Awareness post

„Dragilor,

astăzi o postare de awareness şi o împărtăşire cât se poate de personală.

Pentru aceia dintre voi care încă nu ştiu, de mai bine de 4 ani de zile voluntariez activ pe grupul Tiroida Romania, aparţinând Asociaţiei Tiroida Romania.

Pe buna mea prietenă Lia am întâlnit-o într-un moment în care nu găsea oameni cu viziune şi se chinuia singură cu acest proiect încă din 2010,  şi m-am alăturat ei în 2017. Am completat echipa şi am pus bazele unui proiect frumos şi extrem de complex, rugându-mă adesea să postez şi pe profilul meu informaţii de interes general.

Pană în acest moment, am hotărat să protejez sfera mea privată, însă astăzi m-am decis să vă invit la reflecţie, informare temeincă şi acţiune pentru voi şi membrii familiei voastre.

Pe copila mea minunată am născut-o natural. Am mulţumit bunului Dumnezeu că m-a ajutat să imi împlinesc această dorintă supremă şi i-am spus ei ‘ţi-am oferit primul şi cel mai minunat cadou din viaţa ta. Porneşti la drum cu un microbiom sănătos şi o să am grijă de tine, să nu îţi fie alterat.‘

Cu puţin noroc şi cu un mindset puternic, am reuşit să o alăptez prelungit (din păcate, nu exclusiv) şi să o aduc până la varsta de 4,7 ani fără niciun antibiotic. Am trecut de toate perioadele de boală (şi au fost suficiente) cu homeopate, uleiuri esenţiale şi multă iubire.

În cei 2,5 ani de maternal am gătit pentru ea sănătos cu ingrediente din sursă cunoscută, legume, carne şi lactate de la ferme mici, pâine cu maia fermentată şi ingrediente bio.

Am ales diversificarea clasică, cu alimente introduse pe grupe, pentru a permite enzimelor să se dezvolte şi să creeze amprenta digestivă alimentară. Am creat planuri alimentare cu nutriţionist pediatric.

Cu toate acestea, o dată cu intrarea în colectivitate am lăsat hăţurile lejer şi am spus: copilul e sănătos tun, toţi mănâncă dulciuri, nu am de gând să o frustrez şi să o izolez social, liber la distracţie.

De curand, un ‘au mă doare burtica‘ spus timp de 10 zile şi venit după un banal virus intestinal si un ‘nu mi-e foame’, ‘nu îmi place mancarea asta’, m-au activat la o testare amănunţită de microbiom, şi rezultatele au fost surprinzător de proaste.

A fost momentul nostru de ‘wow, la loc comanda’. Ţineam pungile de Mosi Milka şi Lindt să le dăm ‘copiilor care nu au’ dar un soţ devenit de curând keto-fasting fanatic, m-a convins că nu le facem un bine copiilor săraci şi că burticilor lor flămânde se poate să le fie mult mai bine fără tonele de zahăr şi coloranţi.

Inchei relatările private şi vă aduc în contextul actual cu rugămintea să vă gandiţi cât se poate de serios că nu tot omul care pare sănătos din exterior este cu adevarat la fel şi pe interior şi că hrana EXTREM de variată din sursă cunoscută, cu asocieri alimentare corecte, face diferenţa, în situaţii critice de boală.

Microbionul este extrem de complex şi cât se poate de versatil.

De aceea, tu şi eu nu vom muri la fel. Suntem împreună în aceeaşi poveste, dar avem drumuri diferite. Vă rog să vă ganditi la acest aspect de fiecare dată când aveţi tendinţa să vă angajaţi în polemici şi judecăţi pro/contra vaccinare.

De creearea situaţiei actuale nu sunt responsabili ‘nevaccinaţii’ ci anii mulţi ai fiecărui adult petrecuţi în nepăsare faţă de propriul corp, fără o grijă constantă pentru dezvoltarea spirituală şi emoţională.

Nu tot mortul de Covid ‘era sănătos’ pentru că ‘facea sport’ (cardio exccesiv poate creşte cortizolul şi trimite direct în adrenal stress) şi pentru că ‘se hrănea vegan’ (dar consuma proteină fie ea şi vegetală la fiecare masă?! Ştia că smoothiurile îi crează rezistenţă insulinică – recte cortisol crescut/stress adrenal?! Dar microbiomul lui cum arăta?!).

Închide televizorul şi scoate bannerul de la poza de profil, mergi acasă şi ocupă-te de tine şi de familia ta. Starea ta de sănătate nu este responsabilitatea sau obligaţia sistemului sau a medicului tău. Că să nu ajungi în ‘long-Covid’ nu trebuie să îl condamni pe nevaccinatul de lângă tine şi nici să îti faci boostere zilnice, ci să te ocupi activ de propria persoană. Cu sau fără vaccin, pandemia a fost creată de noi toţi, de ani de zile, cu nepăsare şi superficialitate cu ‘nu ştiu, nu mă pricep, aşa mi-a spus medicul, eu fac ce spune.’

Încercaţi să vă reglaţi fricile şi tendinţele ipohondre cu psihoterapie, meditaţie, NLP, masaj…orice, în aşa fel încât să nu fugiţi cu copilul la doctor pentru orice răceăla, cerşind medicamente şi antibiotice.

Intrăm în fiecare zi în dialog cu membrii (actual peste 16.000) de peste 4 ani de zile şi le cunoastem detaliat ‘interiorul’ pornind în aventura pentru vindecare, care poate dura ani de zile şi zeci de ore de discuţie.

Am oferit gratuitate ani de zile şi am realizat că resursele noastre de timp nu sunt infinite şi că ceea ce a stricat medicul în consultaţii superficiale de 15 min, de-a lungul timpului nu poate fi reparat în câteva comentarii la o postare. De aceea ne-am specializat şi certificat pe coaching.

Am întâlnit medici care au avut decenţa să ne spună ‘ne scuzaţi, în facultate nu am studiat şi nutriţie, nu avem decât un timp limitat de consultaţie şi este dedicat hârtogăriei. Am devenit contopisti’, dar şi medici care au defilat cu superioritate şi ignoranţă ‘noi ştim, voi nu’, am întâlnit şi medici care şi-au amintit că nu au luat o diplomă doar pentru statut şi venit şi că doresc să vindece oameni şi ni s-au alăturat. Au avut puterea să se rupă de sistem.

Vă invit să petreceţi fiecare zi conştient, să vă ocupaţi de hrana spirituală şi reglarea propriilor emoţii, să meditaţi, să vă ocupaţi de transformarea personală.

Să nu mai defilaţi fericiţi cu cele 3 pagini de analizele standard făcute la medicul de familie ‚mi-au ieşit toate bune‘, mi-a spus Dr. ‚că o să trăiesc 100 de ani‘. Aveţi curiozitatea să cerceţati în mediul vostru apropiat: întodeauna acele analize vor iesi bune, dar ele nu sunt cele de care aveţi nevoie. Căuţati să vă împrieteniţi cu medicina funcţională şi să alocaţi bani pe analize specifice amănunţite, orientate pe deficienţe. Suplimenţati deficienţele cu suplimente de calitate, forme metilate, bio-asimilabile care de regulă nu se găsesc în farmacii. Învătati să căutati sursa! Degeaba scrie pe ambalaj ‘Magneziu 300 mg, fără conservanţi’ şi nu sunt specificaţi excipienţii. Exemplul cel mai concret: minunatul şi des prescrisul în Ro ‘Magne Rot’.

Am adus pe site-ul comunităţii noastre, https://abundenta.org suplimente de calitate şi am investit mult timp şi cercetare în alegerea lor. Sunt suplimente pe care le consumăm şi noi în familie, destinate şi copiilor (Fier si Vitamina C liposomală, Multimagneziu, Vitamina D etc.)

Inchei aceasta pledoarie pentru ‘timp şi grijă pentru hrana şi starea voastră de sănătate’ cu îndemnul ‘citiţi, cercetaţi, gătiţi, iubiţi, fiti blânzi cu voi şi cu ceilalţi’.

P.S. Pe site-ul companiei care face testările de microbiom, se anunţă ca au un studiu în derulare pe pacienţii cu ‚long-Covid’ cărora o dată cu infectarea li s-a activat un virus Epstein-Barr latent care a contribuit la complicaţii.

Cu respect,

Asociația „Tiroida Romania” Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine       

  Comunitatea Facebook 
Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
       RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 
             www.abundenta.org  

 

Picture of Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Asociația "Tiroida Romania" - Asociația Pacienților cu afecțiuni endocrine si boli autoimun endocrine   

Va puteți arata recunoștința prin donații in contul 
RO95BTRLRONCRT0594053301
sau prin achiziții din magazinul Comunității: 

www.abundenta.org
Comunitatea Facebook

Lasa un comentariu

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Despre noi

       Suntem o mana de oameni cu probleme asemanatoare ca ale dvs. ce incearca sa schimbe protocoale invechite. Suntem specializati din 2012 in medicina holistica.

Va uram lectura placuta si Vindecare fericita!

Urmariti-ne

Postari Recente

Inscrie-te la Newsletter

Afla cele mai noi informatii despre afectiunile tiroidiene si nu numai.

NU trimitem spamuri si NU folosim adresa ta de email in alte scorpuri decat informative.