie blocată și frustrată dar medicul ei nu pare să se ocupe de acest lucru în mod eficient. Deci, fă-ți o favoare, în loc de a pune acea energie de frustrare împotriva ei, foloseste-o pentru a o ajuta să se simtă înțeleasă, confortabilă  în timp ce amândoi faceți pași importanți.

  Sfat # 3 – Nu fi nesimțit

Acest lucru merge mână în mână cu Sfatul # 2. Îmi pare rău că puteți fi uneori desconsiderate atunci când aveți o problemă de sănătate „Arăți bine” „De ce doar atât?“ „Poate dacă te ridici și începi să faci mișcare te vei simți mult mai bine.“ Putem fi atât de siguri că avem dreptate și că știm tot ce se întâmplă, vom trata oamenii în modul în care gândim că sunt, mai degrabă decât modul în care aceștia de fapt sunt. Și nu ne ajută faptul că o mare parte din medicii noștri ne imping la un protocol de tratament demodat spunând că acesta este o problemă ușoară de rezolvat doar prin a lua o pastila – de cele mai multe ori nu este. Hashimoto, de obicei se prezintă ca o boală complicată cu „lovituri de picior în fund”. Crede-mă, dacă ai trece prin acest sentiment groaznic fără energie, gândire neclară și durere, ai avea mult mai multă compasiune. Dacă te ajută, îți poți imagina sentimentul după ce ai fost lovit în „testicule” 😜 și urmările dor dezgustător de rău, apoi imagineaza-ti acel sentiment persistent care durează zile în șir, sau luni sau ani. Tu nu ai vrea ca cineva să se ridice în fața ta și să spună: „Care este problema cu tine?” „Arăți bine.” „Doar să te ridici și vei acționa normal din nou. Stai calm”

Sfat # 4 

Fii parte din echipă. Sper că ești deja la bord. Dacă ați văzut vreodată într-o familie când mama a fost „scoasă” din funcțiune de o răceală sau o gripă, ați văzut ce impact mare îl are asupra casei. Mesele devin rapide, supa din conserve sau la cuptor cu microunde și mese fast food. Casa devine peste noapte o mizerie. Să sperăm că familia sau prietenii vin să ajute. Indiferent de impactul resimțit acut în casă, problema este că persoana care rulează casa este luată de boala. Acum, dacă persoana primește odihnă și mâncare bună – este minunat. Ultima dată când am avut o gripă majoră am fost scos din ritm timp de 3-4 zile, îmi amintesc cum soția mea m-a ajutat foarte mult (toate în timp ce avea grijă de casa, plăți, mama ei, care era din afara orasului și copiii noștri la proiectele de școală). Am fost atât de recunoscător și impresionat de grija ei constantă față de mine, fără să se plângă. Aceasta este ceea ce încerc să-mi amintesc ori de câte ori ea are nevoie de o mână de ajutor sau se simte rău sau este deprimată. Nu ai idee cât de mult vei beneficia ca vei investi în sănătatea femeii tale – fie prin grijă pentru nevoile sale imediate sau prin cercetarea care ar putea-o ajuta. Este cum ai investi într- un cont în care primești dobânda de 150% – deoarece vei primi înapoi cantitatea de recunoștință și alte beneficii. Nu spun că ar trebui să faceți toate acestea pentru a obține sex. Dar, hei, când ajuți lucrurile se întâmplă.

Sfat # 5

Alegeți să fiți în concordanță cu orice versiune apare în fața dvs. Da, aceasta este o anumită intenție și determinare pentru că atunci când o femeie trece prin Hashimoto, are stări emoționale și fizice scăzute …un : – Partener furios – Partener epuizat – Partener frustrat – Partener nemulțumit – Partener trist – Partener „Este vina ta“ – Partener „Temator” – Partener „Renunță” Să vă explic… am o soție italiancă, care este super pasionată, creativă și foarte umană. Am avut vremuri uimitoare, dar și timpuri grele împreună în cei aproape 30 de ani de căsătorie; nu există o iubire mai mare decât ea. Unul dintre lucrurile care ne-a servit bine de-a lungul anilor a fost să învățam să ne îmbrățișam din dragoste pentru soție/soț frustrat, furios și fără speranță. Am avut timp să înțeleg într-adevăr aceste scenarii, în cazul în care am ales să continui să o iubesc, chiar dacă ea nu reflecta întotdeauna dragostea către mine. Alteori, am ajuns frustrat și, practic, ne-a luat mai mult timp, nu a fost atât de util. De obicei, m-am gândit la momentele în care ea m-a ajutat și mă întoarceam pe drumul cel bun. Dar la naiba, chiar dacă ea nu ar fi avut grijă de mine – aveam un angajament față de ea, puternic, care a fost testat cu adevărat în timpul multor ani de simptome: cununia. Deci, aici e întrebarea pentru tine: care este nivelul tău de angajament față de această persoană? Pentru a putea obține într-adevăr rezultate în acest proces. Medicamentele, suplimentele și modificările în dietă nu se întâmplă peste noapte astfel încât, chiar dacă sunteți pe drumul cel bun, este încă nevoie de timp pentru ca organismul ei să răspundă la lucrurile bune pe care le faci. Tu ar trebui să decizi cu adevărat cine vei fi acum, pentru a vă forma o viață lungă împreună în timp ce alte lucruri pot funcționa pentru ea. Nu încerc să te sperii, dar dacă ești nu ești pregătit sau ești slab de inimă, sau este un „inconvenient” pentru tine trebuie să vă despărțiți de tipul acesta de angajament, deoarece acestea nu pot merge bine pentru nici unul din voi. Ea va trebui să își concentreze energia pe obținerea de odihnă, urmărirea simptomelor, modificările alimentare, problemele mentale și de a-și asculta organismul pentru a găsi ceea ce funcționează pentru ea. Într-adevăr, eu vreau să fii acolo lângă femeia ta, în același mod cum vreau să fiu și eu acolo unde este soția mea. Pune deoparte orice scuză (dacă aveți) și depune timp și efort să o aducem înapoi la sănătate și integritate. Din nou, acest lucru este ca o investiție de care vei beneficia și tu. Putem face acest lucru. O poți face.

Sfat # 6  

Știu că este posibil de a obține sănătate și viața ei înapoi. Asta este important. Fără speranță, este ușor să te descurajezi. Deci, multe vizite la medici și multe teste. Medicamente și protocoale alimentare. Citiți împreună cărți de vindecare ale tiroidei. Efectuare de jurnale ale simptomelor și nivelurilor tiroidiene. Plimbări împreună și vorbind prin modul în care o puteți face. Asigurati-vă că aveți timp împreună și reîncărcați-va bateriile.  Pentru mine, vă pot spune că merită toată munca pe care am făcut-o pentru a ajunge la soția mea și la starea ei de sănătate. Acum are mai multă energie și pace. Știe ce alimente înțelepte lucrează pentru ea și ce relații se adaugă la viața ei.

Toată aventura este mai mult decât doar alimente sau pastile. „Oh bucurie … e mai mult?“ Da, există mai mult, dar asta e în cele din urmă un lucru bun. Adevărul este că noul ei „normal“ poate fi foarte diferit de ceea ce a fost înainte. Diferite alimente, ritm diferit, și un alt mod de a fi. Ceea ce a lucrat până acum s-ar putea să nu funcționeze pentru acest nou sezon. Cu Hashimoto, corpul ei flutura ca un steag alb și spunea prin simptome, „E ceva ce se întâmplă! Nu mai pot face acest lucru în același fel! “Aceasta este oportunitatea de a lua avânt și de a ajusta în mod corespunzător. Și sperăm, că prin experiențele soției mele și prin cele prin care am trecut și eu, putem trece la un scurt și rapid drum la bun-simț, sănătate, jucăuș, pace, chiar și în dormitor. Nu ești singur. Suntem împreună în asta. Rock Robbins- Împreună cu fiii Seth și Caleb, și soția Stacey Sursa: www.marriedtohashimoto.com 

http://hypothyroidmom.com/married-to-hashimotos-wheres-the-woman-i-married/ 

Traducere: Echipa Tiroida România 🇷🇴

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.